Ember a hit általi teremtő

Az emberről mint, korlátozott tudatról és elkülönült létezőről

Korlátozott mert: használja a lineáris gondolkodást a racionlitást hogy megértse a dolgokat de nem ért mindent.
Elkülönült mert: rendelkezik az önazonosítás képességével és ez álltal meghatározza mi Ő és mi nem, így elkülöníti saját magát a mindenségtől.

Nem érjtük a világot amiben élünk de itt vagyunk, részei és részesei a nagy játéknak. Az időnek, a változásnak, emlékeinknek, a természeti törvényeknek és mindezek összefüggéseinek "alárendelve".

Mivel benne vagyunk kutatjuk, elképzelést alkotunk róla és formáljuk.

Kutatjuk az univerzum törvényeit az adottságokat amelyek körülvesznek minket, a racionalitásunk felismeri a rendszer összefüggéseit. Ugyanazt az okot beöntve a rendszerbe újra és újra ugyanazt az okozatot kapjuk. Időbeni ismételhetőség. Ezeket hívjuk tudományossan bizonyított tényeknek

A legtöbb dologról azonban még mindig csak elképzeléseink vannak,
úgy hittük, az atombomba véget vethet a második világégésnek, úgy képzeltük, hogy a nyugati kapitalizmus sokkal jobb választás mint a kommunizmus.
Sokan azt gondolják most, hogy áldozatokat kell hozni a jövőért és megfogják hozni azokat.
Elképzeljük --> ÚGY HISSZÜK, hogy nem vagyunk eggyek és bántalmazzuk, elnyomjuk embertársainkat és tönkretesszük a bolygót ami otthont ad nekünk.
Azonban változik a széljárás, azt suttogják eggyek vagyunk, elkezdjük hát HINNI, és törödni fogunk egymással, segítjük a bajba jutottat és megmentjük a bolygót.

Formáljuk hát világunkat tudásunk de leginkább hitünk szerint és így lesz hitünkből tapasztalt valóság.

Mindenki hisz sokmindenben, az életnek nevezett folyamatban oly kevés a bizonyosság a korlátozott ember számára, hogy a hit létezésünk alapvető velejárója, amely mélyen lakozik tudatunkban, sok esetben annyira, hogy észre sem vesszük, azonban az ottvan és meghatározza
azt, amit és ahogyan gondolunk és cselekszünk. Ugyan ki a megmondhatója annak, hogy ezeknek
a tudatunk mélyrétegeibe beágyazódott "hit szilánkoknak" valójában mekkora hatásuk van tapasztalt valóságunkra?

Szerintetek feljön holnap a nap? Én úgyhiszem :) megyek meg is etetem a kutyámat.
A bizonyosságra viszont még várnunk kell pár órát.

Címkék:

HozzászólásokTeljes mértékben

Teljes mértékben egyetértek...

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."