Ho’oponopono

ho'oponoponoDr. Ihaleakala Hew Len „meggyógyított” egy egész őrültek házát Hawaii-n, csupán azzal, hogy önmagát gyógyította.

Hogy csinálta? Az Ön-Azonnosság ho’oponopono-val. Amikor dolgozni kezdett az intézetben, azt mondták neki, csináljon, amit akar.
Ő pedig elvonult a szobájába, és csak tisztította, tisztította önmagát.

A ho’oponopono lényege, hogy önmagunk tisztításával a világot is megtisztítjuk.
Miként működik a folyamat?
Egyszerűen megkérjük az Istenséget, Mindenséget, Univerzumot, hogy törölje a nekünk nem tetsző dolgokat négy egyszerű mondattal:
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!
Te teremted a valóságod. Így ha valaki megjelenik a valóságodban, nem lehetséges, hogy te teremted magát a személyt is?

Huh…
Éppen elég megemészteni, hogy felelősek vagyunk mindazért, amik vagyunk, és most jön dr. Len, és azt mondja, mindenért felelősek vagyunk. Mi segítünk létrehozni a másik embert. A világ, amit látunk, csak kivetítés. Illúzió.
Te teremtesz mindent odakint, és ebben benne van a többi ember. Nem csupán, amit látsz, hiszel, akarsz, hanem magukat a helyzeteket is az emberekkel és az ő élményeiket is!
Huh…

Szóval ez az első szinta ho’oponopono-ban: vállald a felelősséget! Mit is jelent mindez? Mit is kellene tenni?
Száz százalék felelősséggel tartozol mindenért a valóságodban. Mindent te hoztál létre! Mindent! Rajtad kívül semmi nem létezik…

A második pont pedig így hangzik: ha felfedezel valamit magadban, vagy egy másik emberben, ami nem tetszik (harag, düh, szomorúság vagy akár betegség), vidd el a Mindenséghez! És kérd meg segítse törölni ezeket a dolgokat.
Mondd ezekkel a szavakkal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm.
Ha dr. Len meggyógyította az elmebeteg bűnözőket, akkor mit tehet ez a módszer értem? És mit tehet érted?

Feloldhatod a magadban lévő gátakat. És más emberek gátjait.
Hisz minden benned van! Ha megváltoztatod a belső világod, megváltozik a külső világ is! És a Vonzás Törvénye egyre tökéletesebben működik számodra.

Dr. Len szerint az egyetlen dolgunk a világban: tisztítani. Semmi más, csak tisztítani! Mindent, ami zavar minket! És tisztítani, tisztítani, tisztítani… nonstop.

Dr. Len úgy véli, nem mi irányítjuk az életünket.
A hiedelmeink irányítanak. A tudatos elménken másodpercenként 7 bit információ halad át, míg a tudattalan elménket 55 billió bit! Nem irányíthatjuk a tudattalant, de kitisztíthatjuk. Irány a Mindenség!

Töröljük a negatív programot! Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!
És a Mindenség törli neked.
Egészen egyszerű, nem? Bármikor. Bárhol. Könnyedén. Erőfeszítés nélkül.
Ha csupán annyit mondasz: szeretlek, és ezt ismételgeted a végtelenségig, megváltozik a pillanat, amiben létezel.
Felejtsük el egy kicsit most a világot, a többieket, és gondolj csak arra, hogy mit tehet érted ebben a pillanatban a módszer. Most. Szeretlek.
Dr. Len megértette, hogy száz százalék felelősséggel tartozik az általa teremtett valóságért. Minden pillanatban.
Amikor tisztítani kezdte önmagát, nem az embert, a helyet, vagy az eseményt tisztította, hanem a gondolatait ezekkel az emberekkel, helyekkel, vagy helyzetekkel kapcsolatban. És amikor a gondolatai megtisztultak, minden más megtisztult.

Az egyik szociális munkás, aki az intézetben dolgozott, azt mondta, dr. Len semmilyen hagyományos módszert nem csinált. Nem vezetett terápiákat, nem vizsgálta a betegeket, a konferenciákra sem járt el.
Pár hónap múlva mégis látható volt az eredménye annak, amit csinált. Az egyik kezelt betegnek bíróság elé kellett állnia. Közveszélyes őrült volt.
A bíróságon pedig felállt, a bírák felé fordult, és azt mondta: „Felelős vagyok a tettemért. Sajnálom!” Erre senki nem számított!
Sokan vannak, akik nem akarják azt a szó mondani, hogy sajnálom. Hiszen, ezáltal ők maguk szomorúnak érzik magukat. Pedig igazából arról van szó: sajnálom, nem tudtam, mit teszek, nem tudom, honnan jött mindez, nem tudom, mik a gátjaim. Egyszerűen csak sajnálom.
Mások azt mondják, nem tettem semmit, amit sajnálnom kellene! Pedig ha látsz valakit, aki elesik a biciklivel, odamész, felsegíted, és azt mondod: sajnálom. Nem te okoztad a balesetét, mégis azt mondod, sajnálom.

Ez egy egészen új látásmódhoz segít hozzá. Négy rövid mondat, ami segít kommunikálni a Mindenséggel. Nem kell, hogy vallásos légy.
Csupán hidd el, hogy van valaki, egy erő, ami hatalmasabb nálad, aminek része vagy, s így nem vagy egyedül.
A mondatokat bármilyen sorrendben használhatod.

Sajnálom. Tudom, hogy ott az a valami, amit nem szeretek, ami nem tetszik. Önmagamba nézek.

Kérlek, bocsáss meg! Ezzel megkérem a Mindenséget, hogy törölje nekem, bármi legyen is az a gát, érzés… stb.

Köszönöm! Ez maga a hála.
A hála felszabadító érzés. És a tudat, hogy a Mindenség meghallgat.

Szeretlek. Az egyetlen dolog, hogy felold a benned lévő blokkokat, hogy azt mondd: szeretlek.

Beszélj hát a Mindenséggel! Az életed a legnagyobb ajándék! Élj vele!

Ezt a négy mondatot nem azért kell elmondani, mert a Mindenség hallani akarja, hanem azért, mert te akarod mondani!

Neked van szükséged rá, nem a Mindenségnek! Hiszen neked nem a Mindenséggel van dolgod, hanem saját magaddal.

A Mindenség szeret téged, az maga a szeretet! Oldd hát fel magadban a gátakat ilyen egyszerűen: Kérlek, bocsáss meg!

Sokan azt mondják, akkor köszönöm meg, ha lesz mit. Akkor leszek boldog, ha ez vagy az összejön. Ez így nem működik! A boldogság független mindentől, amid van. Benned van. És amikor boldog vagy, mindened megvan. Köszönöm.

A „Szeretlek” megváltoztatja minden pillanatodat. Segít eltüntetni a kétkedést, a múlt programjait. Nem „kell” érezned, csak mondd! És ahogy mondod, elkezded érezni is!
Hát mondd: Szeretlek! És egyre több dolgot kezdesz vonzani, amit szerethetsz.

Mi az a Zéró szint?
A ho’oponopono-val elkerüljük és eltávolítjuk a mérgező, nemkívánatos energiákat. Ez az a szint, ahova mindannyian el akarunk jutni. Ez az a szint, ahol nincsenek többé korlátok, emlékek. Egy vagy az Istennel, Mindenséggel, Univerzummal. Ahogy tetszik…

És amikor a zéró szinten vagy, nincsenek többé korlátok. Amit a Mindenség a füledbe súg, megteszed, és valósággá válik… Ez a hiányzó titok. Hiszen mindenkinek vannak korlátok az életében. A Vonzás Törvénye könnyebben dolgozik nekünk, ha nincsenek korlátaink.

A zéró szinten mindened lehet, minden lehetsz, bármit megtehetsz, amit csak akarsz!
Minden cselekedetünk, gondolatunk emlékekből vagy inspirációból származik. Az emlékek a múlt programjai, hiedelmeink. Az inspiráció a Mindenség sugallata. Tehát az emlékeinket kell megtisztítani. Ha kitisztultál, inspirációkat kapsz.

Valószínűleg még senki nem érte el a zéró szintet. Dr. Len sem. De amint ő közeledik hozzá, úgy leszünk mi is egyre közelebb.
Dr. Len azt mondja, nem az ember követte el a bűncselekményt, hanem a benne lévő program. Ő a programot tisztította nem az embert! Tehát tisztítsd a programot, közelebb kerülsz a zéró szinthez, közelebb kerülsz a Mindenséghez, inspirációkat kapsz. És ha az inspirációkat követed, az életed könnyűvé válik!
Hidd el, az inspirációkból akarsz élni! És mindez négy kis mondatot múlik!

Dr. Len úgy véli, ha azt gondolod, hogy van választásod, hogy kövesd, vagy ne kövesd az inspirációt, még nem vagy tiszta. Ha azon gondolkodsz, hogy tedd vagy ne tedd, még mindig van egy emlék vagy program, ami visszatart. Amikor tiszta vagy minden kétség nélkül cselekszel a sugallatra. Ha van választásod, még mindig van mit tisztítanod.

Hiszen az tesz boldoggá, amiért „jöttél”. Tegyük fel, hogy az élet egy zenekar. Te játszol a hegedűn, élvezed, jól csinálod. Kipróbálhatod a nagybőgőt, kevésbé tesz majd boldoggá, és a zenekar sem szól olyan szépen. És ezzel azt akarom mondani, hogy amit valójában szeretsz csinálni, hát azt kell tenned! Kövesd az inspirációd!

És mi az amit szeretsz csinálni? Egész egyszerűen kiderítheted. mit tennél, ha megnyernéd minden idők legnagyobb lottónyereményét?
Oké, vennél dogokat, házat, autót, utazgatnál… De mit tennél utána? Mit csinálnál az időddel? Mik a valódi céljaid az életben? Írd csak le, olvasd vissza, és amit olvasol, az a te utad a siker felé! Légy őszinte magadhoz! Ne csak végy egy szelvényt, hanem dolgozz is rajta!
És megnyerheted! Akkor nyersz, ha tiszta vagy!
Tisztíts!

Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

Joe Vitale Missing Secret (A hiányzó titok) audio programja nyomán.

HozzászólásokSzeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

"Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!"

Egy próbát mindenképpen megér!:)

A francba, pedig azt akartam írni, hogy imádlak! :D
Az én lányom már aktív építő, csak más stílusban alkot, mint én. :)A szeretet egy lejáratott szó, ezért

inkább imádjuk egymást. Imádlak.

Egyébként inkább a homokvár építésében vagyok inkább jó, a kislányom szokta szétrugdosni, amit építek.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.IGe drága!

Egyszerűen nem tudlak nem szeretni! Olyan édes vagy, mint egy durci nagygyerek a homokozóban, aki tudja, hogy a homokvár nem áll örökké, és amikor a kicsik nem hisznek neki, szétrugdossa a várukat... :)
Nem szeretnék magamra húzni semmiféle skatulyát, hogy éppen miben hiszek. :) Nyitott vagyok. :) De Micimackó nem az esetem. :)

Üdv: Wandae.w ezt még Kassai Csillus is magáévá tette:-)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki mindenféle irányzatot be tud fogadni (Jézuska, Szűzmariskameg Hó lopó póni ló) és magáévá tenni, az bizony már nem katolikus, nem keresztény, hanem úgy nevezik, hogy NewAge hívő:-) Erről a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is kiadott egy egyébként bugyuta és önellentmondásokkal teli leli levelet, de ebben igaza, igazuk van. A levél itt is olvasható:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.:)

Inkább csak hobbiból fordítgató, mint "ősforrás", de köszi! :)De érdekes!:)

Igen láttam, hogy te írtad, de nem tudtam h te vagy az "ősforrás".:) Én ezt egy ismerősömtől kaptam e-mailben. Körbeért terjedés közben.:)
A szerző tehát mégsem ismeretlen...:)ÁÁÁÁ ez nem Hó lopópóniló, hanem hóhuszpókusz helyesen:-)

Csak előtte ki kell még járni azért egy bűvésziskolát és meg kell tanulni néhány bűvésztrükköt is, mert azért a világunk nem teljesen ilyen hantáktól működik. A mondat helyesen:

Kiröhöglek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm! :-)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Jé, ezt én írtam! :)

Valamikor februárba fordítottam le Joe Vitale audióját, mert magyarul nem találtam róla szinte semmit, és direkt ide készítettem nektek, akkor fel is raktam.
De eszméletlen jó volt újra látni! :)
Köszi!

Üdv: WandaPont azért osztottam meg

Pont azért osztottam meg ezt az írást, melyet egy lányismerősömtől kaptam e-mailben, mert nekem is nagy örömet okozott. Örülök, hogy nektek is.:) S még Szlovákiából is olvassák csinos nők...;-)Kedves Zsul, én is köszönöm!:)))

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!Én is köszönöm e fenti sorokat, Zsul! Sokat segít.

Isten hangja a saját hangodon szól hozzád!
És minden ami szívedből jön, amiben beleadtam azt a pluszt, ami én vagyok magam, az nagyszerű! És számít, hogy mit mondasz ugyan, de sokkal inkább az, ahogyan azt elmondod.

A Sajnálom! Bocsáss meg kérlek! Köszönöm! Szeretlek. kijelentések, már a tisztítást végzik nekem, bennem, mert amikor csak tehetem tisztítom magamat kimondásukkal, és, hogy elmondom, minden nap akár naponta többször is, és bizonyos élethelyzetekben, amikor pl. valami olyat érzek valakivel kapcsolatosan, ami nem illik bele a mostanra már kialakult, pozitív világképembe. Mert az elfogadás szintjére helyeztem magamat, a megbocsátásssal egybefüggésben, és ez amit itt te megmutattál, a tisztításban játszik nagy szerepet életemben.

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra ahhoz, hogy kiengedd "édes zamatodat"! A döntés a Te kezedben van! IGENT mondtam magamra. :)köszönöm Zsul

Annyira jó volt olvasni...nekem szebbé tetted a napomat.Drága Zsul!

Szívem minden szeretetével köszönöm NEKED ezt a nagyszerű írást! Olyan perspektívákat tár ki előttünk, amelyekről halvány dunsztunk sem volt.

Csodálatos!

Köszönöm!!!

Csillád ;)

"Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a Terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!"(Helen Hadsell)Öbike!

Köszönöm!

Kedves Zorba!
Igen, én is így látom! Sokszor alakulásunk érdekében elveszünk az ákombákomok és blablák között! Aki gyorsan vissza akar találni, az pont így tesz, pont így vélekedik, ahogy Te is! Teljesen egyetértek hát a mondatoddal!:)Drága Zsul :)

Hálásan köszönöm én is! Bár kiírtam a falra magamnak, de mostanában elfelejtekeztem róla, pedig most nagy szükségem van rá.
A hozzászólásom alatt pedig találsz egy linket, amit minden nap érdemes meghallgatni, én imádom :)
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....

Mosolyogj Magyarország :)Ma van a SZÍV VILÁGNAPJA!!!

Ma van a SZÍV VILÁGNAPJA!!!

Szeresd a SZÍVED, na és persze a többiekét is!!! Úgy az igazi...

A többi csak bla-bla és ákom-bákom...

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

totzoli129@freemail.hu-ez a saját e-mail címem...ide bátran írhatsz.

Ez már a Jelen, az egymásért tevékenykedők közössége.Kedves Zsul !!

Kedves Zsul !!

Köszönöm a beírást ,
Amióta tudomásom van , használom ..
Több kevesebb sikerrel..
Valóban egy új látásmódhoz segít elő..
most tudtam meg a lényegét az írásodból ..
hurrá !! egy . két pl.
„A mondatokat bármilyen sorrendben használhatod „

„Beszélj hát a Mindenséggel! Az életed a legnagyobb ajándék! Élj vele! „

„Ezt a négy mondatot nem azért kell elmondani, mert a Mindenség hallani akarja, hanem azért, mert te akarod mondani! „
Mi az a Zéró szint?
Ez az a szint, ahol nincsenek többé korlátok, emlékek. Egy vagy az Istennel, Mindenséggel, Univerzummal. Ahogy tetszik…
Szóval Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

Üdv
szerencse kísérje lépteidet ......Én is köszönöm Nektek!

Gyorsan hozzáteszem, hogy ez NEM az én írásom, e-mailben kaptam, a szerző ismeretlen, de az nyilvánvaló, hogy Joe Vitale audió programja nyomán készült.Drága Zsul!

Reggel olvastalak melóba menet előtt.
Jó volt újra gondolni.
Megszépítetted az egész napomat!!
Köszike! :)
Ölelésem:JulcsiKedves Zsul!

Hálás vagyok az írásodért!
Köszönöm!Olyan sokat ad ez a négy varázslatos szóóóóóóóóóó:)

Szeretlek
Sajnálom!
Bocsáss meg kérlek!

Köszönöm!

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra ahhoz, hogy kiengedd "édes zamatodat"! A döntés a Te kezedben van! IGENT mondtam magamra. :)Köszönöm,

Zsul...:))De jó :)))

Köszi..

GÁL JANI.. :DDDDDDHoppá nononkáM! ho opononokám!

Annyira jó, hogy ezt megint feltetted:)
ezt, Szeretlek. ezt: Sajnálom! ezt: Kérlek bocsáss meg! ezt: Köszönöm.
Én azt mondom: Áldás.

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra ahhoz, hogy kiengedd "édes zamatodat"! A döntés a Te kezedben van! IGENT mondtam magamra. :)ho’oponopono

SZERETLEK! SAJNÁLOM! KÉRLEK BOCSÁSS MEG! KÖSZÖNÖM!!!

Drága Zsül!

Köszönöm, hogy újra elővetted ezt a gondolatiságot!!!
Ennek a szellemiségnek, minden nap a tudatosságunk előterében kell szerepelnie... úgy könnyebben megérthetjük szerepünket és felelősségünket a körülöttünk formálódó világban. Teremtett valóságunkban!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

totzoli129@freemail.hu-ez a saját e-mail címem...ide bátran írhatsz.

Ez már a Jelen, az egymásért tevékenykedők közössége.