Sarah és Seth beavató meséi

8. fejezet
Mindig jó ha az ember találkozik valakivel, aki ugyanúgy jól akarja érezni magát.

Amikor két ember találkozik, és mindketten vágynak rá, hogy jól érezzék magukat - csodálatos dolgok tudnak történni.

16. fejezet

A Vonzás Törvénye van minden mögött, ami történik veled. Ha a te rezgésed a jó dolgokat vonzza, akkor jó dolgok történnek veled.

...

Soha nincs késő találni egy jó érzésű gondolatot valamivel kapcsolatban. A dolgok állandóan változnak, a benned lévő érzéseknek megfelelően.

...

Emlékezz, el tudod dönteni, amit teszel, az jó vagy rossz, azáltal, hogy jót, vagy rosszat érzel a tetteddel kapcsolatban. Ha jók a gondolataid, jó dolgok fognak veled történni. Próbálj meg jó gondolatokat találni!

17. fejezet

- Tudod Chuck - folytatta Mr. Marchant -, ezekről a mai gyerekekről gondolkodtam. Tudod, az életük annyira más, mint a miénk volt. Alig van egy percük is magukra. Úgy tűnik nekem, amikor mi voltunk gyerekek, bár rengeteg munkánk volt, de azért maradt időnk magunkra. Emlékszem, szinte órákig kinn feküdtem a mezőn, a régi almásban, és nem csináltam egyebet, csak a felhőket bámultam. És kisebb bajom is nagyobb volt annál, hogy a ló letaposhatja a fejemet, ha arra jár almát enni a fáról. Nem tudom honnan volt időm, azt se hiszem, hogy valaki hivatalosan előírta volna számomra, de mégis volt: tudtam gondolkodni, álmodozni, tervezgetni. Volt időm felfedezni és élvezni, hogy gyerek vagyok. Annyira beosztjuk a mai gyerekek életét. Olyan mintha nem bíznánk bennük, van magukhoz való eszük, és mindent el akarnánk dönteni helyettük. Beosztjuk az iskolaidejüket, és az iskola utáni idejüket is. Nem tudom, hogy bírják ki. Meg kell mondanom, ha ma kellene gyereknek lennem, biztos belebolondulnék. És valószínűleg, ha csak tehetném, megszöknék.

21. fejezet

...minden olyan gyorsan történt. Azt mondta: "Hello Sara, hát nem csodaszép napunk van?" Nem úgy értem, hogy a szája mozgott, meg ilyesmi, hanem belül a fejemben hallottam, mit gondol. Tudta a nevem, és azt mondta, rám várt. Azt mondta, ő egy tanító, és én is tanító vagyok. Ő mindent tud, Seth! Nagyon vicces, és rendes. Bármiről beszél velem, amiről csak akarom. Azt mondja, hogy "minden jól van úgy, ahogy van", és bármi történjék is az életünkben, az azért van, mert mi tesszük megtörténtté.

27. fejezet
Akármit megtehettek, amit akartok. Csak arra akartam felhívni a figyelmeteket, hogy csodálatos az a hely, ahol éltek. Annyi ember elégedetlen azzal, ami körülötte van, és képes egész életében valami olyan után futni, ami lehetőségein kívül esik -, ahelyett hogy felfedezné, mennyi öröm és érték van ott, ahol van, csak éppen körül kellene néznie.

Nem akarlak benneteket semmire se rávenni, és semmitől sem tiltani. Csak azt szeretném, ha tudnátok, a lehetőségeitek határtalanok, és a legnagyobb örömöt mindig az új felfedezések jelentik. Állandóan fejlődő, tökéletesedő lények vagytok. Ha ezt megértitek - sőt elősegítitek -, örömötöket fogjátok lelni az életben.

28. fejezet

Amikor valamit érzel, hiába állítasz mást, és tetteted, hogy nem érzed azt, a Vonzás Törvénye akkor is arra fog reagálni, amit érzel. Tehát azok a dolgok, amiket az érzésed vonz hozzád, pontosan megmutatják, mi az igazság.

Ha félsz, és sebezhetőnek érzed magad, de úgy teszel, mintha nem félnél - néha még agresszivitást is játszva - a Vonzás Törvénye mégis újra és újra a félelmeidnek megfelelő tapasztalatokkal fog szembesíteni.

Ha önsajnálatban élsz, még ha mást is mutatsz, az emberek mégis az érzéseidnek megfelelően fognak bánni veled.

Ha szegénynek érzed magad - nem tudsz gazdagságot vonzani.

Ha kövérnek érzed magad - nem vonzhatod a karcsúságot.

Ha úgy érzed, igazságtalanul bánnak veled - nem vonzhatod az igazságosságot.

Az emberek olykor félreértik a Vonzás Törvényét. Azt hiszik, ki- és bekapcsolhatják, és hogy ez olyan, mint egy szülő, vagy egy barát, aki ha bajban vagy, kezét-lábát törve siet a segítségedre.

Ha a Vonzás Törvénye következetlen lenne, senki nem tudna kiigazodni rajta. De mivel állandóan következetes - idővel és gyakorlattal, mindenki megtanulhatja, pontosan azt vonzza, amire éppen szüksége van.

Tehát, ha gondosan megfigyeled az érzéseidet, és aztán észreveszed, mi történik, cserében megértheted, ahogy a Vonzás Törvénye működik. Így világossá lesz, azáltal, hogy megváltoztatod az érzéseidet - megváltoztathatod a veled történő eseményeket is.

28. fejezet

Az emberek azt hiszik, azáltal javíthatnak a helyzetükön, ha a szörnyűség közepébe vetik magukat, és keményen dolgoznak azon, hogy megszilárdítsák az adott állapotot. De ettől nem lesz jobb senkinek. Jobb csak akkor lesz, ha arra figyelsz, ami jobb érzést kelt benned, mert mindig az érzéseidnek megfelelő dolgok fognak történni veled.

Sok ember a nehezebb utat választja. Próbálj figyelni arra, ahogy érzel, és majd meglátod, mennyivel könnyebb lesz minden. Kiderül, hogy nincs igazságtalanság. Mindenki pontosan azt kapja, amit érez, és amit felajánl. Mindig azt, amit elképzel - így mindig az igazságosat.

31. fejezet

Egy ember, aki a Teremtés Energiájának folyamához van kötve, erősebb, mint a millió, aki nincs.

Nem a ti dolgotok, hogy kitaláljátok, minek kell történnie, és hogyan. A ti dolgotok elképzelni egy boldog végeredményt, ami mindenkinek jó - és a Vonzás Törvénye majd munkához lát.

31. fejezet

Seth, a keserűséged lehet természetes, de akkor sem vezet semmi jóra. Emlékezz, ha keserűséget vagy haragot érzel, akkor nem vagy az Energia Folyamhoz kötve. És ha nem vagy a Folyamhoz kötve, akkor hatástalan minden próbálkozásod.

Nem kell kitalálnod, mi történjen. Csak tettesd, hogy ez az egész elmúlt, és minden a legnagyobb rendben. Képzeld el, te és Sara továbbra is játszhattok a faházban, és az életetek egyre boldogabbá válik. Találj egy pár jó gondolatot, és tartsd eszedben. Ha rossz gondolatok jönnek, mert jönni fognak, engedd el őket, és nyugodj meg - próbálj meg újra a jó gondolatokra koncentrálni. Aztán csak várj, mi történik.

31. fejezet

- Salamon - kezdte Sara tétovázva. - Emlékszel rá, azt állítottad, a Világegyetem válaszol a rezgésünkre? És a Vonzás Törvénye megteszi, amit tenni kell. Szerinted gyorsabban működik mindez, ha valamit tényleg nagyon-nagyon akarunk? Például a faházat. Nekem úgy tűnik, hogy a varázslatok elég hamar munkához láttak.

- Mindig gyorsan történik. Lehet az nagyon fontos dolog, vagy látszólag apróság. Épp olyan könnyű egy palotát teremteni, mint egy porszemet. Legyen benne örömötök. Tegyetek meg mindent egy boldog végeredmény elképzeléséért. Ne próbáljátok sugallani, hogyan történjen. Ugorjátok át, ki, hol, mikor, mit segít. Arra összpontosítsatok, amit igazán akartok, és hogy miért. Legelőször találjátok meg a nyugalmat, és ne aggodalmaskodjatok. Minden a legnagyobb rendben lesz.

32. fejezet

Boldogtalan utazás után nem érkezhetsz boldog végállomásra.

Az aggodalom és a jó érzés ellentétesek egymással. A jó nem jöhet, ha rossz gondolatok közt tartózkodsz.

33. fejezet

Elképesztő, mennyi örömet lel az ember egy boldog pillanat újra- és újraélésében.

HozzászólásokNálunk...

a Kiskakas gyémánt félkrajcárja a sláger,de már alig várom,hogy én is felolvashassam esténként a kicsi lánynak.Szeretném emlékeztetni minden este,hogy bármi lehet, és bármit elérhet amit csak akar.

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Ez klassz:))))))))))))

Örökmozgónak mind a 3 gyerekeknek szóló kötetet felolvastam!!!!! Ezek voltak az estimesék:)))))))))))))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)