Csak állj meg egy percre...

Lehet, hogy a szó klasszikus értelmében hívő ember vagy, lehet hogy más az utad.
Bárhogyan is gondolkodj, azt hiszem meg fog érinteni Téged is ez a rövid film.
Csak állj meg egy percre kérlek...

Hozzászólások

 

Kiröhöglek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm! :-)

Nehogy már a gyerek, vagy öngyikosság ÉRTÉK legyen.
Ez egy torz és gonosz ideológia.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Gini!

Nem hagy nyugodni ez a dolog,igy egy kérdést intézek csak hozzád:
Tudom,hogy Te is Igazi Anya vagy!
Szóval,mindentől függetlenül,Te ha látod ott az egyszülött gyermekedet MOST,akkor mit cselekednél?
.....
......
Szeretettel kérdezem,valamilyen szinten "Ismerlek"...-és tudom is a válaszod...
Ugye,hogy ugye?:)
Tanulni vagyunk itt Mindannyian,ez az Élet iskolája......
Ki adott és mit nekem?
Meditáció az életünk.....
Ez Van.
Pusziiiiiiiii: Dindus..

Az légy,Aki Vagy,Érezd Jól Magad!!Szia Gini!

Nos csatlakozom hozzátok,miszerint az eredendő bűnben én sem hiszek....
Ámde amikor először néztem meg az általad feltett videód,hát mit is mondjak,akkor nem jöttek a szavak...
Arra gondoltam rögtön,hogy melyik gondolatom,melyik tettem hívta életre,hogy ezt a kisfilmet úgymond "bevonzottam" magamnak...??
Aztán rájöttem,hogy éppen akkor pont ilyen állapotban voltam.....
Az első reakcióm az volt,hogy basszus ha én lennék a "főszereplő"(hídmester)helyében,akkor én tuti nem ezt választottam volna....
Az "egyszülöttem"nekem fontosabb!!
Lehet ez azért van mert fiatal szülő vagyok,ezért nekem ez az egész videó egész mást üzent...
Nem tudnám feláldozni személy szerint én a fiamat...
Ha kell akkor feláldozom a "többséget"...annyira hozzám tartozik,hogy egyszerűen nem vagyok képes
ebben az esetben "továbbengedni" a vonatot....
Ez most kijött belőlem,ne haragudj..
Viszont köszönöm a lehetőséget,hogy feltetted ezt a videót (elgondolkodom a dolgokon mindenesetre...)és örülök Fóki reakciójának is,hogy azonosságot vélek felfedezni az ő és az én igazságom között....
Dindus

Az légy,Aki Vagy,Érezd Jól Magad!!Fóki!

Én is fogtam, és megbocsájtottam magamnak egykor...
Nem volt cél a kampányolás a kereszténység mellett :-)
Ezért is írtam a bevezetőben, amit írtam...
Számomra az érték a DÖNTÉS-ben volt.
Gondolkodtam rajta, nem keveset.
Engem nem kell meggyőznöd, én sem hiszek az eredendő bűnben sem a köré rajzolt történetben.
Sajnálom, ha felháborított :-)

Életem...
Légy a Titok részese velem
Az első millióm 2 hónap alatt ebből lett...Nem szándékoztam...

...ma semmit sem beírni sehova, mégis így jártam. :) Nos, a színész nagyszerű, a film igen hatásos. De bármennyire is lélekhez szóló, akkor is egy érzelemkampány a kereszténység mellett. Érzelmi befolyásolás mesterfokon. Az jó, ha valaki megszabadul a kábítószerektől, de tévhit az, amit a kereszténység tanít, hogy csak Jézussal lehetséges. Amúgy meg ez az érzelemkampány igen csak hibázik, ha azt vesszük, hogy az Isten a keresztény hit szerint is mindenható. Ugyanis ha mindenható, akkor nem volt szükség ilyen fájdalmas áldozatra. Tehát csak azért lett ez kitalálva, hogy mindenki bűnösnek érezze magát. Ez a recept már kétezer éve működik, de ma már egyre többen ébrednek fel ebből. Nekem speciel elegem lett belőle, hogy rossznak, bűnösnek érezzem magam, pusztán azért, mert vagyok, "eredendően". Tehát fogtam magam és megbocsátottam saját magamnak. Sőt, meg sem kellett bocsátanom, amint ráébredtem, hogy nincs is miért. Legalábbis "eredendő bűnért" semmiképpen. Pár éve még biztos én is könnybe lábadt szemmel néztem volna ezt a videót és utána buzgó imádkozásba fogtam volna. De ma már azon túl, hogy elismerem, remekül megkomponált kis film, nem gondolom, hogy jó dolog ilyesmivel bombázni az emberek agyát. Jó volna, ha végre inkább mindenki felszabadulna a bűntudat alól és elkezdenének az emberek élni boldogan, szorongásoktól és lelki befolyásolásoktól mentesen.
Gini, nem kérdőjelezem meg a jó szándékodat, de ez egy kereszténység kampány. Olyan kampány, ami igyekszik bennünk, emberekben bűntudatot ébreszteni és arra "kényszeríteni", hogy újra egy rajtunk kívül álló valamiféle hatalmasság kegyeit keressük, aláírva azt, hogy semmik vagyunk.
Ha Isten, mint "hídmester" olyannyira szenvedett az önnön üdvtervétől, ahogy ez a derék ember a filmben, akkor minek csinálta? Hiszen ha mindenható és mindentudó, akkor ilyen drasztikus módszer nélkül is boldogult volna. "Vérontás nélkül nincs bűnbocsánat" mondja a Biblia (Zsidók 9:22). Ezt a dolgot az ősi pogány félelemkultúrából örökítette át a zsidóság majd a zsidó-kereszténység Jézust bevonva a sztoriba. Utána lehet nézni a kereszténységnél, sőt a zsidó vallásnál régebbi forrásokban is. Fogtak egy félelem-mítoszt és tovább gyúrták. Csakhogy ez nonszensz. A történelem legtudatosabban és legkörmönfontabban, ugyanakkor legmesteribben megkreált sztorija, azért, hogy egy egész világot lehessen félelemben, kontroll alatt tartani. De manapság már rogyadoznak eme építmény pillérei. A halak korszaka (ez a kereszténység ideje) hamarosan lejár és jön a vízöntő korszaka. Ez törvényszerű és elkerülhetetlen.
Elnézést, ha valaki hitbéli érzéseit megsértettem. Nem abszolút igazságot írtam le, hanem azt, amitől én szabadnak érzem magam, tehát számomra igazság. Engem a kereszténység sztorija (amiben magam is aktívan benne voltam egy ideig) inkább gúzsba köt, bezár. Éppen ezért számomra nem jelent igazságot, bármilyen szépen, művészien, lélekre hatóan is van tálalva.
Még egy apróság. Ha a hídmester (aki Istent szimbolizálja) mindenható és tévedhetetlen, akkor mégis hogyan tudott hibát véteni? Miért engedte egyszülöttjét a sínek mellett játszani? Már amúgy sem passzol a film a bibliai sztorihoz sem, mert a bibliai Jézus nem követett el hibát, mindent az ő atyja akarata szerint cselekedett. Az a nagyszerű művész, aki a filmet megírta, jobban is ismerhetné az Evangéliumot. De itt egyértelműen nem az a cél, hanem, hogy az embereket megríkassa és bűnbánó térdre rogyásra bírja.
Huhh... na, inkább dolgozom.Gini

Köszi a videót. Emésztek.Gini

"Akar rossz vagy jo-az Istentol csak igazsagos jon."/Nemet mondas/
Gini ,szerinted igazsagos az a tett,ha felaldoznak egy embert mas(ok)ert???

Szeretettel,
felebarat