Kerestelek

"Róttam a kivilágítatlan sikátorokat, koptattam a macskakövek réges-rég fényesre csiszolt felületét, hallgattam a múlt emlékeinek szivárgó, homályos üzeneteit. Tudtam, hogy valahol ott kell lenned. Téged láttalak egy eltévedt fűszál könnyed ívében, a közlekedési lámpák szabályos hangulatváltozásaiban, néma szöszökben a zsebem mélyén, s a megsebezhetetlen kirakatokon balettozó fénycikk-cakk mosolyában is. Biztos voltam benne, hogy megjelensz, egymásba botlunk, és én tudni fogom megcáfolhatatlanul: Te vagy az.
Kerestelek. Néha kételkedni kezdtem. Egyre gyakrabban kevertelek össze valakivel, pedig az igazi, a más csakis Te lehettél volna. Sokszor tévedtem. Már-már azt hittem egy idegenre, Te vagy, furcsállottam a dolgot: ilyen lennél? Aztán jött a felismerés, sokkolóan: te nem lehetsz akármilyen! Te csak egy van, és ez a tökéletes. Nekem. Úgy, ahogy senki másnak. De egyáltalán létezel-e? Közben Te ugyanígy kutattál utánam, bár már akkor tudtam volna…
Így hát megvárakoztattuk egymást, végtelen ideig. Néha rólad álmodtam, nehéz ébredéseim után felfedezni véltem sziluetted a levegőben, de délibábnak bizonyult mind, akár egy- egy fuldokló utolsó segélykiáltásai. Szükségem volt Rád. És egyszer csak! Abban a kivételes pillanatban, amikor éppen nem gondoltam rád, megláttalak Téged. Minden kétséget kizáróan Te vagy. Közeledsz felém, megáll bennünk az ütő, levegő után kapkodva ámulok. Hát mégis! Te természetesen viselkedsz, a külvilág persze vak, mint mindig. De mindketten tudjuk, hogy végre itt van a Te és valóságos, nem ábránd! Pont olyan vagy, amilyennek megálmodtalak. Nem vagy szép, nem a szó szoros értelmében szép. A lelked az, fájdalmasan. Beszélgetünk, de nem tudok felengedni, kitárulkozni előtted. A megrázkódtatás a gátlás bilincsébe rejt. Aztán elbúcsúzunk, Casanova, és ki tudja, mikor találkozunk újra. Addig is kereslek, rovom a kivilágítatlan sikátorokat, belebámulok az emberek lesütött tekintetébe, hátha az egyik páncél mögött Te rejtőzöl, és rég nem látott jó barátokként üdvözölhetjük egymást."
(Rakovszky Zsuzsa)

Címkék:

HozzászólásokKedves

csepp!

Az írásod le nyűgözött,a kedvenceimhez adtam:)
Köszönöm az élményt.Köszönöm:)

Sziasztok, még csak néhány perce regisztráltam, de máris megváltoztattatok valamit bennem... (2 nap híján 2 hónapja összezuhantam de nagyon, -10kg 3 hét alatt, pszichológus, nyugtatók, antidepresszánsokkal való próbálkozások tömkelege...)
Ma este csak úgy kattingattam a neten, és megtaláltam ezt az oldalt. Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül!
Elolvastam Csepp írását, és nagyon boldog vagyok, hogy MÁR TUDOK SÍRNI!
Köszönöm!:-)

Honfy Ágnes írásai jutottak eszembe, szép, amit hoztál csepp!
Köszönöm

Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtKedves Csepp!

Köszönöm szépen ezt az írást Neked!ErikaNagyon szívesen!Szeretettel tettem fel!

***Kedves Csillagfény!

Köszönöm a dalt...
cseppKedves Csepp!Írásodhoz talán "passzol" a következő dal: