Napi Tanítások - Október

A titok könyv elolvasása utáni lelkesedésemben megvásároltam Rhonda Byrne-től a Titok - Napi tanítások című könyvecskét is, ami az év 365 napjára ad egy-egy tanácsot a titok sikeres megéléséhez. Én nagyon megszerettem ennek az elolvasásával kezdeni a napot, sokszor egész napon át velem marad és segít a reggeli gondolat. Úgy döntöttem, lefordítom és beírom ide reggelente az aznapi tanácsot, hátha más is szeretni fogja. Építkezzetek belőle kedvetekre :-)

Nagyon szép, teremtő napot kívánok :-)))))))

Szeretettel:

Moncsi

Október 25. Vasárnap

"El vagyok tökélve, hogy vidám és boldog maradok, kerüljek bármilyen helyzetbe is; mivel tapasztalatból tudom, hogy a boldogságunk vagy a boldogtalanságunk nagy része a beállítottságunktól függ, és nem a körülményektől."

MARTHA WASHINGTON (1732-1802)

Október 24. Szombat

"A öröm nem dolgokban van, hanem önmagunkban."

WILHELM RICHARD WAGNER (1813-1883)

Október 23. Péntek

Semmi sem túl bonyolult az Univerzum számára, hogy rajtad keresztül megteremtődjön. Meg tudsz termeteni bármit amit akarsz, mindössze harmóniában kell élned a vonzás törvényével.Te adod a vágyad formáját, az Univerzum pedig megtölti a formát.

A te feladatod egyszerű - készítsd el a formát az elméddel!

Október 22. Csütörtök

Az Univerzum csupa jóság; azonban a nehéz helyzetekben sokszor nem vagyunk képesek meglátni a nagyobb képet. Minden olyan helyzet, amit "rossznak" bélyegzünk valójában tartogat valami jót a mélyben. Tekints új szemszögből minden helyzetre és keresd bennük a jót. Ha keresed egész biztos meg is találod majd, eloszlatva ezzel a nehézség illúzióját. És így minden jó megérkezhet hozzád.

Október 21. Szerda

A bolygónk jelenlegi állapota az emberiség elméinek tükröződése. A diszharmónia, amit a bolygónkon megfigyelhetünk, az emberek belsejében lakó diszharmóniának a leképzése. Az emberiség és a Föld közötti kapcsolat megtörhetetlen. A világ és a bolygónk meg fog változni amint az egyes emberek elkezdenek megváltozni legbelül.

Egy emberi inspirál többeket és a többek inspirálnak ezreket, az ezrek milliókat, a milliók billiókat, és ez az útja annak, ahogy harmóniát hozhatunk a Föld bolygóra.

Október 20. Kedd

Előre küldheted magad előtt a pozitív erőket bárhová is tartasz, de ehhez előre kell gondolkodnod. Mielőtt bármit tennél, gondolkodj előre és lásd magadat amint befejezted a cselekedeted, boldogan és erőlködés nélkül. Ekkor továbbindulhatsz.

A pozitív erők melletted állnak, csak be kell invitálnod őket az életedbe.

Október 19. Hétfő

Hogy egy boldogabb élethez tartozó dolgokat vonzhass, boldogság-mágnesé kell válnod. A boldogság boldogságot vonzz.
Boldogság-mágnessé váláshoz szükséges, hogy boldognak érezd magadat, hogy boldog gondolataid legyenek és hogy boldogsággal fordulj mások felé. A legintenzívebben úgy tudod boldogsággal megtölteni magadat, ha mindent megteszel, hogy másoknak boldogságot adj.

Október 15. Csütörtök

"Akárki is vagy, akármi történt is, csak légy vidám! Örülj annak, hogy itt lehetsz. Ebben a csodálatos világban élhetsz; és minden csoda megtalálható ebben a világban... Csak örülj és mindig örülni fogsz. Mindig találsz majd újabb, jobb okot az örömre. Egyre több és több dolog fog boldoggá tenni téged. Hatalmas a napsütés ereje, különösen az emberi napsütésé. Bármit meg tud változtatni, újjá tud formálni, és mindent olyan gyönyörűvé tud varázsolni, mint önmaga. Csak örülj és a sorsod meg fog változni; új élet fog kezdődni és új jövő fog kirajzolódni előtted."

CHRISTIAN D. LARSON (1874-1954)

Október 14. Szerda

Emlékezz arra, hogy ha kritizálsz nem vagy hálás. Ha hibáztatsz nem vagy hálás. Ha panaszkodsz nem vagy hálás. Ha feszült vagy nem vagy hálás. Ha kapkodsz nem vagy hálás. Ha rossz kedved van nem vagy hálás.

A hála átalakítja az életedet. Engeded, hogy apró dolgok útjába álljanak az átalakulásnak és annak az életnek, amit megérdemelsz?

Október 13. Kedd

Nem elég ismerni a Titok alapelveit, gyakorolni is kell őket minden nap, szüntelenül. Meg kell élned az alapelveket. Lépésről lépésre a gondolataid és érzéseid, majd az életed mesterévé válsz így.

Semmi sem fontosabb ennél, hiszen az egész jövőd ettől függ.

Október 12. Hétfő

"Nem kapunk bölcsességet; magunknak kell felfedeznünk azt egy út során, melyet senki más nem járhat be helyettünk."

MARCEL PROUST (1871-1922)
In search of a lost time

Október 11. Vasárnap

A teremtés:

1. lépés - KÉRJ!
Ez azt jelenti, hogy alaposan átgondolva, nagyon világosan tudatában vagy annak mit akarsz. Emlékezz, hogy bármelyik pillanatban kérsz valamit, az a spirituális világban már létezik. A kérés a teremtés aktív lépése.

2. lépés - HIGYJ!
Ez azt jelenti, hogy tudnod kell magadban, hogy amit kértél, azonnal a tied. A hited ad lehetőséget a vágyadnak, hogy a spirituális világból az anyagi világba transzportálódhasson. A hit a teremtés passzív lépése.

3. lépés - FOGADD EL!
Ha elhiszed, hogy már meg is kaptad, meg is kapod. Az elfogadás a teremtés haradik lépése, melyeben az aktív és passzív lépést egymáshoz hangolod ami ezáltal tökéletes teremtéssé alakul.

A teremtés olyan mint az elem. Az aktív a pozitív pólus. A passzív a negatív. A kettő tökéletes kapcsolódásakor tied az erő.

Október 10. Szombat

A hiedelmek gondolatok újra és újragondolása által keletkeznek, míg hiedelmekké nem válnak. A hiedelmek olyan rezgések, melyeket folyamatosan sugárzol és így a hiedelmeink a legerősebb dolgok melyek a vonzás törvényén kersztül alakítják az életünket. A vonzás törvénye arra válaszol, amit hiszel!

Ezért van az, hogy mikor valamit meg akarsz teremteni kérned és hinned kell, és csak ezután kapod meg.

Október 9. Péntek

Mikor félsz attól, hogy valami megtörténik, a törény szerint vonzod magadhoz, bár szerencsére igazi összpontosítás és kitartó aggódás kell ahhoz, hogy megteremtsed. Az érzelem amit abba ölsz, hogy nem akarsz valamit nagyon erőteljes. Mindeközben pedig lehetetlen bevonzanod azt amire vágysz, mikor annyi félelmet őrzöl a nem várt történéssel kapcsolatban.

Távolítsd el a nem akarásba fektetett félelmet magadból és használd a felszabadult energiát arra, hogy magadhoz irányítsd amire vágysz.

Nem számít, hogy eddig mit gondoltál vagy éreztél, MOST hatalmadban áll valami újat teremteni!

Október 8. Csütörtök

Azok a dolgok valósulnak meg leggyorsabban az életedben, amikben a legjobban HISZEL. Csak azt tudod megteremteni, amiben HISZEL, ezért EL KELL HINNED, hogy megkapod, amit kívánsz.

Október 7. Szerda

Egy ország változása egy személlyel kezdődik. Minden ország tükröződése a lakosság belső békéjének vagy zavarának, így ha egy ember megváltozik, az hatással van a lakosság többi részére is. Minden személynek hatalmában áll nagy változásokat hozni az országnak, a benne lakozó végtelen békén és szereteten keresztül. Azonban nem hozhatsz békét és jólétet az országodnak ha előbb nem teremted meg azt a saját életedben. Érted? Nem adhatsz olyat, ami nem a tied.

Minden ember feladata, hogy tökéletes harmóniát hozzon a saját életébe és így a legnagyszerűbb emberi ajándékot adja a hazájának és a világnak.

Október 6. Kedd

A legcsodásabb az, hogy minden nap, minden helyzetben nyomon követhetjük, hogy állunk. A világ körülöttünk és az életünk folyamatos visszajelzést ad az energiaszintünkről és mikor elkezdünk egy új energiamezőt kialakítani (jó gondolatokon és érzéseken keresztül), a változások egészen különlegesek lehetnek.

Megér minden lépést és minden erőfeszítést, mert nincs annál nagyszerűbb, mint harmóniában élni az Univerzummal.

Október 5. Hétfő

Mindannyian tökéletes mikrokozmoszok vagyunk - az Univerzum kicsinyített másai, és mikor magunkat ismerjük, ismerjük az egész Univerzumot.

"Ismerd meg Önmagad!" - mondta Platón.

Október 4. Vasárnap

Mi nem láthatunk előre mindent a jövőnkben, de az Univerzum képes átlátni minden lehetőséget.
Párkapcsolatoknál előfordul, hogy meg vagy győződve arról, hogy valaki az igazi a számodra mikor valójában lehetséges, hogy nem az. Lehet hogy te harmonikus, boldog, szerető párkapcsolatot kérsz azzal a bizonyos személlyel de ha az Univerzum látja, hogy nem leszel képes boldog kapcsolatban élni az illetővel, nem fogja elhozni neked.

Kérj harmonikus, boldog, szerető párkapcsolatot, aztán engedd, hogy az Univerzum szállítsa a tökéletes társat neked - akárki legyen is az.

Október 3. Szombat

Minden egyes nap üzenetek ezreit kapod az Univerzumtól. Tanulj meg tudatában lenni ennek a kommunikációnak, vedd észre, hogy az Univerzum az aki beszél hozzád és vezet téged minden pillanatban. Nincsenek balesetek és véletlen egybeesések. Minden jel, amit észreveszel, minden kimondott szó, amit meghallasz, minden szín, minden hang, minden esemény és helyzet az Univerzum beszéde hozzád és te vagy az egyetlen, aki megértheti a fontosságukat és hogy mit mondanak.

Használd a szemed és láss! Használd a füled és hallj! Használd az összes érzékszervedet, mert mindegyiken keresztül beszélnek hozzád!

Október 2. Péntek

Az oka annak, hogy minden hatalmad a "most"-ban létezik az, hogy a "most" az egyetlen időpont, amikor új gondolatokat és új érzéseket tudsz átélni. Nem tudunk 30 másodperccel előre gondolni, vagy 2 órával korábban érezni valamit. Csak MOST tudunk gondolni. Csak MOST tudunk érezni. Így pont ez a pillanat a legnagyobb erőpontod.

Az életed többi része előtted áll!

Október 1. Csütörtök

Ha kívánsz valamit, de mélyen legbelül nem hiszed el, hogy azonnal megkaphatod mert olyan nagy dolog, akkor te magad hozod be az időfaktort a teremtésedbe. Megteremted az időt amibe telik majd hogy megjelenjen, annak alapján mennyire nagynak értékeled a kívánságodat. De az Univerzumban nincsen idő vagy méret! Az Univerzumban minden létezik MOST!Létezik

így van... létezik... ez egy szép szó. <3Abszolút.

Nem akartam virtuálisat írni, mert az olyan degradáló, ebben inkább az a lényeg, hogy létezik, a résztvevők számára.plátói

Bea... ez akkor a szeretet-minosítésben egy fokkal jobb, mint a plátói szerelem, mert legalább kolcsonos. :)Szia-Dia...:)

Ez a mai találmányom, a "plátói" barátság olyan, hogy valaki beírta magát a szívedbe, és ott van, még csak kapcsolatot tartani sem kell...
Köszönöm a jókívánságot!Szia Bea...

nahát, Te is elokerultél... de orulok. :) Koszonom a szulinapi jókívánságot. Plátói szerelemrol már hallottam, de barátságról... az milyen? :)
Neked is a legjobbakat kívánom (szulinapon kívul is)!Szia Diamyne!

Ez nekem is nagyon jól esett...
És megragadva itt az alkalmat, nagyon boldog szüliHÓnapot kívánok a két kedves plátói rák-barátnőmnek, Diamynnek és Zsuzsinak...! :)de jó nosztalgiázni... :)

de jó nosztalgiázni... :)Zsuzsi! :))

Nagyon nagyon szeretem, amiket idéztél! :)))Minden értelemben:)))

Köszi kowylee, mert nekem csodásan kezdődött a hetem:))))

Látod,hiányoltunk és lám, már itt is vagy:))))

Legyen varázslatos a hetetek:)))))

Matricákat mindig pénteken osztunk:)))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:):)

sziasztok!

Legyen ez a hetetek minden eddiginél szebb,jobb és teljesebb minden értelemben!!Szép jóreggelt! :))

csak beköszönni jöttem ide, de már mennem is kell.. jó Titeket látni... :))
Csodás hetet Nektek! :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Drága Lányok........:))))))

Mennyi szeretetel érzek itt.....:))))))
Én az óvónéitől egy Star Wars-os matricát szeretnék...:)))))))
"Az Erő bennünk áramlik, érezni kell. Higgyél benne, akkor menni fog. Az Erő által sok mindent láthatsz meg, a jövőt, a múltat…rég eltűnt barátokat. Uralkodni kell magadon, tedd vagy ne tedd, érezd az Erőt. Megismerésre, védekezésre használd, sose támadásra. Tudni fogod, csak légy nyugodt, oszlasd el a kételyeidet." YODA
Ezt mos nem tudtam kihagyni....:))))))))))))))
Szép hetet kívánok Nektek Lánykák,Fiúk!
Tényleg,Kowylee régen járt erre....Mindenki jeles:)))

Itt mindenki jelest kell kapjon Tudásból!!!!! Igaz, óvónéni nem osztályoz, maximum megsimogat, vagy matricákat osztogat:))))

Amúgy a Nap MINDIG süt!!!!!!!!!!!!! Maximum felhő úszott elé...gondolj bele:)))))

Ölellek benneteket és legyen ragyogó a hetetek!!!!!!!!!

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Képzeld,

Kinga, pont tegnap mondta nekem egy kedves barátnőm, hogy az ilyen helyzetekben, mikor nehézségek jönnek, ilyenkor tudjuk igazából megnézni, hogy mennyire sikerül alkalmaznunk az eddig tanultakat...
Puszikák...olyan kedvesek vagytok és olyan bölcsek és

annyira szeretlek benneteket, egytől egyik és olyan hálás vagyok a Jóistennek, hogy léteztek
köszönöm köszönöm köszönömDrága Lányok!

Úgy örülök Nektek!
Panka, de jó Téged látni errefelé! :)) Nálunk is süt a napocska, reggel óta, és tegnap is szép időnk volt.
Igen, ne adjuk meg magunkat a csüggedésnek, növesszünk szárnyakat! :))
Hallod, drága Kinga?

Diamyne, nagyon szép a történeted, olyan sokszor félre értjük egymást! Meg kell tanulnunk a jót várni, a jót látni a másik ember szavaiban, tetteiben...
Buddhának meg nagyon igaza van...

Zsuzsi, bazinagy ölelés Neked...:))

Nagyon szép napot Nektek, ölelelek Mindenkit!Drága Zsuzsikám!:)

Hát igazából úgy történt, hogy kinyitottam egy könyvet, mert szerettem volna egy idézetet írni, és itt nyílt ki:))) Asszem, irányították a kezem....:))))
De örülök, hogy tetszett!:)))) És így visszaolvasva, igen most már tudom:)))
És egy kis időjárás jelentés: Kisütött a napocska Kanizsán:)))

Szeretettel:
Panka

"G dúrban zúgják a fákon a kabócák, hogy láss csodát, láss ezer csodát..."Panka!:))))

De jó!Letelt a bünti!:)))))Ezt az idézetet most picit magamra vettem,szerintem tudod hogy miért éppen ezt választottad!:))))))))))))))
Nagy ölelés Neked és minden kedves játszótársamnak!
Kingi!
Neked egy plusz külön ölelés!:)))
(())ZsuzsiSziasztok!

Régen jártam erre és most valahogy az egyik szemem sír, a másik meg nevet: jó látni, hogy a játszótér nem üres és vidám a hangulat:) Nagyon jó olvasni az óvónéni egyre szépülő lakásáról, Dyamne költői hozzászólásait, Kowylee kedves mondatait is:)
Viszont remélem, hogy Moncsi jól van, és találkozunk majd mi még itt Vele!
Kinga, mindig kisüt az a napocska, még ha bújócskázik is néha:) Csak bízni kell benne nagyon:)
Zsuzsi, Bea, Kinga: köszönöm, hogy gondoltatok rám, Lányok!:) Kicsit úgy jártam, mint a kisiskolások, amíg nem tanultam meg a leckét, nem lehetett játszani jönni a játszótérre":)
És szeretettel egy idézet:
"Több csúcs megmászása után nem csúszhatsz vissza többé, hanem szárnyakat növesztesz, s repülni kezdesz."
Nagy öleléseket és mosolygós napot Mindenkinek!

Panka
"G dúrban zúgják a fákon a kabócák, hogy láss csodát, láss ezer csodát..."Sziasztok

... Kinga, most igazából hozzád szólnék.. örülök pozitív és józan hozzáállásodnak a megpróbáltatások idején. Szeretnék megosztani Veled/Veletek egy szép kis szerelmi történetet, melyet nemrég olvastam:

Egy lány megkérdezte fiúját, hogy csinos-e ,
a fiú azt mondta: nem.
A lány megkérdezte tõle, szeretne-e vele lenni örökké,
a fiú válasza: nem.
Megkérdezte, hogy ha õ elmenne, akkor sírna-e
- a fiú azt válaszolta: nem.
A lány eleget hallott, ezért elment, könnyek csorogtak le az arcán, de hirtelen a fiú elkapta a lányt és azt mondta:
"Te nem vagy csinos, te gyönyörû vagy.
Nem szeretnék veled lenni örökké, veled akarok lenni örökké.
És ha elmennél, akkor nem sírnék hanem... meghalnék..."

Végezetül egy kis napi tanítással kívánok Mindenkinek szép és kellemes estét:

“Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.” (Buddha)köszönöm hogy vagytok nekem

azóta már egyszer beszéltünk telefonon
de nem akarom semmibe sem beleélni magam
inkább a Jóistenre bízom az egészet
úgyis a legjobbat akarja
köszönöm hogy a szeretetetek átölelt
éreztemKinga Drága:)

Tudom mit élsz meg most a napokban...de tudd, hogy a viharok után mindig kisüt a Nap...és nagyon sok esetben felderül a Szívárvány:)))))

Szeretünk téged!!!!

Óvónénis ölelésem kicsi lányka:)))))))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Drága Kingi!

Minden úgy lesz,ahogy Neked és mindenkinek a legjobb meglátod!
Ölellek!
ZsuzsiSzerettem volna

szép zenét találni Neked. Tudom, szereted Vivaldit, talán ez sem lesz idegen számodra.
A barokk zenében úgy van benne az élet szomorúsága, hogy közben mégis felemelő...
Szeretettel.

http://www.youtube.com/watch?v=RAP5fL84sKw&feature=SeriesPlayList&p=81D2...Kingi

Drága kicsi lány...
Ölellek nagyon!elég ha megengeditek h megosszam veletek

nem kell vigasztalni
szakítottam a párommal
felhők árnyékolják be a Napocskámat
és most nem megy a mosoly
akárhogy is igyekszem
bocsánatSziasztooook,

drága Játszótársak!
Húú, Kingi, köszönjük Neked a finomságot! Nem vagyok nagy sütő-bajnok, de nagyon nagy kedvet csináltál nekem, ez lesz a kezdet, mert én is szinte érzem az illatát! :))

Mit szóltok? Ma sütött a napocska! És nem csak "bent", kint is! Ezerrel próbáltam elképzelni, hogy mindannyiunk fölött süt...:)) (Jaj, ezt Diamyne biztos sokkal szebben fogalmazta volna meg, törzsi költőként, az egyszer biztos...:)))Érződik az illata:)))

Ugye, mint tudjuk, minden a fejben dől el!

Nos, a recept elolvasásának következményei...érzem az illatát...érzem, ahogy átjárja a konyha melege az egész lakást...és nem utolsó sorban beindult a nyálelválasztásom:))))))))))))))))

Nagyon jó itt veletek:))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Újabb recept szeretettel:))))))))))))))))))

Karácsonyra hangoló aprósütemény
Hozzávalók:
Sütemény:
- 12,5 dkg margarin
- Fél pohár kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 1,5 pohár liszt
- kiskanál sütőpor
- 10 dkg darált dió vagy mandula, vagy mogyoró
- porcukor (díszítéshez)
- én speciel egy kis mandula-aromát is szoktam beleönteni, hogy még illatozóbb legyen:))
- 3 kanál lekvár (annak, aki linzerként össze akarja ragasztani őket – én nem szoktam, helyette a legvégén
- csoki-mázzal megcsorgatom véletlenszerűen (amorf) csíkosra az előzőleg már virágos mintára kiszaggatott, megsütött és porcukrozott sütikéket:)
Csoki-máz:
- 1 tábla étcsokoládé, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál víz
Elkészítés:
1.) Száraz összetevők + nedves összetevők összekeverése.
2.) Összegyúrjuk és 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
3.) 3 mm vastagra nyújtjuk. Formákat szaggatunk (kör, virág, szív, esetleg karácsonykor csillag vagy fenyőfa stb).
4.) Sütési idő: 10-12 perc, 180°-on.
5.) Porcukorral, csoki-mázzal díszítjük.
Megjegyzés: a "pohár" kifejezés 2dl-es poharat takar, így nem kell mérleggel bíbelődni:))És csatlakozom az előttem szólokhoz:

tényleg szupik a lufik:)
örülünk a játszótér férfi tagjának:)
sok sok boldogságot a megújult lakáshoz:)
Pusssssssssssz :))))))))))))))))))
"Akik napfényt visznek mások életébe, maguk sem rejtőzhetnek el előle!...":)