Humania - az Emberiség Országa

A tiszta szív diadala
Milyen az a társadalom, amelyben a társadalmi értékteremtés számít?
Milyennek szeretnénk egy igazságos társadalmat?

Hitelesnek: ahol minden dolog az, ami. Ahol ha valaki ételt ad neked, azt azért teszi, mert szeret, és táplálni akar. Ha te azért készítesz ételt nekem, mert abból profitot szeretnél a magad számára maximalizálni, akkor nem az én egészségemre optimalizált táplálékot készítesz, hanem olyat, amilyet az érdeked diktál. Ez nem jó. Ez nem adekvát. Ez őrület. Ha ruhát készítesz számomra, normális az, ha ezt azért teszed, mert az a fontos neked, hogy ne fázzak, és szép, nekem való öltözetem legyen, amiben jól érzem magam, és akkor te is jól érzed magad, mert megtetted, amit akartál: örömet szereztél nekem, és biztonságban tudsz.

Szabadnak. Az olyan társadalom, amiben minden azzá válik, ami igazából: csak szabad, független emberekből állhat. Szabadság az, ha én és te azért vagyunk együtt, mert ez mindkettőnk szabad választása. És ha szabad választás alapján vagyok veled, akkor elkezdesz érdekelni. Mindenki lehessen szabadon az, aki: mondhassa, mit érez, csinálhassa azt, amit akar. Aztán, ha kiteljesedett, jóllakott magával, akkor nézzük meg, hogy mikor és hogyan kezdik érdekelni a többiek! A másikért, a közösségért élés, a szeretet-kapcsolat csak szabad emberekben tud kialakulni. Kényszeríteni ezt nem lehet.
Intelligensnek. Humaniában semmilyen szinten nincs ál-egyenlőség. Ez nem demokrácia. Az emberek nagyon különbözőek, és éppen erre építünk: az élő szervezetben a májsejt egészen más, mint a szívizom sejtje, vagy az agykéreg idegsejtje. Éppen a sajátosságukra alapozva vannak beépítve a számukra optimális környezetbe, „szövetbe”, amely nagyon fontos részfunkciót vállalhat a közösség, a „szervezet” életéből.

Mit jelent Humania?

* Humania léte remény egy depressziós világban, válasz a „Hogyan tovább” kérdésre.
* Humania egy választható ország, egy életmód-alternatíva, ami a kapitalizmus után következő két evolúciós lépcsőfokot is tartalmazza.
* Humania egy olyan társadalmi forma, amely a demokráciánál két nagy lépéssel fejlettebb közösségi döntéshozó mechanizmusokat használ.
* Humania egy olyan világ, ahol nem törvények vannak, hanem intelligens informatikai technológiák, amelyek automatizáltan segítik, kivitelezik az emberek társadalmi cselekvéseit.
* Humania egy tudományra, Integrál Tudás Rendszerre épülő termelési és társadalmi technológiát használó társadalom.
* Humania egyéni, önálló vállalkozók globális szervezete, akik közös informatikát és közös erőforrás rendszert használnak.
* Humania egy hely, ahol mindenkire odafigyelnek, ahol nyílt, etikus játékot folytatnak egymással az emberek, egy új emberi faj létrejöttének színtere.
* Humania egy olyan ország, ahol nincs ellenérdek, hiszen a benne lévő emberek rájöttek, hogy az érdekeik, céljaik közösek, ahol együttműködő rendszerbe van mindenki kapcsolva.
* Humania egy sokszoros hatékonysággal működő világ, benne a közérzet jó, az emberek boldogok, felelősségvállalók, figyelmesek, szeretettelik, zseniálisak, egészségesek.

Humaniában:
- nincs piac, nincs profitérdekeltség, minden technológiai eszköz az optimumra van fejlesztve
- kizárólag kreatív alkotó munkát végezzenek az emberek, mert a rendkívül magas szintű technológiai civilizációnak köszönhetően megengedhetik azt a luxust, hogy mindenki azt csinálja, amit szeret
- a lakás, a táplálkozás, az egészség alapvető szükségleteit profi tudományos szakértői rendszerek biztosítják
- az emberről szóló tudomány és a szoftver-fejlesztés az egyes számú társadalmi érték, melynek célja, hogy senki ne végezzen olyan robot munkát, melyet gépek is el tudnak végezni
- a környezet a maga fontosságában és komplexitásában van kezelve
- minden a helyén van, és a helyén értékelődik, mindenki a pontosan kimunkált hivatásának megfelelő helyen és emberi környezetben él, nincs olyan ember, aki ne társadalmi értéket állítana elő
- mindenki a Mentorával egyeztetett küldetéséért dolgozik, a társadalmi helye, szerepe, a tehetségének, intelligencia szintjének megfelelő
- teljes és tökéletesen optimalizált a társadalmi munkamegosztás
- csak befelé irányuló árumozgás van Humaniába, onnan kifelé nincs
- senkinek sem kell dolgoznia a megélhetésért, mindenki megélhetése biztosított
- minden emberi akciónak látható a messzemenő társadalmi hatása, következménye, mindenki látja az őt ért és általa keltett társadalmi hatásokat
- a társadalmat élőlényként tekintjük, amely önszabályozásra képes, ha ennek megteremtjük a feltételeit
- az embereket az intelligenciájukban folyamatosan tréningezzük, amely megtanít globálisan látni, érezni és cselekedni
- az élet minden területén hatékonyan szervezett technológiákat használunk
- minden technológia a tudományos maximumra és etikára optimalizált, minden termékből és szolgáltatásból olyan kerül előállításra, ami az embernek és a környezetnek a legjobb
- nem használunk politikai- és erőszak-eszközöket, aki nem akar Humaniában élni, az kívül marad
- nincs ellenségképünk, még ellenzékképünk sem

A létező kapitalizmus részletes kritikája helyett tehát a társadalom fejlődésének következő fázisához működő informatikai rendszert, személyes Mentori támogatást, megélhetésre, fejlődésre, emberi kapcsolatok kötésére alkalmas tudásrendszereket ajánl Humania, melynek alapja egy új tudomány: a Szociokibernetika. Ezen tudomány mérnöki rendszerterve arra készül, hogy minden használója egyben fejlesztője is lehessen, s hogy képes legyen befogadni a tudományos fejlődéssel járó tudás-rendszer növekedését, az emberek képesség-, személyiség-, és kulturális különbségeit és sajátos fejlődési tempóit. Ez a tudomány a gyakorlatból született: működő technológiáink, működő szervezeti megoldások bizonyítják, hogy a róla alkotott tudásunk reális.

Érdekel ez a világ téged?

Jössz az ŐsAtyák és ŐsAnyák közé, akik lerakják az alapjait és elterjesztik 2012-ig?

________________________
további információk: