2007.szeptember.26. Utamon !

Kedves Mindenki !

Ma este egy kis gondolat cserét folytattam Öbikével !
Megosztottuk egymással gondolatainkat, megkapva a másiktól azt amire szükségünk van, és felajállva amit adni tudunk. Egymást segítve jöttek az újabb és újabb ötletek. Öbike megkért rá, hogy ezt osszam meg veletek !
Röviden a következőkre jutottunk:

Felmerült már a kérdés bennetek ?

1. Mi is a sorsom az életben?
Én pontosan tudom, hogy embereknek kell segítenem, akik még nincsennek a elfogadó állapotba, nem boldogok, mert az Univerzumban lévő jót nem fogadják be. Rendszeresen meg is találnak az emberek akik segítségre szorulnak, lelki segítségre főként, hogy megtalálják önmagukat, a céljukat, vagy csak egy régen őrzött, mélyre ható lelki gátat szabadítsanak fel a Jól-lét útjából. Eddíg sokféle módszerrel segítettem nekik, de most megtaláltam az igazi megoldást, a titkot, amit köszönök az univerzumnak, így nektek is. Mindenkinek segíteni is fogok, aki képes elfogadni a segítséget, de nem erőltetem rá senkire soha, ha még nincs itt az ideje. Ezt onnan tudom, mert én is ezt az utat jártam, járom is a mai napig. Ahogy segítek az embereknek, segítek magamnak is, tanulok én is. Azért is tudok segíteni nekik, mert én is megjártam azokat az utakat amiket ők, nem véletlen történtek velem a dolgok, mára ezt már tudom. Segítek aki bajba van, de itt a következő kérdés :

2. Mit tehetek ennél többet, hogy már ne is kerüljenek az emberek ilyen helyzetbe ?
Megelőzés. Kezdjük az elején, kezdjünk a gyerekekkel foglalkozni. Kezdjük őket megtanítani a törvényekre, a tiszteletre, az alázatra, a szeretre, az önbecsülésre. Hiszen ők olyan fogékonyak, tudnak játszani, jövőjük van, ami egyben a mi jövőnk is! A szülők is jobban felfigyelnének a titokra, ha a gyerekeik ezzel is ismerkednének. És ha egy kisebb nemzedék így nő fel ? Belegondolni is csodálatos micsoda változást lehet ezzel elérni !
Hogyan is csináljuk a tanítást a kis lurkókkal ? Teheti ugye mindenki a saját környezetében, de más is eszembe jutott, persze ehhez Öbike örökbefogadási ötlete adta a kezdő lökést:)
Akarok egy mesekönyvet a gyerekeknek erről ! Vagy akár egy mesefilmet ! Még nem tudom hogy néz ez majd ki, de ........
Szóval akarok egy ilyet.
De már az is előny lenne ha egy oviba lehetne ezzel foglalkozni...............

3. A 2-es pont után szintén Öbikével folytatott eszmecsere eredményeként a következőre jutottunk.
Hogyan is lehetne egyre szélesebb körben megismertetni az embereket a titokkal, vagy akár csak a mosollyal, az elvekkel persze minél közvetlenebb formában. Azt hiszem az jó ha sokfelé szórja el az ember a tudás magját, de így a szétszórt meggyőződés könyebben meggyengül és újra elvész.
Ha pedig egy helyre koncentráljuk a tudást, nem lesz széleskörben elterjedt ugye !
(Fröcskölsz az ecsettel sok kis apró pontot, vagy húzol égy erős, vastag csíkot !)
Arra gondoltam, hogy a gyerekekhez hasonlóna egy "célcsoportot" kell megjelölni akiket valamilyen módon megismertetünk a gondolatainkkal. Gondolok itt pl buszsofőrök, mentősök, tanárok, áruházi eladók........
Így a tudás egy helyen öszpontosul , de az emberek szét is szórják a tudást, mert hazamennek, máshova mennek dolgozni és ott elmondják a már saját gondolataikat a titokról,a mosolyról, amire persze sok nemleges választ, visszautasítást kaphatnak, akár a saját kedvüket is elveszíthetik. Viszont ha ismét visszatérnek a saját csoportjukba újra megersőítik a saját hitüket, így erőt kapva, megmaradva hitüknél tovább vihetik az értékes gondolatokat.
Hogy is képzelem ezt? Hát vannak ötleteim, de nektek talán jobbak is.
Pl: osszunk egy csoportnak Öbike kitűzőikből egy napon; írjuk le nekik mit is a fontos az életben; írjunk csak mindenkinek egy-egy mondatot, ami megíndítja a "JÓL" gondolatokat; köszönjük meg nekik amit tesznek a értünk a munkájukkal............................van ám még:) Kifogyhatatlan !
Ezel az én kis "gondolat ötleteim" "ötlet gondolataim". Kíváncsi vagyok mindnekiére !!!:)

Amit fontosnak tartok minden ilyen kezdeményezéssel kapcsolatban:
- Ne legyen semmi kötelező az érintett személyeknek, vagyis ne legyen ráerőltetve soha senkire
"Mindenek felett ne fektess le korlátozó határokat "

- Mindíg csak példát mutatni, figyelmet felkelteni akarok, hogy más oldalról is lehet nézni a dolgokat.
"Ha látod, hogy egy másik úton hogyan haladnak, attól mág nem tudod, hogy a másik úton milyen
haladni, csak ha te magad is azon mész !"

.................

STEVE

HozzászólásokDrágáim!

Szerintem az a "dolgunk" az életben, hogy szeressük egymást.

Elcsépelt mondás?
IGEN, ha felületesen érzel és gondolkodsz.
Tisztázd magadban kérlek azt, hogy mi számodra a szeretet (tudod, ott legbelül érzed ) és mi az egymás.
Ne tépjetek szét!
Szeretlek benneteket!Steve, Álomkereső, mindenki

Nagyon nagy örömmel olvastam a bejegyzéseket és ledöbbentem , mert mostanában egyre több olyan személy bukkan fel az életemben, akinek hasonló elképzelésse van, mint amit én is megfogalmaztam magamnak valamikor még 2004-ben és kristályosodott ki mostanra, 2007 májusára: mit adhatok én a világnak, miben tudok mások segítségére lenni meg hasonlók.

Múlt héten csütörtökön Visegrádon voltam és egy kötelen beszélgetés közben azt a kérdést tették fel többek között nekem is, hogy mi a hosszú távú célom, miben gondolkodom. Én kapásból válaszoltam, mert ezzel már jó deje foglalkoztam és a válasz abból állt, hogy milliónyi embernek segítsek abban, hogy a jelenlegi lényének egy jobb változata legyen, magyarul: megértse a titok lényegét és kezze alkalmazni az életében, hogy egy céltudatos, pozitív , boldogabb emberré váljon. Nagyon örülök, hogy egyre több ilyen személyre bukkanok, ismét igaz, hogy hasonló a hasonlót vonzza :)

Nem is értem miért :), de a napokban több személlyel ismerkedtem meg és minden alkalommal valahogy gondolkodásmódnál, szemléletmódnál kötöttünk ki, persze mindenik esetben megvolt az indok, amiért erről kezdtünk beszélni. Hát igen, úton útfélen én is felhívom az emberek figyelmét, hogy változtassák meg a gondolataikat és megváltoznak a körülményeik. Szkeptikusan fogadják elsőre, de egy kis magyarázat után rájönnek, hogy mégiscsak van benne valami.

Esther Hicks mondta egy kis videóban, hogy a titok c filmnek az a célja, hogy az embereket felvilágsítsa, hogy létezik egy titok. Ezt nem mindenki látja, érzi, érti elsőre, mindekinek megvan a maga útja, amíg eljut arra a pontra, hogy ezt tudatosan alkalmazza. Viszont legyünk minél többen, akik erről beszélünk és nemcsak itt a fórumon, hanem élőben, a környezetünkben lévő embereknek. Adni-adni-mindig csak adni... ez a legcsodálatosabb érzés. Szerintem :)

Jó teremtéseket nektek!

FG / István

"Azzá válsz, amire gondolsz!"Drága Steve!!

Képzeld,épp ma reggel beszélgettem ugyan erről
valakivel!Szenzációs!Szuper:-))) !
Puszi:ErcsikeKedves Álomkereső !

Örülök, hogy vannak egyező álmaink, nem véletlen !:)
Én is nagyon imádom a gyerekeket, és a te kis gyerkőceidnek is szüksége van minden jóra, persze tudom a szülei megadják ezt, de milyen jó lenne ha az oviban és az isiben is hasonlókat tanulnának.
Örömmel hallom, hogy sok - sok pedagógus van köztünk.
HAJRÁ !

Ölelés mindenkinek !

STEVEDrága Yvett !

Nagyon örülök, hogy írtál. Igen, csak be kell férkőzni a jelenlegi ovódákba, nem kell új, a jelenlegit kell jobbá tenni.
Én bizto vagyok benne, hogy tudod használni a gyermek és ifjúságvédelmi képseítésed !

Mit szólok, én örülök neki !

Ölelés neked !

SteveKedves Yvett!

Szerintem remek ötlet!
De feljebb sem ártana, mert Ők döntik el, írják ki, stb.,tudod.
Viszont sok lúd előbb utóbb disznót győz! :))

Szeretettel Önmagamitt én

az ovihoz én is csatlakoznék!
lehet nem is kell külön létrehozni hanem valahogy "beférkőzni" a mostani sima ovikba...
ezt még meg kell álmodni, a könyv egy jó lehetőség!!
avval be lehet jutni a vezetőkhöz! mondjuk a filmmel együtt!
remélem mostmár tudom használni a gyermek és ifjúságvédelmi képseítésem!
mit szóltok hozzá???
öleléssel YvettKedves Steve!

Köszönöm Neked, hogy megelőlegezted azt, hogy már önmagam vagyok, nagyon kedves vagy :)
Most akkor ezt kell tudatosítanom, mert én úgy éreztem eddig, valóban mindig önmagam adom, de még csak fejlesztem ezt az igazi önmagam. Persze ez mindegyikünkre így igaz, hiszen amíg itt vagyunk, mindvégig tanulunk az úton. Ki így, ki úgy, már mint tudatosan, vagy kevésbé tudatosan. Nekem nagyon sokat súgnak ám onnan "fentről" :)) Tudom, hogy sokan ismeritek ezt, amikor olyan, mintha nem is én mondanám...és akkor rácsodálkozom, hogy jé, milyen okosat mondtam!
Ami az ovodásokat, ill. ovodákat, ovónőket illeti, van két olyan barátnőm, akik teljesen ebben a szellemben foglalkoznak a gyerekekkel, ill. tudom, hogy Náluk (és ez 2 különböző ovi itt Pesten) olyan "nevelési" program van, és gondolom máshol is már, ahol olyan mértékben másképpen csinálják a dolgukat, mint amikor még az én csemetéim ovisok voltak, hogy csak néztem tátott szájjal. Nagyon meglepett, pedig ez lenne a természetes, és nagyon örültem, örülök. Némi eltérés van azért a 2 ovi között ebben, de remek dolgokat művelnek.
Nem tudom, jól "ítélem-e" meg, de a Waldorf iskolákban is működik szerintem, amiről mi beszélünk, amit csinálunk.
Az egyik ismerősöm kisfia jár oda, és nagyon jó dolgokat mesél.
Nagy "átképzésre" lenne, van szükség, hogy elterjedjen valóban ez a "szellemiség", amihez az átképzést "fent", majd a "nevelést" végzők körében kell elvégezni. Mert ugye a fejtől ... a hal!
Ha elindul ez, vagy valami féle ilyen kezdeményezés, előbb utóbb sikerül is. Mit kell ehhez tenni? Talán amiről most itt a fejeteket, fejünket törjük. Most már csak azt kell kitalálni, hogy ezt hogyan, milyen formában kell tenni, elérni.
Mivel nem tudom, hogy ma hogy működik igazán az iskolai, ovodai, sőt a bölcsödei rendszer nagy általánosságban, mert igen régen volt ez hozzám "testközelben", nem is látom át. Amiket hallunk, amik történnek, az arra utal, hogy messze vagyunk még, a pillanatnyi helyzet mondhatni aggasztó. Most le sem írom, hogy miket vizualizálok, miközben írom gondolataimat - természetesen csupa szépet és jót. Talán ha ezzel rásegítenénk a dologra? Mi lenne, ha néha erre is koncentrálnánk közösen, hogy ott "fent", akiknek az oktatás a feladatuk, meg a "nevelőket" (még ez a szó is lehetne más) úgy látnánk, hogy már átalakultak, arra törekszenek, amire mi?
Még is csak van ötletem, HEURÉKA!
Most be is fejezem, mert jó hosszúra nyúlt az eszmefuttatásom :)
más:
Tudjátok, ma kell meggyújtani a gyertyát, a "kívánságlista" fölött, amit AnnaNelly írt nekünk hónap elején!

Szeretettel, és szépséges teremtő napot midenkinek! ÖnmagamKedves Steve Barátom, Drága Beácskám!

Nekem is nagy álmom, hogy már a gyerekeknél kezdjük el a más fajta "nevelést", mint ami megszokott. Nagy álmom egy olyan - akár alapítványi :) - intézmény létrehozása, ahol a gyermekeket már óvodás kortól úgy tanítjuk és "neveljük", hogy megőrizzék és kiteljesítsék valódi lényüket. :)))
És ahogy most olvastam ezeket a sorokat, az jutott eszembe, hogy ha emlékezetem nem csal, van közöttünk egy csomó pedagógus... :))))

Szeretettel ölellek Benneteket:
ÁlomkeresőKedves Önmagam !

Egyetértek veled, hisz te már ÖNMAGAD vagy, neked ez megy. Ennek örülök és gratulálok hozzá. De vannak akik még nem tartanak itt az úton, rájuk gondoltam amikor csak a mag elszórásra gondoltam, természetesen ezt is egy jó formának tartom arra, hogy előre haladjon a dolog. Egyezik a véleményünk, én csak valami mást szerettem volna kitalálni, de köszönöm a figyelem felhívásodat.

SteveKedveseim, Öbike és Steve, és mindenki !

Nem rég értem haza, és máris olvaslak benneteket.
Csak hozzászólok, mert friss az élmény: szerintem a mag szórása is fontos, mert ha csak szórjuk is, adjuk az "impulzusokat",
és ha még nem is befogadóak sokan, ezzel az impulzusok ahogy szaporodnak egy adott léleknél, egyszer csak célba találnak, célt érnek-saját tapasztalás :)
Aki pedig szerintem már ott tart, hogy szórja, tanítja, nem tud elcsüggedni annyira, hogy "visszaessen", elcsüggedjen, mert Ő már tudja, érzi, megéli, megtapasztalja nap mint nap, hogy érdemes, akár hogy is történik a reagálás. Ezek az emberek pedig már maguktól keresik, vagy ha megtalálták az Ő csoportjukat, akkor visszajárnak töltődni-mint mi is tesszük.
Tehát érdemes így is! Én már nem is tudnám másképpen élni az életem, szórni, sugározni, adni - és igen, kapunk is közben, ez is törvényszerű, csak mi már észre is vesszük, mert egyre tudatosabbak vagyunk.
Szerintem semmi újat nem mondtam ezzel.
A többi gyönyörű, és az a meglátásom, hogy a mostani gyerekekkel sokkal könnyebb dolgunk van-"tanítani erre" Őket, mert alapból közelebb van a felszínhez bennük a tudás. Gondoljatok csak az indigó, kristály, stb. gyerekekre!
Aki pedig olyan családba, szülőkhöz születik, akik nem tudatosak még, ezek a gyerekek fogják Őket tanítani - én ezt látom, és nagyokat somolygok a bajuszom alatt, mert látom, ahogy be akarják törni még néhol a gyerekeket, de nem igazán megy :)
Persze lehet nem annyira általános a helyzet, és igen, segítenünk kell, de ne feledjétek el, az Ő fejlődésük, az Ő életük az Övék, a saját feladatukat jöttek elvégezni. Tehát igen felelősségteljes dolog ez. Talán inkább kibontakozni segíthetünk Nekik, én azt hiszem.
Van egy ismerősöm, 7 éves kislány, akit Zoénak hívnak. (Talán nem véletlen!?) Bizony majdnem zavarba jöttem a társaságában, amikor először találkoztunk.
Rögtön felmértem a helyzetemet, és abszolút partnernek tekintettem, de nem is tehettem volna mást. Ha játszom az okos felnőttet, se perc alatt zsebre tett volna:) Neki abszolút remek "alany" az anyukája, úgy hogy lesem, hogy mi lesz belőle, belőlük :)
Én is kíváncsi vagyok, hogy látjátok ezt.
Az Erőszakmentes Világnapot olvasva pedig már láttam is magunkat ott mosolyogni, stb. :))

Szeretettel ÖnmagamDrága Steve ......

.....és Öbike!!!!!!!!!!!!

Én már meg sem lepődöm semmin.
Annyira,de annyira boldog vagyok........mert az én nagy álmomat,CÉLOMat a második pontban leírtátok.Foglalkozni a gyerekekkel,segíteni nekik amiben csak lehet,hogy egy minden szempontból humánusabb világot teremthessenek maguknak.Csatlakoznék hozzátok a Hogyan is csináljukkal.....mert addig is szeretnék tenni,amíg megvalósítom az álmom.

A 3.ponthoz,most hirtelen az október 2-ai (jesszus,hogy kell ezt jól írni??!!) felhívás jutott eszembe.Még van pár nap továbbítani az e-mailt akinek csak lehet és ott pl.jó alkalom lenne osztogatni Öbike kitűzőjét.Erőszakmentes világnap és azon belül Mosolyogj Magyarország!!!! Hmm???
Hirtelen ennyi.
szeretettel ölellek:belladonna