Lelkünk felöltöztetése

Eltelt két év, és négy hét, amióta ennek a varázslatos oldalnak látogatója, aktív írója, és hangulatának emelőjeként regisztráltam magam. S első perctől fogva felvállaltam felvett "nick nevem" mögött arcomat, önmagamat szívvel, tiszta lélekkel.
Ennek természetesen előnyei vannak számomra csakis.
Sohasem titkolnám el aki vagyok. Az vagyok, aki vagyok. Vagy: Vagyok, aki vagyok.
Amit nekem ezen az oldalon sikerült emberré válásom során megtanulnom, és beépítenem önmagamba:

Alapban: hogy GONDOLAT-iságommal, annak ügyelésével SZAVAIM-ra gyakorolok hatást,

- ebből fakadnak TETTEIM színes, sokféleségének segítő árjai,

- ügyelek szokásaimra, mert amit megcselekszem mindennap, az lesz a szokásom, és ez valóban így van.

- ügyelek szokásomra, / és őszintén megvallom ez a legnehezebb most! /, mert személyiségemnek alapját ezek adják:)

- és tudom, hogy személyiségem adja sorsom alapját, amely életem meghatározójává válik.
Amikor, 1995.-ben, elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot, olyan homály volt bennem, hogy csak na!
Áthatolhatatlan falnak éreztem a bennem levő űrt, ami akkor űrnek érződött, és csak azóta, amióta az oldal látogatója vagyok, formálódik, alakul bennem ez a megmagyarázhatatlan gomoly kívánalmaim szerint. Ebben sok szép tanító segít itt az oldalon. Segítünk egymásnak. És amiért ez a blog most születik, az az, hogy egy friss, februárban megismert ismerős drágám, Zsuzsika, keresett telefonon ma reggel, hajnal 10 órakor, amikor én még ágyban voltam, a cipekedések napjainak fáradalmait kipihenvén.... :), és megdöbbenve mondta nekem, hogy nem gondolt arra, hogy én délelőtt 10 órakor még ágyban lehetek.

Visszahívtam később, és elmondtam neki, miért is van ez így....
és ezután csak hallgattam őt.
.............................. csupa negatív.

................................. Csupa, csupa negatív dolgaival traktált.
Ami nem baj, mert szívesen meghallgatom, ám ezt nem reggel, amikor még sebezhető vagyok. A védőpajzsomat nem tettem még fel magamra:) :)

Csupa, csupa negatív .................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... és még mindig folytathatnám így a sort negatív elmondásairól,

többek közt meghalt barátjának szenvedéseinek olyan taglalásával, ami arra utalt, hogy magára vette barátja szenvedését!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ekkor félbeszakítottam őt, és elmondtam neki ezt, ennek az írásnak az alapját!

Reggel, amikor kinyitom szemem, úgymond éhgyomorra vagyok, semmivel nem foglalkozom, csak bensőm, lelkem felöltöztetésével. Pozitív állításokat ismételgetek, meditálgatok, imákat mormolok, mikor melyiket érzem időszerűnek:), és nem felejtem el sohase felrakni ünneplő szemüvegemet, ami segít, hogy színesben láthassam a világot:) Tehát, ahogyan ruháinkkal felöltöztetjük testünket, ugyan úgy fel kell lelkünket is öltöztetni, a világon ma még többségben lévő ( negatív behatásokkal ) szemben./ nem találtam érzékeltetésére más kifejezést / SEGÍTENE valaki?

HozzászólásokKedves Secret Admin!

Öröm olvasni az írásaidat. Bár nem rég találtam meg ezt az oldalt, de sok erőt merítek belőle nap mint nap.

Köszönöm!

TerabitiaRagyogás!Ez gyönyörű!Örülök, hogy néhány dolgot

megtapasztaltam azok közül, amelyeket leírtál.Jó volt emlékezni rájuk.KÖSZÖNÖM!Nézted-e már a meleg

Nézted-e már a meleg szobából a hóesést?

Láttad-e már hogy kavarognak az apró hópihék a házak között? Vagy az utcai lámpák fényében hogy kavarognak, villognak a széltől.Láttad-e már tavasszal, amikor a nap a szemedbe süt és a friss reggelben munkába siettél, hogy bukkannak elő a fényből a felnőttek és az iskolába tartó gyerekek?
Láttad-e nyújtózni a fákat az eső felé, hogy a leveleikről lemossák a port és a füstöt? Elnézted-e hosszan kisbabád első, önkéntelen mosolyát, amikor még nem tartozott Hozzád, csak Te tartoztál
hozzá. Aztán évek múlva az első összemosolygást, amikor már úgy néztetek egymásra, hogy mindenki látta, összetartoztok.

Láttad-e már anyád dühtől és haragtól eltorzult arcát hirtelen megváltozni, és nagyot nevetni, mint aki egy pillanat alatt átlátta a helyzet tragikumában a komikumot.

Láttad-e már a kövek között kibúvó virágokat, fűszálakat? Voltál-e már a vízparton, amikor a fény hidat vert rajta és a hullámok csobogva ütköznek a partnak.
Fogtad-e meg valakinek a kezét, miközben féltél a visszautasítástól, aztán érezted, hogy a szeretet úgy árad feléd, mint csendes szél holdfényes estén.

Visszanéztél-e az életedre jót és rosszat egy csokorba kötve és megnyugodva beletörődtél, hogy ez csak és kizárólagosan a Te életed lehetett, jó és rossz csak Veled történhetett meg ebben a formában?
Megbocsátottál-e bárkinek, aki megbántott téged, és nem kért tőled bocsánatot?
Álltál-e már egy koporsó mellett, és érezted-e, hogy senki és semmi nem nyújthat vigaszt?
Találkoztál-e sok sok év elteltével egy ismerősöddel, akivel egyszerre tártátok ölelésre a karotokat?

Mentél-e már dúdolva az utcán úgy, hogy minden szembejövőre rámosolyogtál?

Örültél már egy új ruhának, élvezted, ahogy beburkolta a testedet és kényelmesen, puhán rád simult, amikor a tükör elé álltál láttad, hogy milyen jól áll, mintha direkt Neked készítették volna?
Hallgattad már a harangszót este a csendben, vagy napközben a zajban utat törtek a kondulások?
Álltál e már egy betegágy mellett úgy, hogy azon tűnődtél mi fontosabb az igazság, vagy pedig az őszinteség.Szembenéztél-e már azzal, hogy tudtad, hogy valakinek soha nem tudsz megbocsátani? Jártál-e már egyedül az őszi avarban, a színek tobzódásában és nem vágytál senki társaságára?
Szégyenkezés nélkül sírtál-e már egy szép filmen, drámán, versen, zeneszámon, nem törődve az emberek véleményével?
Láttál-e már megszületni egy zebrapintyet, és ámultál a teremtés csodáján, amikor a néhány grammnyi életben ott lapult az ének, a szárnyalás a fiókák reménye? ... Én mindezt láttam, és ettől van jókedvem, hogy mindezeket életemben már láthattam.Drága Admin! Köszönöm!

És: A szerinted negatív levelet, a negatív eljárásod miatt kaptál tőlem. És azt is privátba, mert nem szennyezném a közösség levegőjét olyannal ami ne emelné fel a hangulatot itt, ezen a csodás, szeretetteli helyen. Tele van az oldal olyan információval, ami miatt akkor töröltél egy általam létrehozott blogot. Sebaj! Nem nekem gyümölcsözött volna úgyse! Ám kérésed, hogy írjam meg, ha ilyet találok, övön aluli volt. És írtam neked, ám nem válaszoltál rá, hogy én ezt árulásnak tartom, és nem árulok el egy barátomat se. Nem vagyok gerinctelen ember, aki panaszkodik neked, ha olyan blogot talál.

És nem tartom helyénvalónak tőled még az erre való utalást se, hiába tartod olyan nagyra magad. Tényleg vannak szép dolgaid, nekem is. Változunk, fejlődünk... mindenki alakul. És vannak olyan utalások amiket nevükön kell nevezni. Ilyen a "külső" világ is, amitől én mindennap, lelkem felöltöztetésével igyekszem távol tartani magamat. Van mikor 100 % sikerül, van mikor nem. Ám megteszem a tőlem telhetőt magamért.

A " Pareto-elv-re" a 80/20% arányára utaltam, és a mindennapok megmérettetésére értettem a "negatív túlsúlyt" és nem az én világomban.
Bár, ma már tudom, ha leírom, akkor az enyémbe "teremtem", és tényleg így volt.

Ha érted, amire azzal a gondolatsorral utalok, kijavítasz pozitív módra?
Tudom neked sikerül!Drága Ragyogás! Azt

Drága Ragyogás!

Azt írod: "a világon ma még többségben lévő negatív behatásokkal szemben"...

Én szerencsére nem ezt tapasztalom, de gondold végig, hogy miért jó is ez! Mindenkinek olyan a világa, amit teremt maga köré. Lehet hogy én csak szerencsés vagyok, legalábbis eddig ezt hittem. De kezdem észrevenni, hogy egyszerűen a hozzáállásom miatt van ez. Én bőséget és gazdagságot látok magam körül, és kedves mosolygós embereket, akárhová megyek. Az én világomban is van néha negatív behatás (nem rég még tőled is kaptam ilyen levelet) de tudod, én nem azzal foglalkoztam akkor sem, mert mellette jött 10 másik, ami tele volt szép dologgal, melyért hálás lehetek. És ahogy a Titok filmben is mondja az egyik szereplő, hogy még mindig jönnek a csekkek a postaládába, de már több bevétel jön, mint csekk... nekem is így van, néha jön kevésbé jó dolog is, de a többsége szuper, ami történik velem. És sokkal jobb a szuper dolgokról beszélni, mert azoknak örülök igazán, HATÁRTALANUL. :-)

A november hónap pedig különösen csodás lesz, imádom, hogy minden vágyam teljesül!
És álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan!!!!

Kívánom hogy a te világodban is egyre több jó és még több JÓ dolog legyen!

Admin.... bölcsességünk tárháza kiapadhatatlan

gondolatok.... Forrás: az Internet

" Aki jelentéktelen emberek ellen harcol, az nem nyerhet semmit.

Ne azzal töltsd életed legszebb éveit, hogy életed legszebb éveire vársz.

Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek, addig csináld a nagy dolgokat, amíg kicsik.

Csak az az ügy elveszett, amit feladunk.

A meditálás nem más, mint hogy a testet és a tudatot sikerül annyira ellazítani, hogy Belső Énünk érvényesülhet.

Aki önmagán mulatni tud, az soha nem unatkozik.

Ha megváltoztatod a belső világodat, a külső is követni fogja.

A boldogság az, ha kellemes képünk van önmagunkról.

A lelket bizonyos varázslattal gyógyíthatjuk, s e varázslat a szép szó.

Mindegy, milyen hosszú az út, ha a célhoz vezet.

Általában a legtöbb probléma valójában egy-egy lehetőség, csak munkaruhába van öltözve.

Ne hagyd, hogy a tegnapod túl sokat raboljon el a mádból!

Ne akard átugrani a fokokat! Aki hosszú útra indul, az nem rohan.

A karma törvénye szerint mi felelünk összes cselekedetünkért: a jóért jót, a rosszért rosszat ad a sors!
Sok mindenben hihetünk, csak egyben nem: abban, hogy a saját hitünket másoknak is vallaniuk kell.

Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.

Ha felismerjük, hogy a kudarc csupán kitérő, máris rajta vagyunk a sikerhez vezető úton.

Aki a forráshoz akar eljutni, annak árral szemben kell úszni.

Szabadnak lenni annyi, hogy nem hagyatkozunk a fizikai érzékeléseink által korlátozott valóságra.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi a azzá!

A tudáshoz vezető első lépés annak felismerése, hogy tudatlanok vagyunk.

A hétköznapokban meglátni a csodát, ez az igazi életművészet!

A szerelem a csömörbe hal bele és a feledés temeti el.

Akkor is egyfajta döntést hozunk, amikor elzárkózunk a döntés elől.

Ne feledd, hogy minden kudarc ugródeszka lehet valami jobbhoz.

Minél tovább rágódunk a szerencsétlenségünkön, annál nagyobb lesz a hatalma, hogy ártson nekünk.

A tudáshoz vezető első lépés annak felismerése, hogy mennyire tudatlanok vagyunk.

Az elégedetlenségnek két fajtája van: az egyik munkára serkent, a másik sopánkodásra.

Az életet a kaland teszi érdemessé arra, hogy éljük. Ha kalandot akarsz, kockáztatnod kell.

Aki arra vágyik, hogy feltétel nélkül szeressék, annak gyakorolnia kell az önzetlen szeretetet.
Ha az ellenség benned van, védtelen vagy, ha nem szereted, bátorítod önmagad, semmi nem fog sikerülni és kisiklik az életed.

Nem minden élvezetet választhatunk mi, és nem minden fájdalmat kerülhetünk el.

Aki korlátok közé akarja szorítani a partnerét, az maga is rabságba esik, a folyamatos ellenőrzés börtönébe.

A szokás olyan, mint a sodronykötél. Minden nap fonjuk vékonyka szálait, míg végül olyan erős lesz, hogy nem tudunk átlépni rajta.

A lélek lát; a szem megmutat; de átlátni csak egy tud: a tudat.

Ha az ember csak azt teszi, amit elvárnak tőle - rabszolga. Amint többet tesz ennél, már szabad ember. "Hmmmm:LELKÜNK FELÖLTÖZTETÉSE:))))))))))))))

Igen,én is gyakran tapasztalom hogy leszivják az energiámat,megmondom őszintén aki mindig csak negativ,én avval meg is szakitottam a kapcsolatot! Amikor jól érezzük magunkat,szinte szárnyalunk,bemegyünk egy boltba vásárolni,és flegma az elado,engem az is le tud lombozni.)) Legyünk mindig pozitivak!!!! Egy fél órás negativ telefon beszélgetés is tacsra tud tenni engem. Yah meg amikor csak a másik fél beszél....huuuuuuuuuu.))))) Az ember olyanokkal vegye körbe magát akivel jól érzik magukat,és egy hullámhosszon vannak. CSAK POZITIVAN-GONDOLATBAN IS:)) És persze reggel ne ugorjunk ki rögtön az ágybol,hanem gondoljuk végig mi lessz az nap,meditáljunk ha tudunk,NE ROHANJUNK,és hangolodjunk rá a dolgokra. Yah és még valami ha valamihez nincs kedved,vagy nincs kedved átmenni valakihez,NE TEDD-mert baromi rosszul fogod magad érezni.Váljunk bárányfelhővé:)

Váljunk bárányfelhővé:) - Osho szavait idézve, hisz Ő fogalmazza meg legjobban a bárányfelhők létét.

"A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi.
Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis - mindenek fölött van.

A bárányfelhő úszik a végtelen térben, szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Ez történik, itt és most. Minden pillanat örökkévaló. "

Mottóm:
Tudod-e, hogy nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön?
Ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra, hogy kibontakoztathasd azt, aki te vagy:)