Gondolatsor

Nincsennek véletlenek. Sokat szörfözök, és most itt vagyok olvasni. Ami elém villant szavazni arról, mennyit ér a tanulás forintálisan?? Szavaznék, de nem tudok mert, olyan sór nincs, MEGFIZETHETETLEN !! sokan vagyunk olyanok akik tanulnánk, sokat olvastunk is mint én. Részt is vennénk elöadásokon, de sajnos az anyagiak, nem állnak a rendelkezésünkre, rendelkezésemre. Sok ilyen sortársam van, szerintem. Ami a lényeg, elolvastunk sok könyvet, listát írhatnék. Ami a gát az az, hogy valójában nem jól, vagy nem tudjuk, tudom, hogyan alkalmazzam a tudást. Amit saját magamon tapasztaltam az az, hogy mindenhez pénz kell. A pénz csak eszköz, de ugyan akkor gát is. Mikhez is kell ez az eszköz? A számlák kifizetéséhez, étel, gyógyszer, egy kis nass megvételéhez, ruházkodás, könyvek amiket interneten nem lehet elolvasni, mert még nincs fönt. Ami csoda egy kedves barátomtól kölcsönkaptam egy könyvet, Vadim Zeland Válaszd ki magad a sorsodat! /-a transz-szörf módszerével/
Értem mit ír de hogyan is alkalmazzam?? Leírja mégis hogyan is csináljam? Most az jututt az eszembe kérd és megadatik? És még is itt ülök és azon gondolkodom, hogyan is kérjem? Pozitív gondolkodás érzés? Negatív gondolatok érzések. Bevonzása, ki iktatása, át fordítása, magasan tartása, a szeretet, boldogság érzése.
Itt ülök fúlon a szeretet és a boldogság érzés majd szét veti a testem, csodálatos érzés folyamata.
A szeretet amitől sok ember fél, mert föl ötlik, az hogy önzetlen, vagy valamivel viszonoznom kell??
Ami rögzült szerintem mindenkiben " ha kapunk, adnunk kell, ha adunk kapnunk kell"
Bennem is föl ötlik, bár amit tudok és mint gyermekként furcsa volt a számomra és most is?
Amikor szeretetet adtam, mért ötlött fel a másik félben, hogy adnia kell, neki is viszonzást? Bár mindig adunk akaratunk ellenére ha mást nemis, egy mosolyt akaratlanul reagálva.
Értem én, mindenért fizetnünk kell. Vagy így vagy úgy, de az biztos, hogy papírpénz formájában!
Bár én örülök annak, hogy volt idő amikor a saját szakmámban megtehettem, hogy a tanításért, csak egy köszönöm szó elég volt, de maga a tudat, hogy akit tanítottam az a tudásból eltudta tartani a családját annó! Valahol ez az amit hiányolok, mert mindenütt csak azt látom ennyiért meg annyiért.
Megértem, de ha az én tudásom olyan magas szintű lenne mint sok más emberé, azért beiktatnék, a szegényebb rétegnek, havonta egy ingyen kurzust. Pl. nyugdíjasoknak, vagy szociális segélyen tengők részére.
Bár azt szoktam mondani, nem az a gazdag, akinek a bankszáláján sok pénz van, hanem az akinek üres a bankszámlája, még is adni tud! Egy mosolyt, egy jó szót, stb. ami "megfizethetetlen"
Vissza térve az eredeti gondolatomhoz, a TUDÁST nem lehet forintban mérni, hogy kinek mennyit ér, mások tanítása által. Megfizethetetlen, még is forintban mérik!!Transz-szörf

Én használom a transz-szörföt. Kábé egy éve olvastam a könyvet, és azóta haladok szektorról szektorra. Imádom! :) Gyakorlatilag feloldja az eddigi tanulmányaim által felvetett összes ellentmondást. Nekem sokat segített a megértésben a Sliders című sorozat. Láttad? Akkoriban állandóan néztem, egyik részt a másik után, naponta többet, hogy sikerüljön beépíteni az alapelveket. Azóta sem múlik el hét, hogy legalább egy részt meg ne nézzek, hogy felszínen tartsam az infót, és főleg az érzést: a jelen világban vendég vagyok, nem megváltoztatnom kell, hanem elhúznom innen, míg oda nem érek, ahova tartok. Fel fogom ismerni :)szavak

Válasz Ritahunak, csak későn vettem észre, hogy van olyan gomb, hogy "válasz" :)

Szerintem a szavak önmagukban csak szavak. Ha valaki azt hajtogatja, "igen", de belül mélyen HISZI, hogy "nem", akkor ez csak a "pozitív gondolkodás máza", és semmin nem változtat. A változást a belső rezgés változása hozza, ezt pedig a hit, sekélyebb szinten az érzelmek adják. A Titok is erről beszél.
És nagy csapda az is, hogy azt halljuk: a félelem rossz, a harag rossz, a szomorúság rossz, és emiatt megtagadjuk ezeket az érzéseket. Valóban, nem hoznak eredményt, sőt. De ha eltagadjuk, úgy teszünk, mintha nem lenne, vagy ami még rosszabb, bűntudatunk van miatta, az nem segít, az árt.Válaszd ki magad a sorsodat!

Vadim Zeland könyvéről további információk tekintetőek meg itt:Ez a történet Nekem nagyon sokat segített...

Akkor találtam rá erre a történetre, mikor nagyon rossz paszban voltam és minden hitem elvesztettem. Segített, hogy helyretegyem fejemben a dolgokat és megerősített abban, hogy csak így van értelme az életnek. Talán másoknak is segíteni tud....

"Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány. Az élet olyan, mint egy vonatutazás. Gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál. Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek. A szüleinkkel.
Sajnos a valóság más. Ők kiszállnak egy állomáson, s mi ott maradunk nélkülözvén a szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat. Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek számunkra. Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket. Néhányan azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást. Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során. Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon. Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után...
Mások fel-és leszállnak, alig vesszük észre őket. Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak. Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon. Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedhetjük magunkat az ő kocsijukba. De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a mellettük levő hely már foglalt. Ilyen az utazás, telve kívánalmakkal, vággyal, fantáziálással, reménnyel és csalódással... és visszafordítani soha sem lehet.
Tegyük tehát a lehető legjobbá utazásunkat. Próbáljuk a velünk utazók jó oldalát nézni és keressük mindenkinek a legjobb tulajdonságait... Jusson eszünkbe, hogy bármely szakaszon találkozhatunk szenvedőkkel, akiknek szükségük van a segítségünkre. Mi is lehetünk gyakran elhagyatottak s ez annak is megadathat, aki jelen helyzetét tekintve rajtunk segíthet. Az utazás nagy talánya, hogy nem tudjuk, mikor szállunk ki végleg s azt sem, hogy az útitársaink mikor, nem szólván arról, aki közvetlen mellettünk foglal helyet. Úgy érzem, vigasztalan leszek, amikor örökre kiszállok a vonatból... Azt hiszem, igen. Néhány barát elvesztése, akikkel utazás során találkoztam fájdalmas. A gyermekeimet egyedül hagyni nagyon szomorú lesz. De a remény bennem él, hogy valamikor a központi pályaudvarra érünk és érzem, látni fogom őket jönni olyan csomaggal, ami addig még nem volt nekik.... Ami boldoggá tesz, az a gondolat, hogy segítettem ezt a csomagot teljesebbé, értékesebbé tenni. Barátaim, tegyünk úgy, hogy jó utunk legyen és a végén mondhassuk, hogy megérte a fáradozást. Próbáljunk meg a kiszállásnál olyan üres helyet hagyni magunk után, ami a szeretetet és szép emlékeket hagy hátra a továbbutazókban. Azoknak, akik az én vonatom utasai, kívánok jó utazást!"Megvilégosodás.

Milyen igazatok van, most döbbentem rá, soraitok olvasása közben, hogy valójában, a tudást, nem alkalmazom. Nem tudom mért, azt éreztem valami még hiányzik. Most világosodott meg előttem, minden megvan, csak nem alkalmazom.
Köszönöm nektek ezt a csodát, amivel megajándékoztatok, hogy rájöjjek erre.Tanulás

Tanulni annyit jelent, mint emlékezni arra, amit mindig is tudtál.
Akkor ki mire tanítja a másikat?
Maximum emlékezteti a benne lévő tudásra.

Soha ne félj az árnyékoktól, egyszerűen csak azt jelentik: valahol a közelben ragyog a fény.” (ismeretlen)Apropó: Ha tudást adtál

Apropó: Ha tudást adtál át anno, akinek átadtad, el tudta tartani magát, a családját, akkor tudsz valamit :)
Hol itt a baj?A baj ott van, hogy már

A baj ott van, hogy már eleve ezzel kezded a soarid: "...de sajnos az anyagiak, nem állnak a rendelkezésünkre"
A NEM szóval van a baj, mindenki azt használja. El kell kezdeni, hogy IGEN, rendelkezem annyi összeggel amiből kényelmesen megélek, rendelkezem sziklaszilárd egészséggel, boldog vagyok...stb!!!!

Nem járok kuirzusokra, nem költöttem milliókat kulcskönyvekre. Elolvastam a A Titok c. kötetet. Nem kötelező minden kiadványt megvenni, egyet elolvasni, alkalmazni és élvezni!

A többi jön magától :)