Onnan jön megerősítés, ahonnan nem is várod

Tavaly március óta tudom, hogy megtaláltam a helyem a munkában. Megtaláltam azt a céget, ahol azóta a szívem is ott van. Egy percig nem volt kétségem efelől. Tegnap este ez csak jobban megerősödött.
Felhívott telefonon egy kedves ismerősöm. Nem igazán szoktunk beszélni... évente talán kétszer. Valamikor a főnököm volt, szerettem, szeretem ma is, de Ő a Balaton partján él, én Pesten. Messze kerültünk egymástól.
Megörültem amikor hívott, de hamar kiderült, hogy nem csak azt akarja tudni mi van velem. Aranyosan, de célratörően érdeklődött, hogy mit csinálok épp, mennyire érzem jól magam... akkor már tudtam, hogy akar valamit. Egy ideje mindketten a pénzügyi piacon dolgozunk, Ő banknál én függetlenként.
Aztán kiderült, hogy otthagyta a bankot. A hitelezési területen dolgozott, ami ugye lassan egy éve haldoklik. Csak abból megélni már nem lehet. Váltott Ő is. Kérte találkzzunk,lesz egy előadás, hallgassam meg.
Aztán abban maradtunk, hogy találkozunk, beszélgetünk, de engem az előadás nem érdekel.
A vége mégis csak az lett (olyan aranyosan kérte, hogy nem tudtam nemet mondani), hogy beültem az előadásra.
Bevallom volt nem egy olyan pillanat, amikor azt éreztem, hogy vagy hangosan kifakadok, vagy csendben, de annál gyorsabban elhagyom a termet. Aztán csak nyeltem nagyokat.
Befektetésekről, megtakarításokról szólt az előadás, de olyan stílusban, hogy forrt a vérem!
Egyrészt gyűlölöm, ha valaki a saját előnye érdekében "köpködi" a konkurenciát. Tisztességtelennek tartom. Volt konkrét cég említés és volt nagy általánosságban is a piac több szereplőjének lehúzása.
Ami viszont végképp kiverte a biztosítékot, hogy szabályosan hülyére veszik az ügyfeleket! Olyan orbitális baromságot etetnek meg az emberekkel, ami ráadásul szó szerint a zsebükre megy és szó szerint át vannak verve!
Annak, aki nem tanulja ezt a területet,vagy nem dolgozik benne naponta, talán fel sem tűnik. Sőt! Ahogy elnéztem, elhisznek mindent!
Azért a végén nem bírtam és nem is akartam magamban tartani a dühöm, és az ismerősömmel próbáltam megértetni, hogy gondolkozzon már egy kicsit! Nem sikerült. Győzött az addig megkapott agymosás.
Biztosan én vonzottam be ezt az estét magamnak. Ma már nem dühöngök, örülök, hogy ott voltam. Újabb megerősítést nyert, hogy én vagyok jó és tisztességes helyen.
Azokat az embereket viszont sajnálom, akikhez a tegnap látott "tanácsadók" eljutnak. Nem azzal van baj amit csinálnak, hanem azzal ahogyan csinálják.

Andi