Váltsd valóra legvadabb álmaidat! Tized fizetése?!

tized, sikerSziasztok! Tomas L. Pauley és Penelope J. Pauley által írt "Váltsd valóra a legvadabb álmaidat" c. könyvet olvasom, ami nagyon tetszik. Tele van igazságokkal és valós, igaz gondolatokkal.
A "sikered záloga" című fejezetben írnak a tized fizetéséről, ami elengedhetetlen ahhoz hogy elérjük amit akarunk. Ezt nem igazán értem.

„Az elmúlt században rengeteg isteni tanító érkezett a világ különböző népeihez. Ábrahám, Krisna, Zoroaszter, Buddha, Mózes, Mohamed, Báb és Bahuáulláh mind ugyan azt mondták: adj vissza istennek egy kis részt abból, amit kaptál. Ezt hívjuk dézsmának”, tizednek.

„A tizedfizetés az egyetlen és legegyszerűbb módja sikered biztosításának.”

„A tizeden keresztül engeded meg magadnak, hogy megkaphass minden jót, amit az univerzum neked szánt. Oda küld a tizedet, ahonnan úgy gondolod, hogy spirituális irányítást kapsz, és ahol nő a hatékonysága. Ha nem érzed a spirituális kapcsolatot ott, ahová a tizedet fizetsz, nem kapod meg mind azt a jót, ami neked jár. A tizedfizetés a saját javadat szolgálja. Magától működik. Amig az a célod, hogy visszafizesd Istennek (Univerzumnak), ami törvényesen az övé, addig az elfogadható. Teljesítsd a kötelezettségedet. De ha közben nem támogatod a saját spirituális fejlődésed forrását, akkor nem éred el a legnagyobb személyes hasznot.”
„Azért jöttél erre a világra, hogy fejlődj, és ezáltal közelebb kerülj Istenhez. Hogy kifejleszd azokat a tulajdonságodat és sajátosságokat, amelyek spirituális fejlődésedet szolgálják”……

Ez csak egy pici részlet a könyvből. A könyv szerintem nagyon jó, és ajánlom mindenkinek, mindegy hogy csak most kezdett el foglalkozni a Vonzás Törvényével, vagy már régóta alkalmazza. Olyan igazságokat ír, melyeket érdemes feleleveníteni.
Nekem csak az nem tiszta, hogy „Oda küld a tizedet, ahonnan úgy gondolod, hogy spirituális irányítást kapsz, és ahol nő a hatékonysága” . Személy szerint, ahonnan én a spirituális irányítást kaptam, kapom az az anyukám, tanfolyamok, és hasonló könyvek. Ez akkor lenne helyénvaló, ha lenne egy spirituális vezetőm, irányítóm, aki mellett folyamatosan fejlődhetek, akkor, neki fizetném a tizedet. Ha veszek egy könyvet, vagy elmegyek egy tanfolyamra, szemináriumra, ott azért fizetnem kell, mert ügye semmit sem adnak ingyen. Ha az ember egy rászorulónak, vagy jótékony szervezetnek fizet, az elméletileg nem tized fizetés csak adakozás, mert attól nem fejlődik spirituálisan. Szóval én nem tudom, hogy mi számit igazi tized fizetésnek. Ha veszek egy könyvet, amitől én spirituálisan fejlődni fogok, vagy elmegyek egy tanfolyamra, az tized fizetés?
Szívesen fogadnám mindenki véleményét a témában kapcsolatban, ha valaki olvasta, akkor hogyan értelmezte ezt a rész, és kinek fizet tizedet? Vagy ha valaki alkalmazza ezt a módszert……

Köszönöm hogy időt fordítottatok rám!
Mindenkinek szép napot kívánok!

CsatolmányMéret
Buddha'sface kicsi.jpg2.6 KB

HozzászólásokVégre kezdem érteni.-))

Kedves Reni!

Én sem értettem a könyvből, hogy kinek is kell fizetni a tizedet. Az írásodból világossá vált. Lehetséges, hogy kérdezzek tőled emailban?? Hálásan köszönöm.
Email címem: jozsavaleria@gmail.comMost olvasom a könyvet

Kedves Della! én is most olvasom a könyvet már nem sok van a végéig. Mikor a 10-ed fizetés részhez értem engem is zavart... hogy de most akkor kevesebb pénzem lesz... igyse sincs sok... és aztán gondolkodtam dolgokon amiket több éve csinálok... amikor nemvolt pénzem és azt szerettem volna hogy több legyen csokival leptem meg a barátnőm három gyerekét nagyon örültek neki sok szeretettel árasztottak el, és másnap valami úton módon valójában a 10 szeresét kaptam annak a pénznek amibe a csoki került... igaz hivatalosan kimondva még "sose" fizettem tizedet... de ezt már nem egyszer alkalmaztam hogy amikor kevés pénzem volt és úgy éreztem egyre kevesebb pénzem van még valamit vásároltam amit elajándékoztam! Sajnos az alábbi hozzászólásokkal eggyel se egyezek... főleg azzal nem hogy takarékoskodni... nem tudom hogy ki hogy figyelt oda mikor a könyvet olvasta, de szépen leirja hogy minél többet adsz annál több pénzed van... és sehol se irja hogy takarékoskodj... a másik meg egész végig a hozzászólásokban a pénzről volt szó és minden a pénz körül forgott, közbe azt mindenki elfelejtette hogy az elején még leirta hogy felejtsd el a pénzt... ne pénzbe számolj semmit az csak eszköz... tárgyakra, örömre, boldogságra gondolj... és ha elfelejted a pénzt másképp látod a dolgokat! és itt mindenki félti a 10 részét és adakozásról szó sincs... mert jaj Istenem mi lesz akkor hogy ha én odaadom a 10 -ed részét a keresetemnek azzal hogy annak annyival több legyen... hát nehogy már odaadjam... az mind kell nekem...

A világban két fajta ember létezik aki azt mondja ezt nem vehetem meg magamnak, ezt nem engedhetem meg magamnak, ennek a fajta embernek mindig kevesebb és kevesebb lesz...mert a spórolt kis pénzét ugy ahogy a könyvbe mondja ki kell hogy valahova adja valami váratlan történik pl tönkremegy az autoja és a szerelőnek többet fizet mint a 10-ed rész, és van a másik fajta ember, aki azt mondja hát ezt megengedhetem magamnak, azt megvehetem és ennek a tipusu embernek egyre több és több lesz... mert vásárláskor, adakozáskor örömmel telik meg a szive és ebben a többlet állapotban van igy többletet is vonz...

ReniÉn csak most olvastam a könyvet

Sziasztok! Épp most fejezetem be a könyvet és engem is nagyon zavart a 10-ed fizetés része!!! Viszont a válaszaitok nagyon tetszettek!!! Főleg, hogy költheted könyvre szórakozásra, kirándulásra és takarékoskodkatsz is!!! De a legjobban azok a hozzászólások tetszettek, amelyek szerint a tizedfizetésnek nem kell pénzhez kötődnie... :) Ezzel nagyon egyet értek!!! A kérdésem az lenne, ha valaki alkalmazza a könyvben leírt módszereket, de mégsem fizet 10-et jövedelme után sehva, akkor is működik a dolog??? Várok minden hozzászólást köszi!!! Mert félek elkezdeni a könyvben tanult dolgokat, mert szerinte a valós 10-ed fizetés elmulasztásával mindeb visszájára fordu :( Pedig nagyon vágytam a könyvre és annyi jó dolgot lehetne belőle hasznosítani, de otta 10-ed!!! Én már sok könyvet olvastam viszont ezzel sehol sem találkoztam pedig nagyon jó könyvek voltak!!!
Előre is köszi mindenkinek, aki segytene nekem és admin hozzászólását is szívesen fogadnám, bár láttam, hogy már hozzászólt!!! :)

Pussz

DellaMosoly

IDe :-) nagyon jót nevettem.
El gondolkodtam, ha a világon az én számlámra mindenki, 5ft küldene, fú de sok könyvet tudnék megvenni és elolvasni :-) Rendeznék belőle összejöveteleket, és megosztanánk személyesen egymásközött a tudást, belépő díj nélkül. Jó van no, a számláimmal sem volnék elmaradva. Nem panaszkodom, mert még tényleg elkérnétek a Bank számlámat amin most minuszban vok :-P
Azt imádom magamban, mint most is nevetek, pedig lassan nagykabátban foglak benneteket olvasni :-D de akkor is nevetni fogok.
Gyakorlom én a pozitív teremtést, most még több energiát küldve, hogy IGe 10-edét a számlájára küldjem :-D hogy ne csak mosolyogjon a képen, egyenesen nevessen :-)
Fóki az én Istenemnek és a Te Istenednek köszönöm, hogy megadatott az a tény, hogy vagy :-) a miértre a választ tudod, érzni fogod amire a soraim elolvasod :-)Sziasztok! Köszönöm

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenki hozzászollását a témában. Közben bennem is kezdett körvonalazódni ez az egész dolog!

Mindenkinek szép napot kívánok!

DaveKedves

Kedves zollerke!

Köszönöm, megnéztem a te írásodat is. Amugy szerintem nagyon jó volt ez a könyv, nekem tetszett!

Legyen szép napod!

Üdv
Dávid?!#&@

Kedves Dave!

Ugyanígy jártam én is, mikor olvastam a könyvet (http://thesecret.hu/node/8178) Én végig sem tudtam olvasni. Annyira jó volt pedig, de mikor bejött ez a tized dolog, kiakadtam. Mi van????? Tizedet a spirituális vezetőnek???? Ismerek olyat, aki rögtön küldött pénzt a kiadónak :)
Én személy szerint azt hiszem, hogy amit igaznak hiszünk az a valóságunk. Ha valaki úgy érzi, hogy csak akkor teljesülhetnek kérései, ha fizeti a tizedet, hát rajta.
Én Hill-nél azt olvastam, hogy ezt a tizedet félre kell tenni, ahhoz hogy egy biztos alappal a hátunk mögött jobb pénzügyi döntéseket tudjuk hozni. Nekem ez jobban hangzik. Illetve olvasd el, hogy anno az én kérdésfeltevésemre mit válaszoltak :)
Üdv.:
zollerke
http://zollerke.wordpress.com/
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen. - Albert EisteinHa már vad álmokról van szó....

Egyrészt ajánlom ezt a videót...
http://www.celiaproject.org/cikk.php?id=2
Másrészt, a videótól függetlenül írnám:
Nekem van egy olyan álmom, hogy milyen jó lenne létrehozni, vagy ha már van létrehozva, szerepelni egy amolyan párterápiás, pármegnyugtatós projectben... Milyen lenne, ha a beszélgetésen túl olyan gyakorlatokat adhatnánk a pároknak, ott, akkor, amelyeket nem kötelező "bevinni a hálószobába", de mindenképpen a hasznukra válna... s milyen lenne, ha egy ilyen dolog egybe lenne kötve egy termálfürdővel? Mennyi ideges, fájdalmakat, félelmeket, és dühöt cipelő párkapcsolat van... mert persze az emberek is ilyenek... érdekes lenne egy amolyan "welness-lélekterápia-szeretetgyakorlat" kombináció... és itt a hangsúly nem az üzleten lenne, nem a kaszán, mert van arra egy rakat más hely, meg ott vannak a "hétköznapi fürdők"... ehh ezt most így hirtelen írtam le...
Lehet a videó hatására buggyant ez ki belőlem...ide kapcsolódva

Eszembe jutott a IX. kerületi önkormányzat, ahol már nem kellett semmit sem tenni... van ugyanis ott egy különleges biztonsági őr, aki mackós és örökké vidám... folyton poénkodik, "belakja" az okmányiroda terét. Biztos vannak nyugis pillanatok is, dehát én, meg a többi ügyfél vagyunk az állóvíz megszünetetése, az esemény, s akkor beindúl a jóember. Én már csak "mosolyogni járok oda".
(Még pósta is van ott, így gyakrabban szoktam arra járni, mint ha nem lenne.)
Persze saját magam által gerjesztett tapasztalataim is vannak, de gondoltam inkább ezt osztom meg.:)Dave, igazad van! Én is

Dave, igazad van! Én is mindig vidáman, viccelődve szoktam kommunikálni, ahol csak lehet. A pénztáros is jó példa, azokkal is lehet megosztani a saját vidámságot, mosolyt, hiszen ezek többszöröződnek ilyenkor. Ha esetleg jársz hivatalban, önkormányzatnál, ott lehet igazán "gyakorlatozni"! Volt olyan hogy az első 20 percben töretlenül komor ügyintézőt akinek még egy mosolyt sem lehetett az arcára csalni, egy ponton sikerült úgy megtörni hogy a végén fogta a hasát úgy nevezett. Legközelebb ha vissza kell menned már előre fog köszönni, és készségesen segít mindenben. Ez az adok-kapok törvénye, ha előbb te adsz, biztosan kapni fogsz később. Ha arra vársz hogy a másik adjon előbb, akkor sosem lesz "üzlet". És ez a recept mindenhol beválik!Az én változatom!

Kedves Secret Admin és Fóki!

Köszönöm hozzászólásotokat a témával kapcsolatban. Ahogy írtátok a legfontosabb hogy jól érezze magát az ember, mert ha jól érzi magát, akkor nagyobb kedve van "jótékonykodni, tizedet fizetni". Szerintem a tized fizetése nem feltétlen pénz fizetést jelent. A tized, lehet egy kedves szó, egy mosoly, amellyel, mondjuk egy rossz kedvü ember felé közeledünk. Egy példa, gondolom már mindenki vásárolt hipermarketbe. Szegény pénztárosok egész nap robotolnak, pihenés nélkül, nagyon sokszor ez meg is látszik a kedvükön. Nem minden esetben van igy, de figyeljétek meg ha egy ilyen szituációban egy pár kedves szót váltunk a pénztárossal, agyből jobb kedve lesz! A tized az önzetlen adásról szól, legyen az pénz, törödés, értékes idő fordítása a másikra, stb. A legfontosabb hogy e közben jól érezzük magunkat, és ne muszályból csináljuk, mert nincs értelme.
" Lényeg hogy Te döntsd el, mit akarsz, különben nem lehetsz boldog, és nem adhatsz boldogságot a környezetednek sem."
Ez így igaz, és nagyon köszönöm értékes gondolataitokat, amit megosztottatok velem!

És nem utolsó sorban köszönöm IGe hozzászólását, jót mosolyogtam rajta!

Köszönöm és szép napot mindenkinek!Sokféle változatban

Sokféle változatban olvastam már ezt a tized dolgot, kezdve a történelem könyvben az egyházak által szedett tizedtől, ugyanúgy az általad említett könyvben is. Olvastam többek közt legutóbb egy Alapítvány promóciós füzetében, ahol úgy írták, hogy mindegy kinek adod, lényeg hogy olyan legyen aki segít az embereken, de nagyon fontos hogy ADNOD KELL. Ezután pedig leírták hogy ők mennyi mindent tesznek az emberekért, és hogy hol tudsz nekik adni :-)
Ahogy Fóki is írta, minden szentnek maga felé hajlik a keze, így a legfontosabb, hogy neked is magad felé hajoljon. Hiszen az önzetlenség jó dolog, főleg ha olyan felé irányítod, akit a legjobban szeretsz. Lényeg hogy Te döntsd el, mit akarsz, különben nem lehetsz boldog, és nem adhatsz boldogságot a környezetednek sem.Pedig egyszerű, Dave

Ha leásol az alapokig, rájössz, hogy Te magad vagy Isten, csak ebben a tapasztalásban játszod most ezt a játékot. A tizedfizetés gyakorlatilag arról szól, hogy bevételednek egy részét költsd a saját szellemi fejlődésedre. Nem kell konkrét személyeknek adnod. Csak a bevételedből mindig különíts el egy részt - mondjuk az egy tizedét -, hogy arra fordítsd, amitől Te magad szellemileg fejlődsz. Ez a tized sokszor lehet, hogy annyi, hogy elmész belőle kirándulni egy olyan helyre, ahol feltöltődsz. Vagy veszel belőle egy könyvet, amitől jobban érzed magad és nagyszerű gondolataid támadnak. Ez nem biztos, hogy spirituális mű, lehet egy jó regény is. Te magad döntöd el, hogy mitől érzed magad jobban, azaz mitől érzed magad közelebb "Istenhez", azaz Önmagadhoz, vagyis inkább Önvalódhoz.
Ezt a tized-tanítást sokan kihasználták, hogy megvezetve az embereket nagy haszonra tegyenek szert. A Hitgyülis Németh Sándor pl. ebből csináltatja Amerikában az öltönyeit egy saját szabóval, ebből járta be a világot, ebből van testőrsége, nagy háza(i) és még sok minden.
Kedves Dave! Ne higgy senkinek. Csak a saját legtisztább érzéseidnek. Bár távol áll tőlem a vallásosság, de a Bibliából idéznék, amiben szintén szó van a tized fizetésről: "Legyetek szelídek, mint a galamb, és eszesek, mint a kígyó!"
Az életedet Te magad határozod meg. Az Isten pedig benned van, nem kell gurukhoz rohangálnod és beléjük pumpálnod a pénzt, bármit is mondjanak. Szóval, szerintem inkább költsd azt a pénzt a saját boldogságodra. Sokkal hamarabb és sokkal gyakrabban meg fogod látni az Istent :)
De ha összhangban vagy a logikus gondolkodással is, akkor különítsd el azt a pénzt, mint megtakarítást. Azt is ugyanúgy "Istennek" adod, mert a Te boldogságodat szolgálja. Gondolj csak bele: ha egy évben havonta mondjuk 100 000 Ft-ból 10 000-et félreteszel, akkor egy év alatt lesz 120 000 Ft-od, amit a saját örömödre költhetsz. Ha ezt hosszú távon teszed, akkor pedig komoly terveket is megvalósíthatsz belőle. Ez is egy "isteni" dolog. Ha az emberek így gondolkoznának, nem lenne szükségük a különféle guruk és vallások tanításaira, mert az anyagi életük is rendben lenne.
Te vagy az Isten. A Te boldogságod a legfontosabb.
-Fóki-Jöhet a 10-eded:Itt a banszámlaszám:

CIB Bank Zrt. 10702198-48290900-51100005

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.