kapcsolatfüggőség

"A kifejezés arra is utal, hogy az illető nem tanulta meg az önállóságot, a szuverenitást, nem képes arra, hogy független lényként életképesnek érezze magát. Szorong, félelmek gyötrik ezzel párhuzamosan fantáziavilága felerősödik, de abból semmit nem valósít meg.Állandóan várakozó, érzelmileg kielégítetlen állapotban van. Leginkább olyan kutyára hasonlít, aki egész nap arra vár, hogy megdicsérjék, megvakargassák, enni, inni kapjon, elvigyék világot látni, törődjenek vele.
Ennek híján egész napját láncon tölti, amely olyan hosszú, amilyenre a gazdi engedi. A kapcsolatfüggő számára ez a lánc láthatatlan, szimbolikus.Nem a társ teszi rá, hanem ő, saját maga alakítja úgy a kapcsolatot, hogy mozgástere korlátozott legyen, vágyainak kielégítése mástól függjön.Ha akarná, változtathatna rajta, de nem meri akarni, mert nem hisz önmaga életképességében. Fél, bátortalan, gyáva. Sokszor kényelmes.
Aki nem mer önálló lenni, az nem nőtt fel, az megrekedt a gyermek szerepben. Az nem egyenrangú, szerelmes társat választ, hanem pótpapát vagy pótmamát, aki mindent megmond, megtesz, kivitelez, biztosít, büntet és/vagy szeret, aki ellen lázadozik, akitől fél, akinek meg kell felelni, de aki mellet boldog soha nem lehet az, aki felnőtt korú, felnőtt vágyakkal.Az önálló életvezetésre való képesség az érzelmi érettség egyik legfontosabb kritériuma."

Huhh,ezt éreztem én,hogy ez nálam is probléma valamilyen szinten,sőt!
Önbizalomhiány,kő keményen!
Vannak tanácsok,ötletek a témával kapcsolatban?
Szivesen olvasgatom a bölcsességeket,mert csak igy tanulhatok.És már pár hét alatt is rengeteget tanultam az olvasottakból és ez olyan jó!!!
Szeretettel:AncsyKedves Ancs81!

A kapcsolat függőség kemény dolog.
De mindennek oka van,le kell ásni mélyre és úgy talán meg lehet érteni és lehet tenni ellene de csak akkor ha valaki akarja,ha valakinek ez kényelmes és megrekedt nem fog lépni mer neki így jó,én így gondolom.
Jó írás:)
Kellemes napot neked!Ezt miért ide írta?! Talány...

Ancsy... nemet mondani kell megtanulni, és hasznosítani az adottságaidat, és azt választani ami neked jó...

lollipop
www.eveart.gportal.huLátogass el Te is ZSOLA

Látogass el Te is ZSOLA honlapjára, www.vadorchideak.hu

Era

Ui: Szerintem egész jó lett az a kép fent rólam!Szeretném kicsit

Szeretném kicsit korrigálni korábbi üzenetemet, mert lehet, hogy félreérthető volt egyesek számára:

Ezúton szeretnék üzenni mindenkinek, aki magyar-magyar, vagy erdélyi magyar, hogy a napokban megérkezett New Yorkba Erdélyi Zoltán, aki a barátainak „csak” ZSOLA. Tegnap este ismertem csak meg, együtt buliztunk a Brodway-n barátokkal együtt!
Meg kell mondanom, hogy nagyon jó fej! Örülök, hogy talán, most már én is a barátja lehetek!

Ui: Azt mondják a barátaim rólam, akik a barátaim, hogy nagyon jó emberismerő vagyok!

ZSOLA : www.vadorchideak.hu

Love, Am’ Erika