"vágyteljesítő tündérek" vágytalanoknak?

hát ezt nem akartam ide biggyeszteni, de olyan hosszú lére eresztettem, hogy talán jobb, ha mégis blogba kerül:

Ragyogás említett valami vágyteljesítő tündéreket... ennek okán jutott eszembe "pár" sor...

Vágyteljesítő Tündérek...?
(Mélázó újabb ámokfutását tessék kellő megértéssel kezelni, mert amiket itt összehord, még neki is magas.)

"mert akkor nem sikerül előcsalogatni a Vágyteljesítő Tündérünket"

Miért? Át kell őket verni? (Illetve az univerzumot?) Erre akar megtanítani a "titok"? (Miért?)
Hogy azt higgyék, nem is kell nekünk az a bizonyos dolog?
Mármint a vágyteljesítő "tündérek" direktben ránk akarják tukmálni azokat a dolgokat, amikről azt érzik, biztosan nem kell nekünk? (miért? éppen azokat?) Persze, ha ők- ill. az Univerzum- titkon mégis érzik, amit rosszul titkolunk, minek is titkolni? Vagy nem is mi vágyjuk azt a dolgot valójában, hanem az Univerzum dönt úgy, hogy erre és erre vágyjunk? Utóbbi erősen lehetséges. Az individuum csupán illúzió?(Vagy egyszerre van és NINCS IS?) Akkor a Faithless "We COME ONE" c. számától sem állunk olyan nagyon messze... (kedvenc)

ohh, csak az a logika ne zavarna össze.

Einstein mondta vala:

"Tiszta logikus gondolkodás nem vezethet az empirikus világról szóló tudáshoz. A valósággal kapcsolatos minden ismeret a tapasztalattal kezdődik, és a tapasztalattal végződik. Azok a következtetések, amik a tiszta logikus gondolkodás eredményei, nem tartalmaznak semmit a valóságból."

Ebből már megint levontam egy "fura" következtetést. Minden összefügg egymással, és semmi sem függ össze egymással. Egyazon időben. Nem hinném, hogy még ne jött volna rá mindenki: tulajdonképpen paradoxon az egész világ. Hogy is próbálhatnánk megérteni? Talán nem is kell/ene/. Persze az állandó megérteni akarás az Ember sajátja. Ha megszűnsz Embernek lenni, talán majd nem fog ilyesmi érdekelni. Egy másféle dimenzióban. Azért ez egy kissé ijesztő...

Rájöttem egy másik fontos dologra is. Ezen az oldalon senki sem képes úgy megfogalmazni a "titok" tanát, hogy ne lehessen valamilyen módon cáfolni, megkérdőjelezni, belekötni... s ne lehessen helyette másféle igazságot felmutatni. Miközben azért tudjuk, hogy annyiféle igazság létezik a világban, ahány lény...(és most nem tudom, azokkal mi van, akik már nem lények:-), akik sportot űznek a dimenzióváltásból...:) ), azért abban biztos vagyok, hogy képtelenek vagyunk megfogalmazni helyesen, miről is van szó.

Attól még, hogy simán bele tudok kötni az összes leírásba, nem gondolom, hogy a mögöttes tartalom ne volna igaz. Miközben az igazság relatív, azért azt is hozzá kell tennünk, hogy egy dolog biztos: hogy soha, semmi sem biztos. (BIZTOS, HOGY NEM BIZTOS? ;-) )

Hibás megfogalmazások tömegeivel szembesülök itt ezen az oldalon. Többnyire semmi közük a titokhoz. Ez pedig eltávolíthat ettől a tantól olyanokat, akik allergiásak az összefüggéstelen magyarázatokra.
(Talán kezdhetnénk a nulladik leckével: "Ne próbáld megérteni!" - nade kérem. Egy embernek ilyet mondani?)

(Dejó lenne egyszer olyasmit olvasni e témában, amire folyamatosan tud bólogatni az ember! S mindeközben milyen jó, hogy végre mások is ilyesmiken törik a fejüket, kollektíve, nem csak én, gyerekkorom óta!)

Ismételt részvétem azoknak, akik képesek megpróbálkozni mondandóm kibogozásával.

Hozzászólások...

tetszik az írásod és igazakat fejtegetsz általa... bizony, ott én is el szoktam akadni, hogy vágyom valamire, majd nem is.. :) de azt tapasztaltam, hogy a vágyelengedés csak abszolút lazasággal, görcs és félelem nélkül sikerülhet... vagyis, ha kigondolod, elképzeled és nem foglalkozol vele... de nem úgy, hogy utána legyintesz egy nagyot, hogy á... ez engem nem is érdekel már! :) ... hanem inkább valahogy tiszta és önzetlen szeretettel... mint ahogy - egyik kedves fórumozó társunkat idézve - elképzeled vágyad tárgyát egy hatalmas rózsaszín lufiba és mérhetetlen szeretettel szélnek engeded... :) valahogy így kellene... azt hiszem. :) Viszont, valahogy mégis működik ez, ha belegondolok... több olyan vágyam is volt már, amiért küzdöttem, mert nagyon akartam, ragaszkodtam hozzá görcsösen... de sehogy sem akart összejönni... végül lemondóan és bölcsen beláttam, hogy erről végleg le kell mondanom és lelkemben elengedtem... egy idő elteltével váratlanul és keresetlenül szinte "sorsszerűen" összejött... mintha nem is lehetne másként... örültem persze... és én olyankor szoktam bólogatni :) ha felidézem ezeket a történéseket, amikor a vágyak elengedéséről olvasok... :) zárórészként annyi még: ne vágytalanok legyünk, hanem szeretettelik és szabadok... lélekben szabadok.. :) és sikerülni fog... írom én ezt amatőrként.. :)))
szép estét,
diamynehm

„Sok-sok "nem szeretném"energiát küldtél ki és bevonzottad. Na bumm!”

Ehh, dehogy. Éppen arról beszélek, hogy itt mindenki a tudatalattiját akarja befolyásolni, jelesül épp úgy akar tenni, mintha az, amire vágyna, nem lenne a számára vágyott.

Azok a dolgok, amikre nagyon vágyom, bekövetkeznek, ha akarom, ha nem. Ez egyébként furcsa. Nem mindig akarom igazán azt, amire vágyom, mert félek, hogy nem vagyok rá felkészülve. Amolyan jó dolgokra célzok most, olyasmikre, amiktől repes az ember szíve, minél közelebb az esély, annál félelmetesebb, hogy megvalósulni látszik. Nos ez egy másik téma.

„Önmagában a Titok nem is titok, már nagyon régen leírták sokan”

Inkább az nem titok már, hogy létezik egy titok. De nem az a titok, hogy amit hiszel, az valóra válik. Mint írod, sokan rájöttek már. A titok inkább az, hogy vajon miért éppen akkor valósul meg, amikor távolodsz tőle. Erre sosem fogunk rájönni. A miértre. A tényre, hogy így van, már régesrégen… szerintem a miért a titok. És örökre az is marad. Amikor titokhívők azt mondják, tudják a titkot, akkor csak a titok tényéről tudnak. Nem a miértjéről. És hisznek, a miérttől függetlenül.

Az illúzió nem érzéki csalódás. Ha csak a „gondolati-építmény” témakörét vesszük, máris rájöttünk, hogy mindenkinek megvan a maga „illúziója” az őt körülvevő világról. Mesélhetne erről Sartre is, az univerzumról fantasztikusakat tudott írni anno.

Kedves kacsintgatós, vidám Jutka! Köszönöm a válaszod! :-)Melazo .)

Szia Melazo ;-)

Hihi tényleg itt vagyok és talán itt is maradok, jó szöveg de kit érdekel, engem speciel nem foglalkoztat. ÉLVEZEM AZ ILLÚZIÓT :)))))

"Melazo tündérke" az éééédes meg azért hozta amire nem vágytál mert sokszor és sokat gondoltál arra amit nem szeretnél. Sok-sok "nem szeretném"energiát küldtél ki és bevonzottad. Na bumm!

Nyílván tudod mire vágysz de meglehet,hogy NEM IS TUDOD (na erre varrjál gombot), ugyanakkor azt is amire "nem".
Ha igaz, amit Ester Hicks ír a tudatalatti nem ismeri a NEM szót, rágondolsz és úgy érzékeli, hogy szernéd! És még egy bummmmmm!!!! Na??

A tudatalatti tündérkéd tisztában van a félelmeiddel :-) és jó mélyen tarja, mert ha felszínre kerülne nem tudnál szembenézni vele.
Sárgaházi lakó lennél, így hát megkímél, néha néha ad egy kis ízelítőt belőle, vagyis enyhit a feszültségen.
Mindig a másikon tudunk jól szórakozni, képzeld el mennyire mókásabb ha saját magunkon röhögve potyognak a könnyeink :)))))) Fergeteges tud lenni,próbáld ki :)

Mert igenis vicces a tudatalattink, csak mi vagyunk besavanyodva.Nincs ebben semmi rejtély , csak k...va nehéz szembe nézni önmagunkkal és bevallani! Te csináltad magadnak és pont. Sőt most is csinálod, helló!!!! Mindig jobb ha más a felelős. Ha más "viccel meg, dühöngsz, ha önmagad akkor nem akarod lehinni :)

Írd fölül, a tudatalattidat, szeresd önmagad olyannak amilyen vagy, legyél szerelmes abba a dologba amit szeretnél, egyszerűen imádd, érezd maximális égési fokon!

Mindent megérdemelsz amire vágysz, és mindenből van bőségesen!
Önmagában a Titok nem is titok, már nagyon régen leírták sokan, pl Wallace D Wattles is valamikor 1910-es évek körül a három kötetes könyvében szépen felvilágosít arról amit mások besötétítettek.

Hm "Illúzió" érzékek csalódása :) Jó téma :)

El ne hidd amiket itt össze-vissza irkálok neked, de azért mégis elhiheted mert van igazság benne (az enyém .-) ) Meg különben is nagy a szám :)))) Nőből lennék, locsogok :)))))

Délibábos szép napot kívánok Neked, Jutka ;-)szia Jutka!

ha Einsteinnek igaza van, akkor te még mindig itt vagy ;-) és örökké itt is maradsz :D:D

Igen, ha én vagyok a saját tündérem, a kérdés akkor is adott. Miért éppen azt hozza a tündér, amire nincs szükségem. Illetve amit jól titkolok. Azonban talán éppen itt a titok nyitja. Azért éppen azt, mert én vagyok a magam tündére, következésképp "nyilván" tudok róla, mire vágyom igazán. Nahát! Most eljutottam a "tudatalatti tündérig". Gondolatban. Én értem ám a "Garfield-os hasonlatot. Ám azt kell higgyem, ha én vagyok "Garfield", márpedig valószínűleg én vagyok az - persze csak idézőjelben :D - , az ötlött a fejembe, hogy mégis minek titkolok önmagam elől bármit... most pedig ünnepélyesen felfedezem a spanyol viaszt. A titok a tudatalatti maga.

Továbbra is kérdés: Mit szórakozunk itt önmagunkkal? Hát ez rejtély. Illetve Titok. ;-)

Egyébként az "amit elhiszel, az létezik"- féle gondolattal mélyen egyetértek. Tapasztalom. Titok-hívők közt ez aranyigazság. Ebben a tételben azért jóval több a logika... pedig, mint Einstein megjegyezte, a logikus gondolkodásnak van a legkevesebb köze a valósághoz :D

(ezennel megérkeztem ugyan az illúziók témaköréhez, de mára befejeztem a bepörgést);))) Melazo

Szia Melazo ;-)
„Vágyteljesítő Tündér” Nevezhetnénk, Istennek, Buddhának…..
de nevezheted Garfieldnak is, ha az jobban tetszik, úgyis Te vagy a magad Tündére, Istene , Buddhája.

„Dejó lenne egyszer olyasmit olvasni e témában, amire folyamatosan tud bólogatni az ember!”

Ha ilyent írna valaki, na, az veszélyes lenne!!!! Akkor sokan „elveszítenék” a fejüket a sok bólogatástól! Én láttam már ilyen „műsort „ Guyanába és Jim Jones volt főszereplő. És hogy kollektíve bólogatós??? Hűűűha, én akkor itt sem vagyok:)

„Minden összefügg egymással, és semmi sem függ össze egymással. Egyazon időben. Nem hinném, hogy még ne jött volna rá mindenki: tulajdonképpen paradoxon az egész világ. Hogy is próbálhatnánk megérteni? Talán nem is kell/ene/. „

Ezt én is így látom ;-) Nem kell megérteni!

Vagy más megközelítésből: Minden összefügg egymással, csak a két szép szemünkkel nem látjuk, talán mert nem alkalmas szerv a szeműnk az összefüggés energiaszálainak érzékelésére. Na?????????

Vagy abban függ össze, hogy nem függ össze.

Az állandó megérteni akarás szerintem meg az egónk műve, hiszen elhiteti velünk, hogy mindennek van kézzelfogható magyarázata. Aminek meg nincs, az nem is létezik, mese habbal. Na meg még azt is elhiteti, hogy, hű de okosak vagyunk ezt nekünk érteni kell! Viszont az ego is kell, nagy tettekre tud ám sarkalni is bennünket!! Jó is az néha :)

Ami a hibás megfogalmazást illeti, nincs abban semmi rossz. Mitől hibás a hibás? Van, akinek ez a nem hibás, azaz a jó! Van, amit kidolgozni, vitázni rajta!

A lényeg: Ne higgy el semmit és higgy el mindent. Ez is paradoxon ;)
Nem kell annyit agyalni!. Tedd fel a kérdést és figyelj. Jön a válasz biztos, vagy nem biztos? Játssz, játssz, játssz…………..ne vedd annyira komolyan, legyél újra gyerek ;-)

Köszönöm, hogy olvashattalak, már itt sem voltam! Vagy mégis?

Jutka :-)Mélázó!

Én ismételten bevállaltam az írásod:)
és ismét nagyon tetszett. Gondolkozásra késztet és ez annyira jó. Nemcsak olyan jajj, de jó meg de szép minden. meg trallalla...
Én örülök, hogy feszegeted ezeket a kérdéseket, amelyek felmerülnek benned, és így látom, nem vagyok egyedül:))
Várom a következőt:)
Üdv. Meli