Nyújtsd a kezed:) - Legyünk most is Egyek

Sziasztok drága Secretesek:)

Jöttem,hogy szóljak nektek is.
Egy mindenkiért,mindenki egyért.
Eddig a Föld volt mindenkiért,most /is/ rajtunk a sor.

"Hopenhagen - csatlakozz Te is!

Decemberben rendezik meg a koppenhágai ENSZ klíma-csúcstalálkozót. Erre és a majdan itt születő döntés fontosságára hívja fel a figyelmet a Hopenhagen mozgalom, mely nagyban támaszkodik a web2.0 vívmányaira.
Hopenhagen - csatlakozz Te is!

Koppenhágában kerül megrendezésre az ENSZ decemberi klíma csúcskonferencia. Erre utal a Hopenhagen kampány is, mely a konferenciának helyt adó város, Koppenhága, és a remény, angolul hope szavak összevonásából jött létre.

A Hopenhagen mozgalom szeptember 21-én, New Yorkból startolt. Célja, hogy minél több ember, magánszemélyek, cégek, szervezetek a lehető legtöbb eszközzel igyekezzenek nyomást gyakorolni a politikai döntéshozásra: nagyon fontos, hogy decemberben eredményesen záruljon a klímacsúcs és a globális felmelegedés csökkentésére alkalmas döntéseket hozzanak.

A mozgalomban résztvevők egy központi honlapon, a hopenhagen.org oldalon mondhatják el véleményüket a klímaváltozásról, és írhatják alá a klíma petíciót. Az oldalra felkerült vélemények, aláírások pedig eljutnak a konferenciára delegált szakértőkhöz és politikusokhoz is, emellett az oldalon található világtérképen is megjelennek, kis szövegbuborék formájában.

A résztvevők emellett a web 2.0 összes lehetőségét kihasználhatják a társadalmi aktivitásra: twitter, facebook, youtube, blog, helyi közösségek; a cél egy világméretű közösség létrehozása. Remek lehetőségek, hogy felhívják a cselekvésre a döntéshozók figyelmét arra, hogy bolygónk a 24-ik órában van.

A Hopenhagen valóban világméretű kampány: támogatásában a magánszemélyek és civil szervezetek mellett világcégek is részt vesznek, ezen felül a nemzetközi média, a tévék, rádiók, magazinok, internetes oldalak is a kezdeményezés mellé állnak, hogy a Hopenhagen minél több emberhez juthasson el.

A mozgalomról további információkat itt találhat.

Forrás:
technet.hu

Szerző:
Radics Boglárka


Köszönöm Nektek is:)