Imádom a dobot!:)))

Úgy gondoltam végre rászánom magam, és egy kicsit bővebben mondok köszönetet, és adok hálát a tegnapi csodálatos estéért. Történt ugyanis, hogy kedden azt kérdezte a kolléganőm, hogy ismerem-e a Talamba együttest. Mondtam, egyszer láttam őket tévében, de nem fogtak meg különösebben. De mintha megse hallotta volna a válaszomat, el kezdte mutogatni őket a neten, és én egyre jobban élveztem a zenéjüket, és egyre jobb kedvem lett:)) Imádom a dobot!:) Még fel is álltam, és táncoltam egy kicsit, körbe-körbe forogtam!:)) Hiszen, tánc és zene maga az élet!:)) Mikor látta, hogy már teljesen megfűzött, kérdezte, hogy nem volna-e kedvem elmenni a koncertjükre, ami csütörtökön lesz. Mondtam, mért is ne. Ráadásul, több kollégánk is jön ...

A koncert nagyon-nagy élmény volt. A Talamba ütőegyüttes, kizárólag ütőhangszereket használ (meg egy gitárt), meg énekelnek is:) Dobszót és más zenéket is úgy szeretek hallgatni, hogy lehunyom a szemem, és már megyek is egy másik világba. Ez a meditáció egyik formája. Most is így tettem. Nagyon megható volt az afrikai rész, amiben volt altató is, mivel az afrikai anyák gyakran altatják el a gyerekeiket két kis fadarab, vagy kavicsok összeütögetésével, halk dobolással. Rögtön elképzeltem, egy afrikai anyát, amint a gyermekét altatlja, aztán közel állt még hozzám a hawaii, az afro-kubai, a brazil karneváli zene. Énekeltek egy dalt is arról, hogyan alapították az együttest, és kezdtek el a saját útjukon járni. Ez a dal, mintha rólam szólt volna, hiszen már évek óta szeretnék a magam útján járni. A végén meg kijöttek, mint teljes hülyék, mindenféle hülye ruhákba felöltözködve, és műanyag hordókon kezdtek dobolni. Nagyon őrült, állat-királyok voltak, még a feneküket is riszálták:)) Csodálatos este volt!:)) A zenén túl mást is adtak szerintem az embereknek: életörömöt, azt az érzést, hogy jó ezen a bolygón élni, vidámságot, és azt, hogy legjobb a saját utunkon járni, és alkotni valamit, mondjuk zenélni ... Ez áll közel az ember valódi létezéséhez!

Hálát adok tehát az Univerzumnak a zenéért, hogy egyáltalán létezik, és a szívemben, a lelkemben szól! Hálát adok, hogy eljuthattam a koncertre! Hálát adok a kolléganőmért, aki felhívta a koncertre a figyelmemet. (Ő sajnos nem tudott eljönni, mert beteg lett, belázasodott.) De hálát adok az Univerzumnak, hogy Ő VAN! És kívánom, mielőbb gyógyuljon meg!

És most hallgasságok a csodát!

Címkék:

HozzászólásokDobmánia és mindenféle zene mánia :D

Kedves Fleur !
Egyetértek veled, szívemből szóltál. A zene mindig is fontos része az életnek, sokszor segít a túlélésben. Az egyik elsődleges örömforrás nekem is. Hallgasd meg ezt a brilliáns dobos videót, tetszeni fog :

Szép estét neked,
Hono_Lulu