"na jó" Fétis tézis

kabala gondolat

Tulajdonképpen arról van szó; amikor az ember ellenőrzi magát. Ha nem vagyok biztos benne hogy a növényeim szépen fejlődnek az ablak alatt; mindennap ránézek és ellenőrzöm valyon jól tettem e hogy odatettem őket, mert ugyebár lehetnek kényesek is az állandó napfényre vagy a beáramló szélre; vagy ki tudja. Amikor magamat ellenőrzöm gondolatban; ugyanezt keresem, benézek abba a részbe amit fent tartottam elveim, gondolataim tisztán tartására - a fejemben - leellenőrzöm hogy valyon ott vannak e még, élettel telítettek e, vagy megsárgultak és kopottan állanak mint egy vitrinben; élettelenül, csak dísznek. Mondjuk. Aztán megnyugszok ha van új gondolatom hozzá. Ha feléleszthetem egyről a kettőre mindegyiket. Viszont van amikor nem is találom e gondolatokat, olyankor megnyugszok hogy azok nélkül is egész vagyok, vagy kesergek hogy kár hogy az életem elkanyarodott e gondolatmenetektől. És hogy teljesen mással van tele a fejem. Megrögzött ember vagyok. Még ha számomra nem is feltűnően. Van valami apró jele hogy az vagyok mélyen. Valamit keresek. Valamit mindig keresek. Meg van e? Az ember az agyát keresi sokszor az az érzésem. Hülyeség azt tennie. Ez olyan mintha odáig alacsonyodnánk az értelmetlenségben hogy a kutyánkkal kerestetjük meg a kutyánkat. Megalázva őt. (Butának látva őt.) Hasztalan munkára fogva. Jaj de azért kellenek azok a gondolatok :D hogy csak elég legyen a kutyát hívni ahhoz hogy megtaláljuk. Igen valami jó hívó szót érdemel az agy. Az ész. Az ember. Hogy visszajöjjön.

Kellenek a gondolatok. Kell hogy a kutya szimatoljon, vagy inkább ugatgasson. A szimat én vagyok. Ugasson meg, akár a teliholdat, fene tudja miért. Legyek annyira misztikus, legyek annyira telt-egész, fénylő, netalántán emberfeletti, égi, vagy csak tegye amire ösztöne hajtja, ha megnéz.
Valahol olvastam; 4d-s látáshoz csak 3d-s retinára van szükség. Így tovább; A 4ds térben; két esemény közötti távolság egyenlő a két négy d-s forma között létrejövő távolsággal. Valahogy így. Na. Mondom magamban. Asszem nekünk olyanunk már van. Legalábbis prófétáknak mindenképp volt. És a három d-s retina mi magunk ahogyan itt vagyunk s megjelenünk; a három d-s retina vagy maga az agy vagy a felett van és kutatni hülyeség mer ugye vagy látunk vele vagy nem, ha kutatni kezdjük; két d-s retinával (szemmel) vagy három d-s el tesszük ami eleve hülyeség. Vagy látunk vele, és a következő fél mondatba nem lehet írni semmit. Vigyük egy szinttel lejjebb és meglátjuk mi az ami miatt nem érdemes. Tehát szemmel megkeresni az agyunk. Hát; vagy befordítod a szemed és nem látsz ott semmit, vagy kiveszed az agyad és a szemed elé helyezed. Képtelen ötlet. Persze hogy az. Azt teszed tönkre amivel megtalálhatnád. Nem?

Spirituális út keresés helyett is spirituális út látást avagy nem látást lehetne mondani. Mivel keresed? Azzal amivel láthatnál.
Azt nem veszed észre hogy már látsz. Jelet keresel. Szem az égen néz le a világba és folyton nyitott szemmel vizsgál magába. Mi az amivel azonosulhatna. Természetesen semmi. Erre mondja a zen buddhista; minden üres. Persze Buddha az aki mondta, nem is azért mondom.
El se tudjuk képzelni milyen fantasztikus utazás mindez, már.
Mi az hogy minden üres? Ha egy szem vagy aki magába tekint, mivel azonosulhatsz? Mindennel amit látsz és semmivel se. Miben hihetsz? Mindenben amit látsz és elképzelhetsz és semmiben se. ...Egyszerre mindkettőben. És mi az hogy szeretet? Azonosság, egymás mellett elhaladás úgy mintha nem lenne ott senki, szabadság ....
Összhang; a bal kezed nem korlátozza a jobbat és fordítva, mit tudnak ők egymásról? Olyan harmóniában összedolgoznak hogy rossz nézni :D Jól néznénk ki a jobb kéz leállna az írásban és elkezdene gondolkodni hogy bírja munkára a másik kezed. Máskülönben a kezed sosem szomorú. Még ha fázik akkor is mozog. Tudja hogy élete az hogy van és működik ... A füled is ha hall nem tesz mást. Nem korlátozza a hangokat.

Jaj ne gondolkodj magad helyett.

Jaj jaj :)
Látod? Kabala gondolat. Jó néha felfrissíteni az agyat. Megjelölni miért van, megkeresni az alvázszámot. Valamit ami rávilágít a végletes törvényszerűségére ... végzet szerű hiányosságára. Öröktől fogva adva van benne egy picike hiba amin keresztül átszűrődik valami teljesebb ... egyszerűbb és egészebb képlet. Nem lehetünk más, csak átjátszók. Felszabadít a tudat hogy nem kell keresnünk semmit?

Tegyük fel a mostani fétis tézisem jó és valóban egy szem vagyunk saját egünkön, s tekintünk le magunkba, mondjuk azt a szemnek, mondjuk a következő bibliai állítást és felszólítást; Ne legyenek idegen isteneitek én előttem.
Miért ne?
- kérdi a szem :) -

A szem lenéz ... ha nincs itt semmi ... merre van Isten? Nem e annyi a dolgom: Szeressem aki itt lent vagyok.

és ...

Címkék:

Hozzászólásokna ugye

na ugyede

de"még a jónak hitt vagy

"még a jónak hitt vagy vélt gondolatokat is fel kell frissíteni
a lomtalanítás meg a frissítéssel végbemegy"

bizony :)

... a valóságban egyébként sem lehet semmi sem csak egy színű... és pont attól szép az élet, hogy színek csodálatos kavalkádját tárja szemünk elé... :)

http://fotowettbewerb.hispeed.ch/original/41776/viragos_mezo/viragos_mez...

hát nem csodálatos?
:)...

"nos, szóval az éremnek két oldala van... "Miben hihetsz? Mindenben amit látsz és elképzelhetsz, és semmiben se."... és van olyan is, amikor 2 alternatíva közül választhatsz, de egyik sem megfelelő.. :)"

tényleg van

amúgy nem kell választani ... és ez a lényeg :) pont azt mondtad ki amire már én is gondoltam
sokszor van az hogy döntés előtt állunk noha egyik döntés sem helyes ... túl sokszor gyakran van az életben

"nem csak fehér és fekete létezik, hanem színek és árnyalatok is..."
hát ja ... és ezek szebbek egymás mellett

mint kiragadva .. megjegyezve ... végülis a mindent és a semmit is így értettem ... minden szín és árnyalat ... vagy is igazából egyik sem ... :) külön külön

ja van hogy a kabala gondolatok önálló életet élnek és olyankor szaporodhatnak .. lomolhatnak mondván ők itt a lényeg ... :D felfrissítve a gondolatokat nem fordul elő hogy kontroll nélkül hagyva maradjanak mert nem ők a lényeg ... nem ők a változtathatatlanok ... még a jónak hitt vagy vélt gondolatokat is fel kell frissíteni

a lomtalanítás meg a frissítéssel végbemegy...

nos, szóval az éremnek két oldala van... "Miben hihetsz? Mindenben amit látsz és elképzelhetsz, és semmiben se."... és van olyan is, amikor 2 alternatíva közül választhatsz, de egyik sem megfelelő.. :)
van, amikor nem csak fehér és fekete létezik, hanem színek és árnyalatok is...
Sok dolgot teremtett Isten kiváló stratégiával és gyártási technológiával... :).. minden valahol összhangban él és történik.. lásd a jobb és bal kéz példáját...
no.. azért néha egy kis agyfrissítés (agymosás? :)) tényleg nem árt.. beleértve a sokat emlegetett "lomtalanítást" is.. :)
... Isten van... valahol bennünk van...
"Szeressem aki itt lent vagyok"... nemes gondolat... azaz nemes fétis tézis :)... így van...