FÉRFIAK és NŐK

Az előbb írtam ezeket a sorokat egy hozzászólásban, de úgy érzem, érdemes ennek is egy külön naplóbejegyzést létrehoznom! :D

A FÉRFIAK NEM NŐK! A NŐK NEM FÉRFIAK!

Tudom, elsőre ostobán hangzik, de nem vagyunk egyformák.

Míg mi, nők emocionális gondolkodásúak vagyunk, a férfiak gyakorlatiasak, és szeretik önállóan megoldani a problémájukat. Ha ez még sem megy nekik, nem szabad kész megoldásokkal ostromolni őket, mert akkor nem érzik magukat elég férfinak. Önbecsülés, büszkeség. Míg mi kibeszéljük, ők hallgatnak, gondolkoznak, megoldanak.
Míg mi „hisztizünk”, addig ők cselekszenek.
Amikor azt mondom neki, Bébim, fáj a fejem, akkor nem azért mondja, hogy menj és vegyél be egy fájdalom csillapítót, mert nem sajnál eléggé. Honnan kell neki azt tudni, hogy te szeretetre vágysz? Ő gyakorlatias. Ha szeretre vágysz, menj, és öleld meg! Ennyi. Ha neki fáj a feje, nem biztos, hogy babusgatni kell. Ők egyenesebben fogalmaznak, nem „hátulról mellbe”.

Meg kell érteni végre, hogy meg kell tanulnunk egymást kezelni. Nem csak a párodat kell ismerni, hanem a másik nemet an block!

Értékeljétek nagyra egymást. Őszinte dicsérettel, megértéssel sokkal többet és jobban tudjátok motiválni egymást.

Én a páromat a legapróbb dolgokért is megdicsérem. „Milyen szép rendet raktál! De édes vagy, hogy elhoztál. Nahát, én is kapok kakaós csigát, de jó, hogy gondoltál rám!” Stb.

Ha viszont valamit esetleg nem úgy tesz, mint ahogy én azt elképzeltem, legalább a segítő szándékot értékelem.

„Örülök, hogy ezt meg ezt megtetted, ha azonban legközelebb teszed, kérlek ezt meg azt is tedd, vagy így meg úgy még jobb lenne!” Így nem érzi azt, hogy hibázott. A következő alkalommal pedig alig fogja várni, hogy örömet okozhasson azzal, hogy azt a bizonyos dolgot az általam kedvelt formában teszi.

Ha valóban úgy érzem, hogy ellenem tett valamit, azonnal elgondolkozom.

Vajon nem bántottam meg valamivel?
Vajon nincsenek éppen problémái, ami miatt nem tudott eléggé figyelni?
Vajon én megtettem mindent, hogy az adott dolgot helyesen kezeljem?
Vajon én hogyan tudnék segíteni neki?

A "ne viselkedjen gyerekesen" helyett a "Viselkedjen érett felnőtt módjára" és a
"Ne hazudjon önmagának!" helyett a "Legyen őszinte önmagával" – mondatokat választanám.

Azt hiszem a pozitív megfogalmazásnak nagyobb ereje van, mert arra segít fókuszálni, amit akarunk, nem pedig arra, amit nem akarunk.

A gúnyos megjegyzés mögött mindig hatalmas félelem és komplexus van, ami persze társunkban is erősíti ugyanezeket az érzéseket, és még kisebbségi komplexust is kialakíthatunk benne. Na és persze azt fogja érezni, hogy értéktelen.

Nő lévén szeretem elemezni a férfiakat és a gondolkodás-módjukat. Szeretek tanulni tőlük, és szeretem azt is, ha megértenek. A kommunikáció elengedhetetlen! Én ne törekedjünk minden áron arra, hogy megértessük a másik nemmel a lényegünket. Egyszerűen csak legyünk önmagunk - ha akarják, majd rájönnek! Ez mindenkire vonatkozik! :)

Hozzászólásokdehát

a transzszexuális és a transzvesztita nem ugyanaz
ráadásul egy homoszexuális nő nem feltétlenül férfias, mint ahogyan egy homo pasi se feltétlenül nőies... (pont mint a heteroszexuálisoknál, ez is csak sztereotípia) ráadásul nem is biztos, hogy a velük ellentétes típus a gyengéjük... ráadásul - legyen az heteroszexuális vagy homo vagy akárki - nem is biztos, hogy x-nek az a férfias, ami y-nak, és nem is biztos hogy á-nak az a nőies, ami bének

egyébként is minden relatív. látható ez a portálon is... a hozzászólásokból.

eszembe jutott, amit nemrég olvastam titok-ügyben "kötelező olvasmányok" közt:)
hogy hát nincs két ember a földön, aki egy időben ugyanazt, ugyanúgy látná

és ez valahol szép dolog szerintem
ahány ember, annyiféle kis világ rejlik a fejekben

és tényleg csak egy dolog számít igazán...Lollika!

Kommunikacio, eneegramm meg stresszkezeles....
Egy homoszexualissal (pl. eredetileg ferfi,szoknyaban, ruzzsal,puderral, kaceran...) hogyan kommunikalsz, mint no a novel v. mint no a ferfival, problemamegoldasrol???

Szeretettel,
felebarat:)))

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Szeretettel,
felebaratlüke

:)Melazo!:))

E mely magadbol valo kindulas arra enged kovetkeztetni,hogy holnap ruzs meg puder napod lesz vagyis a noi reszed fog ervenyesulni!:)))DDDDDDDDDDDDDD
Akkor szep almokat!:)))))))))
Talan ejjel atbillensz a ferfiassagba es reggel elo a borotvahabbal programod lesz!:))))))))DDDDDDD
Legyen neked a hited szerint!:))

Szeretettel,
felebaratfelebarat

benned erős a rosszindulat

bántani próbálod azt, aki másként gondolkodik. (nem először)
elfogadni a másféle véleményt nem tudod, erővel igyekszel tehát lesöpörni.
bevallom őszintén ez engem itt eme oldalon meglep

bár, ha ez az oldal is csak olyan, mint bármelyik másik, akkor nem igazán kellene ilyesmin mégse csodálkoznom...

ne feledd: még lehelletnyi gúnyod is téged rombol valahol legbelül, sohasem a célszemélyt.

jó éjszakát!Melazo!:)

Gondoltam,hogy tetszeni fog neked a kerdes es nem birod ki szo nelkul!:)))
:)))DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nyugodalmas jo ejszakat!:))

Szeretettel,
felebaratmicsoda butaság felebarat

látszik, nálad ennyiben merül ki nőnek avagy férfinak lenni

picit korlátolt vagy. egy csöppetaz a bizonyos lista...

igen igen en is listat irtam, es meg voltam gyozodve, hogy minden rajta van...
hat majdnem minden...
nagyon figyelj oda miket irsz le, es nem csak az alomferfira kell gondolnod kozben, hanem magadra is.... alaposan nezd at... alaposan nezz magadba... abban biztos vagyok, hogy bevonzod... es nagyon szerelmes leszel... csak figyeld magadat is kozben... es probalj meg tudatosan cselekedni, mert en ebbe a csapdaba estem... ami talan valahol nem is csapda, hanem egy kokemeny tanitas... nekem a lecke fel lett adva rendesen... meg mindig megoldasra var... kicsit meginogtam... mindenben... erot kell meritenem hogy megtalaljam az utat...
szoval sok sikert es boldogsagot mindenhezÉn

most éppen a kettő között vagyok........Terabitia kedves!Én is hiszem, hogy a tudatos teremtés

mellett vannak olyan helyzetek, amikor a "sorsunk szólít" el valaki mellől vagy éppen mellé.Drága Csillagfény 21!

Ha tudnád, hogy a huszonegynéhány év alatt, hányszor, de hányszor próbálkoztam a tudatos teremtéssel! Ha csak ezen múlt volna, már rég itt lenne mellettem...... :-(((Ez igazán mély téma !

Vigyázok a jelenre , mert a jelenből múlt lesz és a múlt megváltoztathatja a jövőt!!
Kedves Shakti !Nekem férfiként a következő a véleményem ! Szinte minden soroddal egyet lehet érteni ! Így vagyunk megalkotva ! Az ősidőkben állítólag nem volt az embernek neme ! Később két nemmé vált az ember ! Igazából csak akkor bizos ez az állítás ha belepillanthatnék az emberiség Akasha krónikáiba ! Tehát ha ebből indulok ki akkor most igazán , amit a férfi keres az a nő, és amit a nő keres az a férfi , ergó az előttem szólókhoz , igen van mindenkiben férfi és nő ! A közös ősi eggyé válás élménye , csak egy pillantra is az a szeretkezés ! Talán az ősi eggyé válást keressük , nem tudom ! Az viszont bizosan tudom , hogy vannak a nőkhöz hasonlóan , érzelmi gondolataim , és próbálom már mióta megérteni azt , hogy a nő hogyan fejt meg dolgokat , ami én csak később tudok lereagálni és akkor leesik ! MEditációim során , sok minden világossá válik , ha nem éppen akkor , de ez elég különös mert amint megértem , nevetek hírtelen és boldog vagyok , hogy egyáltalán megértettem !
Nos ez a kérdés a nőkről és férfiakról nehéz dió ! Látod ahány ember annyi nézőpont és pont ! Én őszintén hiszem , hogy a jövő a nők gondolatmátrixa szerint fog változni, és hiszem , hogy jobb világot teremt , mint a régi férfias világ ! Ezt is el lehet fogadni ha így van ha nem ! Semmi rivalizáció, vagy bármi ehhez hasonló gondolatom nincs a két nem kérdésében !
Bár az tény kevés férfival tudom megvitatni gondolataimat! Érzéseimet , pedig még kevesebb férfivel osztom meg mert nem ért !
Szeretem a női nemet , őszintén csodálom őket ! Mint földanyánk, aki óv és táplál minket , kit jobban kit kevésbé , de így vagyok én a nőkkel , hisz engem is nő segített a világra !
Minden ami a két nem közt zajlik játék, amit játszhat ki ki kedvére , de sajnos sokan rosszul játszanak , vagy már nem tudnak együtt játszani !
Hiszem , hogy mindkét nem egy út felé van vezérelve , csak más módon közelítünk az útra !
Köszönöm , hogy elolvastad hozzászólásom ! Ölellek benneteket Ti csodás nők és oly magabiztos férfiak ! PÁPÁ:D

Huhh... Ez a bejegyzés! :D Teljesen lenyűgözött! Mostanában nagyon rákaptam a férfi-női lelkivilág elemzésére (a párkapcsolatom miatt), és pont tegnap volt a pont, amikor megfeneklettem a dologgal, és szinte letargiába zuhantam. De még időben magamhoz tértem, és gyorsan az önsajnálat helyett inkább arra "gyúrtam", hogy "Kapjak valami segítséget. Bárkitől, csak kapjak!"
Erre... a suliban egyik órán is a férfi-nő kapcsolat volt a téma, és itt meg ezt olvasom! :D Most nagyon feldobódtam.Terabitia!Az "illúzió kérdése " igen hosszan megválaszolható

dolog./Van ami illúziónak látszik és nem az, illetve fordítva.És ki dönti el, hogy melyik volt valóságosabb?Amit valóságként él meg az ember, az egy idő után azzá is válik, hiszen pont ez az oldal beszél a teremtő képzeletről./Tudom, lehet vitatkozni a teremtésről, meg az illúziókról, de közös gyökerük van./Nem arról az esetről beszélek, amikor valaki nem képes észrevenni a "valós tényeket", hanem arról, amikor egy bizonyos szinten illúziónak tűnik valami, ami egy másik szinten nagyon is valóságos.Illúziók

Így utólag átgondolva, valószínüleg illúzióréteget építettem a kapcsolatunk köré, amely eltakarta az igazságot. (Halacska vagyok, szeretek álmodozni :-) )Szívesen !Tudod, szerintem az a baj sok esetben, hogy

a férfi és a nő egyetlen kifutási lehetőségben tud gondolkodni./Sokáig én is inkább továbbléptem, ha valamiért nem úgy alakult a dolog, ahogyan szerettem volna./Ma viszont képes vagyok feltétel nélkül elfogadni egy-egy férfit, ha úgy érzem valamilyen szintem szerepet kell játszania az életemben./Kedves Lollipop!

Elgondolkodtatott amit írtál.

Nyilván azért vágyom olyanra aki beszél az érzelmeiről, mert az ellenkezőjét már megtapasztaltam. Nehéz az egyensúlyt megtalálni a két véglet között.

Írtam egy listát arról, milyen tulajdonságokkal szeretném felruházni leendő társam. Felveszem ezt is a listámra, de valahogy okosan kell megfogalmaznom :-)

Köszönöm a segítségedet!

Szeretetel:TerabitiaKedves Csillagfény21

Köszönöm szépen hozzászólásod, érzem a segítő szándékot a szavaidban!

Tudta, de nem mert rálépni az útra, amit én nagyon nehezen fogadtam el. Amit részemről megtehettem megtettem, így a lelkiismeretem tiszta. Az az érdekes, hogy a sok-sok év alatt többször is eljutottuk arra pontra, a sors újból és újból ugyan abba a helyzetbe "terelt" bennünket. Nem tudtuk megoldani. Vagyis én úgy oldottam meg, hogy kiléptem a mókuskerékből. Belehaltam, de megkellett tennem.

Ma már úgy gondolom, ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik........

Szeretettel: Terabitia:) Én nem szeretnék találkozni olyannal!

Nekik az a természetes, hogy elhúzódnak, ha bajuk van.
Sőt, ha az intimitás fokozódik, akkor méginkább ez történik a tesztoszteron hormonjuk miatt.
A másik véglet, ha az érzelmeikről beszélnek, akkor az ember lánya anyáskodni kezd felette, sőt a nő a saját óhajait sem tudja kifejezni ettől.
Az a természetes, ha mi beszélünk az érzéseinkről, ők meg csöndben megoldják a sajátjukat.
Számukra a megoldás megtalálása a sikerélmény forrása.

lollipopTerabitia!Lehet nem jól közelítetted meg a dolgot, illetve

nem találtad meg az utat a félelmei feloldásához./Lehet akarta volna, hogy segíts neki.Nem tudom, de azért ne ítélj rögtön.Szerintem!/Kedves Mindenki!

Ha megengedtek egy rövid hozzászólást.

Az én tapasztalataim szerint a férfiaknak valahogy nehezen megy a kommunikáció. Inkább magukba zárkóznak és a végletekig tudnak szenvedni. Olyan szinten, hogy már fizikai tüneteket produkálnak.
Legalábbis én eddig ilyen típusú férfiakkal találkoztam és sokszor megőrültem, hogy hiába nyújtottam a kezem, hiába próbáltam segíteni, érzelmek lezárva/kizárva......... A tehetetlenség nagyon rossz érzés.

A mai eszemmel már megértettem aki nem hagyja, azon nem tudsz segíteni. Mások karmáját nem szabad magadra venned.

(Úgy szeretnék már egy olyan pasival találkozni, aki nem fél az érzelmeiről beszélni, nem menekül az érzelmei elől.)

Szeretettel: TerabitiaFelebarát! LOL

Úhhh, hogy mennyit olvastam az utóbbi időben a két nem kommunikációjáról, hogy mi működik.
Aztán megnéztem az enneagramjainkat, abból is sok minden kiderült, hogy pl. mijét ne vegyem magamra.
A két nem stressz kezelése is eltérő. Míg ő visszahúzódik, én előre menekülök. :D

lollipopMég mennyire!

És hogy mennyire igazad van Melazo! Ha nem volna mindkét nemből bennem is, nem mutatnék hajlandóságot a megértésre. Értem a férfiakat és értem a nőket is. De azt hiszem, ehhez nagy fokú empátia is kell. Egy a lényeg, hogy értsük meg egymás cselekedeteit, gondolatait, szavait. Kommunikáljunk! Fogadjunk el! Adjunk, szeressünk! És a végcél: Legyünk boldogok! Mert mindenki erre törekszik, akár férfi, akár nő! :)

Shakti"naigen...

...de hol ez,hol az dominal..."
Melazo, ez azt jelenti,hogy te egyik nap ruzst kensz a szadra es puderezel, a masik nap meg simara borotvalod az allad?
:)))))))))))))))))))DDDDDDDDDDD

Szeretettel,
felebaratTélleg így működik! :D

lollipopLolli!

Szia Lolli! :D

Rájöttem én is, a szajkózással még nem ültetjük el jobban a mondanivalónkat. Ha viszont egyszer elmondom, nem bőgök, hanem határozott vagyok, majd biztosítom róla, hogy szeretem, és magára hagyom, akkor hamarabb ért meg. Ha hisztizek, csak azért sem ért meg, mert a lényeg nem jut el, csak az gondolja belül üvöltve, hogy "hagyja már abba!" :D
ShaktiIgaz Melazo!

Ezért fontos megérteni önmagunkat és másokat is. Viszont vannak a nemekre teljesen jellemző dolgok, amiket vagy mi, nők nem tudunk megérteni, vagy a férfiak. Én ezt próbálom itt kidomborítani. Végül is mindannyian emberek vagyunk, ebből érdemes kiindulni - szerintem. :)ShaktiShakti a két nem kommunikációjáról beszélt!

És bátran mondhatom, hogy minden sorával egyetértek, és köszönöm, hogy még ötletet is adott! :D
Nem könnyű, az ő fejükkel gondolkozni.
Nekem az segített, hogy egy este addig elemeztük egymás mondatait sértődés nélkül, hogy sikerült közösnevezőre hoznunk a dolgokat.
Nevetséges, hogy miket hittünk egymásról...
Az imént írtam valakinek, hogy jól állnom kellett a sarat a szaporodó konfliktusok közben...végre szeretjük egymást... :D
A nőciknek feltétlenül üzenem: Tessék magabiztosnak lenni!
Ezek nem buknak a nyávogós nőkre!
Szépen, érthetően, kifejezően beszélni, és csak egyszer elmondani ami nem tetszik.
Nem szeretik a fülrágást...

lollipop"ettől még a dominánsabbat érezzük a sajátunknak"

naigen, de hol ez, hol az dominál...

:-)