Meddig tartson az elfogadás?

Az elfogadás művészete azt jelenti, hogy elfogadjuk a másik ember teremtését. Ez nem is olyan nehéz dolog. A nehéz az, amikor egy olyan ember, aki mellettünk él teremtését ugyan elfogadtunk, mert tény, hogy ő is azt csinál az életével, amit akar, de ez a teremtés oly annyira ellentétes az elképzeléseinkkel, hogy az már gátolja az együttélést. Meddig tarthat az elfogadás? Mit tehetünk a kapcsolataink érdekében?
Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy a boldogság belülről fakad. Egyet is értek a tézissel. De akkor miért fáj ennyire, ha nem kapjuk meg azt a szeretet, amire vágyunk?

Címkék:

HozzászólásokEzt felejtettem el

Kedves Admin!

Ismét rátapintottál a lényegre. Ezt teljesen kihagytam a számításból :) El kell engedni az evezőt, és jöjjön, aminek jönnie kell.
Azt hiszem, hogy még mindig félek a változástól.
---
zollerke
http://zollerke.wordpress.com/kedves zollerke, az

kedves zollerke, az elfogadásnak nem kell, hogy legyen határa. ha téged zavar valami, akkor az a baj, hogy még ragaszkodsz hozzá. azért zavar, mert ragaszkodsz hozzá. ha boldog akarsz lenni, akkor rá kell magad bízni az univerzumra. egyszerűen el fog tűnni az ami zavar, ha hagyod hogy eltűnjön az életedből. ha hagyod hogy menjen, amire nincs szükséged, akkor jöhet csak új, ami sokkal jobb lesz. ez a titka :-) a teljes elfogadás csak az elengedéssel együtt működik. amit írtál, abból nekem az jön át, hogy meg akarsz változtatni valamit. ne változtass, hanem hagyd, hogy változzon magától. ne irányíts, hanem bízd magad az univerzumra. egyetlen feladatod van: te csak a célt tűzd ki, de azt nagyon pontosan!Szia

Kit szeretünk igazán? Magunk szeretet utáni elképzelésünket, vagy valóban figyelünk-e a kialakult érzésekre. Magunkra, és a másikra. A kérdés: mi mellett döntöttél? És mennyire akartad igazán, vagy csak egy logikus érv volt? Csak egy "helyes" út?
A válasz kb. Mit akarhat az örömöd, és a döntése mellett mennyire tud kitartani? A szerelem döntés kérdése.