Egy tanulságos történet

Egy tanulságos történet:

Erre a karácsonyi Szeretet terápia-tréningre, amiről szó van sajnálatos módon, mindössze 3 jelentkező volt. Úgy döntöttem, hogy megtartom, mégha a költségek miatt egyetlen fillér sem marad a zsebemben (bár nekem ez a munkám, és nem vagyok "helyde" elengedve anyagilag), de karácsony közeledte lévén, úgy gondoltam, hogy "belefér".
Jó félórás, vagy talán több, bolyongás után (eltévedtem) Budapesten mindössze pontosan 12 percet késtem a Ho'oponopono szeretet terápia-tréningről. Ezt azért tudom ilyen pontosan, mert velem volt az unokatestvérem, aki megnézte az óráját, amikor odaértünk. Már a fogadtatás, mindenek ellenére, rendkívül feszült és udvariatlan volt. Ezt figyelmen kívül hagyva, megelőlegezve a bizalmat (már ami a fizetést illeti), iparkodtam mindent elrendezni, eszközöket kiosztani, elkezdeni a tréninget. Mivel ez nem tanfolyam, hanem tréning, terápia-tréning, reméltem, hogy tisztában van vele mindenki, hogy egy ilyen alkalom elsősorban a megtapasztalásról, gyakorlatokról szól. Már az elején közöltem, hogy: bár a Ho'oponopono technikája rendkívül egyszerű, mégis mély elveken alapul és a megértésnek egy magasabb szintjére kell eljutni ahhoz, hogy valaki meg is értse a folyamat lényegét. Közöltem, hogy több olyan dolgot is mondani fogok, ami első hallásra felborzolhatja a kedélyeket, mert eddig egészen más értelmezést kaphatott a jelenlevők számára néhány fogalom.
A bemutatkozó gyakorlattal kezdtünk, aminek szintén megvan a maga jelentősége (ezt minden tréner tudja), játékossága miatt máris mély ellenállást váltott ki az egyik résztvevőnél, és nem volt hajlandó "lealacsonyodni" ehhez a gyakorlathoz. Néhány, a későbbiekben felhasználandó feladat következett, majd a tréning 2 egyszerű gyakorlattal kezdődött. Ezután szoktam megbeszélni a jelenlevőkkel, hogy mit tapasztaltak és vajon mi, miért történt úgy ahogy történt (persze ez egyáltalán nem hasonlítható egyetlen szokványos gyakorlathoz sem). A másik résztvevő azonnal eddigi tudását fitogtatva, erős aroganciát tanúsítva, (bár előre közöltem, hogy most egészen más megvilágítás szerint újraértékelhetik eddig megszerzett ismereteiket, amennyiben megértik és elfogadják azt a szemléletet amit közvetíteni szeretnék), máris belekötött mindenbe, és az elfogadás (ami nem is kötelező egyébként) legcskélyebb jelét sem tanúsítva, mondván, hogy Ő nem ezt várta, és Őt idegesíti ez az egész, a másik résztvevővel együtt, kb. egy óra elteltével, fizetés nélkül távozott a tréningről.
Ami a leginkább felborzolta a két résztvevő indulatát, az eddigieken kívül, az volt, hogy Ők nem akartak közhelyeket hallani. Én megpróbáltam megvilágítani a Ho'oponopono elveinek értelmezésében, hogy közhelyről akkor beszélünk, ha valami elveszíti a tartalmát. A Ho'oponopono a szeretetről szól, de a szeretet is csak üres frázis marad, amíg nem ad neki tartalmat a megbocsátás. A Ho'oponopono a megbocsátás művészete. Azt mondták, hogyan gondolhatok én olyat, hogy megbocsátok például egy gyerekgyilkosnak is. Nem értették, hogy igen, megbocsátok, mert azzal, hogy megítélem azt az embert, haragot, dühöt, félelmet és gyűlöletet keltek magamban, és ha nem bocsátok meg akkor mindez méreggé válik bennem, megbetegít, stb. ( Megjegyzem, erre utazik a média is, azzal a sok szörnyűséggel teli hírrel, amit naponta közvetít felénk, aminek hátterében nyilván jól megfontolt gyógyszeripari és egyéb anyagi érdekeltség rejtőzik). Ezzel nem azt mondom, hogy egyetértek azzal amit cselekedett, vagy nem kell betartanunk bizonyos korlátozásokat létezésünk érdekében (ami nem azonos azokkal a korlátokkal, amit mások állítanak nekünk), hanem azt, hogy ez az Ő problémája és, ha azt akarom, hogy az én világom kedvemre változzon körülöttem, akkor nekem csak magammal van dolgom. Igenis én vagyok a legfontosabb személy saját magamnak, és az ésszerű önzés választásával megbocsátok, hogy ne a harag, a düh, a gyűlölet rezgéseit, hanem természetes állapotomat a szeretet rezgéseit közvetítsem a Mindenség felé, annak érdekében, hogy a körülöttem levő világban is egyre több olyan legyen, amit szerethetek, hogy megtartsam ezt az egyensúlyt és ezáltal képes legyek megóvni azokat is, akiket szeretek.

A tanulság mindenki számára:
Ha valaki képtelen a megbocsátásra, elköveti az egyetlen bűnt, amit elkövethet, de ez az Ő problémája, Neked csak magaddal van dolgod!
Sajnálom. Bocsáss meg. Szeretlek. Köszönöm.
Ja, és ne menj oda, ahová nincs közöd! De emberből vagy, tévedhetsz is! Tényleg! A színházban nem kell fizetni ha nem tetszik a darab?

HozzászólásokTovábbgondolva ragyogás sorait, azt mondom:

csenge333
"Ha pedig túl tudod szárnyalni, még jobban nevess rajta!"Jutka, igazat tudok Adminunknak adni.

Ha a sértődést érzel, akkor ..... el kell gondolkodnod. Ha nem, akkor okulj a történtekből, a magad módján, hisz tudo, ismered, csak emlékeztetned kell a " Hogyan-jára" magadat:)

"Ha a sértést méltósággal akarod elviselni, tégy úgy, mintha észre sem vennéd.
Ha nem tudod semmibe venni, próbáld meg felülmúlni. Ha nem tudod túlszárnyalni, nevess rajta.
Ha nem tudsz nevetni, akkor valószínűleg megérdemelted a sértést." (Russel Lynes)

Mottóm: nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet, látszólagos kegyetlenségével,
csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra, hogy megmutathasd ki vagy Te!örülök a válaszodnak.

örülök a válaszodnak. gondolj arra, hogy milyen jó lesz amikor legközelebb sokkal többen lesznek, nem fogsz elkésni, és mindenkinek annyira tetszeni fog a tréning, hogy három ismerőst küld el a következőre :-)Kedves Admin!

Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltél hozzászólásoddal! Teljesen igazad van! Én vagyok a felelős! Tudom, csak valamiféle megkönnyebbülésre vágytam. Emberből vagyok, ítélkezem én is, de iparkodom mindezt megbocsátani, saját magamnak. Tudom, bármilyen sok információt, tudást megszerezhetünk, attól még nem lesz jobb az életünk! Azt is tudom, hogy nincs ellenség, csak a saját fejemben létezhet, ha hagyom. Tudom, hogy a tudás nem elég! Cselekedni kell! De cselekvésre, helyes cselekvésre csak egészséges, vagy inkább elegendő önbizalom birtokában lehetünk képesek. Hát ez az a pont, ahol van még mit tennem nekem is, mert a cselekvésnek, mint mindenkinél, nálam is egyetlen indoka lehet, megmutatni a Mindenségnek, hogy ki vagyok!
Szeretettel üdvözöllek és köszönök Neked mindent! Azt is, hogy itt lehetek és, hogy figyelmet szenteltél nekem.
JutkaSzia Jutka

Jol birod a "gyurodest"!:)
Gratulalok!
Ne add fel!
:)

Szeretettel,
felebaratkedves Jutka! én a

kedves Jutka! én a helyedben elgondolkodnék, hogy miért vonzottam be ezt a megtapasztalást. mi az amit ebből neked meg kell tanulnod? :-) remélem rájössz. az írásod jó, de tulajdonképpen egy magyarázkodás saját magadnak. próbáld meg kívülállóként végigolvasni, amit írtál. kívánok neked további sikereket.Csodás:)))))))))))

És működik:)))))))))))))))))))

Ölellek!!!!!!!!!!

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Két felem van immár:) A balon és a jobbon kivül

Csilluska, és Judit:)
Ezenkivül ezerszázhuszonkettőt is írhatnék:)) ám nem teszem. Mert aki tudja, érzi, aki meg nem érzi? Annak minek bizonygassam?
Hakuna Matata!Hát ha még a filmeket megnézed:) Annyira örülök, hogy megkaptam!

Beigazolódni látszik, sok minden, ami tévutakra vitt eddig.

És a filmben az ügyvédnő, egy az egyben a fiatalkori tévelygésemet adta elő:) Amikor apukám meghalt, én annyira, de annyira Istenkáromló lettem, hogy nincs rá szó, amellyel azt ki lehet fejezni, Ma meg? :)
Áldom jó sorsomat, amikor Secret Admin ezt a csodás oldalt létrehozta, mivel, ez az oldal tett pozitív személyiségem kialakulásáért a leges-leges, legtöbbet. Itt összekovácsolta bennem a darabkákat, mely a megértésemhez, a megbocsátás segítségével vezetett.
Köszönöm! Köszönet drága Admin!Hopponono!

Drága Jutka!

Szívből gratulálok a könyvedhez! Nagy tisztelőd vagyok magam is.
Ragyogást imádom!

Puszika Csilla

"Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a Terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!"(Helen Hadsell) www.5rol6ra.huKöszönöm!

Mit is mondhatnék minderre? Szememben könnyekkel: KÖSZÖNÖM!!!!!!!!
JutkaDrága Juditom:) Győri Jutka!

Annyira szeretlek.
Csodálatos vagy, ahogy olvaslak, mindig megsimogatom lelkecskédet, szeretetemmel.
Sajnálom, hogy ezt meg kellett élned!
És bocsáss meg, hogy ezt én közvetítem feléd: MOST.

Figyelem csodálatos munkálkodásodat, s bár te nem tudhatod ezt, mégis, szívemben, imáimban mindig van hely számodra. Érted. Érted?

" Bocsáss meg nekik Atyám, nem tudják mit cselekszenek!" Ezzel, és az alábbi linken megtalálható filmekkel kívánom! ÉREZD JÓL MAGAD! HAKUNA MATATA! MIlyen gyönyörű szó! Nem ráz, mégis folyton jóóóóóóóóóóóóóóóóó.
Csak annyit jelent, szép az élet itt lent.
Tiszta élvezet, a bölcselet............... Hakuna Matata!

http://jezuskrisztus.network.hu/blog/jezus-krisztus-hirei/teljesen-idege...

nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.