Tanácsotokat kérném

Sziasztok,

Dec. 22-én reggel utolsó záróvizsgámat teszem az egyetemen. Ma kiderült, hogy az adott tárgy tanszékvezetője és egy kíméletlen, könyörtelen, fiatal tanárnő vizsgáztat minket aznap. Sajnos, a tanárnő engem már volt, hogy többször megbuktatott, egy másik tárgyból. Ez az utolsó vizsgám, utána lesz a diplomaosztó. Mától tudok készülni, így kaptam szabadságot. Be akarom vonzani a győzelmet, a sikeres vizsgát, de a félelem egyszerűen lebénít.
Ezért fordultam Hozzátok. Tanácsaitokra lenne szükségem.
Hozzászólásaitokat holnap tudom elolvasni.
Mindenkinek előre is köszönöm!
PerzseSzia Perzse!

Azt hiszem, félreérthetően fogalmaztam. A leírt ötleteket- egyet, vagy akár mindegyiket - csináld meg most! Még a vizsga előtt! Minél hamarabb!
Azért írtam, hogy nem végső megoldás, mert ha a félelem oka nagyon mélyen van, akkor később újra előjöhet, és mindenképpen foglalkozni kell vele.köszönet

Sziasztok,

Ildikónak sokszor köszönöm az értékes mondatait!

Szeretnélek megkérni arra, hogy segítsetek gyakorlati tanácsokkal, mert úgy érzem, leteper a félelem, és nem bírok a vizsgaterembe sem bemenni..
Nagyon szépen köszönöm! p.Ötletek: (Csak "tűzoltásra,

Ötletek: (Csak "tűzoltásra", nem végső megoldás!)

1, Kérdezd meg magadtól, hogy valóban le akarom-e tenni a vizsgát? Mi hasznom van abból, ha nem teszem le?
Mi károm lesz, ha leteszem? ( többet követelnek, stb)

2, Kérdezd meg magadtól - befelé fordulva- a tanárnő kire emlékeztet? Lehet, hogy egy olyan emberre, akivel már régebben - akár gyerekkorodban - negatív élményeid voltak. Ha így van, akkor tudatosítsd, hogy két különböző emberről van szó. Akár ki is mondhatod: a tanárom nem X, Y, hanem (és itt a tanár nevét mond) Ezt annyiszor ismételheted, ahányszor szükségét érzed.

3, Figyelj magadba, és koncentrálj a félelmedre. Majd ezzel az éréssel nyisd ki a szemed, és keresd meg a környezetedben azt a tárgyat, (bármi lehet: fű, fadarab, papírfecni, cipőtalp,...:)) ami jelképezi számodra az érzést. Ha megtaláltad, ismerkedj vele, nézegesd, tapogasd meg, érezd a felszínét, hőmérsékletét, azután fogd a kezedbe, vidd mindenhová, egészen addig, míg fontosnak érzed. (Az egyik barátnőm megkérdezte, hogy mi van ha az LCD tv-ről van szó?Az hogyan vigye mindenhová? :DD Nem kell félni, ennek kicsi a valószínűsége. :D)

4, Ha még mindig gond van, akkor az előző gyakorlatot meg lehet ismételni a témával. (lehet hogy ott is probléma van)újból

Sziasztok,

újra a segítséget kérek. Sajnos, ez a vizsga, amiről fentebb szó volt és írtam, még 2009. dec. 22-e óta velem van, nem sikerült abszolválni, nevetséges, de így van.
Jövő héten kedden próbálom meg ötödszörre.... Minden záróvizsgám meglett elsőre, jól és szépen, csak ez nem.
Közben a vizsga után (2009. karácsony) sikerült munkahelyet változtatni, ahol úgy alakult, hogy jönnek-jönnek a szakmai sikerek és annyira jól alakulnak a dolgaim!
A kollégáim már csak nevetnek, ha szóba kerül ez a vizsga... Mondogatják, hogy összedobják az árát, :-) ne gyötörjem magam ezzel...

De meg kell csinálnom,és már a agyam sem fog úgy. Nem a tanárnővel volt a baj, igazatok volt, hanem velem.

Tanácsotokra volna szükségem, mert belül bizony félek, közben meg hajt az is, hogy letegyem végre ezt a nyavalyás vizsgát.
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki válaszok/hozzászól vagy tanácsaival segít!

A válaszokat csak este tudom elolvasni (tudjátok, tanulok.) Nagyon köszönöm! Perzsetanacs adas

Szia ! hunyd le a szemed es lazulj el !kepzeletben kosd ossze a " felelmedet es dobd fel"!behunyt szemmel lasd , hogy felfele kuszik az ossze kotozott felelmed !utana meg kivanj amit csak akarsz netarsd vissza "MAGAD" !!!minel tobbet kivansz annal jobb !!!!az urt ki kell tolteni !!!! probald ki megeri !nekem sokszor segitett! szeretettel Hebacslaköszi!

Sziasztok, mindenkinek köszönöm a hozzászólást.

Igazad van, Nyuszi, annyira, hogy kinyomtattam, amit írtál és beleragasztottam a könyvembe.
Ez egy nehéz tárgy, 3000 oldal a tananyag, de az angyalokra-segítőkre és a Lollipop szavaira is fogok figyelni. Egyébként mindig tanulok/tanultam a vizsgáimra, mert ebben a suliban bizony kell. Sokkal vidámabban magolok már.
Köszönöm még egyszer a hozzászólásotokat! :)
Üdv, PerzseVizualizáció

Tudod, képzeld el, hogy már meg volt a vizsgád és nem is kell rá gondolnod, hiszen már a diplomaosztóra kell koncentrálni meg utána a bulira. Ha szemébe kell nézned a sárkánynak akkor mosolyogva tedd meg és nyugodtan mondd meg neki a tutit. Én tudom, hogy lazán megcsinálod, és te magad fogsz a legjobban megdöbbenni, hogy miért volt benned annyi félelem ezzel kapcsolatban. Engedd el a félelmet és hagyd az angyalodat, hogy segítsen. Kérd meg őt, hogy álljon melletted a nehéz pillanatokban, mert az angyalaink csak akkor segíthetnek ha mi felhatalmazzuk őket rá! De azért egy kicsit tanulj is, elvégre az is segíthet nem? SOK SIKERT, SZIA NYUSZI70Szia perzse

A tanarno lehet,hogy szigoru, es anno valoszinu nem tanultal eleget,hogy atengedhessen.
Keszulj rendesen, hogy legyen mit ertekelnie a konyortelen, fiatal tanarnonek.
Egy kedves, szolid megjegyzes csinos kulsejet illetoen,vagy egy mosolygos szep joreggelt koszontes a vizsga napjan, talan meglagyitja fagyos kedelyet.:))

Szeretettel,
felebaratmég valami

Nem találtam a két utolsó blogodat, merre találom, érdekelne és el is szeretném olvasni. Köszönöm.Köszönöm a választ,

Köszönöm a választ, Lollipop, közben a honlapon is megtaláltam már a választ: legyen bármennyire nagy dolog, amit kérsz, képzeld azt, hogy, MOST ebben a pillanatban azt ünnepled, hogy már meg is kaptad.
Igazad van, nem a személyre, hanem a tárgyra kell koncentrálni. (sajnos a félelmeket felnagyítja az éjszaka) A könyörtelenséget pedig azért írtam, mert láttam, tapasztaltam, hogy ez a nő ha adhatna valakinek kettest is, egyest ad, ha félévet kell ismételni emiatt, akkor is, ha 1 teljes tanévet kell ismételni, akkor is.
De a tárgyra kell figyelni, nem őrá. Köszönöm, hogy segítettél másra, jobbra fókuszálni, Lollipop!Szia perzse!

Olvsad el a két utolsó blogomat, hátha segít.
Mi a könyörtelen benne?
Lehet, hogy tőle félsz?
Ne a tanárnőre koncentrálj a vizsgán, hanem teljesen az anyagra hangolódj rá, és ezzel az erővel beszélj ki a fejedből.
Úgy add elő, mintha te ezt fújnád, és a tancsinő képét még csak magad elé se képzeld közben.
Ha vizuális típu vagy, akkor koncentrálj a füzetoldalakra.
A figyelem elterelés mindenképpen segíteni fog, hogy arra koncentrálj, ami épp neked fontos, ne mások véleményére.
Lehet, hogy a véleményétől félsz...
Vagy képzeld el, hogy őt a legrosszabb oldaláról látod, amint vizsgázol.
Hátha közben felmerül a felszabadító érzés.

lollipop