Menjek vagy maradjak?

Sziasztok!

A holnapi nappal kérnék segítséget tőletek.
Ugyanis el kéne utaznom a testvéremmel a rokonainkhoz karácsonyra (a szüleink nem jönnek), de ő beteg lett, így nekem kéne egyedül mennem. Ezek a rokonok a nagyszüleim és minden évben 23-án mentünk hozzájuk, 27-én jöttünk haza, szóval ott ünnepeltünk. 2 éve vettünk 2 nagytestű kutyát a házhoz, és nem tudjuk senkire se bízni (kutyapanzió kizárva mert annyi pénzünk nincs), így a szüleim 2 éve minden karácsonykor otthon maradtak, és csak a testvéremmel mentünk el. Az ajándékokat meg hoztuk haza :) Január első heteiben pedig a szüleim utaztak el a hétvégén hozzájuk.
Kérdés, hogy most hogy a testvérem nem jön (köhög, fáj a torka és mamám azt mondta h betegséget ne vigyünk oda hozzájuk), én se menjek? A mamám nagyon vár minket és kicsit szomorú volt a hangja amikor mondtuk hogy lehet nem megyünk :(
Viszont az is gáz szerintem hogy nem a szüleimmel karácsonyozok és lelkiismeret furdalásom van nagyon :(:(:(:(
HOzzá kell tegyem, hogy a nagyszüleimet évenként 2x látjuk csak (ilyenkor karácsonykor, és nyáron iskolaszünetben).
Szóval nem tudom most mit csináljak:(
Segítsetek kérlek!Sziasztok! Hát elmentem

Sziasztok!

Hát elmentem mégis csak és ma jöttem haza.
Nagyon nagyon hiányoznak nekem és emiatt szomorú vagyok pedig itt vannak a szüleim, őket láthatom legalább, de nem tudom mi ez az érzés.
Valakinek volt/van valami tapasztalata hogy mit tegyek hogy ne legyek szomorú?A nagyszüleimnél azért

A nagyszüleimnél azért tölteném szívesebben a karácsonyt mert sokan összegyűlünk, sok olyan rokonommal akiket egész évben nem látok. De igazad van abban amit írtál. Csak hát elég szomorú hogy a szüleim nincsenek ott :(melyik helyen töltenéd

melyik helyen töltenéd szívesebben a karácsonyt?
eredetileg hogy tervezted, hogy mész, vagy maradsz?
Ha ők várnak, és a szüleid is úgy tervezték hogy te mész, akkor végülis nekem úgy tűnik, hogy mindenkinek az a legjobb, ha elmész, és a nagyszülőkkel leszel, nem?