Kedves Önmagam!

Igazad van a fogyókúrát illetiően.

Minnél jobban akarsz megszabadulni a felelslegtől, annál jobban nem megy és ha mégis, nyögve-nyelősen, és nagyon hamar a sokszorosa jön vissza. Így hát valóban nem is nagyon hiszek benne!

Én már elmondhatom magamról, hogy nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam.
Ennyi idő pont elég volt hozzá. Beépült az odafigyelés az életembe, de úgy, hogy nem vonok meg mindent magamtól, hiszen azzal is csak kényszert, erőszakot követek el magam ellen, ez pedig nem lenne pozitív. Ha sokáig tartóztatod meg magadat és nagyon szigorúan, egy idő után robban a bomba és csődöt mond az addigi erőfeszítésed.

Így hát azt mondom, semmi erőfeszítés. Persze az elején kell az erő hozzá, de amikor kialakul az életvitel, már nem is kell foglalkozni vele, csak tenni amit tenned kell. És tudom, hogy ezért működik a dolog. A cseppek pedig ehhez az életmódváltáshoz adnak lendületet, lökést, erőt, lelkierőt.

Az a legjobb, hogy nincs már semmilyen függőségem az ételekkel. Nem jár a kajákon az eszem, automatikusan tudom mit kell ennem, a vacsora idő minnél korábban van, utána eszembe sem jut , hogy megint ennem kellene vmit. Nem eszem degeszre magam, nem tömöm tele a hasamat, mert nem érzem utána jól magam. Tudatosan figyelek a jelzésekre, amit a testemből kapok.

És mégegy. Azt vallom, hogy ha rendebn van a lélek, nincs szüksége az embernek arra, hogy bármilyen zsírpárnákkal védekkezzen, vagy pótolja a szeretehiányt...

Ha érdekel a módszer, sok minden hasznos infot találsz a oldalon!

Szeretettel:
Szildi

(bocs, hogy megismételtem itt is a választ, de most jöttem rá, hogy a filmes kérdésben van, és úgy éreztem nem ott a helye.....)

HozzászólásokDrága Szildi! A fogyás is fejben dől el:)

Olvasgatom amit a fogyással kapcsolatban írtok:) Maximálisan egyet értek, hogy csak életmődváltással lehet elérni tartóst fogyást!
Nem kell semmit megvonni, csak meg kell válogatni, hogy milyen minőséget és mennyiséget eszel!
2-3 órával lefekvés előtt még lehet enni, mert az a szervezet még fel tudja dolgozni a szervezet!
Tehát ha valaki dolgozik az éjszakában, akkor szüksége van a kalóriákra! Egészséges ember esetében a hízás puzstán matematika:) Több a bevitt kalória, mint amit el tudsz égetni, fel tudsz használni!
Abban is egyetértek, ha rendben van a lélek, akkor megszűnik a nasizás és csak akkor eszel, ha szükésged van rá és éhes vagy!
Vizsont, ami nagyon fontos, hogy a testzsírt csak mozgással lehet csökkenteni! sokszor nem is hiszitek, de nagyon vékony nőknek nagyon magas a testzsírszázaléka! Ez pedig azért van, mert csak diétáznak és ezzel a testzsír nem csökken! A mozgásra pedig szüksége van Mindenkinek!
Javítja a kondíciót, edzi a keringést, növeli a tüdőkapacitást, jobb lesz az állóképesség és még sorolhatnám!
A legtöbben azt mondják, nincs rá idejük, de tudjuk arra van időnk amire szeretnénk, hogy legyen!Heti 2-3 alkalom elég, de minimum egy órára van szükség és olyan mozgásra ami tartósan megemeli a pulzust!
Van egy vendégem, aki éppen most 150 kg és szeretne lefogyni! Nagyon sok módszert kipróbált már, de nem voltak sikeresek! Most arra edzem, hogy tudatilag álljon be aváltozás! Képzeljétek tegnap eljött egy 16km-es éjszakai gyalogtúrára!Megcsinálta! Pedig kemény volt a páálya! Azt mondta jön a következőre is, mert a végén kaptunk egy kis jelvényt! Akkkora akaraterő kellett ehhez, hogy csak csuda! De bíztattuk, hogy képes rá, hogy meg tudja csinálni! Sziklás részeken mászott és a végén célba értünk! Mondtuk, ő ma a nap hőse...amikor beértünk, azt mondta, hogy most már ő is elhiszi!
A folyamat elkezdődött, megcsinálja! Büszke vagyok rá nagyon! És ez az én sikerem is:)

Csillagvirágos ölelgetésem
Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!Kedves Evelion!

Én is beírom ide is. :)
Nagyon jó, amit írtál!
Nem tart itt mindenki sajna, és akiknek még szükségük van a "mástól várjuk a megoldást"-ra, már az is előrelépést hozhat egy részüknél, mert ha megfelelő útra találnak, és ezáltal legalább helyesebb táplálkozási szokások alakulnak ki, már elértek valamit, nem is keveset.
Aztán a szervezetük, mivel egy inteligens rendszer, "át tudja venni az irányítást", így közvetve az agyban is történnek, ill. a gondolkodásban is változások. Egyébként a sejt szintű tisztítás, és táplálás is ezt eredményezi egy idő után. :)
Szívesen megosztom az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat is, ha valakit érdekel.
Még annyit tennék hozzá, hogy van egy olyan bevált módszer is, hogy addig kell csak enni, amíg az éhségérzet elmúlik, nem addig, és azért, mert ízlik! Így a kitágult gyomor lassan visszaáll az eredeti-normális méretre, és a savtermelés is normalizálódik, ami által az éhségérzet is ritkábban jelentkezik, és kevésbé lesz kényszer az evésre. Persze továbbra is fontos, hogy miket fogyasztunk el, és az is, hogy mennyi idő telik el két étkezés között...4 óra lenne az ideális, hogy ideje legyen megemésztődnie.
Ezt egyre többen követik, és remekül működik. Azt hallottam, hogy hivatkoznak a csecsemők 4 óránkénti etetésére is, akik ezt "hírdetik".
Gondoltam rá, hogy beteszek néhány receptet majd, akinek kedve van, kostolja meg. Erre is sort kerítek majd egy külön blogban, és akár Ti is megoszthatnátok velünk párat a kedvenceitekből, amit az egészséges táplálkozáshoz tudtok, gondoltok.
Mit szóltok hozzá?

Szeretettel ÖnmagamÖnmagamKedves Szildi! a fogyókúrához...

Köszönöm válaszod, és nagyon örülök neki, Neked!
Minél többet beszélünk, annál inkább letisztul a kép - hogy hogy is vannak a dolgok, hogy is gondoljuk, és lassan kifejtjük a lényeget. Remélem, egy egy ilyen eszmecserét ha többen olvasnak, akiket érint, segítségükre van még jobban.
Köszönöm a címet is Neked, áttanulmányozom, és ha kérdésem van, hozzád fordulok.
Legközelebb szánjunk időt személyes beszélgetésre is, amikor majd találkozunk megint valahol a csapattal! :)
Ma még nem olvastam a pároddal kapcsolatban történt alakulásról, mert most jöttem haza, de nagyon drukkolok, és példa vagytok számomra, van mit tanulnom "belőletek" ezen a téren is :)

Szeretettel Önmagam