Szenvedélybetegség egy fogság. A lélek üressége okozza, a boldogság keresése

Hét, 12/28/2009 - 09:39 - Ragyogás

Lehetünk mi akár rossz közérzetünk fogságában is. Mindegyik rosszul érinti kedélyállapotunkat.

Kassai Csilla írása
" Micsoda végtelen kegyelem az, hogy a szenvedélybeteg újra egészséges lehet! Úgy éreztem, megérdemelt leckét kaptam alázatból, hiszen még ahhoz is Isteni kegyelem kell, hogy alkalmassá válhassunk a szabadulásra. Kétmillió alkoholfüggõ ember él ma Magyarországon. Nincs olyan család, amely ne lenne érintett. Az alkoholbetegséggel párhuzamosan a pszichiátriai betegek száma is nõ. Egyik szenvedélybetegség vonzza a másikat.

Kétfajta szenvedélybetegség létezik: a kémiai anyagoktól (alkohol, gyógyszer, drog stb.) és az egyéb tényezõktõl való függés (munkafüggés, játékszenvedély, más személyektõl való függés stb.).

Minden vegyi anyag sejtméreg! Az egészséges szervezetnek semmi ilyesmire nincs szüksége. Ezekkel a mérgekkel gyakorlatilag tönkretesszük az idegrendszerünket és létfontosságú szerveinket. Amikor már kialakul a dependencia (függőség), segítségre szorulunk. Ahogyan fokozatosan leépítjük magunkat, jelentõs személyiségváltozáson esünk át, amely ily módon egész közvetlen környezetünkre kihat. Az alkohol okozta személyiségváltozás hatásait elsősorban a család, főként pedig a gyermekek sínylik meg. De a koncentrációs képesség csökkenése előbb-utóbb a munkahelyen is végzetes következményekkel járhat, miként az érdeklődési kör beszűkülése is, amelynek a végén már csak egyetlen „célra” tudunk összpontosítani: arra, hogy meglegyen a mindennapi alkohol…

Maga a „szenvedély” egyenlő a betegséggel. Az alkoholizmusnál tízszer keményebb probléma a drogozás. Amit az alkohol tíz év alatt tesz meg, azt a drog egy év alatt elvégzi.

Mi tehát a megoldás? Semmiképpen sem az, hogy ölbe tett kézzel várjuk a csodát. A test törekvése a halál. A lélek törekvése pedig az élet és a békesség: megbékélni Istennel, megbékélni önmagunkkal, megbékélni a környezettel. A sorrend nagyon fontos, tapasztalatból állítom – csak így működik!

Dömösön ráébredhettünk arra, hogy minden szenvedélybetegség hiánybetegség; arra, hogy mi hiányzik: a szeretet, az öröm és a békesség. Ezek nélkül viszont nincs értelme az életnek. Az embert Isten a maga hasonlatosságára és boldogságra teremtette. Nem mindegy, hogy a cigarettától, az alkoholtól vagy az Istentől függünk-e. A vallásosság és az éltetõ hit között óriási a különbség. A keresztény misszióban szabadságot kapunk: a nem ivás szabadságát. Aki kéri Isten kegyelmét, az megszabadulhat alkoholizmusából, mert ami az embernek lehetetlen, az Istennek lehetséges. Istennél minden lehetséges!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha egy négyéves gyermek késsel játszik, a rossz pedagógus rászól. A gyermek ettõl persze még továbbra is játszani fog vele. A jó pedagógus kiveszi a kést a gyermek kezébõl, csakhogy õ ekkor sírni és sóvárogni kezd utána. Az igazán jó pedagógus ellenben megajándékozza egy másik „játékszerrel”, s ha „minőségi a csere”, akkor a gyerek nagy valószínűséggel eldobja a kést, és azzal játszik majd tovább.

Isten ajándéka az élet teljessége: harmóniában élni vele, önmagaddal és a környezeteddel és. Ez az igazi csoda! Ahogy ültem Dömösön az elõadóteremben, láttam a szószék felett függõ tábla feliratát: „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” (Jn 8,36) Nem a halál rettenetes, hanem a hiábavaló élet! És Dömösön nem más volt a tét. Élet vagy halál – az életünk és a halálunk pedig a saját kezünkben van! Nincs semmi más dolgunk, csak elfogadni a kegyelmet. A megígért, segítséget nyújtó szabadítást! Dömös megtette, ami tõle tellett. A többi a mi dolgunk. "

A többit bízzuk a jó Istenre. Ámen.

HozzászólásokHálás vagyok mindenért ebben az új évben is:)!

Nem adok, nem adhatok most mást, mint amit megtanultam eddigi 55 évem alatt:
Tudnotok kell, ez azért nem kevés:)
Hogy : "A jó nem létezik, csupán félelmünk egyik arca az erényünk is.... egy álarcunk az is, amivel óvni szeretnénk magunkat...
Hiszen mi emberek félünk még életünkben már attól, hogy
-megfulladunk,
- egyedül maradunk.
-Félünk a sötétségtől, mert árnyakkal népesítjük be szobánkat,
-Félünk olyat tenni, ami nincs benne az illemtankönyvben,
-Félünk Isten ítéletétől, és az emberek rosszallásától,
-Az igazságszolgáltatástól, amely a legapróbb vétségeinket is, szigorúan megbünteti,
-Félünk kockáztatni, és félünk veszíteni is egyben, ugyanakkor félünk nyerni is.
-Félünk az irigységtől, és Félünk szeretni nagyon, mert az elutasítástól is félünk.
-Félünk fizetésemelést kérni, vagy elfogadni valakitől egy meghívást,
-Félünk ismeretlen helyekre menni., mert nem beszéljük az ország nyelvét, vagy,
hogy nem tudjuk lenyűgözni az embereket,
hogy megöregszünk, és meghalunk.
-Félünk, hogy csak a gyengeségeink miatt vesznek észre minket, és nem figyelnek föl az értékeinkre - ugyanakkor mi sem vesszük észre mások értékes részét.....
-Vagy hogy egyáltalán nem vesz észre senki minket, sem értékeink miatt, sem gyengeségeink miatt.
Csupa Félelem, Félelem, fél-elem...
És van, aki tudatában van ezeknek a félelmeknek, és van, aki nem hajlandó tudomásul venni.
Mindenképp bennünk lakoznak ezek, ha nem gondolunk rá akkor is, és egyszer mindannyiunkat magával ragad." Paolo Coelho
E sorok halmaza, megtisztelés, mellyel szeretném megköszönni azt a rengeteg értékes tapasztalást, melyet kaptam életemben!
Hálás vagyok mindenért:) És soha nem feledem el, azt a kicsi gyermek Anikót, aki úgy érezte már nem csak kicsiny korában, hogy senki nem szereti. Felnőtt életemet hatalmába tudta keríteni!
Javaslom, te se feledd sose őt el, mert ott él benned a te kicsiny gyermeki léted, és mindenkiben, még mindig!
„ Az optimista ember azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, hogy biztosan elmúlt e, az Óév. „
„ Ha olykor mégis gyötör az élet,
azért most örülj a jónak, a szépnek.
Csendüljön fel szívedben mindig az ének:
Hogy vannak, akik nagyon szeretnek téged! „
„ Nem attól félünk legjobban, hogy Kicsinyek vagyunk, hanem attól félünk legjobban, hogy korlátlan a hatalmunk, és nem a bennünk rejlő árnyék, hanem a fény hiányának érzése rettent minket.
Ez a mi kishitűségünk, és ez nem teszi jobbá a Világot! !!
Ezért:
soha ne mutasd magad se kicsinek, se nagynak, csak azért, hogy a többi embert elbizonytalanítsd!
Mindenkiben, és nem csak néhányunkban lakik a fény, mert mindannyiunkban megvan ez a Fény, csak ragyogtatnunk kell, akár a gyerekeknek!
Hagyjuk ezt a fényességet, hadd világítson, hogy ragyoghasson, és emeljük mások fényét azzal, hogy csak Jó tulajdonságaikat látjuk ezentúl meg, azokra figyelünk, és nem hibáikra, mert így ők is tudnak ragyogni, és Önhatalmúlag felhatalmazzuk a többieket, hogy tegyenek így.
Szabaduljunk saját félelmeinktől, és segítsünk másoknak is megszabadulni az ő saját félelmüktől egyszer és mindenkorra. Ekkor fényünk összeadódik, és a Világunk jobb, szebb, emberibb élőhellyé változik. És tudd, hogy mi vagyunk a Világ. És a mi világunkban minden rendben van.
Jelenlétünkkel automatikusan felszabadíthatunk majd másokat..." Timo Cruz (Rick Gonzalez) /
Szuper!!!!!!!!!!
December 31. Csütörtök napi tanítás
"Tökéletes utazásod - legtökéletesebb helyén vagy épp.
Pontosan ott, ahol most lenned kell, mivel Te választottad a mostani helyzetet. Valójában nem lehetnél tökéletesebb helyen, mint ahol jelen pillanatban vagy. "
És hidd el, Önmagunk benső, lelki megerősítésén dolgozni, a leggyümölcsözőbb befektetés. Áldás életedre!

Először is összeírom, mit akarok elérni az életemben. Minél konkrétabban fogalmazunk, annál tisztább a vágyunk, és hamarabban meg tudjuk teremteni vágyott célunkat.
A legtöbben ugyanis csak azt tudjuk, hogy mit nem akarunk, és csak kevesen tudják, hogy mit igen. Legyen mindig nálunk egy cédulánk, amelyen nyolc, tíz célunk áll, és vegyük elő naponta, főleg reggel ébredés után, és este elalvás előtt, mert tudatalattink csak ezzel foglalkozik majd.
Én is előveszem és elolvasom, hogy még inkább tudatosítom magamban. Persze szembe kell néznünk a valósággal, nem szabad becsapni magunkat.
Igenis lesznek problémáink, ám ha azokat átalakítjuk megoldandó feladatokká, elérhető célokká, alapjaiban változik meg gondolkodásunk egyidejűleg, ill. Ha a szitkozódások helyett inkább leírjuk, hogy az adott ügyben mit szeretnének elérni, óriási eredményeket tudhatunk magunk mögött. Javaslom, alakítsuk át a problémáinkat elérendő célokká! Reggel, ébredéskor, este félálomban, elalvás előtt képzeljék el, mi lenne, ha már elérnék a céljaikat. Úgy képzeljék el a céljaikat, mintha már elérték volna őket, s közben érezzék át teremtésünk az örömét!

Mottóm: Hogy nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.ismerd meg az igazságot s

ismerd meg az igazságot s az igazság felszabadít

Mily keveset tudunk az örökkévalóság arányairól.
Hogy merjük kétségbe vonni hatalmát s hatalmasságát
ily mérvű bölcsességnek és teremtésnek.
Milliónyi világ létezhet a mennyekben… túl a miénken.
Mindükön élőlények, kik égre emelt szemmel
ámulnak a határtalan mindenségen.
Lehet, hogy ők is úgy vélik, nem létezik más értelem…
rajtuk kívül.

De tán ők nem osztják az emberi faj dölyfét.
Tán bírnak oly értelemmel, hogy felismerjék,
minden lehetséges az örökkévalóság mérhetetlenségében.
Elképzelhető, hogy a mi Földünket
– mely csak kis porszem az Univerzum léptékéhez mérve –
más életformák nemcsak látogatják,
de uralják is.

Ne engedjük, hogy önteltségünk elvakítsa szemünk,
hogy tudni véljük: mi lehet s mi nem.
Mert gyermekek vagyunk még teremtésünk hajnalán,
s az univerzum az iskolánk,
s minden képzetünket felülmúló értelem várja,
hogy merítsünk belőle … midőn befogadni megérettünk reá.
Keress, s a csodák, miket eljönni látsz

fellebbentik a fátylat világod igaz természetéről.
Elbűvöl majd eredeted igazsága.
Ennek gyönyörűsége meghaladja hited és értelmed.
És kozmikus valóságod végtelen mélysége
örökséged részeként veled marad majd
a ködbe vesző örökkévalóságon át.
A megértés békéje a teremtés gyönyörűsége.
A szavak kimondattanak.

S a szellem benned megingathatatlanul tudja,
Hogy otthona az örökkévalóság
s a lényeg a lét, mely halhatatlan…
s a lényeg a lét, mely halhatatlan…

Tony Dodd

nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan, a lelkünk, és a szellemünk kommunikál tovább egymással.