Mihez kezdjek? A szívemre vagy mások véleményére hallgassak?

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet szeretnék kívánni mindenkinek!

És most ismét a tanácsotokat szeretném kérni!

Ugye érettségi,továbbtanulás előtt állok,és nagy itthon a viszály apukám és én köztem,hogy mit is tanuljak tovább. (anyukám már megbékélt)
Hál Istennek újév első napján már kaptam egy kis fejmosást! :S
Nagyon szeretem a földrajzot,a fizikát,kémiát... És az ELTE TTK-ra szeretnék jelentkezni.
Na de ebben apa nem lát semmi fantáziát,nem látja értelmét. Állandóan azt kérdezi,hogy ha elvégzem hol fogok ezzel állást találni... Számára a pénz sokkal fontosabb mint a boldogság. Ja! Mi Borsodban élünk,és pestre szeretnék menni albérletbe (azért nem koliba mert már voltam kolis,de nem bírtam) és ez anyagilag eléggé meg fogja terhelni a családot.

De hát én ezt szeretném csinálni.Miért baj? Miért nem tudja apa elfogadni,hogy van amit szeretek és örömmel tanulok. Miért látja fontosabbnak a pénzt,mint a boldogságot??
Én megmondtam neki,hogy nem akarok olyan lenni mint a többi ember,akit csak a pénz utáni vágy hajt,meg akik csak azért végeznek el valami sulit,hogy legyen egy szakmájuk...
Én tudom,hogy erre a "szakmára" születtem,úgy érzem hogy nekem küldetésem van a Földdel,Földért.
De apa mindig elbizonytalanít... és nem ő az egyetlen aki mondta,hogy ezzel sehol nem fogok tudni elhelyezkedni... De közben meg senki nem tudja megmondani,hogy mihez kezdjek akkor.

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Köszönöm!

Címkék:

Hozzászólások(Nincs téma)Úgyanabban a cipőben

Én ugyan ezen estem át anno. A családomnak teljesen más elképzelése volt a pályaválasztásról mint nekem...végül aztán ők győztek!
Ennek az lett az eredménye , hogy harmadévesen otthagytam a sulit.
Így utólag nem bánnom, de nehéz időszak volt. Kezdhettem újra felépíteni az életem.
Mára sikerült mindazokat a dolgokat megcsinálnom amiket anno szerettem volna elérni...
Azt csináld amit szeretnél...nagy dolgokat csak olyan dolgokkal lehet elérni amit szívedből csinálsz.
Nyugodtan állj ki magadért! :)Azt csináld,amit szeretsz!

Mindenképpen azt csináld,amit szeretsz!
Hiába tanulsz olyan szakmát,amire -most még- van kereslet,
ha 1, nem szereted, 2, mire kijössz a suliból,már nincs kereslet,akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
Ha viszont azzal foglalkozol,ami érdekel és szereted,akkor meg lesz a belső igényed arra is,
hogy fejlődj és mindig jobbá válj az adott területen és az meghozza -szerintem- az anyagi sikert is.

Olvasd el Robert Kiyosaki Gazdag papa,szegény papa könyvét!

****************************************
http://radohajni.blogspot.com

A hit az "örök elixír",amely a gondolati impulzusnak életet,
erőt és cselekvést kölcsönöz. /Napoleon Hill/Köszönöm szépen! Mától

Köszönöm szépen!
Mától megfogadom tanácsaitokat. Tudtam én eddig is,hogy valamit nekik is fel kellene mutatnom,nem csak azt hajtogatni,hogy ezt és ezt szeretném tanulni. De mindig lusta voltam tenni a céljaimért. :S Álmodozni sokkal könnyebb.... :S
Most hatalmas akaraterőt veszek magamon,és mélyebben beleásom magam a témába (mind tanulás,mind pedig állás téren)
Mégegyszer köszönöm!!Kedves Love....Faith !

Azt tapasztaltam, hogy a szülők szeretnék megoldani gyermekük életét hosszú távra és a másik oldalról indulnak el. Aki pályát választ ha jó döntést szeretne hozni abból kell hogy kiinduljon hogy mi az ami érdekli milyen tevékenységet csinál szívesen stb. A szülő pedig abból indul ki hogy melyek azok a "szakmák" ami iránt van kereslet és jól megfizetik. Szerintem győzd meg a szüleidet ! Hogyan ? Nézz utána, hogy azzal a végzettséggel milyen munkaköröket lehet betölteni, ezek a munkakörök szerepelnek-e az állásajánlatokba (külföldi lehetőségeket is megnézni), mennyi ezekben a munkakörökben az országos átlagfizetés. Nézz utána hogy ezek a munkakörök valójában miről szólnak hogy megerősíts a döntésed. Keress olyan embert aki ilyen munkakörök egyikében dolgozik és kérdezz tőle.Tehát érvelj a döntésed mellett, bizonyítsd be hogy életképes. Ha valóban azt szeretnéd akkor ne alkudj meg. Ha valóban azt akarod és teszel is érte én biztos vagyok abban, hogy munkád is lesz utána és olyan ahol jól érzed majd magad. Ha felnőtt módjára döntesz és felnőttként érvelsz akkor a szüleid is felnőttként kezelnek. Drukkolok neked.Üdv.: Khadidzsa:)

Nem gondolom hogy apukád rosszat akar neked. Biztos hogy legbelül örül hogy van élet célod és tudod hogy mit szeretnél. És szerintem is nagyon szuper, hogy ezt meg találtad. Az hogy félt és aggódik érted a jövődért az is természetes. Szerintem a gond a pénzben rejlik ahogy te is írtad hatalmas kiadást fog jelenteni a családnak:( Szerinted tudnak évekig támogatni téged? Van elég erejük hozzá (lehetőségük)? Te is hozzá tudsz járulni a hatalmas kiadáshoz? Mert hiába nem akarod elfogadni a pénz világát attól még létezik és igen is szerves része az életünknek. Pénz segítségével tudod az álmaidat valóra váltani az legyen egy szakma egy lakás egy saját cég vagy bolt vagy bármi. Ne add fel az álmod! Próbáljatok közös nevezőre jutni:) Váljon valóra az álmod:)))!!!!Az első háromtól biztosan

Az első háromtól biztosan félt,ezt tudom. és a pénztől? hm.. ezt nem tudom. Meg is mondta,hogy fél évet ad nekem,nem fogom bírni pestet,mert nem ismerem... De meddig akarja,hogy gyerek maradjak? Egyszer úgyis eljön az az idő,mikor kirepülök a házból,és saját életet kezdek.A szívedre hallgass

A szívedre hallgass :-)
Apukád is majd rájön hogy butaságot csinált azzal hogy megpróbált lebeszélni az ELTE TTK szakáról.
Nem lehet egyébként hogy azért nem akarja hogy oda menj, mert félt téged? (a fővárostól, az albérlettől és az emberektől ... ja és a pénztől)?