A Változásról, változni tudás hogyanjáról

Változni, változtatni sosem késő. mint mindig ha valamin változtatni akarunk magunk körül..... szép szavak, és ez sajnos nehéz, nagyon nehéz, továbbá hosszadalmas.

Á, igen a gondolkozásodon kell legelsőként változnod. Mint fent, / az elmédben/
úgy lent / a szádon amit kimondasz /

Főleg azoknál, akik sohasem tartoztak az okos és GAZDAG rétegbe .

1/ elsőként szeressük magunkat is és a pénzt is, mindenképp! SZERETNI kell...
...nem IMÁDNI, egyszerűen SZERETNI.

És, hogy soha sem morgunk ha valaminek meg kell fizetni az árát, fizetnünk ugyanis mindenért kell, így, vagy úgy, és ide tartozik a tudás megszerzésének az ára is! IDŐNK, ENERGIÁNK, ami a pénz is, fizető eszköz ehhez.
Még ha sokalljuk is valaminek az árát, ha azt meg akarjuk venni és van rá pénzünk, akkor vegyük is meg,
és ha nincs rá ekkor keret, akkor.... hozzunk létre egy:"ezt meg fogom venni" dobozkát, mappát, dobozt..., vagy egyszerűen csak tartsuk észben. / Gondoljunk az idő okozta feledékenységre, és a más fontosabb elvére, ami lesüllyeszti egy idő után vágyainkat, ha nem írjuk le!

És persze itt nem arra gondolok, hogy ész nélkül pazaroljunk!

Vegyünk meg mindent ami tetszik, csak azért néha gondolkodni is kell, :
Kell ez? Vagy csak a "jó lesz ez valamire" esetleg örömöt szerezhetek vele másnak.../
és másokkal is osszuk meg, ha van pénzünk, tegyük ezt hálatelt szívvel,.... egy kis ajándék ami igazán az ajándékozónak okoz örömöt, / nem kötelezi le egy kis segítség, ha valaki bajba van
/ám tudjuk, ha adunk, mindig hálatelt szívvel tegyük ezt, és sohase ellenőrizzük mire használták a pénzt/, stb.......

2/ el kell hinni, hogy megérdemeljük hogy sok- sok pénzünk van, és mert megérdemeljük mi is, és a kényelem amit nyújt, hogy, ha pénzünk van ez nem fogja akadályozni a bennünk lakozó Lélek előre jutását, hogy ezáltal új élmények, új gondolatok, új ismeretekhez jutunk...

És saját tapasztalatom, hogy mindenképpen a kettőt együtt kell csinálni, és nem elég csak SZERETNI a pénzt,
ha nem vagyunk róla meggyőződve, hogy meg is ÉRDEMELJÜK,
vagy, ha van pénzünk, de nem SZERETJÜK, akkor hiába tudjuk, hogy MEGÉRDEMELJÜK a pénzt!
És, ha pont azért morgunk. mert valamit ki kell fizetni... vagy drága, mert azt valakinek mindenképp meg kell fizetni, és akkor, amikor fizetsz, a legrosszabb helyzetben leszel, mert ilyen hozzáállással, idővel a pénzed apadni kezd.

És vigyázz!, még ha úgy is néz ki hogy nem sikerül a folyamat, mert megmérettetnek odafentről, mennyire vagy elszánt! te ne csüggedj! Ugyanis, nem szabad csüggedni, és újra belesüppedni az Önsajnálatba......mert az lehúz, és kezdheted újra, az elején.
Sajnos.
Anikó

HozzászólásokÉletérzéseink milyenségét, csak a minősége változtathatja meg.

Egy gyönyörű gondolatsor ehhez Sry Chinmoytól:
" A belső öröm

A valódi öröm valami mélységes és beteljesítő dolog. A belső öröm mindig ritkaság, mert az emberek nem könyörögnek érte, hogy ez a belső öröm beköszöntsön életükbe. Legtöbbünk a vágyak világában él. Nincs időnk mélyen magunkba merülni. Úgy érezzük, hogy a nap huszonnégy órájából egyetlen percünk sincs arra, hogy magunkba szálljunk és megkapjuk ezt a belső örömöt. Hatalmas mezők vannak bennünk. Mint a földművesnek, fel kell szántanunk ezt a belső mezőt, utána pedig el kell vetnünk belé a törekvés és a belső élettel való törődés magját. Ha őszintén elfogadjuk a belső életet, akkor néhány hónap vagy egy év múltán valódi belső örömöt kezdünk érezni.

A szenvedés tapasztalata

Ha mélyen magunkba merülünk, észrevesszük, hogy a korlátozott "én", az egó az, ami szenved. A korlátlan "Én" nem szenved. Aki meg akarja kötni a valóságot, az szenved. De aki fel akarja szabadítani a valóságot önmagában, az nem fog szenvedni. Azt is tudnunk kell, hogy amit mi szenvedésnek nevezünk, az Isten Szemszögéből nézve egyáltalán nem az, hanem tapasztalat, amit Ő bennünk és általunk él át.
A szenvedés nem pusztán az az érzés, hogy valami rossz, hogy elveszítettünk valamit vagy valami kellemetlen dolgot tapasztaltunk az életünkben. A valódi szenvedés abban rejlik, hogy tudatosan érezzük Istentől való elválasztottságunkat.

A negatív érzelmek kezelése

Az emberek néha úgy érzik, minél többet gondolnak negatív tulajdonságaikra, annál inkább tudatában vannak azoknak, és annál előbb meg tudnak szabadulni tőlük. Sajnos ez nem igaz. Minél többet gondolunk negatív tulajdonságainkra, azok annál inkább rabul ejtenek bennünket. Inkább pozitív tulajdonságainkat kellene segítségül hívnunk, hogy megoldják problémáinkat.
Tételezzük fel, hogy minduntalan hatalmába kerít minket a harag. Ha magunkban békét tudunk teremteni, akkor nem fogunk haragudni. Hogyan tehetjük ezt meg? Egyáltalán nem gondolunk a haragra. Csak békéért imádkozunk és meditálunk. A békének alapvető természete, hogy terjed. Amikor a béke kitárja bennünk szárnyait, a haragnak mindenkép át kell alakulnia. Hasonlóan, minden más negatív tulajdonsággal úgy bánhatunk el a legjobban, ha segítségül hívjuk a pozitív tulajdonságokat, amelyek megvilágosítják és átalakítják őket.

A valódi alázat

A valódi alázat egységérzés.
Az alázat azt jelenti, hogy örömöt szerzünk másoknak. Ha nem hoztad létre, vagy nem tudod létrehozni belső egységedet másokkal, akkor megpróbálhatod azt éreztetni velük, hogy ők éppoly fontosak, mint te, ha nem még fontosabbak. Ha éreztetjük másokkal, hogy velünk egyenlő fontosságúak vagy fontosabbak, azzal valódi alázatunkról adunk tanúbizonyságot.
Itt a Földön örömre akarunk szert tenni. De hogy jutunk örömhöz? Nem azzal nyerünk örömöt, ha mások elé törünk, hanem ha másokat juttatunk előtérbe. Valódi örömhöz az odaadással jutunk, nem azzal, ha birtoklunk, vagy ha felsőbbrendűségünket fitogtatjuk. Ha engedjük, hogy mások jussanak előbb örömhöz, akkor érezzük, hogy örömünk teljesebb.

Odaadás

Mindennapi életünkben csak úgy lehet több öröm és kevesebb feszültség, ha önátadást gyakorlunk, és nem támasztunk követeléseket. Azért keletkezik feszültség, mert azt akarjuk, hogy valami a mi elképzelésünk szerint történjen, míg mások azt, hogy az ő akaratuknak megfelelően. Az értelemben feszültség keletkezik, mert mi egy adott módon látjuk a fényt, mások pedig másképpen. Így nincs béke, nincs nyugalom, csak feszültség.
Akkor is feszültség támad, ha egy szempillantás alatt akarunk megtenni valamit, amihez két órára vagy két napra lenne szükség. Tudnunk kell, hogy Isten ezt nem így gondolta el. Isten azt akarja, hogy célunkat két óra vagy két nap alatt érjük el. Ha Isten Óráját tartjuk szem előtt, nem pedig a saját óránkat, akkor örömhöz jutunk. A feszültség akkor hagyja el értelmünket, ha ismerjük az Isten Akaratának való önátadás művészetét.
Észre kell vennünk, hogy Isten nem csak bennünk tevékenykedik, hanem másokban is. Úgynevezett ellenségeinkben is Isten ténykedik. De ők nem is valódi ellenségeink. Valódi ellenségünk a kétségünk, a félelmünk, a szorongásunk és az aggodalmunk.
Ha nem akarunk másokat tökéletesíteni, csak saját életünket próbáljuk tökéletesebbé tenni, akkor örömöt lelünk. Ha nem várunk el senkitől semmit, hanem mindent csak Istentől várunk, akkor is örömöt kapunk. Ha érezni tudjuk, hogy nem vagyunk nélkülözhetetlenek, hogy a világ nélkülünk is tökéletesen jól haladna tovább, akkor örömöt merítünk. Így juthatunk az életünkben bőséges örömhöz.

A valódi boldogság

Most hamis boldogságot érzünk a testünkben, az életerőnkben, az elménkben és a szívünkben. A test az élvezetek és a tespedtség világában boldog. Az életerő az erőszak világában boldog. Az elme akkor boldog, ha kételkedik és gyanakszik. A szív akkor boldog, ha bizonytalanságot táplál. De eljön az idő, amikor valódi boldogság, isteni boldogság virrad ránk. Akkor a test teljesen éber és tudatosan felajánlja szolgálat-fényét, az életerő dinamikus, az elme csendes és nyugodt, a szív pedig elválaszthatatlan egységet érez a nagyvilággal.

Elme és szív

Két fő eszközünk van: az elme és a szív. Az elme nehéznek tartja, hogy boldog legyen, mert tudatosan élvezi az elválasztottság érzését. Mindig bírálja és kétségbe vonja a másokban rejlő valóságot. Ilyen az emberi elme, a közönséges fizikai elme, a földhöz kötött elme. De van egy törekvő szívünk is, egy szerető szívünk. Ez a szerető szív mentes a bizonytalanságtól, mert már létrehozta egységét a nagyvilággal. Ez a szív az önfelajánlás üzenetét hordozza, az önfelajánlás pedig Isten-felfedezés.

A belső hang

Van rá egy különleges mód, hogy boldogok legyünk. Ha tudjuk, hogyan kövessük a belső útmutatást, akkor igazán boldogok lehetünk. Ez a vezetés közvetlenül a lélektől ered. Amint üzenetet kapunk a lélektől, vagy meghalljuk a hangját, belső izgalom tölt el minket.
Függetlenül attól, hogy sikerrel járunk, vagy kudarcot szenvedünk, belső örömöt érzünk. Ez az öröm nem késztet arra, hogy uralkodni akarjunk a világon, inkább megérezteti velünk a világgal való egységünket. Ezzel az örömmel megérinthetjük mások szívét, és segítségükre lehetünk, hogy jobb és emelkedettebb életet éljenek.

Teljes elégedettség

Ha vállaljuk a törekvő életet, akkor előbb-utóbb mindenképp eljön a beteljesedés. Ha a törekvés útját követjük, akkor, még ha csak egy szemernyi békét, fényt vagy üdvöt nyerünk is, valódi beteljesedettséget érzünk. Ahogy belsőleg növekszünk, békénk, fényünk és üdvünk is nő. Ha mindennap edzünk, akkor izmaink fokozatosan fejlődnek, mim pedig erősek, erősebbek, a legerősebbek leszünk. Hasonlóan, ha megerősítjük törekvésünket – belső erőnket –, eljön az idő, amikor korlátlan mértékű fényhez, békéhez és üdvösséghez jutunk, és teljes elégedettséget és beteljesedettséget érzünk életünkben. "
Sri ChinmoyKöszönöm Admin, és édes Ancsybébi, neked is:)

Megoldottam. Megoldok mindent. Mert én egy megoldó zseni vagyok.egyébként egy gondolat a

egyébként egy gondolat a törlésről. a sikeres emberek sosem a múlttal foglalkoznak, hanem a jelenben élnek és a jövőt tervezik. a múltból csak a következtetéseket vonják le... :-)törlés: utánanézek, nekem ez

törlés: utánanézek, nekem ez nem tűnhetett fel, de gondolom a frissítésnél a beállítások egy része is változott. eddig ez a második jelzés, az aláírás eltűnését jeleztétek és a törlési jogok megváltozását, pár napon belül végignézem a teljes beállítási paramétereket, hogy hol mi változott, ez eltart egy kis ideig, türelmet kérek, illetve ha van más is, ami megváltozott, akkor szóljatok minél előbb. csinálok erről majd egy külön témát, hogy mindenki oda tegye a felmerülő igényeket...Kedves Anikó! Nem tudom mi a

Kedves Anikó!

Nem tudom mi a probléma,de én csak vissza szeretném küldeni mindazt a jót,amit kaptam tőled,gondolatban.
Mert amit adsz csak azt kaphatod vissza:)Hát vissza fogod kapni mindazt a jó,pozitiv dolgot,amit te adtál szived szeretetével:)Kedves Ragyogás !

Igen, Igen,igen meg tudod oldani !!! Meg bizony !!! Gondolom voltál már szorult helyzetben eddigi életed során és akkor is megoldottad. Tapasztalatom szerint ha valaki az "összedöl a világ " helyzetben nem az önsajnálatba menekül hanem beindítja az összes energiáját a problémamegoldásra talál kiutat. Olyan dolgok is eszébe jutnak amik "normál" esetben nem. Olyan emberektől kap segítséget akiktől nem is remélte. Ha te tevékenykedsz kapsz segítséget ez biztos. Tudod : segíts magadon az Isten is.....és ez igaz. Julcsi szavaival fejezem be : és....BIZZ BENNE !!!!!

Tudom, hogy sikerül :Khadidzsa:-)

hmm... jobban megnézem.. ezt magamnak is írtam... :-)))Kedves Ragyogás!

Soha senkinek ne hidd el, hogy rosszul döntesz. Valamiért ez akkor úgy volt a lehető legjobb részedről. Most pedig vedd észre, hogy miért is kaptad, Ezt kívánom Neked, nagyon, csendben és türelemmel.
Minden rendben lesz.
Bízz magadban. Annyi mindent letettél már az asztalra Anikó!
A hangod gyönyörű, szépen mondod a verseidet. írd ki magadból amire rájöttél, és ne hagyd a fájót, ne engedd.
Ne engedd, hogy lehúzzon bármi és bárki is. Néha énekelj is. Csak pár dallamot, vagy halggass olyat ami szép. Tudom ez nem sok vigasz, de segíthet. Egy zene egy művészembernek nagy támasz.
Most zárd el a csapot, amiből rossz jön. NE figyelj rá. Tudom, attól még nem tűnik el, de most NEM ez a TE dolgod. A Te dolgod most kitalálni valamit. Bízni. Magadban is.

Holnap új nap. Ma pedig tégy meg mindent, amit csak tudsz, agyadból, szívedből. És este alszol. Álmodsz. Álmodd ki a bajok forrását. És másnak hála, hogy van hol és kivel aludnod. És van hova és mivel írnod. És új nap. Míg rendeződnek a dolgok.
Türelem. Tudom, adj istenem, de azonnal :-))

Szép havas napot!