Mi a siker valójában?

Pár hozzászólásomból összeollózva készítettem egy blog-bejegyzést. Csak úgy. Hogy értsétek, hogy a Megfigyelő az én szűrőmön keresztül hogy látja az eseményeket! :)

Én ezt a bált tök jó ötletnek tartom ám. Felvillanyoz, mert én magam is szeretnék a részese lenni. Ha más szervezné, elmennék rá, mert játszani kell, és gyereknek lenni jó! Én még olyan gyerek vagyok belül, valószínű ezért vagyok ennyire lelkes, és valószínű, ezért válnak valóra a terveim. Jó dolog boldogan élni, és jaj nem is tudom, mit írhatnék, amivel el tudnám mondani, mennyire örülök, hogy ezt megcsinálom. Nekem ez nagyon nagy szám! Én is nehezen hagyom el a konfortzónámat, mint sokan mások. De nem félek valami újba kezdeni, mert a bukás nem szégyen, de mindig, mindig tovább kell menni. 100 bukás után egy siker is óriási (Lásd: Edison - villanykörte). Jaj, Mindenki, olyan szívesen átragasztanám rátok ezt a fajta lelkesedést. Olyan boldog lennék, ha éreznétek, amit én érzek, mert csakis így tudnátok megérteni, miért is olyan fontos ez számomra. Mérföldkő. Ahogy a könyv is. És a festészet. A fotózás. A cikk-írás. A tanfolyamok. Az életem nagy-nagy álmai. És olyan jó ennyire közel lenni!

Tudom, a siker olyan, mint a lift. Szaladsz, hogy el ne vigyék az orrod előtt. Eléred, végre beszállsz! De nem állhatsz benne, hogy hurrá, elérdted. Nyomogatni kell a gombokat, hogy továbbjuthass. El kell vinned pár embert, párat el kell engedned. Lehet, hogy "elhívnak", de te ismered a célodat (hogy melyik emelet gombját nyomtad meg), és csak azért, mert néhányan nyomogatják a gombokat, attól még tuti, hogy te eléred a galéria- szintet. Mert ugye ezt a gombot nyomtad meg? :)

Igen, én csak hozzáadtam a saját elképzeléseimet, a lelkesedést és a tetteket!

Engem nagyon megmozgat ez az ötlet. Lázban égek, mióta szervezzük Adminnal. Kár, hogy egyesek reklámozásnak fogják fel, pedig ha tudnák, mennyi pénzt kell belerakni, meg időt, fáradtságot, kreatívitást, ötletelést. Mire a végére érünk, megvalósítjuk és mindenki elégedetten távozik, addigra épp' hogy nullára jövünk ki, sőt. És pont ezért írtuk oda, hogy "nem a pénz számít". És még csak nem is a reklám, mert ha a könyvem valakit érdekel, megveszi. Ha nem, akkor nem. A témával kapcsolatban mindenkinek vannak ötletei. Van, aki megvílósítja, van, aki nem mer álmodni, hinni, tenni. Mert ezek mind-mind kellenek az önmegvalósításhoz. És egy remek csapat, aki tud együtt álmodni és dolgozni!

Hiszek az álmomban, a terveimben, az ötleteimben, a kreativitásomban, a lelkesedésemben, a jövőben, a sikerben, és teszek, teszek, teszek érte. Naponta 10-12-15 órát dolgozom rajta, bizony! Ha valaki ezt irigyeli, hát tegye. Vagy csinálja utánam, és kívánom, arassa le a babérokat. Mert én babérokra török. Igen, a siker jó dolog, és nem az anyagi vonzatára értem. Az már csak hab a tortán. Az, hogy meg bírtad csinálni, hogy összehoztál valamit, ami eddig teljesen távol állt tőled, hogy mindenki lelkes és boldog. Ez a siker!

Shakti

Hozzászólások:)

Mike, te olyan hüle vagy, de most tényleg. Ha nem tudsz normálisan véleményt mondani, akkor hallgass. Nem baj, ha nem értesz egyet, csak ne ilyen primitíven. Privátba egész normális tudsz lenni. Majd csak felnősz a feladathoz. Na, ki vele, mi bántja a csőrödet! :)Na,most hova csináljak

Na,most hova csináljak döbbenetemben? Hülyeség az egész.Drága Shakti, a Mindenki 1ért - egy Mindenkiért kijár:)

Neked, nekünk, Nekik:)Kedves Ragyogás, Eryke és Minden kedves hozzászóló!

Nagyon szépen köszönöm a pozitív beírásokat! Nagyon nagy erőt ad nekem. Ha elkeserednék, azonnal megkeresem soraitokat, hisz ti is mindig felemeltek engem! Mégegyszer köszönöm!

ShaktiÉdes gyermek, Shaktim:)

Lelkességed, pozitívságod példaértékú. / volt amikor magam alá kerültem kissé, és irritált, ám belátom ez az én kidolgozni való feladatom magamból/ és természetesnek vettem, mert " emberségünkre" mutat tükröt. Nem csak én, enyémre, másra, mert mindig mások vagyunk.

És te úgy tudsz lelkesedni és lelkesíteni, hátrahagyva a rossz beidegződéseid rád, életedre gyakorolt hatását, ami valóban PÉLDA Nélküli és ezáltal, példaértékű itt az oldalon is.

Megnéztem még, anno, amikor elsőre ajánlottad, a honlapodat, és remekeltél vele. Szeretnék 55 éves fejemmel Felnőni hozzád édes Shaktim, mert kellenek ma még jobban, mert kevesen vannak a példamutató emberek, akikre fel lehet nézni, mert olyan a munkásságuk, és életük.
Gratulálok! Csak haladj tovább utadon, és ne törödj a hátramaradottakkal, csak aki igényli. Őket emeld fel magadhoz. Szerettel: Anikó a Ragyogás. :)Drága Shakti! Nagyon örülök,

Drága Shakti!

Nagyon örülök, hogy az írásom ilyen hatással volt Rád, és hogy tényleg ezernyi gyermekkori problémádat tudod ezzel "helyretenni".
Te egy nagyon kedves, aranyos, tehetséges "művészlélek" vagy, és szerintem már nem kell senkinek bizonyítanod,az amit eddig elértél már önmaga a bizonyíték. Kívánom, hogy álljon helyre az önbizalmad, hiszen bőven van, amire az Életedben már most büszke lehetsz, és amit már most letettél az asztalra, az feljogosít arra, hogy igenis BÜSZKE LÉGY MAGADRA!!!!

Sok sikert és kitartást kívánok, és ezentúl is figyelemmel kísérem az alkotásaidat.

Szeretettel: Aranyhalacskaköszönöm ezt a sok kedves és

köszönöm ezt a sok kedves és előremutató hozzászólást, főként az utolsót Beától. végre a titok szelleméhez méltó, pozitív szemléletű gondolatok. és ezért jó itt lenni!Kedves Bea!"...nem a

Kedves Bea!

"...nem a dicsekvést szoktam érezni, hanem annak az embernek a boldogságát, aki érzi, tudja, hogy tehet az életéért, és mindent meg is tesz az álmaiért, és ezt a lelkesedést át akarja ragasztani másokra is, épp ezért még érzékenyen érinti, ha nem örülnek vele együtt."

Köszönöm szépen, hogy megfogalmaztad azt, ami nekem nem sikerült. Igen, így érzek pontosan. Ha valakit megbántok, elnézést kérek. Nem szándékom sem kérkedni, sem bántani. Egyszerűen - akik olvasták az előző hozzászólásokat, már tudják, honnan jön a vágy a beszámolásra -, csak jól esik megosztani. Nem is elismerésre vágyom, inkább csak világgá szeretném kürtölni: sikerült!

Tán írnom kellett volna vagy kellene a gyerekkoromról néha, hogy az, aki ítél, megítél, elítél tudja, hogy honnan jönnek ezek a dolgok.

De tényleg ezt kell(ene) tennem?

Tényleg mindenkinek meg kell felelnem?
Nem.

Csak ehhez még fel kell nőnöm. Most már tudom, hogy mi a következő feladatom. A siker nem csak azért csodálatos dolog, mert az ember lába elé hullik az összes álma, hanem azért, mert rengeteget tanulhat közben magáról. Fejlődhet. Nem csak "nyomás alatt nő a pálma", hanem a locsolás és a napfény is segít tán. :)

Ember vagyok. Néha megsértődöm, néha kiabálok, néha sírok, és néha káromkodom is. Néha bosszankodom, néha ítélek, néha elbotlok, de felállok!

Tanulok.

Mindenki.

Egymástól.

A sérelmek rámutatnak a félelmekre.

Így hát még a számomra negatív beírásokat is köszönöm.

És most boldog vagyok.

Nagyon.

Köszönöm!

ShaktiÉdesanyám

Kedves Aranyhalacska!

Én is érzem, hogy az Anyu minderről nem tehet. Az adott pillanatban ennyi tellett tőle. Ezért ő nem hibáztatható. Az, hogy sérülékeny felnőtt lettem, a következménye ugyan, de felismertem, hogy tovább kell lépni! Azt, amit leírtál, áldom minden percben, mert felülírhatom vele az összes gyerekkori aggodalmamat, hogy nem vagyok elég jó. Most újrajátszom az összes gyerekkori krízist és érthetetlen helyzetet, majd elképzelem az Anyut, amint büszkén, boldogan dicsekszik. Várja, hogy hazajöjjön és megöleljen. Nagyon sokat segítettél nekem. Tudom, ez is egy hatalmas lépcső a siker felé vezető úton, mert óriásit lendített az önbizalmamon. Az egész életemben rám törő szeretet-hiányt sikerül a beírásoddal felülírnom. Jaj, nagyon boldoggá tettél. Köszönöm szépen!

Puszi: ShaktiKedves Shakti!

Én is érzem a lelkesedésed, csodálatosan át is tudod adni, sokszor vibrálnak a betűk a képernyőn, ahogy olvasom a soraidat, és bár nem ismerlek, de szinte hallom az élénk, életvidám, játékos, hangodat. (Én ilyennek hallom)
Ne kenődj el, és ne kenődjön el senki, szerintem, azért, mert nem vagyunk egyformák. Hogy is lehetnénk...? Ez az oldal nekem pont ebben segített nagyon sokat az elmúlt két év alatt, hogy megtanuljam elfogadni a különbözőségeket.
A sikernek sok-féle arca van, és ahogy itt sokan leírták előttem, legjobb, ha önmagunkra figyelünk, arra, amit mi kitűzünk magunknak, hiszen mi állítjuk a saját játékszabályainkat, ezért csakis Mi vagyunk azok, aki bármelyik pillanatban változtathatunk is ezeken, és hát nem kell, hogy mindenkinek tetsszen, amit az ember csinál.

A siker szó a mai világban főleg a külső sikert jelenti, ezért olyan fontos szinte mindenki számára a külső visszajelzés, az elfogadás, a világ rábólintása. Fontos, hogy tudjam, NEKEM mit jelent a siker, mert akkor egyik részről, nem fog bántani, ha mondjuk nem az egész földkerekség szemében vagyok sikeres, hanem a saját közegemben, másrészről, aki kis körben, bizonyos élet-területeken család/barátok/munka találja meg az örömét, és TÉNYLEG elégedett ember, nem fog acsarkodni és irigykedni arra, aki számára meg mondjuk a "világsztárság" a fontos.

A siker - szerintem nagy illúzió is, mert végső soron, bármilyen utat és elismertséget járjunk is be, visszaveti az embert önmagához: Tényleg ettől vagy boldog? És az ember általában a bármiből is fakadó örömtől tud tartósan boldog lenni.

Én sok SIKERT:) kívánok Neked, és köszönet a sok-sok lelkesítő írásodért, amikből én nem a dicsekvést szoktam érezni, hanem annak az embernek a boldogságát, aki érzi, tudja, hogy tehet az életéért, és mindent meg is tesz az álmaiért, és ezt a lelkesedést át akarja ragasztani másokra is, épp ezért még érzékenyen érinti, ha nem örülnek vele együtt.
Ölellek:
BeaKedves Shakti! Nagyon

Kedves Shakti!
Nagyon örülök,hogy az írásom hatással volt Rád. Amit viszont írtál, azon nagyon meglepődtem, nem gondoltam, hogy gyermekkori sérelmeid vannak, és nyugodj meg, ez kívülről egyáltalán nem észlelhető. A meglepődésem fő oka pedig Édesanyád, ill. a Te és az Ő kapcsolatod. Bár ez már nagyon régen volt, de tisztán emlékszem bizonyos dolgokra, - hiszen én akkor majdnem a lánya lehettem volna, pár évvel vagyok idősebb, mint Te- arra, hogy büszkén és boldogsággal beszélt Rólatok, az ikrekről, és nagyon sokszor emlegette, hogy milyen ügyesek vagytok. Amikor Rólatok beszélt büszke Anyuka volt, mosolygott, boldog volt. Sőt egyszer voltunk egy céges kiránduláson, ahol Apukád is ott volt, és büszkén beszélt Rólatok és alig várták, hogy hazaérkezzünk estfele, merthogy mi lehet Veletek. Lehet,hogy a nevelést másképp gondolták, hogy ne bízzátok el magatokat, lehet,hogy úgy gondolták,hogy a dícsérettel esetleg Te is elbízod magad, és azt gondolták,hogy a keménység majd jobban ránevel Benneteket az Életre,.....sajnálom,hogy ez így volt, de hogy büszke-boldog Anyuka volt MIattatok, abban egészen biztos lehetsz. Okosan gondolod,hogy a gyerekkori, és a régi sérelmeken túl kell lépni, Te már bizonyítottál az Életben eleget, és én biztos vagyok abban, hogy Anyukád belül (ha sajnos nem is mondja ki) nagyon, de nagyon büszke Rád és nagyon szeret Téged/Benneteket.
Sajnos a szülőktől kapunk "rossz kódokat" az életben, amit nagyon-nagyon nehéz felülírni, de TE megtetted és légy nagyon büszke Magadra!!!!!!! Te már bizonyítottál, és NEM CSAK ANYUKÁDNAK!!!!!
Szeretettel: Aranyhalacskashakti, aki sikeres, az

shakti, aki sikeres, az mindig megosztja az emberket. nincs kivétel! ha sikeres vagy a világ egyik fele csodálni fog, a másik fele köpködni akar majd rád. ahogy csillagvirág is írta, nem kell ezzel foglalkozni, mert FELESLEGES ENERGIÁKAT VISZ EL. nem kell magyarázkodnod, hogy mit miért csinálsz. lényeg hogy haladsz előre!

nem elég bizonyíték a bál sikerére az, hogy egyetlen nap alatt elfogyott a helyek egy jelentős része? :-) számodra ez a fontos, és semmi más. én pedig örülök hogy részt vehetek az ötleted megvalósításában, és támogatom, mert ez valóban a titokról szól. arról hogy már most eljátsszuk, hogy mit akarunk elérni 4 év múlva. ha ezt valaki sikeresen meg tudja csinálni, ezzel borítékolható hogy a következő 4 évben sikerül is neki. nem könnyű feladat egész este álmainknak megfelelően "játszani". és micsoda kiváló alkalom erre a farsang!

ui.: törlés... nem tudom hányszor jött már elő, de ahhoz képest hogy szinte soha semmit sem törlök, ez érdekes feltételezés... több mint százezer hozzászólás van az oldalon, és talán egy tucat esetben kellett törölni, többnyire káromkodást, vagy nem megfelelő helyre tett reklám hirdetést. de véleményt sosem töröltem, mert úgy gondolom hogy szólásszabadság van, pláne itt. értelmes emberek látogatják az oldalt, akik tudnak disztingválni :-) és mindenkinek lehet más a véleménye, ettől szép sokszínű a világ. fura is lenne ha mindenki kockaházakban lakna, és csak egyféle autót lehetne látni az utakon, mindenkinek azonos színű és gyártmányú ruhája lenne, ugyanolyan ágya, törülközője, fogkeféje. miért ne lehetne mindenkinek más a véleménye is?Drága Shakti!

Én érzem a lelkesedésed. Nagyon magaddal is ragadsz, bár teljesen más korosztály vagyunk más érdeklődéssel, de ez nem számít. Az számít, hogy tudjuk elfogadni a másik sikerét, örüljünk annak még akkor is, ha az ő minimuma nekem már szinte a luxus határát súrolja. Ettől az mögött még ott van az a sok-sok munka, hit, tenni akarás, stb., ami őt eljuttatta a saját luxusáig. Te nagyon sokat tettél, teszel azért, hogy megvalósíthasd az álmaidat és igen is fontos, hogy megoszd másokkal. Sokszor olvaslak, vagy inkább szinte mindig. És mindig is csodáltam, hogy képes vagy mindenből csodát, teremtést csinálni. Emlékszem, hogy egyszer írtad, hogy a dugóban, nyári kánikulában mit kezdtél el programozni és szép kis teremtés lett belőle és ez csak egy a sok-sok közül, amiből mindannyian tanulhatunk.
A mostani álmod is nagyon eredeti és nagyon klassz. Saját megtapasztalásból tudom, hogy milyen könnyen le tudok ülni a langyosba, mert az kényelmesebb. Ha pedig kitűz az ember célokat, programokat, azokra készülődik, akkor egyik hozza maga után a másikat, "kimozdul a kis komfortzónájából" és igen is ki kell mozdulni a komfortzónánkból. Mindenkinek úgy és olyan mértékben, amilyent a saját életében teremtett magának. Ha kényelmes, esetleg lusta, akkor fel a kényelmes cipőt és irány séta. Ha visszafogott és óvatos, akkor igen is merjen nagyot álmodni, ahogy Te is írtad. Te mersz, mertél most is és igazán követendő dolog. Azért vagyunk itt, hogy egymástól tanuljunk és nem azért, hogy visszafogjuk egymást, vagy pálcát törjünk a másik felett azért, mert épp szárnyal. Szárnyaljunk együtt és próbáljuk ki együtt, hogy milyen jó is az!!!!!!! Millió ölcsi Neked!-:)))

Szeretettel: Ery
"Élj a szíved erejével!"Kedves Shakti!

Nem mindegy ki mit mondd? ki mit gondol Rólad?
Fogadd szeretettel, ha zavar, akkor azzal neked van dolgod!
Én meg pontosan tudom, egy -egy ilyen munka mivel jár...
Kívánom azt, hogy minden legyen úgy ahogy számodra a legjobb...

Mosolyokat!
CsillagvirágKedves Aranyhalacska!

Köszönöm a dicséretet, nagyon jól esik, de amit ez a beírás okozott, az 30 év szenvedéseitől mentett meg egy csapásra!

Mindig azt hittem, hogy az Anyukám egyáltalán nem értékeli, hogy rajzolok. Azért nem lettem bőrdíszműves, mert az Apukám azt hangsúlyozta, hogy kemény munkával kell pénzt keresni, nem "firkálgatással". Hát dicsekedett velem az Anyu? Most már értitek, kedves Sértett emberek, hogy honnan jön a "dicsekvési vágy" belőlem? Nem lenézés, nem nagyképűség, hanem az elfogadni vágyás. Hogy az ember nem attól értékes, ha szót fogad, vagy jó jegyeket hoz, hanem attól, hogy képes változni, hogy egyáltalán létezik! Ezért fontos nekem a siker, és hogy elmondhassam, mit sikerült megcsinálni. És ezért vagyok rendkívül érzékeny. És nekem mondhatja bárki, hogy szeretetet hírdet. Én is azt teszem. Jobban, mint gondolná!

Bizony, én is ember vagyok. Bizony, én is cipelek sérelmeket a gyerekkorból. Bizony, nem dicsértek, sőt gyakran el is tángáltak. Most, így 35 évesen kell megtudnom, hogy az Anyám büszke volt rám! Tudom, már nem szabadna ezen sírnom, de miért, miért nem mondta soha, hogy ügyes vagyok!

De ezen túllépek. Tudom. És tudom, hogy nem azért vagyok szerethető, mert tudok valamit. Hanem csak úgy. Mert vagyok.

Aranyhalacska, köszönöm szépen!Szia Shakti! Régóta

Szia Shakti!

Régóta olvasgatom a Te írásaidat itt a fórumon és csak gratulálni tudok Neked. A kitartásodhoz, az akaratodhoz, az elszántságodhoz. "Egy másik helyen" is olvastam a sikereidről, amit Te magad írtál le, sőt a "műveidet" is megnéztem, tiszta szívből csak gratulálni tudok hozzá. Kivételes ember vagy, és a "műveid" is a kivételességedet és a tehetségedet példázzák. Mindenki számára már most ott állsz példaként (főleg aki a "másik fórumot" is nézegeti), hogy bármit elérhetünk, ill. amit nagyon akarunk, azt igenis el tudjuk érni. Nagy valószínűséggel Édesanyáddal anno egy munkahelyen dolgoztam, (Szfvár) ha tényleg Te vagy az a lány, akire gondolok. Szerintem nem tévedek, mert anyukád már akkor is mutatott képet Rólad/Rólatok és a rajzaidról....
Szóval ezerszeresen gratulálok Neked így "ismeretlenül" is, és a további munkáidhoz pedig sok sikert,kitartást, és erőt kívánok. JA: és persze higgyél tovább az álmaidban, mert van aki álmodja az életét, és van aki éli az álmait.....Én azt kívánom Neked, hogy éld az álmaid!!!!!
Sok szeretettel: AranyhalacskaErka32 és Kedves Csillagvirág!

Erka32

Ha értenéd, amit olvasol, bizony meglátnád, hogy pont erről írtam. Szívesen elmondom, hogy szerintem mi a siker.

És szerinted mi az?

Hiszen te magad is sikeres és boldog vagy - állítólag. Ez az oldal pont erre van kitalálva. És téged mi zavar abban, hogy én sikeres vagyok, és el is mondom? A célom pont az, hogy megmutassam, én mit érek el a Titok segítségével. És a Titok könyv írói mind nagyképűek? Hűha, ez nagyon nem fér össze az én gondolkodásommal, ami nem jelenti azt, hogy a tiéd rossz. De a sértegetést szerintem hagyd abba. Ez az, ami nem fér össze a Titok szellemiségével! Nem kérkedek, beszámolok. Lenézően?? Húú, mennyi sértettség van benned! Aki sikeres és boldog, az nem ír ilyet, mint te, de remélem, valóban sikeres és boldog vagy.

"Egyszerű..." "Te mondád..." :)
"...és szeretet hírdető" ????????? Egy ilyen beírás után elgondolkodtató...

Kedves Csillagvirág!

Épp' ezen gondolkodtam tegnap este.

Nem az zavar, ha másképp látják, hanem hogy személyes sértésnek veszik és rosszindulatú megjegyzéseket tesznek. A tettekről és munkáról fontosnak tartottam írni, és nem biztos, hogy ami téged nem érdekel, más sem. Ez jött ki, ezt akartam leírni, mert az irígykedők vagy sértettek, vagy másként gondolkodók ezt nem akarják, vagy nem tudják meglátni. Engem nem zavar, ha sokat dolgozom, mert szeretem, amit csinálok. Szívesen teszem, hétévégén, ünnepnapokon is. A hobbim a munkám. :)A siker

Te magyarázod,hogy mi a siker?Mindenki lehet valamiben sikeres,ha olvasnál is,nem csak saját magad fényeznéd észre vennéd.
Van aki nem kérkedik vele,csak leírja,mit tanult,hogyan alakult az élete, és ez ,többet segít/tanít, mint Te írásod!Ennek az oldalnak erről kellene szólnia.
Admin biztos törölni fogja ezt az írást,de nem bánom, hogy én inkább az egyszerű és szeretetet hirdető emberek oldalán állok,akik sikeresek
csak nem úgy,mint te kérkedve és lenézően.
Sikeres vagyok és boldog!ErikaKedves Shakti!

Miért zavar az Téged, ha vannak emberek, akik ezt másképp látják?
Mi zavar benne?

Mosolyokat!
Csillagvirág