Ok az írásra - megkérdeztek, miért?

szex és titokHamarosan megjelenik könyved a „Szex és a Titok – Keribredso tudja…” címmel. Miért fogtál ebbe a kötetbe és pontosan mi köze a könyvednek a Titokhoz. Hiszen a Secret cím alatt futó gyakorlatilag optimista módszert szinte mindenki ismeri. Hogyan tudjuk ezt alkalmazni kapcsolatainkban?

Eleinte teljesen „önös” érdekek miatt kezdtem el a könyv írását. Úgymond a „fióknak.” Hogy miért? Mert hallottam egy nagyon jó módszerről a Titok kapcsán, és tudni akartam, működik-e. Ez pedig nem más, mint életünk forgatókönyvének megírása. Ennek a lényege, hogy elképzeljük az életünket valamilyennek, és amíg írunk, addig az abban leírtakra fókuszálunk, így az megjelenik az életünkben. Írás közben azonban eszembe jutott, hogy milyen feladatokkal, félelmekkel és kihívásokkal kellett szembenéznem, míg rátaláltam az igazi szerelemre, így „elkanyarodtam”, és az egész átment egyfajta önéletrajzi regénybe. Tudományos módon ismerkedtem meg életem párjával, alkalmazva rengeteg módszert, ami a Titok című könyvben, és az ehhez kapcsolódó irodalmakban fellelhető, és számomra elfogadható. Szerettem volna tesztelni, majd pedig bemutatni magamnak is és az olvasóknak a Vonzás Törvényét működés közben. Ezért elegyítettem a humoros stílust, a tudományt és az élettapasztalataimat ebben a könyvben. Nagyon fontosnak tartottam, hogy a mögöttes tépelődés, bizalmatlanság, keserűség, önkorlátozó hiedelmek is belekerüljenek, mert sokan itt hibáznak. Hogy kívánnak, kívánnak, és a kért eredmény nem jelentkezik. Itt – a gondolataim leírásával – nyomon követhető, hogy hol hibázunk általában, és ez hogyan korrigálható. Az embereknek nem csak olvasniuk és érteniük kell a Titkot, hanem nyomon kell tudniuk követni működés közben. Mert sokan elkeserednek az első kudarcok láttán. Azt pedig tilos!

Szerinted létezik tökéletes férfi? Találkoztál már ilyennel, és ami talán fontosabb, ha a férfi majdnem tökéletes, akkor nekünk nőknek is annak kell lennünk?

Ki kell, ábrándítsak minden nőt. Véleményem szerint a tökéletes férfi nem létezik. Ahogy a tökéletes nő sem. Ennek azonban örülnünk kell. Egy tökéletes embernek ugyanis nincsen szüksége párra. Kiválóan el van magában, a saját tökéletességében. Tökéletes párkapcsolat azonban létezik!
A receptje a következő:
Végy egy nőt, aki ismeri önmagát. Adj neki rengeteg tapasztalatot, elegyítsed öniróniával, humorral és lazasággal. Mikor már száz szívet tört össze, s az övét is vagy hetvenszer, addigra pontosan fogja tudni, hogy ő kicsoda, s hogy mire vágyik. Ekkor adj a kezébe egy papírt és ceruzát, aztán írasd fel vele, mi az, amit nem akar. Aztán pedig ez alapján azt, amit akar! A negatív listát tépesd össze vele. Mondd el neki, hogy fókuszáljon erre a „Mire vágyom valóban?” listára nap, mint nap. És a várva várt férfi megérkezik. Garantálom.

Korábban a HarmoNet olvasóknak ezt a dolgot úgy próbáltam megfogalmazni, hogy gyakran az önbizalomhiányunkkal alfa-nőstényekből béta-nőstényekké degradáljuk magunkat, miközben egyértelműen a hercegre várunk, az alfa-hímre. Mi okozza a nőkben ezt a szorongást szerinted, hogy ők nem elég jók?

A igazság az, hogy méregetünk. Méregetjük magunkat ahhoz a képhez, amit a média sugároz felénk. Elhisszük - mert nem vagyunk normálisak, de tényleg(!) -, hogy a tökéletes nő - ami nem létezik - 180 cm magas, nagy mellű, szőke. Csendben van, csak akkor szól, ha kérdezik, akkor viszont rendkívül szellemes és szórakoztató. Mindig ápolt, friss. Nincsenek gondjai.
Ha a párunk véletlenül meg is néz egy ilyet az utcán, akkor aztán megsemmisülünk. Míg ez neki csak egy futó pillantás, bennünk egy világ omlik össze, hogy nem vagyunk elég jók. Nekünk nincs akkora vagy olyan, így aztán nem is vagyunk szerethetőek. Elindulunk a lejtőn lefelé. Közben meg dolgozunk 8-10 órát, gyereket/gyerekeket nevelünk, takarítunk, főzünk, stb.
Nem vagyok feminista, csupán a női szemszögből próbálom megtalálni az okát kisebbségi komplexusunknak. Nagyon fontos, hogy mit gondolunk magunkról, hiszen pont ilyen paraméterekkel rendelkező férfit fogunk bevonzani az életünkbe. Ugye még nem felejtettük el: A hasonló a hasonlót vonzza!!! Ugyan honnan kerülhetne elő a herceg, ha mi a szegény ember legkisebb lánya takarítónőjének a mentalitásával rendelkezünk? Tessék a tükörben a szépet meglátni. Mi nők, hajlamosak vagyunk a hiányosságokra összpontosítani. Tessék mosolyogni, szeretni az életet! Egyediek vagyunk és megismételhetetlenek. A egyen-cicababákból sok van. Gondoljátok, hogy ők nem kompenzálnak? Különben miért akarnának egy ideálra hasonlítani? Meg kell tanulni szeretni és elfogadni önmagunkat. Csak a belső értékek adnak valódi önbizalmat.

Veszélyesek-e az alfa-hímek?:) Arra gondolnék itt, hogy egy aktív, pörgős, erős férfi könnyebben továbbáll talán. Sok feleséget, kismamát hagynak el Nagy Ő-k. Lehet, hogy félünk igazi férfit választani? Mi ez a dilemma? Milyen típusú emberek között tud létrejönni szerinted jó kapcsolat? Egyezők, különbözők, egy szerény, alázatos elfogadó, egy önhittebb, vagy legyen mindkettő ugyanolyan? Számodra mi a kapcsolatban az esszencia a titok?

Nálam itt is a Vonzás Törvénye a mérvadó. A hasonló a hasonlót vonzza. Ezt kiírnám a fürdőszoba tükörre, a WC-ben, a hűtő ajtajára, a visszapillantó tükörre, a mobilomba – mindenhová.
Az alfa-hím akkor veszélyes, ha félünk tőle. Ha azt gondoljuk róla, hogy na „ez a női biciklit is gurulás közben…”. Minden attól jó vagy rossz, amit gondolunk róla. A világ a mi ítéletünket tükrözi. A gondolkodás megváltoztatásával változtatható meg a világunk is.
Sok feleség, kismama gondolja azt, hogy nem elég jó. Hogy szülés után megváltozott alakja miatt már nem lehet szeretni. Hogy a férjére nincs elég ideje, és ő majd ezért el fogja hagyni. Ha elég sokáig rágódik rajta, ez meg is történik.
Nem tudunk igazi férfit választani addig, míg nem tudjuk, milyen az. És azt csak úgy tudjuk meg, ha megtaláljuk magunkban az igazi nőt. S hogy milyen típusú emberek között tud létrejönni jó kapcsolat? Szerintem a felnőtt, egészséges önképpel rendelkező, azonos érdeklődésű, toleráns és szeretetre méltó emberek között, akik mentesek az ítélkezéstől és önmagukban is boldogok tudnak lenni. A boldogságunk ugyanis nem másoktól, csakis tőlünk függ. A boldogság szokás. Számomra a kapcsolatok titka ebben rejlik. Nem rendeljük alá magunkat a másiknak, de készek vagyunk megtenni mindent, hogy a másik is önmaga lehessen.

HozzászólásokSzia

Szeretem olvasni a cikkeidet, köszönöm.....várom a könyved......"bevonzottad"...:)
Sok sikert....:-)

Én is gratulálok a könyvedhez:)!Szeretem az irásaid olvasni,ha megjelenik Én nagyon szeretnék egy dedikált kiadást.További sok-sok sikert Kivánok Neked.Era.

:)) ok :)A magyar "Keribredsó" a Fóka TV-n!

Aki látni is szeretné Shaktit, nem csak olvasni, az itt megteheti:Köszi Mindenkinek!

Mindenkinek köszi a biztatást!

Andromed, írgyáá, írgyááá, ne csak akarjááá! :DShakti:)

Én is gratulálok a könyvedhez:)!Jó témákkal foglalkozol és az is nagyon szuper ötleted volt,hogy a Titok-kot is alkalmaztad benne,és írsz mindenről ami spontán eszedbe jutott.Szeretem olvasni az írásaid.
További sok-sok sikert és minden földi jót:)))!én is akarok könyvet írni :)

én is akarok könyvet írni :)Zseniális! :)

Nagyon várom a könyvet!!!

!

Szép napot!