Olimpiai játékok - 2008

olimpia 2008Sziasztok :)

Aktualitása lévén jöttek fel az Olimpiai játékokhoz fűződő gondolataim,érzéseim. Az első, amit biztosan állíthatok, hogy amikor a megnyitó ünnepséget látom/hallom/figyelem, többször végtelen öröm és meghatódottság érzet fut át rajtam. A hihetetlen mennyiségű energia, ami egy ilyen megnyitó alkalmával érzelmek során felszabadul, szerintem még a képernyőkön keresztül is érezhető.

Az, hogy olyan sokan gyűltek össze azért, hogy saját és sportolótársaik határait megismerjék-próbára tegyék. Színtiszta energiák, győzelemben, vesztésben, örömben, bánatban, amik persze mind relatív fogalmak. Mindenesetre motiváló, előremozdító érzések ezek, szerintem figyeljük azokat bármelyik nézőpntból is.

Bemásolok ide egy kis információt az Olimpiai játékokról:

"Az első olimpia időpontja bizonytalan. Hagyományosan Kr. e. 776-tól, az első olimpiai győztes nevének ismeretétől számítjuk az antik Görögországból elindult mozgalmat. Eleinte a játékok egyetlen versenyszámból, a stadionfutásból álltak. Eusebios (Kr. u. 260-340) szerint Kr. e. 776-ban az éliszi Koroibosz nyert, aki szakácsként dolgozott. Az olimpiai játékok Kr. e. az 5. században érték el virágkorukat, ettől kezdve hanyatlásnak indultak. Megszűnésük időpontját a történetírás Kr. u. 393-ra teszi, amikor Nagy Theodosius császár egy állítólagos edictummal a kereszténység végleges megszilárdítása érdekében majdnem 11 évszázados fényes múlt után beszüntette az olimpiai játékokat. 1503 esztendő elteltével egy francia úriember, Pierre de Coubertin báró ötlete alapján felélesztették a játékokat, s szervezésének köszönhetően 1896-ban Athénban ismét elindult a világ legnagyobb sportünnepe, az újkori olimpia."

Forrás:http://hu.wikipedia.org

Szóval, ha Energia, akkor Olimpia :)
Ott nagyon!
Szerintem :)

Kívánom a Földkerekség minden sportolójának, akik most részt vesznek az Olimpián, hogy a lehető legjobb eredményeket érjék el, amire csak számítanak és érezzék nagyon jól magukat!

szeretettel :)

HozzászólásokKedves Ery!

Én is el voltam varázsolva, mikor néztem a vizilabda döntőt.CSAPAT volt a legnemesebb értelembe. Eszembe jutott, mikor 8 évvel az első arany után megszólaltatták őket és mindenki azt nyilatkozta, hogy hiszen azért mentünk. Tehát nem úgy indultak el, hogy megverjük a hottentottákat és a lehető legjobb helyezést érjük el, hanem hogy a miénk lesz az arany. Mertek nagyot álmodni, el is hitték, hogy megvalósulhat és teremtettek. Már akkor is azt éreztem, hogy ezért nyertek és most is már harmadszor is így indultak útnak a mi boldogságunkra mert ma nagyon jó volt magyarnak lenni!!!Üdv:MayaA magyar amerikai vízipólós döntő utolsó másfél perce...

..a 9. aranyérmünket szerezhetjük meg...a fiúk tovább írják a történelmet....élmény nézni, ahogy játszanak...1 perc van hátra....Kásás, Benedek, szépen mértani pontossággal át....Varga Dénes lövi el, megfogja az amerikai kapus 35 mp...az amerikaiak támadnak..20 mp választ el attól, hogy kimondhassuk...10 mp...9...8...7...6...5...4...3...2...1...olimpia bajnok a magyar vízilabda válogatott Pekingben!!!!! Kemény Déndes fürdik, persze, a magyar válogatott 14:10-re legyőzi az amerikai csapatot, három a magyar igazság!!!!!!
Egy csodálatos csapat...Kemény Dénes...hát...komolyan mondom...harmadszor nyer egymás után....a csapat ezzel a kapitánnyal bearanyozza ezt a vasárnapot...a magyar sport a 160. aranyérmét, a vízipólósok a 9. aranyérmüket nyerik ezen az olimpián!!!!!

SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKatis :-)))))

Tudod, ahogy nézem, úszás, Cseh Laci, és 67 század másodperccel lett 2. pillangó 200m (így emlékszem, de ez most nem is fontos), a mindent elsöprő csodálatos Michael Phelps mögött, belegondolok... nincs egy másodperc sem a különbség... 1 másodperc sem... 3. ezüstjét szerzi, örök másodiknak lenni vajon milyen lehet, hihetetlen erőt igényel, és ez az, ami átjön minden egyes közvetítésben.... úgy vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk, és irigység, önzés nélkül, küzdünk továbbra is, magunkért és a VILÁGÉRT...

Nagy-nagy ölelés Neked!!!!
Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőtKatiskám!

Én egy kicsit szomorú vagyok, mert elsősorban a tőr- vagy kardvívóinkért szurkolok. Fiatal koromban tőrvívó voltam, persze nagyon amatőr szinten, de szerettem. Most is a szívem csücske ez a sportág, és bizony szomorúan tapasztalom, hogy az idén nem sok babér terem számukra az olímpián. Nem baj, vannak még sportolóink, akik más sportágakban sikereket érhetnek el. Nekik is szurkolok! Szép estét: JuditDrága Katis!

Én is ott fogom magam felejteni jónéhányszor a TV előtt.
Nekem a futáshoz volt néhány évig közöm, ezért az atlétika és az öttusa a kedvencem, de szívesen nézem
a többieket is. Na és persze, minden olyan döntős számot, amiben magyarok is lesznek.
Mert lesznek! Legalább 8-9 aranyérmet várunk és az meg is van!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Ery:)

Az legutóbbi 2-3 nyári olimpiát nem volt lehetőségem teljesen figyelemmel követni,de most boldoggá tesz,hogy tuti,minden nap tudok elcsípni közvetítést.
Alapból tv független vagyok,de ezt most ünnepélyesen felfüggesztettnek nyílvánítom:)
Persze vannak kedvenc sportágak,annak ellenére,hogy magam nem vagyok egy energiáimat ebben hasznosító/levezető/megélő ember.Suliban magasugrani szerettem nagyon.Meg távolugrani is:)
Most ezek is kedvencek,meg az úszás,szeretem a diszkoszvetést...
Lényeg,hogy ilyenkor nagyon jót töltekezem én is:)Drága Katis!

Nagyon jó, hogy leírtad, én tegnap többször elérzékenyültem.
Ami nekem most nagyon tetszik - és talán Sidney óta érzem ezt - hogy a sportolók, amikor vonulnak látszik rajtuk
az önbizalom, a boldogság, mókáznak és kicsattannak az energiától. Amíg korábban - még az én gyerekkoromban -
tényleg azt láttad, hogy ünnepség, sorban állnak, beszédeket mondanak, most ünneplik önmagukat és a világ
sportolóit, felszabadultak és boldogok.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKis Gergő

4. forduló férfi vegyesúszás 400m-en 3.hely.
Csúcs:)

u.i.:írogatom,amit figyelemmel tudok kísérni.Akit még érdekel,az itt vagy máshol elolvassa:))
Infókat szívesen veszek.

Köszönöm,szép napot

Magyarok,nektek kiváltképpen mindent bele;)
részünkről is:)RésztvevőkCseh Laci a legjobb:)

400 méteres férfi vegyesúszás,elődöntő második nyolcas csoportban:)
Gyönyörűen úszik ez az ember:)
Első lett:)Szia Kormorán:)

Eszembe is jut ilyenkor,hogy szívesen lennék ott.Bár nekem egy jégkorcsolyaverseny is ezt jelentené:))
Egyszer egy nyári fesztivál alkalmával voltunk a főtéren.Apu,anyu meg én.Na,ez is ritka pillanatok egyike volt,ebben a formában:)))
Játszott valami zenekar és utána valami táncház volt,meleg nyári éjen.
Mesésen jól éreztem magam.A legjobb az egészben,hogy valahogy ódzkodtam az "idegenektől" egykoron,nem mertem szólni senkihez stb./ez is az én hmm.. nem találok rá szavakat mim:)))/.
Na,akkor aztán volt egységélmény:)))
Örülök,hogy tetszett neked is:)
Szép estét:)Szerbusz Katis!

Nekem is csodálatos érzések jöttek át a képernyőn.Ritkán látni ennyi embert eggyütt mosolyogni,örülni.Képzelem milyen energia volt ott,amikor a tvn keresztül is ennyire érezhető volt.