Óvatosan a kívánságokkal!

dzsiniKülönös dolog jutot eszembe... A nagymamám kiskoromban többször elmondta, hogy "Vigyázz mit kívánsz magadnak és másoknak, mert teljesül!"

Én akkor, 7-8 évesen nem igazán értettem, és persze nem igazán hittem. Mostanában többször is beugrott a Nagyi mondata és elgondolkodtam.
1. Bár a Nagyim hithű katolikus volt, mégis tulajdonképpen működtette a Titkot!
2. Ha visszatekintek elmúlt éveimre eszembe jutnak vágyaim és kívánságaim, egyszerűen rá kell jönnöm, hogy szinte mindegyik teljesült:)

Persze sok nem úgy, vagy nem olyan formában, de lényegében azonban igenis teljesült! Most, hogy a könyvet és az ehhez kapcsolódó más könyveket és olvasmányokat bújom, végre megértettem, mire is célzott a Nagyim:) A Titok c. könyv is leírja, hogy a "Dzsini" teljesíti, amit csak kívánsz, ezért fontos, hogy tudatos légy és helyesen fogalmazd meg vágyaidat:)

Minden esetre jó érzés, hogy a Nagyim is (és persze még nagyon sokan mások a régmúltból) ismerte a Titkot:) csak nem ezen a néven... :)

HozzászólásokDeni...

Annyira jó ,hogy ilyen kedes nagyid volt...:)kicsit fáj nekem néha,hogy nekem nem volt ilyen erős kötődésem egyik nagyimhoz sem,és sajnos a szülaimhez sem...
Életünket a szüleink indítják el egy úton ,és a nagyszülők is egyengetik eme utat...sokan csak egy dolgot felejtenek el:A gyermekünknek már megvan az útja ,ami csak az övé nem a miénk ,nem akarhatja azt amit mi akarunk neki mert már saját álomai vannak amiket valóra akar váltani kitaposva a saját útját...lehetünk a lámpás ezen az úton,hogy lássa hová lép ,de a lépéseit saját magának kell megtennie,oda lépve ,arra haladva amerre lakar...csak remélhetjük ,hogy a szeretet amivel neveltülk elkíséri egy életen át,az emlékeiben él,úgy ahogy neked a Nagyid szavai.
Szeretném ,ha majd egyszer a jövőben(ez kb még 30 év):DÉn is olyan Nagyi lennék, akire az unokái így emlékeznek majd,akihez mindíg fe lehet ugrani egy kávéra és mindíg van valami süti is mert persze álladóan sütni fogok és körbeterítem az egész családomat ellátva finomságokkal...de előtte szeretnék olyan anyja lenni valalkinek amilyenre én vágytam mindíg is ,de nem adatott meg.Szerintem ez a feladatom erre az életre...hogy az anyja legyek valakinek és tiszta szívvel világítsak az útján...igyekezni fogok,hogy jól csináljam...majd egyszer...ha itt lesz az idő.
Szeretettel:
B.

"Ha letéped,s még bimbós a perc,
megbánod ,s keserű könnyeket ejtsz.
De ha érett a perc,s te szökni hagyod,
el nem apasztod a könnypatakot" William BlakeMilyen szép is az, amikor

csenge333
kapunke egy szép levelet "tele őszinte érzésekkel"...Én például írtam már ilyet tegnap is...Denikém!:)

Drága Nagyid is azzal kedveskedett, amit Ő is nagyon szeretett, mert tudta, ezzel másoknak is örömet szerez. Gondolom szerette a finom kávét sütikkel, hát Mindenkinek adott is belőle!

Ha szerelmes vagy, akkor Te nagyon szerencsés vagy és az is szerencsés ember, akibe beleszerettél. Biztosan nagyon boldogok vagytok. Olyan szépeket rejtessz el a mondandóidba RÓLA, hogy öröm számomra olvasni. Képzeld, a három fiamból kettőnek van már párja és a nagyfiamék már több mint 4 éve együttjárnak a barátnőjével. Szoktunk beszélgetni a lánnyal és a múltkor olyat mondott, ami nekem simogatta a lelkem. Azt mondta, hogy imádja a fiamban, hogy olyan szépen tud szeretni és szépen tud udvarolni.
Ezzel nekem nagy örömet szerzett!
Úgy gondolom, hogy Te is nagyon szépen tudsz szeretni. Örülök, hogy megírtad Nekem az érzéseidet és kívánom, hogy legyetek nagyon-nagyon boldogok és

N a m a s t e :))))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Tornadolulu!

Akkor már ketten örülünk! Én is így vagyok ezzel, hogy léptené-nyomon eszembe jut a hozzáállásuk a dolgokhoz, az a mérhetetlen, bölcs, megfoghatatlan és még is oly gyönyörű rálátásuk az élet dolgaira.....egyért.....a szeretteikért. Mindent megtettek, még haláluk után is találkoztam olyan apró dolgokkal, amire ők már előre számítottak és nekem üzentek vele.....hihetetlen. Mielőtt meghaltak átadták a "stafétabotot" a Keresztanyámnak (ezt megírtam a Gyökereim c. blogomban), aki folytatta, mesélt róluk és támaszom volt, mint Ők korábban. Áldottak valamennyien!
Nagyon jó, hogy Neked is vannak ilyen szép tapasztalataid. Mi is továbbadjuk a szeretteinknek. Ölellek sokszor!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry:)

Igen:) Olyan nem volt, hogy valaki elmegy hozzá, és nem eszik és nem iszik egy hamisítatlan isteni finom nagyi kávét.

Nagyon szerelmes vagyok a kedvesembe:)

Namaste:)Kedves Ery,

a Szeretet.... igen, azt hiszem én a Nagyimtól kaptam meg klasszikus "feltétel nélküli" szeretetet... és ezért csengnek vissza oly sokszor a szavai:) Ilyenkor úgy érzem, mintha a meleg, finom kezével símogatná a szívemet:) És igen, boldog vagyok, hogy a Titokra nem csak olvasmányaimban és annak kapcsán a történelemben, hanem a saját élemben, saját szeretett felmenőimnál is igazolást vélek felfedezni arra, hogy ők is használták, csak, mint írtad - nem így nevezték:)

Csodás napot Neked:)Aranyos Nagyid lehetett Deni!

Biztosan szerette, ha degeszre tömöd nála a pocidat! Ugye?

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery:)

a nagyim ezt mondogatta a legtöbbször: Kérsz még?

:)Kedves Tornadolulu!

Az én Nagymamáméknál ez a felirat állt az ajtó fölött:

"Hol hit, ott szeretet. Hol szeretet, ott béke. Hol béke, ott áldás. Hol áldás ott Isten. Hol Isten, ott szükség nincsen!"

Persze, hogy tudták! Másképp hívták? Az nem számít! Ami számít a hit, a szeretet! Mindennek ez az alapja. Aki ezt megkapja
gyerekkorában, az nagy előnnyel indul és hamar ráérez később is az ízére, hiszen csak fel kell eleveníteni, újra kell élni. Ez az
igazi örökség! Benne van a zsigereinkben, hisz, akik így élnek, azoknak átitatódik vele minden porcikájuk és később nem lehet
nem emlékezni rá. Persze, örömmel emlékszünk és köszönjük is meg nekik azzal, hogy továbbéljük és továbbadjuk!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryAz én nagymamám anno azt

Az én nagymamám anno azt írta az emlékkönyvembe: "Ami tnemkí vánszma gadnak, tese teddem bertár sadnak" :)

De jó Rá emlékezni.....

Ezért kell pontosan megfogalmazni, ami nem épp nehéz :-) feltéve, ha tudod, mit akarsz...
Unique**
Keep smiling :-)
akiélniakaréséliamiéliőt