Pénz 2. rész

pénzVizsgáld meg, hogy, amikor a pénzre gondolsz, milyen érzéseid vannak! Eckhart Tolle szerint eleve rá kéne írni, ahogy a cigire írják, hogy halált okozhat, azt, hogy a fájdalomtest (stressz) aktiválódását okozhatja, már a puszta említése.

Szóval tudsz-e rá kötődés nélkül nézni? Anélkül, hogy rossz érzéseid lennének? Amíg félsz tőle és haragszol rá, nehéz lesz bevonzani! A legtöbben közömbösen állnak a pénzhez, hogy ne fájjon. Annyi szenvedést láttunk a szüleinkben, amíg megpróbálták megoldani az anyagi dolgaikat. Az egyik tipikus jele a közömbösségnek, hogy vidáman beszélsz róla, de mégsem megy semmi.

Ezt sokáig éltem. Vagy azt mondod, hogy téged nem érdekel, de mégis küszködsz. Szóval érdemes eljutni ezzel is oda, hogy tudd, alapvetően hogy állsz vele?

Mindenkinek van egy kényelmi zónája, amitől se lejjebb, se feljebb nem megy. Ez lehet egy éppen túlélési szint, vagy lehet milliók felett rendelkezés is. A szüleimnél például azt figyeltem meg, hogy ahányszor náluk járok, mindig valami ilyent hallok: „Most jár le az autó részlete, most majd könnyebben leszünk!”-és lerobban a hűtő. Lejár a hűtő részlete, apám kinyírja a fűkaszát. Lejár annak a részlete, és le kell cserélni a tévét. Szóval állandóan fenntartanak egy bizonyos szintű küzdelmet. Rengeteg embernek a jellemző vonzási szintje a küzdelem, mivel ezt tanulták meg.
Azért van ebben valami jó is. Lefele sem olyan könnyű bukni. Van olyan barátom, aki megtapasztalta, hogy ha otthon ül és nem csinál semmit, akkor is valahogy rátörnek, és a kezébe nyomnak pár forintot. Én magam végigjártam a Caminot úgy, hogy pisztrángvacsorát ettünk a pihenőknél, meg úgy is, hogy 5 eurónk volt kettőnknek 40nap gyaloglásra. És így is ment. Ettünk, volt szállásunk, és jó buli volt. Ha kimozdulsz a megszokottból, megtapasztalod, hogy működik a gondviselés mindenhol, nem csak a megszokottban.

Figyeld meg az érzéseid lefelé is, felfelé is!

Mit érzel, ha koldust látsz? Sajnálod, és a rendszert szidod? Akkor magad is sajnálni fogod, és lesz is oka! Elítéled, hogy dolgozhatna keményen, mint te? Akkor bizony keményen kell majd dolgoznod! Mi lenne, ha egyszerűen éreznéd, hogy most adsz, vagy nem, és rábíznám, hogy mit vonz be. Sok ember még nem engedte meg magának, hogy a pénzt és a szabadidőt összeegyeztesse.

Mit érzel, ha gazdagot látsz? Egy nyitott sportautó egy fiatallal a kormánynál elhúz melletted. Ha lány, akkor van-e olyan gondolatod, hogy mennyit kurválkodhatot érte? A srác, vajon maffiózó? Vagy aputól kapták? Szidod-e a korrupt politikust? Vagy zsidó világ összeesküvéstől félted kis hazánkat? Nem állítom, hogy mindenki becsületesen szerezte a pénzét, de neked mi közöd van hozzá? Amíg erre figyelsz, addig saját rezgéseid is alacsonyan tartod! Több ezotanítótol hallok komoly haragot a pénzt rosszul használók ellen. A rossz tagadása nem tesz jóvá! Az egyik tanító szidja a multikat, a másikkal panaszolja, hogy el kellet adnia néhány lovát, mert nincs pénze, pedig a lovak az élete. Vajon miért? Ítélet, féltékenység, irigység, harag egyik sem segít, csak rombol. Amit nem engedsz meg másnak, azt magadnak sem! Nem tudom, van-e összeesküvés, de csak a saját erőm felfedezése lehet megoldás így is-úgy is.

Szóval tökmindegy milyen alapon figyelsz valakinek a dolgaira, az a te rezgéseidre is hat! Akár a koldust nézed, akár a gazdagot, amit gondolsz, visszahat rád! Tajcsi edzésen szokta mondani az oktató, ha feljövünk valami borzasztónak tűnő pózból, és lazítjuk a begörcsölt izmokat (még kezdők vagyunk), hogy a önsajnálat lebontja az izmokat, úgyhogy mindenki a mellette állót sajnálja inkább! Jó duma, de hülyeség. Az agy nem tesz különbséget, hogy magadat sajnálod, vagy a másikat! Ahogy nem tesz abban sem, hogy magadat ítéled el, vagy a másikat! Amíg tagadod az utat, ahogy más gazdag lett, addig nem engeded meg magadnak, hogy gazdag légy! Szálljunk ki egymás életéből!

Mivel szeretnéd kiérdemelni a bőséget? Ugyanis nem lehet kiérdemelni, mert automatikusan jár. Ezt csak elronthatod a bizonygatással! Egy Tudatos Teremtés hétvégén ülő jó barátom, kétségbeesetten kérdezte, hogy mi kell még tennie, hogy aláírjanak vele egy szerződést? Mert már a 13+1. akadályt hárítja el! Nos, ha bármit hajlandó megtenni, akkor meg is kell tennie! Amíg abból nyer önbecsülést, hogy képes az akadályokat ledönteni, addig akadályokat kap és nem az eredményt! Megkérdeztem, hogy hajlandó-e annyiban hagyni, és arra figyelni, hogy milyen jó érzés az aláírt szerződés? Félórán át jött a füléből a gőz, de lenyugodott. Egy hét múlva aláírták a szerződést, és még két másikat!

Tényleg mekkora teljesítmény kell a pénz megszerzéséhez? Van Gogh két képet adott el életében, Gauguin éhen halt. Egy távolkeleti muksó rajzolt egy gyöszös macskát, és Hello Kitty néven milliárdokat csinált belőle! Idegesítenek a celebek? Ha ő hülyén és tehetségtelenül ki mer állni, és viszi valamire, akkor te mi a fenétől félsz? Tanulj tőlük bátorságot! Nem arra akarlak rávenni, hogy gagyival próbálj érvényesülni, hanem arra, hogy ne becsüld le azt, amid van!
Van, aki kidolgozza a belét semmiért, Helene Hadsell ( A Nyerhetsz írója) pedig könnyedén megnyert minden sorsolást, amit csak szeretett volna. (Hasonló, angolul értőknek: http://www.contestqueen.com/) Ez csak fokozatos ráhangolódás útján megy! Nem kiérdemlés alapján semmiképpen! Sokakat láttam már, hogy így beszélnek: Jóistenem, ha a lottóötöst megkapom, akkor felét az árvaháznak adom! Tényleg azt hiszik, hogy rájuk van szüksége Istennek, hogy tudjon valamit juttatni az árvaháznak? Nem vesztegetős játékot játszunk! Mindent megérdemelsz, csak kérdés, hogy megengeded-e magadnak?

Mersz-e adni magadnak? A legtöbben szégyellik ezt! Egy érdekes sztori: Álarcos rabolók támadtak a családra, megkötözték és megverték a szülőket, majd távoztak az értékekkel. Miért történt ez? Kiderült, hogy a gyerekeikért dolgoztak, nekik gyűjtöttek. Csakhogy a gyerekek azt sem tudták mi a pénz! Inkább egy mese, egy közös játék, vagy valami hasonló kellett volna nekik. Ha nem a szülőé, de a gyereknek sem kell, akkor kié a pénz? A rablóké! Vállald fel már, hogy a tied! Ez nem egy hülye játék, amit a szüleidtől kaptál ajándékba, de vigyázni kellett rá, és csak akkor játszhattál vele, amikor megengedik. Vagyis te kaptad, de mégsem tehettél vele, amit akarsz……..

Járt nálam valaki, aki azt panaszolta, hogy valahányszor kitalálja, hogy kéne neki egy autó, vagy ház, akkor félnap alatt lebeszéli magát. Miért van ez? Hát persze, hogy a közöny (amiről már írtam), hogy ne fájjon! Kiderült, hogy a szülei nagy nehezen felépítették a házat, az egy napig állt és leégett! Kezdhették elölről. Nem is kell, hogy leégjen! Kinek szenvedtek sokat a szülei míg megszereztek valamit? Ki élte meg, hogy felépült a ház, de élvezni nem tudták, mert elváltak? Ez a Csapd le csacsi! -effektus, ha láttad a filmet! Vagy mennyire van bennünk a kuláklista, az államosítás? Ne legyen semmid, mert úgy is elveszik! Ha elég ravasz vagy, akkor persze spirituálisan magyarázod! Ne építs homokvárra, nem ezek a maradandó értékek, az utolsó ingnek nincs zsebe! Ja, persze, de ez nem azt jelenti hogy eldobod, hanem azt, hogy lazán tartod a kezedben, és ha kicsavarná belőle az élet, szomorúság nélkül hagyod menni, és máris látod, hogy honnan jön az új!

Tovább is van, mondjam még?
A következő bejegyzés lesz még az igazán érdekes a pénzről!

I love lové!

HozzászólásokKell ez....

Kedves András!

Kell ez a szókimondás, a valóságos "letolás"...mert ez is igazán hatásos. Köszönjük az írásaid, nagyon tetszenek!!!

További szép napot!Aaaannnyyyira szeretem ezt a mondatodat:

"hogy lazán tartod a kezedben, és ha kicsavarná belőle az élet, szomorúság nélkül hagyod menni, és máris látod, hogy honnan jön az új!"
Hát nem a pénzzel akadt gondom, de kb. így álltam hozzá a dolgokhoz, és szomorúság helyett a jelen derűjével töltekezem.
Köszönöm!Kedves Kikerics!

Nagyot ugorj, és valósítsd meg azt is, amiről még nem is mertél álmodni! :-)Szuper!

András, magamban elneveztelek spirituális Piedone-nak (no nem csak az alkatod miatt :))), mert osztod a pofonokat, de közben nem folyik a vér, hanem nevetünk és tanulunk, csakúgy, mint anno a Piedone filmeken. :)
Van aki az oltárnál szolgál és az oltárból él és ez rendjén van. De van, akinek az oltárról fogalma sincs, mégis abból akar élni. :))) Sokat adsz, még ingyen is! Kívánom, hogy keress egy valag pénzt még ezzel, jár neked! :)
Köszi!
-Fóka :)Kedves András,

tulajdonképpen csak egy kis irónia volt a tréningre utalás...
Én dícsértelek, nagyon jókat írsz, nem is tudom, eddig hogy nem vettem észre, ez a pénz 2. pedig kifejezetten elevenembe talált, mert most itt állok egy nagy ugrás előtt, azt a bizonyos szintet akarom megugrani és keresem mindenhol a módszert, hogy hogyan.

És köszönöm a válaszod és el is mennék a tréningedre.
Szeretettel
KikericsPénzt ne adjak? :-)

Olvasd el a blogom többi részét, és rakd össze magadnak! Nem tartok vissza semmit! :-)Olvassa el a blogomban és használja bárki szabadon, ez nem titok! :-)

A tréningekről pedig annyit, hogy nem játszok olyant, hogy kedvezményesen! Ahhoz képest, hogy kb. 18 év tanulást és kutatást és pár milliót beletettem, nagyon jutányosan adom. :-) Bátran állítom, hogy nagyon kevés olyan tréning van ma, ami ennyi pénzért ilyen tömény tudást adna! Aki akar részt vesz, aki nem nem. És azt is tudni kell, hogy nem lehet mindent leírni, van amihez kell a személyes kontaktus! Bár igyekszem itt megadni mindent. Mert nem kell a pénzed, nem ezért csinálom, annak dacára, hogy ebből élek. Bárki egy kicsit előrelép annak örülök. Azért jött szabadon sok tudás, mert nem akartam soha megtartani. "Amit nekem adsz, mindenkinek adod!-hirdeti a földi hatalom! Amit mindenkinek adsz, nekem adod!- hirdeti az égi hatalom!" (Weöres Sándor)

Szóval olvasd a folytatásokat, lesz még benne érdekes a pénzről!
És fokozatosan kövesd a rezgésskálát felfelé, lépésről lépésre, mert ezt senki nem teszi meg helyetted!
Az, hogy meglátod a tükröd, már fél siker! A leleplezett önhazugság erejének a fele elmegy! Egyszerűen röhögj rá a régi hiteidre, és tudd, hogy nem igazak!Hamarosan írni fogok még a figyelemről, amiben további kulcsokat is találsz!Tükör

Az a jó írás, ami tükröt tart és cselekvésre, de legalább gondolkodásra késztet. Amiket írtál mind nagyon ütős és szemléletes, jó példákkal. Nagyon várom már én is, hogy néhány konkrét gyakorlati tanácsot is adj. Remélem erre nem az lesz a válasz, hogy majd a tréningen, aminek az ára csak nekem kedvezményesen......(:

A legfontosabb kérdésem: igazad van ebben a "kényelmi szintben", ez engem is mindíg megnyugtat, ha nagyon nagy gáz van, eddig mindíg lett valahonnan pénz. Kedves András! HOGYAN LEHET EGGYEL MAGASABB SZINTRE JUTNI?
Ahol pl. már nem az a probléma, hogy hogyan fizetem ki a számlát, hanem az, hogy hogyan cserélem le az autót? stb.

Köszönöm
KikericsKöszönöm, Hölgyeim! :-)

A folytatásban lesz még egy-két tipp, hogy mit tegyél konkrétan! Egyenlőre elég az is, hogy észreveszed, ha hülyeséget gondolsz! A leleplezett gondolat már nem olyan erős. Ne harcolj ellene, csak vedd észre! Esetleg tedd hozzá, hogy eddig ezt gondoltam, eztán nem! Folyt. köv.Kedves András!

Nagyon köszönöm, hogy magamba nézhetek az írásod által...magamra is ismerek..és bármennyire azt mondom, hogy szeretem a pénzt, azt kell, hogy mondjam valójában nem szeretem..és küzdök is. Ok, erre rájöttem, talán látom, hol a hiba a pénz és jólét vonzásában...de akkor azt szeretném kérdezni, mi az első lépés?? hogyan kell gondolni rá? hogyan kell gondolni a koldusra? hogyan idulhatok el azon az úton, ami megváltoztatja a pénzhez való viszonyomat???

Cathyszia

de jó hogy itt vagy a Secreten................élvezetes olvasni téged és nagyon tanulságos. várom a folytatást........nagyon.....még , még. Ugy érzem, hogy gazdaggá olvasom magam általad. Hálás köszönet, hogy vagy, és megosztod velünk az infót.
Ninon:))

András!
Nagyon ott van ez az írásod is a"toppon"!Eszméletlen,hogy mennyire jól és határozottan oda"vágod"a szemünkbe a valóságot!Sokunknak bizony így kell,mert másképpen nem látunk az orrunknál tovább!:(
Szívesen olvasom a te írásaid is mint írtam is már,mert tanulságosak és van mondani valójuk,nem is kicsi..,még akkor is ha "rosszul esik"sokunknak az igazság!!Várom további írásaidat..,és biztos vagyok abban is nem csak egyszer fogom elolvasni őket!Mint más,én sem vagyok "tökéletes"és bőven van még mit tanulnom,bátorkodnom,magamat jobban értékelni,szeretni..,ugyanígy másokat is,a világot is,az embereket és még sorolhatnám.Halandó emberek vagyunk,nem figyelünk sokszor dolgokra,önmagunkra,másokra,stb. de ez nem azt jelenti,hogy nem tudunk változni!Legalább annyira,hogy nekünk és azoknak akiket szeretünk(de nézhetem másik szemszögből is,hogy mindenkit szeretünk..)szebb,boldogabb életünk lehessen!Köszönöm,hogy olvashattam ma is az írásod!Kellemes hétvégét!