Pénz 3.

pénzTedd fel a kérdést magadnak, hogy miért is kell neked a pénz? Élőben itt ki is hagynék egy csomó időt, hogy elgondolkozz rajta! Ha van kedved és időd megtenni ezt, akkor szánd rá magad, mielőtt tovább olvasod, és netán összezavarlak!

Szóval akár kigondoltad, akár simán továbbolvasol, nézz szembe vele, hogy a a legtöbb indokunk öntudatlanul is negatív módon van bennünk megfogalmazva! Egyszerűen valaminek a hiányát akarjuk bepótolni pénzzel! Szóval az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk azért, hogy több pénzünk legyen, az az, hogy összhangba hozzuk magunkat azzal, amit általa akarunk elérni!

Az egyik alap dolog az a szabadság. Hogy állsz ezzel a kérdéssel? Rabja vagy millió körülménynek, ami, ha végre lesz pénzed többé nem számít? Most még el kell ezt a dolgot viselnem, de hamarosan! Akkor lássam ezt a munkát, háziurat, a feleségemet, az anyósomat,(nem kívánt törlendő), amikor a hátam közepét! Mitől függ a szabadságod? És egyáltalán miben rejlik a szabadságod? Sokszor nem a körülményekben, hanem abban tudjuk megélni a szabadságot, hogy hogyan fogjuk fel a körülményeket! Sokan írtak már börtönben megélt szabadságról, és más hasonló dolgokról. Vannak, akik önszántukból, saját választásukból tesznek valamit, de közben úgy élik meg, mintha kényszermunkán lennének! Ha most kicsi szabadságfokot élsz meg, akkor egyszerűen az érzelmeidnek engedd meg, hogy szabadok legyenek! Mindnél több szabadságot élsz meg érzelmileg, annál nagyobb lesz a fizikai szabadságod. (És annál több lesz a pénzed!)

Jártam egy tőzsdetréningen, és az ebédszünetben néhány kérdésből kiderül, hogy az emberek csak két dologtól félnek igazán: attól, hogy lesz pénzük, meg attól, hogy szabadok lesznek. Furán hangzik? Pedig így igaz! Ahogy nem mondja meg senki, hogy mit tegyél, rád szakad a felelősség súlya! És el is ronthatod! Bizony. Nem lesz kire kenni semmit! Mersz-e valójában élni a szabadsággal? Azzal, hogy te határozod meg, hogy mit teszel, kivel és mikor? Elvileg jól hangzik, de a legtöbben képtelenek ezt valóban megengedni maguknak. Éveken át küzdünk a korlátaink ellen, aztán meg nem merünk nélkülük egy lépést sem tenni.

A legtöbb ember ezért is marad korlátok között. Meg azért is, mert ellenük harcol, és ez állandósítja őket! Mert amire figyelsz azt kapod! Szóval számodra a pénz szabadságot, lehetőséget jelent, vagy valami muszáj dolgot. Dolgoznom kell, mert nem tudom kifizetni a számlát, a törlesztőrészletet. Az univerzum legócskább játékai közé tartozik rabszolgaként dolgozni a szabadságunkért! (Ezt teszik pl. a szcientológusok) Hagyd abba a korlátok elleni harcot, és keresd meg a szabadságot belülről!

Szóval keresd meg érzelmileg azt, hogy hogyan érezheted magad szabadnak, még akkor is, ha épp fizikailag nem vagy az. Vedd észre, amikor menekülnél egy helyzetből! Például pocsék a légkör a munkahelyeden. Erre nem az a direkt megoldás, hogy majd a lottó, és akkor vége! Hanem sokkal inkább az, hogy hogyan tudnám jól érezni magam mégis. Ha ezt megtudod oldani, vagy megváltozik a munkahelyi légkör, vagy új munkát találsz, vagy tényleg megnyered a lottót.
Próbáld a pénz szabadság aspektusát látni,amennyire tudod! Ha törlesztőrészleted van, akkor éld meg azt, hogy kaptál egy lehetőséget, hogy előbb is élvezz dolgokat, minthogy összegyűjtötted volna a pénzt. Ha az utolsó filléredet fizeted éppen be, akkor is úgy küld útjára, hogy azt érzed, hogy van miből fizetned. Menjen a legjobb helyre, és sokszorozódva jöjjön vissza! Ha épp adót fizetsz, akkor tudd, hogy csak a dühös szomszéd adóját sikkasztják el, a tiédből a neked tetsző projektet finanszírozzák! :-)

Egy másik dolog, ami számunkra a pénz, az a biztonság! Totálisan bizonytalannak éljük meg magunkat nélküle, és miatta, közben tőle várjuk a biztonságunkat. A valós biztonságérzet egy belső erőből fakad. Talán a gondviselés az egyik legjobb kifejezés, ahogyan ez a belső erő megnyilvánul. Két laza hippi barátom beköltözött egy lakásba, amit megkaptak csak úgy, rezsi fejében. Leterítették a gyékényt az üres kéró közepén, sodortak egy spanglit, majd az egyikük így szólt: már csak néhány bútor kéne! Félóra múlva becsöngetett a szomszéd, hogy neki túl sok a bútora, és hozna át egy párat! Ahogy írtam már valamelyik bejegyzésben, fillérekkel a zsebünkben jártuk a Szentjakab utat. Mindig alakult valahogy. Ha nem a külső dolgoktól várod a biztonságot, akkor belülről kifelé megteremted azt. Ha a külsőtől teszed függővé magad, akkor örökre félelemben maradsz, mert tudod, hogy minden külső mulandó. Építsd fel a „rezgésekbe” vetett bizalmad, ennek külső jele is lesz! A belső gazdagság tud kívül manifesztálódni, fordítva nem megy! „A hullámokat az számlálja, ki a sötétben hallgatja a hullámverést, és nem az, aki látja a tengert!”

Szép nyelvünk tehetősnek hívja a gazdagot. Néha azért gondoljuk, hogy pénzre van szükségünk, mert valamit nem tehetnénk másképpen. Majd, ha ennyi meg annyi pénzem lesz, akkor majd ezt, vagy azt csinálom! Rá kéne döbbenni, hogy ennek nagy része önáltatás. Rengeteg mindent megtehetnél egy fillér nélkül is, de nem teszed! Kezdj bele az életedbe még a lottóötös előtt, mert elmúlik! Kezdj bele, annyi minden klassz dolgot tehetsz egy fillér nélkül, még Caminózhatsz is, ha elég elszánt vagy! :-)

Ugyanígy az erőt sem pótolja a pénz. És a férfiasság is inkább a tudatos jelenlétből fakad, mint a nagy autóból, kis mobiltelefonból, vastag pénztárcából és marék viagrából.

Szóval, ha több pénzt szeretnél, akkor fejleszd belülről azokat a területeket, amiket a pénzzel akartál megoldani! Találj belső erőt, biztonságot, cselekvést, szabadságot, függetlenül a pénztől és a pénz jönni fog hozzá!

Mi lehet tehát az indok, ami miatt kellhet a pénz? Játék. Semmi más, csak játék.
Van még tovább is! :-)

HozzászólásokKedves András !!

Köszönöm írásaidat ,
szép kis összefoglaló a pénzről a hozzáállásról ..
valóban ez belülről jön ..
remélem sokan változtatnak a hozzáállásukon és elmondhatják legalább azt hogy most már van és telik mindarra ami a vágyuk ,
a belső igazi vágyukra figyelnek .. nem a külsőségekre , az elvárt igényekre
minden ember életében több ilyen lehetőség akad ..csak értékelni kellene ,
néha visszagondolni hol hibáztuk el (?)
a következő más milyen lehetőség lesz , de legyünk tudatosak .. a görcsös akarás .. még nem vezetette előrébb ..
a játék a gyermeki játék az inkább
úgy mondanám a spontenitás az inkább lenne a megoldás .
Kinek mikor jön el megint ? ez a lehetőség .. ?
hát nem biztos hogy egy jó relaxálás , fokuszálás , autogén tréning , új fajat meditáció után jön el ..
amikor meint azt érezzük jön a pénz , bánni tudni kellene vele mint az erő müvész a ringben , harcol , önmagáért , lelkéért , megtartásért ,
( sokan mondanák majd én megmutatom csak sose apadjon el .. na itt a nagy tévedés , mert elapad egy idő után újból és újból )
nem a költekezést kell tanítani a pénz megtartást !!!!!!!!!
az a legnehezebb !! és a legfájdalmasabb
azt is meg kell tanulni , tanítani a gyarapítást ,
és megint kopp lesz ez is törvényszerű , ezt is mondani kell , elfogadtatni hogy ez így műkszik
mi nem tudunk vagy is csak töredéke képes rá hogy milliárdokat szerezzen
( nem keresni , munkát lehet keresni és jövedelmet érte )
inkább a kapcsolat , információ , vidámság és MIndég mosolyogni ( az sokat használ !!) szükségeltetik.
nem az önsajnálat , és nem is behúzott nyak korszakában a szemünk szükületében az már biztos , van mire figyelni . ajjaj
várom a folytatást !!!
üdv.Köszönöm szépen!! Iszom

Köszönöm szépen!! Iszom szavaidat, mostanában nagyon rajta vagyok az ügyön (pénz+én kapcsolat) :D
Teljesen igazad van, de legfőképpen azért örülök, mert -kis egoista módjára rögvest magamra vonatkoztatva az elhangzottakat- jó úton haladok :))
És ez elégedettséggel tölt el.