Pénz 4. Gyakorlati blokkoldás

Két dologgal tudjuk szuper módon hárítani a pénzt. Az egyik, hogy azt gondolod, hogy nem vagy méltó rá. A másik, hogy a pénz nem méltó hozzád. Ha elég jól csinálod, akkor mindkettő megvan! :-)

Leírok két gyakorlatot, ami sokaknak segített már. Az első abban segít, hogy a spiritualitást és a pénzt össze tudd egyeztetni. Általában a spirituális úton a pénzzel meg a szexszel nem tudunk mit kezdeni. Az India Misztikája- Egység Tanítói című könyvben szerepel két guru, akik hitelesen közvetítik a teljesség tanítását. Az egyiküknek fogadalma volt a pénz ellen, és még álmában is elhúzta a kezét, amikor hozzá akartak érinteni egy pénzérmét. A másikuk az Indiai Nemzeti Bank elnöke, és szabadidejében golfozik. A tanításaik pedig ugyanarról szólnak.

Szóval, ha gyanítod van ilyen összeférhetetlenség benned, akkor tedd a következőt: Ha van oltárod, akkor tedd előtte, ha nincs egyszerűen gyújts egy gyertyát, és fordulj ahhoz a felsőbb erőhöz, aki számodra a teljességet képviseli. (Isten, Jézus, Univerzum, stb.) Mond ezt, vagy valami hasonlót: "Ha előző életeim bármelyikében korlátozó fogadalmat tettem gazdagsággal, vagy szexualitással kapcsolatban, akkor ezt most szeretettel visszaadom, és megengedem magamnak, hogy a teljességet ezeken a területeken is kötődés nélkül megéljem!"

Nem feltétlenül a spiritualitás jelenthet csak korlátot. Figyeld meg, hogy van-e olyan dédelgetett énképed, ami nem passzol össze a gazdagsággal? Amit nem tehetsz, ha van pénzed? Ez lehet teljesen blődi is. Például nekem volt egy olyan, hogy én hippifélének érzem magam. Tök jó stoppal járni, lepukkant helyeken éjszakázni, youth hostelekben lakni. Ha nekem annyi pénzem lesz, hogy ötcsillagos szállodákban lakhatok, akkor csupa unalmas figurával fogok utazni, szinte egy buborékban, ami elválaszt a valódi élettől! Első pillanatra fel sem merül bennem, hogy a több pénz lehetőség és nem kötelezvény. Lehetek akár bankkártyás hippi is. :-)

Egy másik gyakorlat, ami nem előző életekkel foglalkozik, hanem genetikával, segít abban, hogy észrevétlen korlátokat átlépj. Sokan nem mernek többet birtokolni, vagy könnyebben boldogulni, mint a szüleik. Ha ők szenvedtek, akkor tartozom én is nekik azzal, hogy szenvedjek. Nem léphetek át a fejük felett! Van olyan barátom, aki nem mer munkát változtatni, pedig már unja a régit, és a másikat jobban csinálná. Túl sok áldozatot hoztak a szülei, hogy tanulhasson, hogy ezt az állást betölthesse. Amíg tartozol valakinek, addig neked nem lehet. Ez fura, de a bőség egyik legnagyobb blokkja ez lehet! A tartozás érzése megfoszt attól, hogy szabadon merd birtokolni amit akarsz. És ráadásul haragudni fogsz arra, akinek tartozol!

Szóval képzeld el magad előtt a szüleidet, nagyszüleidet, és vissza annyi generációt, amennyit csak tudsz. Hajolj meg feléjük, és mondj valami hasonlót. „Köszönöm, amit kaptam! Szeretlek titeket, és kérlek szeressetek és fogadjatok el, ha többet akarok elérni, könnyebben és boldogabban mint ti! Minden tartozásomat felétek ezennel leteszek! Minden tartozásotokat bárki felé, amit örököltem, elrendezettnek nyilvánítok! Megengedem magamnak a bőséget, sikert és az örömöt!” Figyeld meg, hogy a végére jól érzed-e magad, megkönnyebbülve, vagy még mindig csak „akarod” letenni a terhet! Addig csináld, amíg könnyűvé nem válik a lelked! Ha van tartozás érzésed, akár megfoghatatlan személy felé is, bizonytalan módon, és nem sikerül letenned, akkor csak fogadd el! Ne harcolj ellene! Csak elfogadva és gyengéden csináld! Ha van élő személy (vagy bank), aki követel tőled valamit, küldjél felé szeretetet és a rossz érzést ereszd szélnek, amennyire tudod!

Még egy direkt írásom lesz a pénzről, aztán más témák is jönnek!

Aranyeső hulljon rátok! :-)

HozzászólásokKedves András!

Írásaidat olvasom és sokat tanulok belőle.Miért csak ehhez szólok hozzá?Mert ebben találtam meg ami eddig blokkolt.
Tanácsaidat megfogadva,köszönettel tartozom Neked!
Boldog és sikeres napokat kívánok szeretettel:Ágica:-)

Szívesen!

A Szülők kérdése egy nagy falat! Írok még bőven róla! Róluk szól a Tudatos Teremtés tanfolyam nagy része... Nem véletlenül!Thenx! Mr.Palacskó!

Nagyon klassz!
Évekig azért nem tudtam belekezdeni dolgokba, mert éreztem, hogy a szülőm neheztel rám. Ezt ki sem tudtam mondani, csak egy pillanatban épp felismertem. Ma már nem hagyom magam. Ha van egy ötletem, akkor igyekszem megvalósítani. Nem is nézem, nem izgulok, hogy jó, vagy rossz, majd jön a tapasztalat. Most is neheztelt rám valaki, de én úgy éreztem, hogy 100%-ig mindent megtettem ami tőlem telt, és ezzel a tudattal lépek tovább. Köszönöm a blogodat!