Pénz 5

pénzMég maradt egypár gondolat a pénzzel kapcsolatban! :-)

Már írtam arról, hogy mire kellhet a pénz, de csak az elvontabb dolgokat, mint szabadság, vagy biztonság említettem. Kellhet például autóra, vagy pöttyös labdára is. Sokszor célszerűbb a vizualizáció, vagy hasonló gyakorlat esetén direkt módon a célt elképzelni, és a pénzt kihagyni a folyamatból!

A Caminot jártuk, amikor elhatároztuk, hogy legyen már valami anyagi jellegű cél is, ha már a spirituális adott. Cimborám motort szeretett volna. Utána szóltunk a motorosoknak, hogy adnák már neki a vasat. Néhányszor elképzelte magát a nyeregben. Játszottunk. Santiagoba érve azt tapasztaltuk, hogy nagy a vonatokon a zsufi, három nappal későbbre kaptunk csak helyet. Ő még dühöngött is egy sort, de mondtam neki, hogy oka lehet! Volt is. Találkoztunk egy úton megismert arccal, aki felajánlott egy BMW túramocit ajándékba. Még fizette is volna a behajózás költségeit Amerikából. Leesett az állunk. Sajna az akkori törvényeink nem tették lehetővé, hogy üzembe helyezzük, így maradt a vas Arizónában. Viszont tippeljétek meg, hogy ki nyerte utána a motor kiállítás fődíját?

Ha arról írok, hogy hagyd ki a pénzt a képből, nem hallgathatom el egy fura berögzülésünket! Gyerekkorban kinek volt az az élménye, hogy azt mondják a szülők, hogy nincs pénz, de azt látod, hogy valamilyen rejtélyes módon minden ami kell megvan? Ezt azóta is ismétlik sokan. Mintha oltásunk lenne az ellen, hogy legyen egy kis cash a zsebben. :-)

Ha valaki mondjuk autót szeretne, akkor itt egy érdekes történet, aminek fontos a tanulsága! Joe Vitale weboldala arról szól, hogy hogyan vonzz be egy új autót. Mivel a hit nagy dolgokra képes, egy pasi csodát tett rövid idő alatt. Egy bentleyt szeretett volna, ami egy negyedmillió dolláros járgány. A kocsmájában ült, mikor megállt egy ilyen, és a vezetője bement és mellé csüccsent a bárpultnál. Beszélgetni kezdtek, megjegyezte, hogy szép az autó, mire a tulaj visszakérdezett, hogy szeretné-e? Nincs nekem annyi pénzem, talán 5000 dolcsi a bankban! Elég lesz, holnap válok és úgyis elvinné az a k..! Szóval kapott a nagy hite által egy bentleyt ötezerért. Innen jöttek a gondok! A csávesz portás volt valahol, nem keresett sokat. Nem volt garázsa, és rossz környéken lakott. Egész éjjel leste az ablakból, hogy rendben van-e! Nagy volt, sokat kellet bele tankolni, nehéz volt vele parkolni, több borravalót vártak el, ha ezzel megjelent. Végül az apja garázsába tette, de az elvitte egy próbakörre, és meghúzta az oldalát. Végül 150.000dollárért eladta, amivel még mindig jól járt nagyon. Tanulság? Hirtelen vágyból sok mindent megteremthetsz, de ha alaposan felépíted, akkor helye is lesz a dolgoknak az életedben. A figura is elhatározta, hogy előbb olyan életet teremt magának, ahol van garázsa, pénze borravalóra, és így vezet majd újra bentleyt!

Ábrahámot kérdezte egy leszbikus hölgy, hogy mikor fogadják már el őket, és házasodhatnak össze? Amellett, hogy rávilágított Abe arra, hogy milyen dolog az, hogy nem fogadja el, hogy őt nem fogadják el, volt még egy érdekes részlet. Azért is szeretnének házasodni, mert az adókedvezménnyel járna. Mire Abe: amíg sajnálkozol néhány dolláron, addig elmulasztasz milliókat!
Ha több adót, gyerektartást, gázszámlát, akármit akarnak tőled, akkor haragszol erre, vagy ráhangolódsz a megnövekedett igényre, és még több pénzt vonzol? Apám szokta mondani, hogy kérjenek tőlem jó sokat, és tudjam fizetni!

Más:

Legtöbben azzal szúrják el a rezgéseiket, hogy nem tudják, honnan fog jönni a pénz, és ez zavarja őket. Persze hogy nem tudod! Ha eddig tudtad volna, akkor most lenne pénzed! Merd ne tudni! Vagyis, ha azon kapod magad, hogy azon rágódsz, hogy honnan lesz vajon, akkor ereszd szélnek azt, hogy tudni akarod! Emlékszel a mi leszel, ha nagy leszel kérdésre? Állandóan meg kellett magyaráznunk hogy hogyan képzeljük a jövőt! És ha mondtunk egy szép végcélt, akkor jött a kérdés, de mégis hogyan? Anyukámtól megkérdeztem, hogy tudta-e tíz éve, hogy mi lesz most, és az van-e és úgy ahogy elképzelte? Nem. Akkor mi a fenét vár tőlem? Elmosolyogta magát és békén hagyott. Szóval ne félj attól, hogy nem tudod a részleteket, azok majd kialakulnak! Amikor Maharishi Mahesh előadta a terveit és megkérdezték honnan vesz rá pénzt, akkor azt mondta: onnan ahol az lesz!
Ez fontosabb mint sokan sejtik! Az ember hajlamos a megszokottba kapaszkodni, és fél az ismeretlentől. Lehet, hogy most rossz neked, de ismerős rossz. És inkább ezt választjuk, mint az ismeretlent, a nem tudást. Erről még fogok írni!
Fred Allan Wolf (szerepel a Titokban is és a Mi a csudát tudunk?-ban is) kvantumfizikai talánya a következő: Van két dobozod. Az egyikben a havi fizud fixen, a másikban vagy egymillió dollár, vagy semmi. Két választásod lehet: Vagy választod azt a dobozt, amiben talán van egy milla, vagy választod mindkettőt. És itt bukja be szinte mindenki a szerencséjét! Aki biztosra megy, az lecsökkenti szinte zéróra a millió esélyét. Figyelem nem azt mondtam, hogy ne menj be holnap dolgozni, mert jön a lottóötös! Csak annyit, hogy magadon belül ne a megszokott biztonsági játékot játszd, mert nem visz előre! A megszokott akkor is meglesz, ha a ráhangolódásod előremozdul az ismeretlenbe!

Írni fogok még az ismeretlenről, az ürességről, a munkáról az ellenállásokról, a sikertől való félelemről, ezek jól kiegészíthetik azt, amit eddig a pénzről írtam!

Legyetek ti is milliomosok! Lélekben mindenképp!

Címkék:

HozzászólásokNagyon tetszett az

Nagyon tetszett az írásod,amik végül is a tények,de szerintem minden ember számára fontosak.Köszönöm András! Kérek

Köszönöm András! Kérek még....
írást :):)

tégedpénz

ÉN ,mostanában kezdek Velatek ismerkedni s mondhatom, nagyon élvezem! De valami nem stimmel nálam. Lépek egyet előre, kettőt hátra! Mit tanácsoltok?pénz

ÉN ,mostanában kezdek Velatek ismerkedni s mondhatom, nagyon élvezem! De valami nem stimmel nálam. Lépek egyet előre, kettőt hátra! Mit tanácsoltok?pénz

ÉN De valami nem stimmel nálam,mostanában kezdek Velatek ismerkedni s mondhatom, nagyon élvezem! De valami nem stimmel nálam. Lépek egyet előre, kettőt hátra! Mit tanácsoltok?...

"Kérjenek tőlem jó sokat, és tudjam fizetni!" - ezt megjegyzem magamnak:)

Üdv. M.:)

Tökre szeretem olvasni az írásaid. (Bár ezt nyílván mások is mondták már... :P) Abban nagyon igazad van, hogy az ember mennyire fél az ismeretlentől. Anyukámon láttam ezt tavaly, amikor munkát változtatott. (Bevonzotta a legjobbat :D) Eleinte félve ment be az új helyre, most már teljesen a része lett. Ám mielőtt elkezdődött volna az egész cécó, a megszokásból nagyon nehéz volt kitörni. Erre kell valahogy megtanítani az embereket, ne féljenek, bízzanak. De a XX. század valahogy kiölte a bizalmat szinte mindenkiből. Nehéz újra felépíteni. De nem lehetetlen. Nagy munka, de mindneképp megéri.

Várom további írásaid,
Trill :)