Pénz - pénztelenség

pénzmágnesMegvált mesés vagyonától egy osztrák milliomos, hogy újra boldognak érezze magát és hogy másokon segítsen.

Nahát... hogy épp most futottam bele ebbe a cikkbe: Index cikk

A 49 éves Karl Rabeder utolsó nagy vagyontárgya, egy 1,5 millió eurót érő tiroli villa kedden sorsjegy útján cserélt gazdát.

Az új tulajdonos egy bajorországi nő lett, egyike annak a 21 ezer 999 embernek, akik vásároltak a 99 eurós szelvényekből. A több mint 300 négyzetméteres ház közel háromezer négyzetméteres telken fekszik, edzőterem, úszómedence és strandröplabdapálya is tartozik hozzá.

"A vagyon teher" - vallja Rabeder. Milliókat hozó cégétől, dél-franciaországi nyaralójától, számos kisrepülőgépétől és egy luxuslimuzinjától már korábban megvált. "Lassan kezdem magam jól és könnyűnek érezni" - mondta a keddi sorsolás után az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint.

A bevételekből 2009-ben egy fejlődő térségekben mikrohiteleket nyújtó nonprofit szervezetet hozott létre a volt milliomos, MyMicroCredit néven. Az eddig rendelkezésre álló tőkét ki akarja egészíteni azzal, hogy vagyonos svájci, német és osztrák adományozókat is megnyer a célnak. A szervezet jelenleg Latin-Amerikában tevékenykedik, de Rabeder elképzelései között szerepel Dél-Afrika is.

Mint elmondta, a meghatározó élmény Latin-Amerikában érte, amikor látta, "hogy az ott élő legtöbb szegény ember boldogabb, mint Európában a gazdagok". "Ezzel valami nincs rendjén. A reklámok bebeszélik nekünk, hogy csak akkor vagyunk gazdagok, ha márkás farmert hordunk és házunk van" - nyilatkozta a Focus című német magazinnak. "Feltettem magamnak a kérdést, hogy mi tesz igazán boldoggá. A gazdagságra törekvés és a fogyasztás nyilvánvalóan nem. Engem az olyan dolgok tesznek boldoggá, amik nem kerülnek semmibe" - tette hozzá.

Karl Rabeder a maga erejéből, kertészeti és dísztárgyvállalkozásából gazdagodott meg, s csaknem egymilliárd forintnyi vagyon felett rendelkezett, mielőtt úgy döntött, hogy hátat fordít a luxusnak, és segít a szegénységben élőkön. Jelenleg havi ezer euróból él. A jövőben sem szándékozik ennél többet költeni, s egy kétszobás lakásba vagy egy hegyi kunyhóba akar visszavonulni.

Hozzászólásokérdekesek a reakciók, hogy

érdekesek a reakciók, hogy kinek mi esik le a cikkből :-)21 300 db sorsjegy X 99€ = 2 108 700€

Végül is... erős ingatlan-túlkínálatban egy 1,5 M€ névleges piaci értékű luxusingatlant 2,1 M€ eladni... :). HUF-ban kb. 180 millát hozzá is csapott a jótékony vagyonkájához.
- Ne legyé najív, Bugsy fijam, te drááága!Igazán az tesz boldoggá -

Igazán az tesz boldoggá - engem személy szerint - ha a szeretteimmel tölthetek annyi időt, amennyit csak lehet. Igen ám, de ahogy a volt férjem mondogatta mindig, a szerelemből nem lehet megélni. Szóval ez kérem igen fogós kérdés. Mindenesetre tény, hogy sokkal jobb, ha van kit/kiket szeretni, szerény életmód mellett, mint ülni a milliókon egyedül, vagy érdekemberek között.) Kíváncsi leszek, divattá válik-e megválni a millióktól, vagy elszigetelt példa marad:)Én is szívesen élnék így:

Lakás megvan, dolgozni nem kell, havi majdnem 300.000 ft-ot elkölthetek.
Tulajdonképpen mindene megvan egész életére. Már csak jó nők kellenek XDJé!

Ő sem levegőből él! :D
És a vagyonát sem így szerezte. :D