Mi történik valójában a pletyka által?

pletykaA pletyka a megítélés rögzítése, ítélkezés. Valódi fekete mágia. A paraziták Kánaánja.

Az egység tudatosságban minden létező ugyanannak az egy Istennek a részei. Az Isten benne van mindenben, tehát te is az vagy. Szóval minden létező maga az Isten. Amikor megítélsz valakit valamiért, önmagad részét ítéled meg. És az a tudattalanság, a sötétség. A létezésnek arról kellene szólnia, hogy kisugározd a fényedet, a szeretetedet, a csodálatodat, mindenre és mindenkire. A pletykálkodás viszont lezárja ezt a fényt, és ezáltal a pletykálkodó, és a pletyka tárgya sötétségben marad. A pletykálkodás nagyon alacsony tudatosságot tükröz. Annak aki a tudatos létezésre törekszik kerülnie kell a pletykát.

A pletykálkodó embert nem a szeretet, és a fény táplálja, hanem parazitaként veszi el más emberek energiáját.

Figyeljétek meg mi történik a pletykálkodások közben, és azután döbbenten fogjátok megtapasztalni hogy mi is történik valójában. Szeretnél-e létezni egy olyan világban ahol senki sem ítélkezik, pletykálkodik? Ha igen, kezdj el úgy élni.

Szeretettel.
Évi

Nézzétek meg a többi írásomat is az Új föld vírtuson, szóljatok ott is hozzá, értékeljétek, mondjátok el véleményeteket. Köszönöm nektek.
Írjátok meg ti hogyan gondoljátok mi a pletykálkodás hatása önmagatokra és másokra nézve.

Hozzászólások.........

csenge333igaz

az a legszörnyűbb az egészben, hogy bár bennünk van Isten, mégis emberként kell helytállnunk, az összes emberi tökéletlenségünkkel, s szerintem aki ilyen magasságokat még képtelen megélni, annak tuti, hogy van köze a pletykához....gondold el...ma beszól neked valaki a munkahelyen, hazamész és elmeséled, majd hozzáteszed, hogy ezt hogy élted meg...már ez is pletyka....vagy ha megnézel egy darabot és közlöd, hogy szerinted pocsék volt a színész, ez is pletyka, mert lehet, hogymásnak tetszett, de neked nem és ennek hangot is adsz....azt gondolom, hogy egy pletyka még építő is lehet...például legutóbb egy céges pletykának köszönhetően hallottam magamról valamit, ami sok mindent megértetett velem...én ezeket nem pletykának fogom fel, számomra az a pletyka, amit tudatos negatív elferdítése valaki mondatainak keverés céljából....de lehet hogy tévedek....mi lenne velünk pletyka nélkül? miről beszélnénk? hisz napi életünk során a külvilágból , egy harmadik személytől ingereket kapunk, amik kiváltanak belőlünk érzéseket, s ezeket biztosan megosztjuk barátunkkal, anyánkkal, gyerekünkkel, férjünkkel stb....jelenlegi fejlettségi szintemen ilyen aspektusból tudom csak megközelíteni a dolgokat, deeeeee, ha most a szívemre teszem a kezemet, akkor igen is sajnos néha engem is elkap a hév, s olyat mondok, amit nem kellene, mert tudom, hogy megbántok vele másokat...ez pletyka, merthogy egy harmadik személynek mondom:((( nadehát a főnökömnek már csak nem mondhatom meg, hogy mi a véleményem róla:)))))))
szóval még ilyen alacson szinten is érzem, hogy sajnos van sok igazság a felvetésedben....íme egy újabb feladat:)))
szép tavaszi napot kívánok mindenkinekKedves Éva!

Szívesen olvasnék erről bővebben is, biztos mások is így vannak vele.
Nos, tényleg nem vitatkozni akartam, csak elmondtam a véleményemet. Ezért jó a dolog, én ez vagyok, ilyen véleménnyel, te pedig más, más véleménnyel, más ismeretanyaggal és ettől leszünk színesek.
Azért köszönöm, hogy hozzászólhattam.Kedves Domcsi!

Neked is igazad van.Tudod erről a témáról sok cikket lehene írni,de én próbáltam tömören fogalmazni,és ez sikrült is.Mint neked is ,és másoknak is jól jött volna ha bővebben kifejtem de ezt nem lehet egy cikkben.De örülök hogy mégis értjük egymást.ÉviKedves Éva!

Igazad van és lehet, hogy félreértelmeztelek. Nem olvasok Kuthumi anyagokat, sem Tóbiás anyagokat, mert még nem vagyok olyan fejlett szinten, hogy ezt értelmezni tudjam. Olvasok helyette sok mást, ami érdekel. Például pszichológiai könyveket. Pszichológia órán beszéltünk még elsőben a pletykáról, a pletyka értékelhetőségéről, üzleti kommunikációból is tanultam. Nos, én akkor úgy tanultam, hogy pletyka két ember közötti szóbeszéd általában egy harmadik félről. Ez lehet jó, vagy lehet rossz. Minden jóban van rossz is, és ez fordítva is igaz. De a lényege, hogy mindig valaki másról szól, soha nem azokról, akik jelen vannak. Valaki egyszer az állapította meg, és egészen tágan értelmezte a pletyka fogalmát, hogy a pletyka egy olyan beszélgetés, amelynek nem bizonyított a ténye, vagy olyan tényeket állít, tartalmaz, amelyet senki nem cáfolt meg. Szóbeszéd, amely terjed (nem véletlenül hívnak virágot is pletykának, terjed, ha akarod, ha nem).

Te most azt mondod, hogy jó lenne olyan világban élni, ahol nincs pletyka. De gondolkozzon el azon is, hogy leülnél az egyik barátnőddel beszélgetni, vagy próbálnád a tudásod legjavát átadni másnak és nem hozhatnád fel, például azt: Olvastam a Kuthumi anyagban, hogy….. Mert máris egy harmadik félről , egy harmadik fél tanításáról beszélsz, effektíve valamilyen szinten pletykálsz. DE teszem hozzá, hogy ez pozitív tartalommal bír.
Akkor osszuk ketté a dolgot: van pozitív és negatív pletyka. Legyen a negatív pletyka az a bizonyos fekete mágia, amiről te írsz. Ámen, ezzel nem tudok mit kezdeni, mert igazad van, hogy nem olvastam hozzá tartozó anyagot. De azt gondolom, hogy akkor sem jelenthetjük ki: pletyka nélküli világban akarok élni.
Lehet, hogy azt gondolod, még mindig nem értelek, hogy kötekedni akarok. Nincs szándékomban, ez tényleg csak az én saját véleményem. És ezért vagyunk érdekesek, mert mindenkinek más véleménye van a dologról.

És, hogy ezt a komoly témát egy picit megtörjem, íme egy vicc:
Mi az abszolút pletyka?
- Amikor a néma elmondja a süketnek, hogy a vak látta a bénát szaladni.Kedves Domcsi!

Ez a te véleményed, de ha alaposan elolvasod megérted, pontosan miről beszélek azt hiszem félreértesz valamit.Ha elolvasod a Kuthumi amyagokat és a Tóbiás anyagokat akkor lesz igazán érthető a számodra.Valószínű még idegen neked ezek a fajta gondolatok érzések.A 20 hónapos Hannácska ezt a sorsot írta meg magának.Persze lehet neki segíteni és kell is de mielőtt leszületett ő már tudta mi vár és ez nem pletyka az hogy, szájról szájra terjed a segítség a számára.Összetéveszted, a megkölömböztető képessgről beszélek.Évi.Kedves Éva!

A cikked jól összefogott, valójában azonban nem értek vele egyet és ezért elnézésedet kérem.
Az a baj, hogy a pletyka mögé rögtön negatív tartalmat teszünk, ugyanakkor ennek lehet pozitív tartalma is. Nézd csak meg az oldalt: Nyuszi-musziról kiderült, hogy beteg! Segítsünk a húszhónapos Hannácskának! Valamilyen szinten ez is egy pletyka, hiszen szájról szájra jár. Mégis pozitív értelemben, hiszen segíteni akarnak, akarunk másoknak vele. Vagy a másik példám: amikor megvolt a szilveszteri buli, akkor szerintem utána még otthon azok közül, akik ott voltak, sokat beszélgettek arról, hogy milyen jó volt, milyen jól éreztük magunkat, ki hogyan viselkedett. Azok, akik megnézték a képeket, azok is biztosan beszéltek másnak róla, vagy itt a többiekkel. Ez is pletyka, de ennek sincsen negatív tartalma. Pusztán egy tényközlés, hogy jól éreztük magunkat, xy-nak ilyen volt sminkje, a ruhája, a haja, a véleménye, a tánc, a zenéje, ajándéka, stb. De én azt gondolom, hogy pletyka. Effektíve, magát a pletykát nem tudod kizárni az életedből, max. igyekszel a negatívra nem odafigyelni és nem továbbadni. Pletyka nélküli világban nem is lenne miről beszélni, mert nem mondhatnád el, csak a saját véleményedet, de már nem beszélhetnél egy másik ember véleményéről, gondolatairól, könyvéről, mert máris pletykáltál.
Nem kell velem egy állásponton lenni. Ez csak egy saját gondolat. De köszönöm, hogy elolvastad.Drága Katis!

Örülök annak, hogy te is így látod a dolgokat.Ha elolvasod Lemúriát akkor megérted milyen világ az, és hogyan érhető el az ítélkezés, és félelem nélküli élet. A többi írásom is segít ebben.
Szeretettel.Évi
Látogassa el a oldalamra és ott is szólj hozzá, ezzel másoknak is segíthetsz megérteni a dolgokat a te meglátásoddal.Drága Éva,

Nagyon jó,hogy ezt leírtad,mert ez teljesen így igaz.
Korábban elfigyeltem pár ismeretségi körömbe tartozó embert,akik azzal töltik az idejüket,mikor összejönnek,hogy együtt jól érezzék magukat,hogy folytonosan a másik ember életét beszélik ki,közben ítélkeznek.
A második alkalom után csoda,hogy nem mentem közéjük?
Ahogy írtad: "Szeretnél-e létezni egy olyan világban ahol senki sem ítélkezik, pletykálkodik? Ha igen, kezdj el úgy élni."
Nem tudom pontosan mióta,de így élek.Akikről mesélek másoknak,elmondom a jó történeteket,ha kérdeznek,vagy ami időt együtt töltöttünk.A többi a másik magánélete.
Persze olykor előfordul,hogy valakinek a viselkedését hosszú távon nem vagyok még képes tolerálni,akkor kikívánkozik belőlem,de ezt az adott személynek is képes vagyok a szemébe mondani megbántás nélkül.
Érezhetően van különbség a különböző hozzáállással a másikról beszélő emberek között.
/megjelenésben,viselkedésben.amit személy szerint tapasztaltam/.

Csodás napot:)Ágica drága...

Aranyos vagy, szeretem a véleményedet olvasni.Szeretettel:ÉviÉvikém...

Igen a pletyka , ha úgy nézzük itélkezés. De emberi kapcsolatokban, beszélgetésekkor szinte elkerülhetetlen, hogy véleményt mondjunk másokról. A baj ott kezdödik, mikor a másik , másféle módon adja tovább.... Érdekes ez a cikked is! Ölel:ágicaizlesek...pofonok

Szerintem nem feltetlenul egy rossz dolog a pletykalas, valakibol izgalmat, erdeklodest valthat ki a pletykalas, tehat pozitiv hatassal is birhat.
Egy masik dolog ha rolad pletykalnak, es ez tudomasodra is jut.
Ha velem ilyen tortenik, egyszeruen kiszurom az eletembol a tenyt hogy letezik az adott pletyka, vagy inkabb elszorakozok rajtuk kiszinezem oket es nevetseges tenykent vazolom fel. Ebben az esetben meg noveli az onbizalmamat is, mert egy negativ helyzetbol egyertelmuen pozitivan-mosolyogva jovok ki.

Udv ^_-Hidd el ElvenSpirit, hogy...

Hidd el ElvenSpirit, hogy azoknak az embereknek a társaságát nem is igazán fogod akarni akik pletykálnak,mert megtapasztalod , és meglátod miről is beszélnek.El fogod kerülni őket, és új társaságba kerülsz majd akik magasabb tudatossággal bírnak.Én is a Louise L .Hay éld az életed című könyvel kezdtem el az utamat 12 évvel ezelőtt de mai nap is sokszor eszebe jutnak a szavai nagyon jó könyv.
szeretettel.ÉviHát igen Gini 99 ezért is írtam.

Hát igen Gini 99 ezért is írtam. Tudod amiket írok azok a saját tapasztalataim és a sok elolvasott renget információt amit megértettem.Én is úgy mint te ledöbbentem amikor megértettem és tudatosítottam magamban mi is a pletyka.Az önvizsgálatot amikor elvégeztem magamban, utánna már jó volt érezni az igazságot .Louise L. Hay is írt erről

Louise L. Hay is írt erről valamelyik könyvében, hogy a pletykálkodással önmagunknak is ártunk. Amikor ő abbahagyta a pletykálkodást, azt vette észre, hogy szinte nem is maradt mondanivalója. Egyébként ez valahogy annyira társasági tevékenység, hogy ha az ember nem akar benne részt venni, akkor a többiek furcsán néznek rá, sőt akár ellenségesen is nézhetnek rá, kiközösíthetik. Másrészt nagyon hozzá is szoktunk, így nem olyan könnyű leszokni róla, néha olyan, mintha a cigiről való leszokás is könnyebb lenne.Drága Évi!

Harmadszor olvastam el ezt a blogot.
Már az első mondata is húsbavágott, kijózanító..
Mindenki esett már áldozatául a pletykának és talán részt is vett benne.
Borzalmas, égető, értelmezhetetlen káoszt teremt abban akit érint.
Tökéletes, az első sor TÖKÉLETES!
Köszönöm Neked!

www.aminababa.com
www.flavin7.com/gini99