Hatalmas nyeremény

pókerSziasztok! :) Ezúttal pókerről írok, de nem csak pókereseknek! Tanulságos pókerezést fejeztem be pár perccel ezelött. És a tanulság, nem csak a pókerről szól. Ez a tanulság, akár egy útravaló is lehet néhány ember számára. Legyen hasznos számotokra is! Írás közben derült ki számomra, hogy nem csak a friss tanulságot osztom meg veletek, hanem korábbiakat is. És ezek a tanulságok, az életről is szólnak.

Imádom a pókert! :) Sokféle fajtálya van, én No Limit Texas Holdemet játszom. Az elmúlt pár évben, ez a fajta, nagy népszerűségre tett szert, a televizió közvetítések következményeként. Engem is a tv elött ülve vonzott magához, ez a csodálatos játék. Korda Gyuri bácsi kommentálása nagyon tetszett, még akkor is, amikor nem mindent értettem meg kezdetben, elsőre. Lenyűgözött a játék iránt táplált szeretete és lelkesedése. Fantasztikus! :)

Azt írtam, hogy ez csodálatos játék. Az is! Aki kicsit is belekóstolt már, az általában két fő kategóriába sorolható, egy bizonyos felfogás, nézőpont szerint. Az egyik felfogás szerint ez szerencsejáték. A másik nézőpont szerint nem az! Sokkal több annál. Tudás alapú játék. Persze a szerencsének is van köze a játékhoz, de vannak egyéb tényezők, amiknek hangsúlyosabb a szerepe a játék alakulásában. Ilyen a tapasztalat, megfigyelés, megérzés... Holland tudós kidolgozott egy képletet, amivel ki lehet számítani, hogy melyik játékban mennyi a szerepe a szerencsének, és mennyi a tudásnak. A számítása szerint nem szerencsejáték, mert annak olyan kicsi a szerepe, hogy szinte elhanyagolható. Sokkal inkább tudás alapú játék. Ma már másféle tudással játszom, sokszor nem a logikus út a legjobb...

Amikor elkezdtem játszani, akkor sok jelentőséget tulajdonítottam a szerencsének. Aztán ahogy képeztem magam pókeres cikkekkel, írásokkal, blogokkal, könyvekkel, már másképp álltam hozzá. Másképp is játszottam, javult a játékom. Sok stílussal megismerkedtem, sok stratégiát kipróbáltam. Egyre nagyobb lett a tapasztalatom, kialakult a saját stílusom. Minél többet játszottam, annál több lett a megérzésem. Egész jól ment, hogy amikor megérzésem volt, hallgattam rá és bevált. Jöttek a sikerek. Aztán beleestem egy csapdába, amibe sokan beleesnek a Vonzás Törvényével kapcsolatban is. Ez pedig az, hogy nem értékeltem eléggé a sikereket, többet akartam és könnyebben. Amikor elkezdtek jönni a sikerek, nagyon örültem nekik. Egy idő múlva már nem voltak elegek. Kevésbé örültem az eredményeknek. Ennek következtében, kevesebb lett a siker. Még kevésbé örültem, utána még kevesebb lett belőlük. Akkor nem is gondoltam arra, hogy ez esetben is megmutatta nekem az élet, miként is működik a Vonzás Törvénye. Gondolhattam azt ezerrel, hogy milyen eredményeket akarok, meghogy mennyi pénzt fogok összenyerni. Az érzelmeim nem ebbe az irányba vitték el a vonzásaimat. És tudjuk jól, hogy nem azt vonzzuk amit gondolunk, hanem sokkal inkább azt, amit érzünk. Érzelmeim nem szinkronizáltak a vágyaimmal.

Mindig légy figyelmes! Vedd észre, hogy mit jeleznek az érzéseid! Ebben az esetben, nem ezt tettem. Elkezdtem újabb tudás, újabb pókeres ismeret után kutatni. Az új "állomás" a póker matematika volt. Hát, van sok dolog, amihez jobban értek, amikben tehetségesebbnek mondhatom magam, mint a matekban. Elkezdtem róla olvasni. Már eleve nem jól álltam hozzá! Nem rajongok a matekért, nem akarok számolgatni fejben számomra bonyolult dolgokat, mint például a valószínűség számítás. Meg amúgyis! Nehogy már számok határozzák meg nekem, hogy mikor mit csinálok! Nem vagyok én robot! Annál sokkal több vagyok! :) Szóval, már eleve nem pozitív érzésekkel viszonyultam a pókermatekhoz. Meg is lett az eredménye. Hamar abba hagytam. Jobb is így!

Nem tudatosan, de visszatértem a megérzések alapjáni döntésekhez a játékban. Ahogy telt az idő, gyültek a tapasztalatok, egyre világosabbá vált számomra, hogy ez az amivel elfogom érni a vágyott sikereimet. Hogy ez kiderüljön, kellet a mellékvágány, a zsákutcába való kerülés, a pókermatek. Mit is csináltam? Volt egy módszer, amit használtam, és sikereket értem el vele. Megnőtt a sikerek iránti étvágyam, az idővel kapcsolatos türelmem pedig ezzel ellentétes irányba mozdult el, rendesen lecsökkent. Tehát több sikert akartam, rövidebb idő alatt. Ezért a sikeres módszerem iránt érzett érzelmeim elmozdultak a pozitív polarításból. És a helyett, hogy a sikeres módszeremet tökéletesítettem volna, felhagytam vele, és mást kerestem. Sokan teszik ezt meg a Vonzás Törvényével kapcsolatos technikák, módszerek, mankók használatában is. Amikor valamit sikeresen használsz, tartsd meg a jó érzelmeid, ne vigyen más irányba a kapzsiság, türelmetlenség vagy egyéb negatív dolog. Akarhatsz többet, jobbat, szebbet. De ne add fel a sikerrel használt dolgokat, hacsak nem vagy kész rá, hogy nélkülük boldogulj, nélkülük érj el azonos vagy nagyobb sikereket. Amikor sikeresen használod valamelyik technikát, inkább tökéletesítsd, minthogy eldobod, és más után kutatsz, mert olvastál, hallottál valami másról. Ha akarod, képezd magad tovább, akár más irányba is. De feladni a sikerrel használt módszered, sokszor nem éri meg. És sokszor tapasztalhatod meg, hogy visszatérsz hozzá, mert rájössz, már kezedben volt legnagyobb sikereid kulcsa, csak nem használtad tökéletesen, és/vagy nem használtad elég ideig. Nem mondom, hogy minden esetben így van, de sokszor ez a helyzet.

Sok gyakorlással és tapasztalat szerzéssel, tovább fejlesztettem, hogy inspirációmra hallgatva és az alapján döntve pókerezem. Még fejlesztem magam ebben is, de nagyon jól haladok. Egyre több ideig tudok megmaradni abban a koncentráltságban (nem transzos állapot, normális odafigyelés arra, hogy mi a sugallat, melyik leosztásnál mit tegyek) ami által tökéletes inspirációimra hallgatva mindig jól döntök. Néha ebből kizökkenek, olyankor is gyűjtők azért zsetonokat, de zsetonok átadására is sor kerül iyenkor. Zsetonokat pedig kapni jó, adás helyett. Észbe kapok, visszatérek a módszeremhez: Sikerül visszatérnem a koncentrálásba, megint meg van az önfegyelmem, hogy 100%-osan inspirációk vezéreljenek. Megint gyüjtöm a zsetonokat, szép sorban kerül hozzám belőlük, egyre több.

Ma is így volt ez. Aztán történt valami! Milyen lapokat kaptam kézbe? Egy ászt, meg még egyet. Ász párom van! A legerősebb indulókéz! Be is indította a fantáziám egyből! Ezzel mekkorát kaszálok... Okosan megjátszom, nem emelek túl nagyokat, adják meg többen is az emelésem, kerüljön minél több zseton a kasszába! Én meg majd jól behúzom! Szépen megnövelem a zsetontornyaim! Meg ám! Gondoltam én. És a koncentráltságomnak annyi lett! Fél pillanat alatt elszállt messzire... Észre se vettem! Logikus felem vette át az irányítást, azzal játszottam meg ezt a leosztást. Az asztal közepére megérkezett a 3 közös lap. Hmmm... Jó ez nekem. Nagyon is! Emelek. Van aki megadja, van aki nem. Jön középre a negyedik közös lap. Hoppá! Ebből még sora is lehet valakinek! Nem, nem, kitart az ász párom, verem az összes játékos lapjait. -ez volt a gondolat. Persze emeltem egy jókorát. Csak egy ember adta meg, ketten maradtunk. Aztán az ötödik lappal már nem is törödtem, kapásból megadtam a másik játékos emelését, amivel az összes zsetonom középre került. Jött a mutatás. Van nála egy hatos! Az ötödik közös lap, neki kedvezett, sora lett. Az meg, veri az ász páromat...

Jól játszottam. Sikeresen figyeltem és hallgattam inspirációimra. Addig, míg az ász pár el nem párologtatta a koncentrációm. Mi a tanulság? Figyelj oda! Maradj meg a sikerrel és eredményesen használt módszerednél. Vedd észre, ha kizökkensz, ha letérsz az utadról. Ne homályosítsa el a tisztán látásodat semmi. Még az sem, ha a legjobb lapokat kapod az életben, valamelyik helyzetben. Ha elkap a gépszíj, és magával húz, fogd vissza magad! Térj vissza a bevált módszerhez -ha olyan ami kedvedre van, hasznos neked, és eltudod érni vele, amit akarsz- semmi ne válasszon el tőle! Semmi!

Hát ez a tanulság a mai hatalmas nyereményem. Most pénz helyett sokkal értékesebbet nyertem. Amiből sokkal több pénzt csinálhatok, mint amit ma nyerhettem volna. És nem csak pénzt nyerhetek ezzel...

Van még 2 rövid bekezdés:

Pár napja, nagyon jó lapokat kaptam az egyik pókerezés alkalmával. Három leosztásnál is kaptam ász párt a kezembe! Mind a háromszor elnyertem a kasszát. Aztán a harmadik után volt egy gondolatom. Teremtő gondolat volt ez is, mint a többi... "A következő ász párt amit kézbe kapok, jobb lesz egyből eldobni, nem jön be négyszer egymás után." Elhessegettem ezt a gondolatot, de nem töröltem, nem cseréltem ki pozitívra. Azóta ma kaptam előszőr ász párt kézbe... Ez volt a sorban a negyedik, a következő... El is buktam... Igazam lett! Megteremtettem! Vigyázz, mit kívánsz... Ha negatív gondolatod támad, egyből cseréld ki pozitívra! Így a pozitív gondolat teremtő erejének gyümölcsét kapod vissza, az pedig finom! :)))

Egy pókeres idézettel zárom ezt az írásomat: "Az élet hasonlít a pókerhez. A pókerben nem az számít milyen lapjaid vannak, az számít, mit hisznek a többiek arról, hogy milyen lapokat tartasz a kezedben. Az életben nem az számít, hogy a többiek mit hisznek valóságnak, az számít, hogy Te mit tartasz annak!" - Te tartod a kezedben.

Szeretettel: Kálmi :)

HozzászólásokKedves Eszterlánc :))

Nagyon szívesen! További sikereket és nagy nyereményeket kívánok Neked! :))

Tegnap este mikor neveztem egy pókerversenyre eszembe jutott amit itt írtál... Próbáltam alkalmazni a tanácsaidat és bejött... Szinte éreztem mikor van jó lapom és nagyon örültem minden egyes zsetonnak amit nyertem! Eredmény az első hatba kerültem ami egyenes út a döntőig..... Köszi a tanácsaidat!!!!Kedves Kálmi!

Tetszenek az írásaid :-) Mindíg van benne olyan gondolat, ami megerősít, és épp jókor jön :-)
"Az életben nem az számít, hogy a többiek mit hisznek valóságnak, az számít, hogy Te mit tartasz annak!" KÖSZÖNÖM!

Szép napot kívánok!
Jugik:-))))))) Ez nagyon édes

:-))))))) Ez nagyon édes volt, annál is inkább mert hónapok óta a póker asztalhoz ragadok esténként.
Imádom a Texas Hold'em-et. Naggggyon is értettem az Ász páros példát.
A logikus gondolkodás gyakran elveszi az intuícióról, az érzésekről a figyelmet és beüt a crach!
Nem egyszerű egy lapra hozni a kettőt - hogy stílusos legyek :-) -.
Ha párhuzamot akarok vonni a póker és a Vonzás Törvénye között a saját tapasztalataim alapján:

Azt hiszem póker arccal kell fogadni a negatív hullámokat és mosolyogva dobni vissza őket...
Az első dolog amit megtanított nekem a megannyi könyv és film összességében, hogy hiányérzetből nem tudok teremteni. El kell engednem a hiányérzetet, és vizualizálnom kell a bőséget, kézzel fogható közelségben kell tudni érezni fejben azt. Játszadozni a gondolatokkal, vágyakkal, tárgyiasítani őket és megélni elméletben a birtoklásukat.
Ez egy fantasztikus játék, pontosan olyan erős adrenalin ömlést tud okozni, mint meglátni, hogy lejött az Ász pár :-)))
Csak itt nem kell visszafogni az örömünket, mert tudjuk, hogy MEGVAN, a miénk a nyeremény :-)

Életem...
Az első millióm 2 hónap alatt ebből lett...