Pozitív gondolkodás + pozitív érzés

boldog nevetésÁllandóan azt olvasom, és hallom, hogy a pozitív gondolkodás elegendő ahoz, hogy a személyiségünket, és az életünket megváltoztassuk. Nem. Elfelejtkeznek sokan arról, vagy nem tudják, hogy a pozitív gondolkodás mellé nélkülözhetetlen a pozitív érzés.

Nagyon fontos a negatív gondolatainkat átalakítani pozitívvá. Természetesen először is észre kell vennünk, hogy átformáljuk. Meg kell tanulni figyelni önmagunkat, ez sok időt igényel. A legtöbben nem tudják, hogy a negatív érzéseket is át kell alakítani. Az érzés a lényeg. Minden ami körbevesz minket él, és érzéseket közvetít felénk.

Mivel már eonok óta itt tartózkodunk a földön, sok életet éltünk, az előző életeinkben átélt éréseket hordozzuk magunkban, és azokat is amiket a mostaniban éltünk meg.A dnseinkben ott vannak, bármikor bekapcsolódhatnak bizonyos események által.Ha észre vesszük, hogy ránk üll egy negatív érzés, az nem a mienk, vagy előző életbeli egyik aspektusunk okozza, vagy magunkra vettük más valaki érzését.

Ezt az érzést, ha észre vettük, át kell ölelni szeretettel,és el kell engedni. Ha folyamatosan alkalmazzuk az átölelő érzés technikát, szépen megválunk az eonok óta hordozott negatív érzésektől.

Csak ezt követően tudjuk megtölteni a szívünket, a sok pozitív, és gyönyörű érzésekkel, akkor tudjuk észrevenni a sok szépséget ami körbevesz. Addig is látunk, és érzünk, de csak a töredékét mind annak ami a valóság, az illúzióban, és a dualitásban élünk.Sok olyan érzés van a szívünkben amit a felszínre sem merünk hozni, mert félünk, de olyanok is ott vannak amik az igazi boldogságot, és a szeretetet tartalmazzák.

Mert a szív a mindentudás, és a szenvedély lakhelye. A pozitív gondolkodás csak, a pozitív érzésekkel tud eredményt hozni a számunkra. A kettő együtt a teremtés kulcsa!

Nagyon fontos lenne, ha ezt is tanítanák, hiszen ez a kulcs a tudatos létezéshez. A pozitív gondolkodás magában kevés, csak a fele annak ami szükséges az igazi változáshoz, pozitív érzések nélkül nem lehetséges.Ha, mid a kettő egyszerre van alakalmazva akkor, a testi, lelki egészség, és energikusabb létezés megvalósul. Ennek a használata hozhat valódi eredményt.

A pozitív gondolkodás + pozitív érzés = Boldog, szeretetteli, egészséges Élet!

Szeretettel. Évi

Az írás az Új Föld vírtuson is megtalálható kérlek szóljatok hozzá ott is.Köszönöm nektek.

HozzászólásokTrauma radír.... írd át! Carolyn Dale módszere szerint:)

traumaradír.

CAROLYN DEAL: "ÁTVÁLTOZÁSOK" c. tanfolyamának anyagából. A „TRAUMARADÍR”

Ezt a technikát a következők „kiradírozására” használhatod:
- visszatérő, irracionális félelmek,
- visszatérő negatív gondolatok,
- múltbeli, traumatikus eseménnyel kapcsolatos érzések.

1. Válassz ki hát valamilyen visszatérő félelmet, egy ismétlődően felbukkanó
negatív gondolatot, vagy egy MÚLTBELI traumatikus eseményt! Mennyire érzed kellemetlennek ezt a gondolatot, ha most röviden felidézed? (0 = nyugodt maradsz, 10 = nagyon felzaklat) Most töröld elmédből ezt a gondolatot, „rázd le” magadról! (Változtasd meg testhelyzetedet, vagy tegyél olyasmit, amitől hangulatod megváltozik!)
Jó lenne-e, ha semlegessé válna számodra ez a visszatérő, negatív gondolat, és többé már nem zavarna? Ha igen, akkor használd ezt a módszert! Győződj meg arról, hogy megfelelő állapotban vagy a gyakorlat elvégzéséhez! (Állj fel, és ha kell, táncolj egy kicsit!)

2. Nem muszáj behunyni a szemedet, bár behunyhatod, ha akarod. Most képzeld
el, mit látnál, ha hátulról néznéd önmagad fejét, ahogy egy-két méterrel magad előtt ülsz! Képzeld el, hogy „te” ott ülsz magad előtt, s így hátulról „láthatod” saját fejedet!

3. Képzeld most el, hogy ez a „másik te” egy különleges videokazettát tart a
kezében. Ha ez a „másik te” ki akarja törölni valamilyen trauma hatását, akkor előveszi azt a videokazettát, amire valaki fekete-fehérben fölvette életének azt a szakaszát, amikor a traumatikus esemény éppen megesett vele. A videofelvétel kevéssel a traumatikus esemény előtt indul, és olyan közömbös esemény időpontjánál fejeződik be, ahol ez a hasonmásod már túl volt a kellemetlen eseményen, túlélte azt. Ha ez a „másik te” egy negatív gondolatot vagy félelmet akar semlegesíteni, akkor a videofelvétel a gondolat illetve félelem szerinti esemény lehető legtragikusabb változatát mutatja be egy olyan színésszel, aki PONTOSAN úgy néz ki, mint te.

4. A szoba túlsó végében, meglehetősen magasan, a kezében a videokazettát
tartó hasonmásod előtt egy kis tévékészülék áll videolejátszóval. A tv be van kapcsolva, de csak állóképet mutat.

5. Ez a videolejátszó azonban nagyon furcsa masina. Csak villámgyorsan tudja
lejátszani a felvételt. A „másik te” beteszi a videokazettát ebbe a különleges videolejátszóba, bekapcsolja azt, mire a képernyőn az arcképe jelenik meg, ami még a kellemetlen történés ELŐTT mutatja őt, amikor még minden közömbös vagy kellemes volt. Ezután megnyomja a START gombot, mire a lejátszó villámgyorsan, egy-két másodperc alatt lejátssza az egész kellemetlen dolgot a semleges befejező képig: BRRRRRRRRRRR! Eközben te látod őt, ahogy a képernyőre figyel. Az egész videojelenet csak egy-két másodperc, aztán a tv ismét állóképet mutat.

6. Készen állsz? Képzeld hát el, ahogy ez a „másik te” a lejátszóba helyezi a
videokazettát, és lásd, ahogy a képernyőn megjelenik a történés előtti állókép! Lásd most, ahogy elindítja a videolejátszót, és megnézi a villámgyors jelenetet! BRRRRRRRRRRR

7. A tv ismét állóképet mutat. Lásd most, ahogy hasonmásod ismét elindtja a
videolejátszót, de mos visszafelé játssza le a gép a jelenetet, ugyanúgy villámgyorsan, egy-két másodperc alatt! BRRRRRRRRR! A képernyő ismét állóképet mutat.

8. Lásd most, ahogy a tévékészüléket fejjel lefelé fordítja. A kép is tehát fejjel
lefelé áll, a szereplők feje a képernyő aljára került. Lásd ezt is, ahogy a „másik te” így is, a fejjel lefelé álló berendezésen lejátssza magának előrefelé a jelenetet, villámgyor-san, egy-két másodperc alatt! BRRRRRRRRRR!

9. Most pedig gyorsan visszafelé, FEJJEL LEFELÉ! BRRRRRRRRRRRRR!
Most pedig gyorsan előrefelé, FEJJEL LEFELÉ! BRRRRRRRRRRR!
Most pedig gyorsan visszafelé, vissza a semleges vagy kellemes időponthoz!
BRRRRRRRRRRRR!

10. Kiveszi most a videokazettát a lejátszóból és eldobja.

11. Ellenőrizd most a történéssel kapcsolatos érzéseidet! (0 = nyugodt maradsz, 10 = nagyon felzaklat.)
Ha negatív gondolatot akartál „kiradírozni”, akkor talán még a gondolat felidézése is nehezedre esik már. Ha egy múltbeli traumatikus eseményről volt szó, akkor valószínűleg nulla lesz a jelzett szám. Ha esetleg nem csökkent teljesen nullára, akkor ismételd meg a folyamatot még egyszer, hogy tudatalattid azokat az aspektusokat is kezelhesse, amik első alkalomra elkerülték a figyelmét! CSÖKKENTSD AZ ÉRTÉKET NULLÁRA! GRATULÁLOK!

Ö S S Z E F O G L A L Á S

Nézd magad, ahogy hasonmásod villámgyorsan előrefelé játszva (egy-két másodperc alatt) megnézi azt a videofelvételt, amin ő éppen átéli negatív élményét!
Most visszafelé is megnézi a videofelvételt. Villámgyorsan, egy-két másodperc alatt.
Most fejjel lefelé fordítja a tévékészüléket. Lásd, ahogy ilyen helyzetben is gyorsan lejátssza a felvételt előrefelé!
Most villámgyorsan visszafelé!
Most villámgyorsan előrefelé, fejjel lefelé!
Most villámgyorsan visszafelé, fejjel lefelé!
Lásd, ahogy kiveszi a videokazettát a lejátszóból, és eldobja azt!
Engedd szélnek gondolataidat és ellenőrizd, milyen érzés most az eseményre gondolni!

Egyre jobban! Forrásom: az Eset tanulmányok oldal,; Aksi adta át.Tatiosz: a gondolatokról....

Most akadtam kedves Évi blogodra, Öbike, Gondolat nagytakarítás blogjából:))) Hálás vagyok neked ezekért a szépséges gondolatokért:))) Anikó.

És egy kis csemege:

A gondolat örök – amint megszületett visszavonhatatlanul éli életét.

Gondoltál-e valaha arra, hogy valaki beleláthat a gondolataidba?

Gondoltál-e valaha arra, mi történne veled, ha valaki tudomást szerezne minden titkos gondolatodról?

Gondoltál-e valaha arra, hová kerülnek azok a gondolatok, amelyeket nem mondasz ki, és nem váltasz tettekre, melyekről – úgy hiszed -, rajtad kívül senki sem tudhat?

Gondoltál-e valaha arra, mi történne a világgal, ha minden, de minden gondolatod – a szép és a jó, a kegyetlen és az irgalmatlan -, ami valaha eszedbe jutott, megvalósulna?

Gondoltál-e arra, hogy vannak helyes, és vannak gonosz gondolatok, melyek – bár nem mondjuk ki, és nem váltjuk valóra őket – saját életet élnek a világegyetem hatalmas körében?
Gondoltál-e arra, hogy az emberi gondolat a leghatalmasabb építő és romboló erő?

Gondoltál-e arra, hogy egyetlen egyben nincs különbség jó és rossz gondolat között? Tudod-e, hogy mindkettő visszavonhatatlan?

Tudod-e, hogy van Valaki, aki a visszavonhatatlan gondolatokat elgondolta, és ez a Valaki te magad vagy, aki éppúgy örök, mint a gondolat, amelyet elgondoltál?

Forrás:Lelki bekenk

"A fo kuzdelem lelki bekenk eleresenel az az erofeszites,hogy atalakitsuk gondolkodasunkat addig az ellazitott magatartasig,amikor mar el tudjuk fogadni Isten bekejenek ajandekat."
/N.V.P.: A pozitiv gondolkodas hatalma/
Szeretettel,
felebarat

Aktualis es erdekes tema,koszonom Evi.Tények

Nem értem miért beszélünk az előző életekről tényként. Maradjon meg szerintem a feltételezés szintjén és ne alapozzunk rá. (ha netán valaki nekem be tudja bizonyítani minden kétséget kizáróan, akkor kussolok és visszavonom ;))Kedves Erka!

A lényeg az, hogy én is hozzá járultam megerősítettelek a dolgokban. Ez már nagyon jó.:)Üdv.Évi:)

Kedves Evi, nem ma jottem ra a dologra..hisz regota tudataban vagyok hogy nem eleg csak pozitivan gondolkodnunk...csak ma beszelgetve egy nagyon kedves baratommal jottem ra, es erositette meg amit mar eddig is tudtam hogy az erzesek...a pozitiv erzesek nelkul...semmi a pozitiv gondolkodas. Talan olyan mind amikor kedvenc eteled eszed...s nincs benne so...ami a kellemesen , kedves izet adja.... S ami meg fontosabb, az energia mozdulasat ..az erzelmek rezgese valtja ki....Hiabavalo a pozitiv hozzallas, gondolkodas...ha a melysegedben , a szivedben ..nincsenek meg a hozza megfelelo pozitiv rezgesek, erzesek.

Inkabb olvasgatni szoktam itt az oldalon, keves amikor odafuzok valamiket...de jonnek a valaszok, a megerositesek a szovegeiteken keresztul...s ez noveli az oromteli energiaszintemet....ami, naprol-napra....jobban es jobban tele van pozitivummokkal. Higyetek el sokszor ugy erzem hogy lebegek..a boldogsagtol. Fura erzes s aki nem erti annak talan amojan hulyesgenek, dilissegnek tunik.... De en biztos vagyok benne... nem lehet ertekelni ezeket az erzeseket.
S ezert koszonom mindig nektek..mert hozzaraktok 1-2 kanallal a szarnyalasomhoz....koszonom :)Köszönöm neked Drága Ágica!

Mindent köszönök ,köszönöm azt, hogy vagy nekem a szavaid a szívemet érintik mindig:)Ölel:ÉviDrága Erka!

Annyira örülök annak, hogy az írásom megérintett. Örülök mert megkaptad a választ arra amit kerestél:)Boldoggá tettél ,mert most már tudom nem hiába írtam meg ezt az írást.Szeretettel:Évikoszonom Evi :)

Mennyi tanulsag van a szovegben. Epp minap talakoztam egy ilyen gondolattal...s itt a valasz...csak ertenunk kell..olvasnunk kell...s alkalmaznunk kell.Valoban sokan a pozitiv gondolkodas melle nem csatoljak a pozitiv erzeseket...s igy csodalkoznak , miert is nem vallik valora a kapcsolodas...miert nem erkezik meg az eredmeny....Epp ebben rejlik a Torveny kulcsa....ez az amit ha megertesz, a kezedben tartod az egesz Univerzum energiajat.

Csak figyelni kell az erzeseid....es csakis pozitivok legyenek.

Evi , te minidg meglepsz a sok tanulsaggal tele levo infokkal.Koszonom....:)Évikém...

Mostmár teljesen megértettelek....és egyett is értek veled!!! Szeretettel ölel :ágica