Pozitív és negatív Energia - Létezik?

Pozitív és negatív Energia - Létezik?Gyakran olvasom és hallom azt, hogy egyes vélekedések szerint létezik negatív és pozitív energia, és hogy mit is vonzunk éppen magunkhoz, az azon múlik, hogy apozitív vagy a negatív energia van-e bennünk túlsúlyban, pozitív vagy negatív energiát sugárzunk-e magunkból.

Szeretném leszögezni, hogy amit én most leírok, az a személyes véleményem. Én így "fordítottam" le magamnak a saját ismereteimet és tapasztalataimat.

Úgy vélem, hogy a Mindeneket betöltő és átjáró Univerzális Energiának nincs negatív, vagy pozitív pólusa, töltése.

Nem is lehet, hiszen ebben az éltető Energiában - amit hívhatunk Szeretet Energiának is - benne van minden, ami csak valaha volt, jelenleg van, vagy valaha lesz! Benne rejleik minden lehetőség, azok negatív és pozitív aspektusaival együtt. Ha pedig valamiben Minden és Bármi benne van, akkor máris értelmét veszti minden olyan vélekedés, hogy az Energiának létezik-e negatív, vagy pozitív minősége.

Az Energia nem lehet sem negatív, sem pozitív! Az Univerzum Éltető Szeretet Energiája egyszerűen csak van, és szüntelenül áramlik Élettel töltve el mindent és mindenkit, amin és akin csak keresztül halad!

Ami negatív, vagy pozitív lehet, - de inkább úgy fogalmaznék, hogy építő, vagy romboló - az a gondolati minta, az a szándék - legyen az akár tudatos, akár tudattalan - aminek a lenyomatát ebbe a Végtelen Energia Áramlatba, vagy Örvénybe belehelyezzük.

Ez a szándék nem teszi az Energiát pozitívvá vagy negatívvá. Egyszerűen csak tovább engedi, új lendületet adva az Áramlásnak, amennyiben a szándék pozitív vagy építő, vagy útját állja az Áramlásnak, ha a szándék negatív, vagy romboló.

Az építő szándékkal, szeretettel átitatott gondolati lenyomatok akadálytalanul haladnak tovább az Áramlattal, hogy aztán összetalálkozhassanak azzal az "ellenáramlattal", melyben az eredeti szándékhoz hasonló minőségű gondolati lenyomatokat helyezett el az Univerzum, válaszolva a Te saját gondolataidra. Minél több szeretettel van átitatva a gondolat, minél építőbb a szándék, annál jobban érzed mgad. Annál erősebb benned a remény, a hit, a derű és az öröm.

A romboló szándékkal, félelemmel átitatott lenyomatok útjában állnak ennek az Áramlásnak, nem engedik az Energiát a vágyakkal átitatott "válasz" Energia-mezők felé haladni. Ennek következtében úgy érzed, egyre "kevesebb" Energiád van, és egyre "negatívabb" Energiák vannak benned. Az igazság azonban az, hogy van benned elég Energia, - pozitív vagy negatív töltés nélkül: egyszerűen csak Élet Energia - ugyanakkor nem engeded azt szabadon tovább áramolni. De ennek az Áramlásnak az a természete, hogy folytonosan mozgásban van. És ha útját állod, akkor is mozgásban marad, ám igyekszik "kitörni", ilyenkor pedig rombol. Előbb a környezetedben, egyre "negatívabb" élettapasztalatokat teremtve körülötted, majd végül Benned is, betegségeket hozva létre. Minél több félelemmel itatod át a gondolatot, minél rombolóbb a szándék, annál rosszabbul érzed magad. Annál erősebb lesz benned előbb a reménytelenség, aztán a harag és a düh, majd a bűntudat és a tehetetlenség.

Az Energia tehát pusztán van és Áramlik! Csak Energia, pozitív vagy negatív előjel nélkül!

Pozitív gondolatok, építő szándék lenyomatának a belehelyezésével akadálytalanul tovább engeded, hogy "életre" keltse a Vágyadat. Negatív gondolatokkal, romboló szándékkal átitatva pedig akadályozod a szabad tovább haladásban, ezzel pedig rombolásra bírod.

Ezt tartsd észben!

És figyeld az érzelmeidet!

HozzászólásokKedves Mészy! :)

Minden és Mindenki Egy! :)
A pozitív és a negatív is... :)
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlÉrdekes meglátás...

Pont itt az oldalon olvastam a pozitiv és negativ ellentétpárokról. úgy látom te tovább tudtál menni és nem csak az egyiket v másikat látod meg hanem meglátod mindkettőt és észreveszed a köztük lévő összhangot :)
további boldog életet :)

"Mi dolgunk a világon? A nevetés, a megértés és a szeretet"