Problémamegoldás a Vonzás tükrében

Probléma megoldás a Vonzás tükrébenFantasztikus, ahogy a Vonzás működik az apró, jelentéktelennek tűnő mindennapi kis problémák tekintetében is. Már csak azért is lenyűgöző ez, mert rendszerint ezek az apró, jelentéktelennek tűnő problémák azok, melyeket aztán hatalmasakká dagasztunk, és melyek miatt képesek vagyunk folyamatos stresszben tartani magunkat.

Nekem az elmúlt napokna leginkább a munkám során - munkahelyi és privát egyaránt - voltak ehhez kapcsolódó élményeim. Több ízben is azon kaptam magam, hogy az éppen aktuális munkámmal kapcsolatban, újabb és újabb kis sikeres teremtéseket valósítottam meg. Lépésről-lépésre, ahogyan az a Nagy Könyvben meg van írva!

Elképesztő, hogy amikor átadod magad a munkádnak - vagy bármilyen más tevékenységnek - mennyire gördülékenyen tudnak menni a dolgok. Amikor éppen egy kis nehézségbe vagy megoldandó problémába ütközöl, ebben az állapotban már az is elég, ha csak egy pillanatra eltűnődsz azon, hogy "Hmmm! Vajon, mi lehet itt a megfelelő megoldás?", és a válasz a következő pillanatban meg is jelenik az elmédben Isteni szikraként: "Ezt vagy azt megnézted már?", "Próbáltad már átkapcsolni azt a kapcsolót?", "Biztos, hogy minden beállítást jól hajtottál végre?", vagy valami ehhez hasonló, és már ellenőrzöd is, és...

... láss csodát, a probléma meg is oldódott, egyetlen pillanat alatt!

Pedig biztos Veled is előfordult már, hogy máskor hasonló helyzetben, nem hogy nem jött Isteni sugallat, hanem inkább még rosszabb lett minden! Ettől pedig Te magad is egyre rosszabbul érezted magad!

Hogy mi a különbség a két tapasztalás között?

Edzett spirituális keresők, vagy zen gyakorlók most kapásból rávágják: "Mi lenne, hát a Jelenlét mértéke! Hogy az egyik helyzetben sokkal inkább átadjuk magunkat a Jelennek, mint a másikban!".

És ez igaz is!

De pontosan miben is nyilvánul meg ez a jelenlét?

Az csak az egyik aspektusa ennek a Jelenlétnek, hogy teljesen átadjuk magunkat a tevékenységnek és eggyé válunk vele, kiélvezve minden pillanatát. Van azonban egy másik aspektusa is ennek a Jelenlétnek, ami legalább annyira fontos, mint átadni magunkat az élménynek!

Ez pedig a választott reakció! Az a mód, ahogy az apró, jelentéktelennek tűnő kis problémákra reagálunk különböző helyzetekben.

Mert hiába adjuk át magunkat az élménynek, ha egy "aprócska" nehézségre elutasítóan reagálunk és kellemetlen akadályként tekintünk rá. Egy ilyen reakcióval, egyetlen pillanat alatt szerte lehet foszlatni a "flow" élményt.

De szerencsére minden pillanatban meg van a lehetőségünk arra, hogy megválasszuk a reakcióinkat és egy-egy felmerülő problémára, vagy nehézségre, kellemetlen akadály helyett érdekes, megoldandó kérdésként tekintsünk!

Ennyi csak a dolgod!

Légy Jelen a Pillanatban!

Tudatosítsd magadban tested minden rezdülését, minden apró érzetét, és ha felbukkan egy probléma ne utasítsd el, hanem inkább mutass őszinte érdeklődést az irányába. Leld meg a megoldás megtalálásában az izgalmat. Mert ott van!

Csak tégy egy próbát! Megéri! :)

HozzászólásokKedves Felebarát! :)

Bármilyen helyzet! :)
Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok ember nem csak a kellemetlen helyzeteket utasítja el... :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Alom!

"A helyzet es onmagunk......."
Barmilyen helyzet? Vagy csak azok,amik szamunkra az um. veszteseget jelentheti? Es eme erzelmi allapotunk elutasitasa?

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Hogy mitől lett a tehetetlenség és az elkeseredettség érzése?
A helyzet és önmagunk, a pillanatnyi érzelmi állapotunk elutasításától. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Alom!

"Ha ebben a pillanatban a tehetetlenseg vagy elkeseredettseg erzese van bennunk......"- igen az is johet utana,amit leirtal.
De mi volt elotte? Mitol/mibol lett a tehetetlenseg vagy elkeseredettseg erzes?

Szeretettel,
felebaratÉs mit szeretnénk valójában. Minden azon múlik.

Ha Te ezt szeretnéd, akkor csináld így.
Ha Neked ez a jó! :-))))))Kedves Felebarát! :)

A kezdet a Jelen Pillanat, és ahogy ebben a pillanatban érezzük magunkat.
Ha ebben a pillanatban a tehetetlenség vagy elkeseredettség érzése van bennünk, akkor az "elfogadás" előbb a düh és harag érzését hozza meg számunkra, és ha ezt az érzelmi állapotunkat is elfogadjuk, akkor tovább léphetünk a kellemesebb érzelmi állapotok felé. :)))
Ha viszont ebben a pillanatban reményt érzünk, de nem fogadjuk ezt el, mert már türelmetlenül szeretnénk valami kellemesebb, erőteljesebb érzelmi állapotban lenni, akkor szintén a düh és a harag irányába fogunk elmozdulni, ám ekkor ezek az érzelmek már az ellenállásunk fokozódását jelzik. :)
Semmi sem abszolút!
Minden attól függ, hogy honnan közelítünk! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Ori!

Ha igy gondolod,am legyen!:)
A velemenyem lenntebb olvashatod, "ugy van Alom" c. hsz-ban.

Szeretettel,
felebaratCsak nem amiatt, felebari, ami a kettő között van, vagyis...

MAGAD miatt lesz a tehetetlenségből düh? :-)))))
Vagy már megint kis naiv játékpapíroska lennék??? :-))))Alom!

"...Marpedig ,ha kezdetben...........Ertelemszeruen, ha kezdetben..."
Hol a kezdet?
A harmonikus, vagy a harm. nelkuli allapot a kezdet?

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Igen, véleményem szerint a harag, a düh és a bosszankodás is része az áramlásnak. :) Sőt, még a tehetetlenség érzése is. :)
Az én felfogásomban a düh, a harag és a hozzájuk hasonló "negatívnak" beállított érzelmi állapotok nem szándékot jelentenek. Ezek csak jelzik azt, hogy mennyire van nyitva a "szelep" az áramlás előtt.
Márpedig, ha kezdetben elkeseredettséget, tehetetlenséget vagy bűntudatot éreztünk valamivel kapcsolatban, akkor a düh, a harag és a bosszankodás éppen azt jelzi, hogy kezd jobban megnyílni a "szelep" és elindultunk az elfogadás és a kreatív, gyors megoldás felé.
Értelemszerűen, ha kezdetben mondjuk a lelkesedés, a derűlátás, vagy a remény érzése volt bennünk, akkor az unalom, a borúlátás, csalódottság, majd a harag és a düh azt jelzi, hogy a "szelep" egyre zárul és nem a számunkra megfelelő irányba tartunk. :)
Az írásom csak arra hívja fel a figyelmet, hogy abban a kis résben, ahol alkalmad nyílik a választásra, légy éber, és az érzelmeidre támaszkodva válaszd meg körültekintően, hogy merre indulsz tovább. :)
Ilyen formán, én a dühöt, a haragot, vagy a bosszankodást csak akkor tekintem kerülő útnak, ha előtte kellemesebb érzelmi állapotban voltunk. :) Ellenkező esetben én inkább az elfogadás és kreatív megoldás felé vezető első lépéseknek tartom ezeket. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Vagyis szerinted...

...a harag,duh,bosszankodas....stb is az aramlashoz tartozik?
Legyen, de aki ezt valasztja,miutan mar tudatosan valaszthatna az elfogadast es az ezzel jaro kreativ ,gyors megoldashoz vezeto utat,az csinal a bosszankodasaval egy jo nagy keruloutat!
A fennti irasod pont az elobbire hivja fel a figyelmet, vagy tevedek?!
Tehetetlensegben,ketsegbeesesben sem tamogatom a keruloutat.Hosszadalmas es sok felreevezetovel jarhat.
A legrovidebb ut a jora,elonyosre,pozitivra valo koncentralas,es nem belecsuszni a harag,duh,keresges... mely orvenyebe.

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Attól tartok, mégsem voltam elég precíz, és ezért talán sikerült is egy kissé félreértened.
Csak, hogy világos legyen: a düh, a harag, a bosszúság, az agresszivitás, nem feltétlenül és nem minden esetben jelenti azt, hogy éppen elzárjuk az Áramlás elől az utat. Adott esetben nagyon is előfordulhat, hogy éppen ezek az érzelmek jelzik azt, hogy újra megnyílóban vagyunk. :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Ugy van Alom!

Jol kibelezted a lenyeget!
1.elfogadas = aramlas (=szeretet,hit, onbizalom ,lelekjelenlet,tudatossag,kreativitas...)--> gyors megoldas!:)))
2.tehetetlenseg+az aramlas HIANYa (=felelem,talajvesztettseg,ketsegeeses,onbizalomhiany....) --> duh,harag,bosszusag,agresszivitas.......:(((
Koszonom a preciz valaszt.

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Hogy mi van a kettő között?
Ami az érzelmi állapotokat illeti, a tehetetlenség és düh között még ott lehet a fenyegetettség érzés, a bűntudat vagy akár az irigység. :)
De ami még ezeknél az állapotoknál is fontosabb az, hogy a kettő között ott az egyén a maga választásával: ellenállásával és elutasításával még mélyebbre taszítja magát a tehetetlenségbe és a kétségbeesésbe, vagy elfogadva a helyzetet, az érzelmi állapotát/állapotait, és önmagát, engedi magád tovább lendülni sokkal kellemesebb érzelmi állapotok felé. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Kedves Lollipop!

Egyetértek Veled :-) Én is éreztem már a tehetetlenségem miatt dühöt, ami valóban mozgósította bennem az energiákat, és pillanatok alatt kimozdultam a holtpontról. Szinte azonnal jó érzésket keltett bennem, tehát folyamatos bosszankodásról szó nincsen... mert az tényleg odaszegezne...

Szép napot kívánok!
JugikA tehetetlenségből!:D Te

A tehetetlenségből!:D Te még sose éreztél ilyesmiket?Ilyen nehez a kerdes?!

Ori, szerinted mi "van" a ketto kozott?
Mi miatt lesz a tehetetlensegbol duh?

Szeretettel,
felebaratHát, tudjátok, csak egyet remélek, remélem, hogy...

nem én vagyok ott, amire Felebarát célozgat. :-)))))))Egyre jobb!:)))

Mi van a tehetetlenseg/ketsegbeeses erzese es a duh/bosszusag kozott???

Szeretettel,
felebaratJól mongya! :)

A tehetetlenségből dühvel, akarattal, lehet kimozdulni.
Ez már egyel jobb szint, de nem a végső.
Ez is mozgósítja az energiát.
De ez nem folyamatos bosszankodás, mert az nem vezet sehová, az talán még mindíg azt az érzetet kelti, hogy még mindíg tehetetlen vagyok.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopKedves Felebarát! :)

Az írásom nem ennyire abszolút! :)))
Ha a szitkozódást megelőzően érzelmi állapotunkra leginkább a remény volt a jellemző, akkor a szitkozódással valóban "megöljük" a békés, kreatív énünket.
Ám, ha inkább tehetetlennek és kétségbeesettnek éreztük magunkat, akkor a szitkozódással éppen hogy felélesztjük kreatív, békés énünket, mert felszabadulunk a tehetetlenség okozta nyomás alól. :)
Nincs itt ellentmondás. :)
Minden csak nézőpont kérdése! :)))

Ez az én tapasztalatom! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Mintha...

... az irasod epp arra tanitana,hogy ne hagyjuk el magunkat, ne veszitsuk el a lelekjelenletunket,ha vmi nehezseggel talaljuk szembe magunkat!???
A szidkozodas lehet,hogy akkor epp jol esik(?), de a bekes,kreativ enunk is " meghal " egy idore!:(
Alom,ez megint ellentet!!!

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Dehogy leskelődöm, csak néha erre járok! :)

Hogy éppen melyik a jobb a választás az attól függ, hogy éppen milyen lelki állapotban vagyunk. :) Előfordul, hogy éppen a szitkozódáson keresztül vezet az út a lelki béke felé. :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Áááá felebarát!

Szoktál valamiben spontán dönteni?
Egyszer egy rossz szilveszteri buliról lógtam ki, nem akarom mondani, hogy mit akartak rám tukmálni.
Aztán azt hazudtam, hogy hívott a barátnőm, és mindjárt jövök vissza.
Erre még a házigazda meg is kérdezte, hogy nem hazudok e.
Persze rávágtam, hogy nem.. :)))
Nos amint kiléptem az emeletes ház ajtaján, iszkiri ami belefért, el kezdtem öntudatlanul hihetetlen iramban rohanni.
Nos éppen elértem az utolsó 3-as villamost. :D

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopNahaaat!

(Alom, te most ott "leskelodsz " a hatterben?:) )
Aha.
Szoval akkor meg kell probalni megtartani a kellemes magas rezgesszintet, a nyugodt,bekes hangulatot,mert igy jonnek konnyeden a kreativ otlet megoldasok, vagy lehet szidkozodni es lecsuszni a sekelyebb rezgesszintre,ahonnan ki tudja milyen konnyen ill. nehezen tudjuk magunkat visszatornazni a kiegyensulyozott szintre?

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát! :)

Igen, komolyan gondolom! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!Lollika!

Jo,ertelek, ok, vegyunk minden problemat oroszlannak!
Az erzesek szerint! De meegis melyiket,mikor van ugy,hogy mindegyikben ketelkedem?

Szeretettel,
felebaratNos Drága felebarát!

Hogy melyiket válasszad, mikor épp jön az ororszlán?
Ha ezen morfondírozol, akkor bizonyára felfal... :D
Válassz az érzéseid szerint.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipop"....nyugodtan lehet szitkozodni,... "

Alom,...te ezt komolyan gondolod???!!!

Szeretettel,
felebaratKedves Cherokee! :)

Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-könyv a Vonzás Törvényéről
Kövess a Twitteren!