Reiki a szellemi fejlődés alapja

Hogyan függ össze szellemi fejlődésünk az energetikai rendszerünk éppségével....Köszönöm

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!! Csakis tisztán és önzésmentesen adom, soha nem tenném másként!
Úgy érzem kaptam valamit az élettől, amit csakis szeretetből adok tovább /át/!
Az utaztatást nem merném vállalni, mivel a szivemmel volt /van/ bajom!! Ma léptem be, még átnézem az oldalt, sok
érdekes dolog van, és látom, hogy itt nem megmosolyognak egy egy furcsa esetet, hanem segíteni próbálnak!! Én pl.
nehezen dolgozom fel ezt az egészet!!
Majd később még írok róla!! Nagyon köszönöm, jó éjt!! Vicus /Éva/Csodálatos dolgokat éltél át!

Csodálatos dolgokat éltél át! :))

Igen, az ember klinikai halál állapotban, már a köztes lét ajtajában van, ami egy nagyon nyugodt, fájdalom .... stb. mentes hely.
A fehér alak egy energia test, és teljesen mindegy, hogy Kinek, Minek hívod. Megtapasztaltad Van, Létezik, Él. Ez a lényeg.
Hogy előző életedben mi voltál, azt hiszem ezt nagyon könnyű kideríteni, ha jól emlékszem AloeViki itt az oldalon, aki foglalkozik "utaztatással" (előző életekbe való "sétával", és ha megkéred, nagyon szívesen segít. Legalább is az eddigi hozzászólási alapján ezt gondolom Róla. :) Ha és amennyiben ez most még valami miatt érdekes.
Érdekes?
Nem gondolom. Volt. Elmúlt. Itt és most nem az a dolgod. :)
Energiát mindenki tud közvetíteni. Hogy ezt REIKI (Kozmikus Élet Energia)-val, vagy bio (saját) energiával, vagy bármilyen mással teszi, tulajdonképpen indifferens, ha a csatorna (Jelen esetben te, saját Magad vagy a csatorna, akin keresztül az energia áthalad, a szíved transzformálja és jut el a kezeiden kereszül a meghatározott helyre) tiszta és önzés mentes, akkor mindenképp hasznos. Érdemes figyelned viszont Magad.
Ha egy-egy ilyen kezelés után elfáradsz, akkor bioenergiát használsz. A sajátod adod át. Ezt kevésbé tudom javasolni, mert a Tied és Neked van rá szükséged.
Hogy REIKIT használsz-e, ez is kideríthető. Javaslom, hogy keress meg egy REIKI mestert (Én Kövesi Pétert javaslom), Ő nagyon hamar fog rá válaszolni Neked. :))Megpróbálom leírni amire talán nincs is földi kifejezés

Megpróbálom leírni amire talán nincs is földi kifejezés, pedig igen gazdag a Magyar nyelv!!

Egyik műtétem során, beállt a klinikai halál. Fentről néztem ahogy, az orvosok élesztgettek /gondolataim voltak/ azon gondolkoztam ugyan miért kínlódnak azzal a testtel??!!

A műtőben fentről néztem az eseményeket, csend és végtelen nyugalom vett körül, pedig az orvosok pánikszerűen adták az utasításokat, próbáltak újra éleszteni.

Egy érdekes kékes áttetsző anyagnak -láttam, éreztem- magam, mint írtam csend és nyugalom vett körül, mégis mintha valahol halk zene szólt volna! (bocsi ha érthetetlen, de nagyon nehéz megfogalmazni, azt amit megérteni sem tudok!!)
Nagyon jól éreztem magam, olyan volt mintha egy kicsiny felhő lettem volna a kék égen, messze távol minden zajtól, mindentől ami rossz!
Sikerült visszahozniuk az életbe, onnan kezdve arra emlékszem, hogy egy sötét helyen vagyok, nagyon sötét volt, nem láttam semmit!
Fájt mindenem, nem értettem, hogy hol vagyok..., egyetlen dolgot tudtam, hogy szörnyen érzem magam!

Ekkor kinyilt egy hatalmas ajtó, azon gondolkoztam ugyan ki az aki annak a magas ajtónak eléri a kilincsét!? Ahogy kinyilt az ajtó egy sávban az ajtó szélességétől egy fehéres fény jött felém! (nem vagyok vallásos) Belépett egy ősz hajú férfi, egyik vállán volt megkötve egy fehér lepel, az arcát nem láttam, mert a fény a háta mögött volt, csak annyit hogy fehér vállig érő a haja, a leplet, na meg, hogy mezitláb van!
Azt mondta vissza kell menned, sok dolgod van !! Hmmm... nem akartam visszajönni, de éreztem , hogy engedelmeskednem kell!

Hmmm bocsi ha nagyon kusza, de valóban nagyon nehéz megfogalmazni!!

Évek teltek el, beteg lett a barátnőm; természetgyógyászhoz járt Ő nagyon szépen gyógyult , egy alkalommal elkisértem ! Megnézett engem is ingával, azt mondta a korábbi életemben tanító és gyógyító voltam, elmosolyodtam :)!!

Évekkel később egy másik barátnőm aki tanulta a Reikit, azt mondta napok óta fáj a térde! Viccből mondtam majd én küldök Neked energiát!
Nevettünk mind a ketten, de megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor kezdem, kértem hogy fél óra múlva hívjon fel, hogy érzett e valamit!!
Közben elfelejtettem, melyik lábát mondta, gondoltam, hogy küldök mindkettőre, abból baj nem lehet, - és különben is :)-!!!
Természetesen azt gondoltam, hogy nem fog érezni semmit!! Nem tudom honnan tudtam amit csináltam, de automatikusan tettem a dolgom, mintha irányított volna valaki!!
Éreztem a tenyeremben a forróságot, megszünt körülöttem a külvilág, csak arra tudtam koncentrálni amit csináltam! Amikor befejeztem, nem sokkal utánna felhívott, az első kérése az volt:: elfelejtetted, hogy melyik térdem fáj ?? :O)
Kérdeztem miért?, válasz mert mind a kettőre küldtél, megdöbbentem, sőt megijedtem megkérdeztem, hogy jól vagy?? Azt mondta remekül !!!Hihetetlen volt számomra ez az egész!!
Azóta barátoknak, ismerősöknek küldök "energiát"?,, !!

Talán valaki meg tudja ezt nekem válaszolni, hogy mi ez, és miért van???Mi a Reiki

A Reiki nemcsak egy páratlan alternatív gyógymód, hanem tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze is. Épp a megfelelő kulcs a megvilágosodás eléréséhez. Mint az életben a legtöbb dolgot, a Reikit is át kell élnünk először ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk.

A REIKI és a megvilágosodás
A mai nyitott szellemi légkörben, ahol az emberek az élet sok problémájának megoldására alternatív megoldásokat keresnek, egyre inkább tudatára ébredünk annak, hogy a gyógyulás nem csak a fizikai szinten történik. A gondolkodás hatalma az anyag fölött egyre magától értetődőbbé válik, hiszen például emberek ezrei válnak a tűzönjárás és a nagyon hatásos spirituális gyógyítások élményének részeseivé.

Ezek a körülmények lehetőséget nyújtanak az embereknek arra, hogy felébredjenek - hogy még tudatosabbá válhassanak, tisztában legyenek mindezzel, és hogy kezdjenek kitörni a szokásos gondolkodási sablonokból. Lassacskán eltűnnek a régi elutasító sémák és félelmek, amelyek évszázadokon át generációról generációra öröklődtek, mivel érzékelni kezdjük a szeretet és új vibrációs frekvenciáját planétánkon, és ehhez hangoljuk magunkat. Már nem tudunk úgy életben maradni, hogy elszigeteljük magunkat egymástól. Olyan helyzetet hoztunk létre, ahol választanunk kell; vagy együttműködünk, vagy meghalunk. Az elszigetelődés régi tudat alatti mintája elhalványodik, miközben haladunk a béke és összhang újfajta kollektív tudatossága felé.

Minden betegséget a negatív érzelmek okoznak, az Istentől (Mindent Átható Gondolattól) való elszakadás okozta bűntudat következtében - vagy egy olyan hamis ego az ok, ami boldogtalan vagy türelmetlen, mert úgy érzi, hogy az élet nem az "én malmomra hajtja a vizet". Ha valaki egy pillanatra meg tud szabadulni az önközpontú egótól, ami mindig csak a saját nótáját fújja, tudatára ébredhet annak, hogy nem vagyunk elszigetelve Istentől vagy a Mindent Átható Gondolattól (igazi énünktől vagy mások igazi énjétől); hogy a valóságban egyek vagyunk a Világegyetemmel (nem vagyunk elszigeteltek). Egy ilyen felismerés áramlásba hoz minden áldást (gyógyítást). A gyógyulás az emlékezés segítségével történik. Minden öngyógyítás kulcsa az arra való emlékezés, hogy kik is vagyunk valójában. Ha emlékezünk arra, hogy érzelmeink hol kerültek ki először ellenőrzésünk alól, és hagytak nyomot a fizikai testen, akkor ez egy másik fontos kulcs a kezünkben ahhoz, hogy felderítsük a ránk jellemző téves elképzeléseket, amelyek szintén az elszigeteltség kezdeti érzéseire vezethetők vissza. Most egyetlen kvantumnyi ugrásra van szükség az emberiség tudatosságában ahhoz, hogy legyőzzük az elszigeteltség e régi érzését.

A Reiki nagyon hatásos eszközként segíthet az egyénnek abban, hogy megszabaduljon az elszigeteltség érzésétől. Amint elkezdődik az első fokozat tanfolyama után a 21 napos tisztulási folyamat, sok régi érzelmi blokk kezd el felszabadulni. Fejlődik intuíciónk is, segítve ezzel az egyént a saját magasabb lényére való finomabb ráhangolódásban. A test vibrációs szintjének erősítésével a Reiki minden egyes embert képessé tesz arra, hogy nagyobb energiamennyiségeket áramoltasson át magán, és emeli a bolygó, mint egész vibrációs szintjét is.

Mivel a Reiki a megerősödés eszköze, minden egyénnek megadja azt a lehetőséget, hogy letépje a tudatosságot takaró fátylat, ami megakadályozza az Igazság tiszta érzékelését. Miközben belső munkánkkal megkíséreljük a nagyobb tudatossági szint kifejlesztését és a Magasabb Énnel való mélyebb szintű kommunikációt, látni fogjuk, hogy ennek eredményeképpen ezek a fátylak felemelkednek és manifesztálódik az emanencia állapota.