Ritocska őrülete

jedi yodaNa vegyük szépen sorra mindet! Egy kis fórumos egyveleg.

Véletlenek márpedig vannak. Ahogy angyalok is. Meg jedik. Meg indigók. Meg orkok. Meg vámpírok. Trollok... Harry Potter... Meg helikopter... Meg húsvéti nyúl... Meg a télapó.
Vagyok én is. Véletlenül pont itt és pont most, de véletlenül sem szándékosan, csakis véletlenül...
Valahogy sodródok az életben véletlenül persze és nem hiszem, hogy én tehetnék róla, hogy napok óta bőgök, ahogy arról sem, hogy mostanra az életem egy bűzlő pöcegödör. Nem azért az én életem, mert én teremtettem ilyennek a félelmeimmel és a kételyeimmel, hanem azért, mert véletlenül valaki csúnyán kibabrált az én életemmel... Biztos Harry Potter volt. Vagy egy angyal... Egy fekete szárnyú, skótszoknyás, szivárványszínű zoknit viselő, vanília illatot árasztó, szőkére melírozott hajú (persze véletlenül olyan narancssárgaszőkére) enyhén molett hölgyecske... Aki kicsit csámpásan repült, kis híján leverve az ablakpárkányomat. Ők tették! De nem okolom őket érte, mert szigorúan véletlenül sikerült nekik!
Az alvászavarokról pedig az álommanók tehetnek, akik szintén köztünk járnak, fekete hajuk van, lila szemük és indigószínű ruhákat viselnek... Persze csak, ha nincs véletlenül a mosodában! Ha véletlenül ott van, akkor felvesznek akármit. És azzal ütik el véletlenül feleslegessé vált idejüket, hogy én hol napi 14 órákat alszok, hol meg napi 2-t. Viccesek nagyon. Ezt a sok véletlent egy rakáson!
Hogy az önfejlődés útját véletlenül megleltem, amikor elhagytam a szerelmem is csak véletlen és leginkább a szerelmem tehet róla, aki csodák csodája nem akart visszajönni, miután kirúgtam és sértegettem, mily meglepő! Nem is értem. Véletlen! Hallatlan véletlen! Kénytelen voltam megvuduzni és visszavonzani és bár semmi kedve nem volt szabad akaratából, de elkezdett visszavonzódni és hát véletlenül pont akkorra meg betoppant a nagy Ő! Ő tehet róla, hogy Ő ő! A Nagy Szabad Akarattal. Meg, hogy a nagy szerelmi visszavonzás vuduja máris dobódott és az energia útja másfelé fókuszálódott. Nagy Szabad Akarat, nagy Szabadság.
Az a rohadt energia! Az tehet róla, hogy akkor a nagy Ő már nem bírta energiával tartani a nagy betűket és ledobva nagyságát, kicsi ő-vé degradálódott, megtaposott és elment. Erről a jedik tehetnek, biztos vagyok benne... Már izzik is a kardom, ami amúgy rózsaszín... Hosszú és néha elromlik. Akkor nem zizeg, csak serceg. Vihetem a jediszervízbe! Még garanciális.
És elértem IGEN, végre elértem! Az önfejlődés csúcsán vagyok! A legtetjén. És ez nem véletlen, ez már nem az! Zöldül a kezem, talán jedi lennék? Á, dehogy! Tán madár látta piros felhő? Á, dehogy! Rácsaptam véletlenül a csomagtartót? Á.... Igen. ÁÁáááááááááááááuuuuuuuuuuuuuuu! Na ez nem volt véletlen! Az egyetlen nem véletlen esemény az életemben. Tudom! De hova vezetett? Fájt. És ezért rájöttem: vámpírjediangyalkopter vagyok! Minden tünet együtt: szeretem a csokit, barna a hajam, néha tök rossz kedvem van, néha meg tök jó, tudok olvasni, és néha nagyon irigyelem a betűt, 170 cm seggberúgott önsajnálatú pozitív depressziós! Wuuuhuuuuuuu!

Valamit kihagytam? Csak mert a tükör is lehet görbe. A leírt szó nem szentírás. A vélemény az vélemény. A tapasztalat tapasztalat. A szeretet az szeretet, bármilyen formáját éled is meg. A harmóniának is sok fajtája van. De semmi sem állandó, minden változik. Az utad pedig a Tiéd, vagyis egyedül TE változtathatsz! Lehetsz te arkangyal vagy farkangyal... Lehetsz bármi, ha elhiszed. De hinni, azt, ki tanít meg??????

HozzászólásokJó volt olvasni!

Jó látni, hogy így is hozzá lehet állni a dolgokhoz, és mennyivel könnyebb kezelni is a problémákat (amik nincsenek is, de amikor ugye azt hisszük, hogy vannak... :D) ilyen felfogással!

A Keserű méz refrénje jutott róla eszembe:

"Ilyen ez a keserû méz;
amíg élsz , nem számít,
hogy a tûz után jön a sodró árvíz.
Keserû méz - amíg érzel
mindegy milyen
rossz vagy jó az íz."

Köszi!

C.Kedves Ritocska !

Igazan koszonom : )Köszi Alf! :)

Pontosan ezt tettem és teszem, de köszönöm, hogy írtad, mert így még meg is erősítettél benne. :) És bevallom őszintén, néha szükségem van a megerősítésre.
Neked is boldog napot kívánok és minden szépet! :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DKedves Ritocska !

ertem a becenevet: ) Rito van becezve. Oks, modnom, nem tudom van a jelentosege, nincs igy szerintem.

Ertelek. Ha neha bant, hogy bantottad, gondolj ra szeretettel, es kivand neki, legyen boldog. Ra is igaz, jo helyen volt jo idoben, ha akarta, o is sokat tanult toled : ) Te is tole: ) Igy szep az elet !
Boldog napot !Drága Alf!

A Ritocska becenevet a tanítómtól kaptam, aki segít eligazodni kusza gondolataimon, amikor már magam azt gondolom nem bírok velük. Olyankor jön, felsegít, leporol, megmutatja a dolgokat más szögből és kérdez. Sokat kérdez. És én nagyon szeretem őt és azt, ahogy a nevem mondja, innen az "ocska". Ő ezt kedveskedésnek szánta, mert amúgy a Rita név, mint olyan becézhetetlen, a Ritácskával a világból ki lehet kergetni, a Ritus csak csak... De a Ritocska, az valahogy és valamiért tetszett. :)

A többi kérdésre, ami bánt az egy szerelem. Átfogalmazom. Nem ő bánt, hanem én bántom magam vele. Bántottam. Mert tegnap óta másként fordult minden, de ez most nem lényeg. A lényeg, az utóbbi időben nagyon nagy gödröket jártam meg és ugrásszerű fejlődésen mentem keresztül, ha visszanézek szédülök mondhatni és nehéz volt. De megérte minden egyes apró fájdalmat, kicsit és nagyot, mert nagyon sokat tanultam. Tudom, hogy még nagyon sokat fogok is tanulni életem során, de ahhoz, hogy önmagammal harmóniában lehessek, szükségem volt ezekre a dolgokra. A nagy lépések. Nem tudom érthető-e, amit ezzel mondani próbálok. A lényeg, aggodalomra semmi ok, a terhet letettem, nem hordom sem magamon, sem magamban, mert elfogadok most már mindent és tudom szeretni a jót és rosszat ugyanúgy. Mert már tudom minden csak nézőpont kérdése. :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :D?

Aranyos!

Mi bant regota ? miert viszed bele a jelen pillanatba ? teherkent hordod magadon ?...

belos helyett belsö figyelmet : ):)

Koszonom, Aranyos vagy !

En nem lennek sem vampir, sem nem tennek a nicknevembe ocska szot. mondjuk nem tudom, van e jelentese, csak nekem hammar kepekke valnak a szavak, es az ocska vampir nem volt szimpatikus : ) Nekem igy akkor Aranyos vagy : ) Amugy sokszor veszem eszre magamon, hogy a poenos irasaim java reszt keserusegbol fakadnak, neki mutatnak fricskat. ezert kerdeztem : )
szerintem ha valaki azonositja magat valamivel, akkor az eleve gond. egy ideig jatszik azon, hogy fogadjak el, amikor elfogadjak, akkor meg valamiert ki akar lepni abbol a szerepbol, tudat alatt. egyszoval figyelmet ker maganak, mert nem adja meg sajat maganak a belos figyelmet .... akin, akiken felhuztad magad: ) roluk, nekik: )
Letezos Napot !: )Szia Alf!

Nem. Ezek a dolgok szórakoztatnak csupán. DE annyiban igazad van, hogy régóta bánt valami, amit belecsomagoltam és ez a jó kedv valóban keserű volt, mert a rosszkedvem váltott előjelet egy pillanat alatt. Ezért keserédes. :) Volt, aki nem nevetett ezen az íráson, hanem sírt rajta és nem a jókedvtől. :)

Na, de ennyit a komolyságról! :) Az élet szép, a nap süt és a nyár legszebb szakaszában vagyunk. Mi vámpírjediangyalkopterek imádjuk ezt a késői szakaszt és az őszt! :))

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DHello Ritocska !

Ugy tunt innen, az en latoszogembol, hogy kisse felhuztad magad rajta, es amin nevetni kellene, az vegul is az, ami Teged bant.
Jelzem, ugy tunt: ) es lehet, ezzel eltunt: )Hello Mindenki!

Örülök, hogy teccik! Mi vámpírjediangyalkopterek szeressük, ha teccik.

@Alf: Mire érted? :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :D:D :D :D :D

ez nagyon komoly lett!!!!!!!!!!!!! köszi nagyon jot nevettem....es en is megnyugodtam hogy nem csak en vagyok olyan elvetemült :DUdv Neked Ritocska !

Teged miert bant ez ?Húúúúúúúúúú, megnyugodtam!

Ezek szerint nem csak én vagyok őrült! :-)
A különbség csak az, hogy én nem tudtam volna leírni...Ritocska :)

"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!"... nem hittem a szememnek, de hát ez mindenesetre jól összejött... :))
Skalpold le az egész szériát... a hibásat :) Tiszta lapnál nincs tisztább. :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Kedves Ritocska!

Ez nagyon tetszett :-)))))))))))))))))
Jót nevettem, köszönöm :-) Remélem lesz még folytatás is :-)))

Szép estét kívánok!
JugikTéged? :) Én magam

Téged? :) Én magam figuráztam ki, meg a fórumon mindent. :)) És kikérem magamnak az ÉN fénykardom róóóózsaszín! :))) De szervízelni kell, tény. 20000 levágott fejenként... Bezzzzzzzzeg az enyém már zizeg 100-150 skalp után. Tuti kifogtam egy hibás szériát! Erről meg a..... a fehér Gandalf tehet. Francba! :)))

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DMegszakadok a vidám kacagástól, kedves Ritocskám:)

Viccesen kifiguráztál engem:)
Irígylésre méltó a kivont zöld kardod, ami Jedi-kard, és szervizelni is kell, mert van Jedi kard szervízed is.

IGENT mondtam magamra. :)Spenótzöld farkangyal rocks!

Hát Ori épp nyitottam egy fórum topikot, ahol lehetne rosszakodni, persze engem itt se zavar! :))) Spenótzöld farkangyal? Vagy nem rá értetted? :))))) Bocs, farkakkal... ŐŐŐő nem is angyalokkal álmodok. :))) Spenótzöldekkel. :)))

Amúgy, ha érdekel...

Régen voltam moderátor egy fórumon és ott nagyon hasznos volt egy ilyen "tébolyda" nevű topik, ami az én szerzeményem volt (mert büszke vámpírjediangyalkopter vagyok és jól elmondom, milyne okos is vagyok még) és bárki bármit írhatott. Annyi állatság egy helyen sem volt, mint ott. :))

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DÚgy különben meg a humoros emberek miatt is szeretem...

ezt a weblapot. :-))Nem tehetek róla, Ritocska, de úgy momentán nekem a ...

farkangyal jobban bejön, mint az ark.
Szerintem nem mindegy. :-))))
Amúgy meg, tuti, hogy rokonlelkek vagyunk.
Milyen színt válasszunk?
Jó lesz a spenótzöld?
Az olyan nyugtató, gondoltam, elkel. :-))))