Segítsünk azoknak, akiknek szegény a karácsony!

mikulásKözeledik az év - számomra legalább is - legszebb ünnepe. A karácsonynak mindig különleges hangulata van. A fenyő illata, a fények, a meghittség... mind hozzá tartozik.
Van, ahol ilyenkor beindul a vásárlási láz, hiszen az ajándékok is hozzá tartoznak az ünnephez, talán túlzottan is. Emlékszem a legszebb karácsonyi ajándékra, amit kaptam.
Egyedül ültem szenteste a szobában. A férjem dolgozott, a fiam pedig még az utolsó hónapját töltötte pocaklakóként. Nem volt pénzünk. A fa alatt egyetlen ajándék volt: egy boríték. A férjem tette oda, mielőtt elindult dolgozni. Nagyon szomorú voltam, hogy nem tudtam Neki semmit venni. Aztán kibontottam a borítékot és sírni kezdtem. Egy lyukas tízfilléres volt benne és egy piros tollal írt levél.
A levélből áradt a szeretet. Azt írta, hogy nem baj az, ha most nincs ajándék. Itt vagyunk egymásnak és velünk van első gyermekünk is...megszületésre várva. Sokkal gazdagabb a karácsonyunk, mint bárki másnak.
A könnyek, amik folytak az arcomon, már nem a bánat, hanem a szeretet könnyei voltak.
Most - újra- itt az alkalom, hogy egy kis szeretet csempésszünk olyan családok otthonába, ahol nem telik ajándékra a fa alá... talán még karácsonyfára sem...

" Megnyílt a MikulásGyár a budapesti Felvonulási téren. Itt gyűjtik december 22-ig az adakozók által felajánlott ajándékokat, tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat, ruhákat és könyveket - mindent, ami könnyen csomagolható és szállítható. Az elkészülő ajándékcsomagokat folyamatosan továbbítják a rászorulóknak.

Az adományokat nem csak a Felvonulási térre lehet eljuttatni, hanem tizenkét hazai bevásárlóközpontba is: a gyűjtésben részt vesz az Alba (Székesfehérvár), a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plaza.

Az idei év újítása, hogy a Magyar Posta közreműködésével a kisebb települések lakóinak is lehetősége nyílik arra, hogy adományokkal segítse a rászorulókat - postaköltség nélkül. Az adakozók ugyanis bármely postán ingyen adhatják fel becsomagolt ajándékaikat, amennyiben a dobozra nagybetűkkel ráírják: mikulásgyár.

A MikulásGyár az elmúlt négy évben hihetetlen sikereket ért el. Tavaly az adományokból összesen 11 512 csomagot készítettek el a több száz önkéntes segítségével. Az ajándékokat a Vöröskereszt dolgozóinak segítségével a leginkább rászorulóknak juttatják el a különböző kisebb településekre, vidéki városokba."

Nyitvatartás:
December 11-22
Naponta 12.00 - 22.00

Mindenkinek szeretetteljes készülődést kívánok!

Andi
http://penzugyi-megoldasok.shp.hu

"Egy hiba nem hiba. Egy sikerteleség nem sikertelenség, hanem egy félresikerült siker, amiből megtanulhatod, hogy hogyan nem sikerül. Tehát egy részsiker, ami a folytatásra ösztönöz."

CsatolmányMéret
k33512007.jpg155.77 KB
k33512003.jpg323.8 KB