Siker? Gazdagság? Kezdjük az alapoknál! Itt az ideje tenni is valmit érte!

sikerMár egy hete nincs munkahelyem. Nem dolgozom, egész nap itthon vagyok. Van időm magamra, van időm olvasni, netezni, filmet nézni, főzni... minden amit szeretek csinálni. Valami mégsem jó. Már régóta tisztában vagyok a vonzás törvénye létezésével, rengeteg könyvet, cikket olvastam ezzel kapcsolatban. Ti is voltatok már úgy, hogy bármit tesztek, bármilyen tanácsot is követtek, egyszerűen nem juttok egyről a kettőre!?
Volt pár sikerélményem egy-egy gyakorlat alkalmazása során, végül is bármit magamhoz tudtam eddig vonzani, de nem folyamatosan és sokszor nem volt ezen dolgok között semmi összefüggés. Tegnap este úgy aludtam el, hogy rájöttem nincs is valódi életcélom. Hiába a főiskola, a sok hobbi meg sport az évek során, egyszerűen nem tudom mit akarok. Felkeltem és elkezdtem kutatni a könyveim között. Előszedtem Napoleon Hill 52 lépés a Gazdagsághoz. Első gondolatommal a munkahely és a pénzhiányára akartam megoldást keresni, aztán valahogy mégis más értelmet nyert az egész.
A sok Esther és Jerry Hickes bölcseletek és gyakorlatok után is ugyanarra a szintre kerültem vissza, mint hónapokkal ezelőtt voltam.
A lényeg az én nézőpontomból nagyon egyszerű. A titok alkalmazása és megértése olyan, mint az iskolai alapismeretek. Az alapoknál kell kezdni a megértését (pl. bízz magadban, éld a saját életed, legyen célod, légy pozitív... stb.), mert ha nem tudsz írni vagy szorozni, nem fog menni a többi sem. Vannak emberek akik jó képességekkel és hatalmas logikával kezdik az iskolát, vannak akiknek egy-két dolog kevésbé megy. Persze mindenhez idő kell. Ezért más tempóban haladunk. Akárcsak a vonzás törvényénél, van aki elsőre megérti az alapokat és halad előre, van akinek tanulás nélkül is van tehetsége hozzá, van akinek hiába magyaráz el az élet 10-szer egy dolgot, még mindig ugyanott tart. Ám aki szorgalommal, motivációval végigjár akár 6 év, akár 8 év alatt egy iskolát az már tud kezdeni valamit magával, már eljutott egy bizonyos szintre, hogy megvalósítsa azt amit akar.
Reggeli elmélkedésem során rájöttem, hogy én nagyjából értem az alapokat, csak nem igazán alkalmazom. Nem kéne csodálkoznom, hogy halomban állnak a mosatlan edények, amikor már egy hete sajnáltatom magam és igazából nem csinálok semmi lényegi dolgot... és a páromnak is kezdd elszállni a kedvessége :)
Én sikeres akarok lenni, mind a munkám, mind a párkapcsolatom terén. De ehhez hiába fekszem egész nap és olvasom a vonzással kapcsolatos könyveket meg vizualizálok, mégis kezdek inkább megbolondulni.
Szerintem mégis van valami a ne várd tátott szájjal a sült galambot mondásban...
Tehát ideje nekilátni valaminek. És a cselekvéseknél nem árt, ha egyben alkalmazom a pozitív beállítottságot. Megteszem az első lépést!
Napoleon Hill könyvében az első fejezet: SODRÓDVA NEM LEHETSZ SIKERES

"Nem kell jövendőmondónak vagy kártyavetőnek lenned, hogy megjósold egy ember jövőjét. Elegendő, ha felteszed neki a következő egyszerű kérdést: Mi életed egyetlen, legfontosabb célja, és mik a terveid az elérésére?
Erre a kérdésre száz emberből kilencvennyolc valami effélét válaszol: Szeretnék jól éni és minél sikeresebb lenni!
Első hallásra talán jól hangzik a válasz, de ha egy kicsit mélyebbre ásol, a ködös vágyak roskatag rétegei mögül teljes életnagyságban előtűnik a Sodródó. Az az ember, akinek mindegy, merre tart, aki rendszerint nem sokra viszi az életben, s akinek a sikeres emberek által otthagyott maradékkal kell beérnie - azokéval akinek van határozott céljuk az életben, és konkrét tervük céljaik elérésére. Ahhoz, hogy valaha sikeres légy, most nyomban meg kell határoznod egy pontos célt, és fel kell vázolnod a célod eléréséhez vezető lépéseket.
Néhány éve egy Stuart Austin Wier nevű dallasi fickóval dolgoztam együtt. Az általam szerkesztett folyóirat külső munkatársa volt, s alig tudott kijönni a keresetéből. Alighanem nyomorgó íróként éli le az életét, ha annak a feltalálónak a története, akiről akkortájt írt, váratlanül arra nem ösztönözte volna, hogy gyökeresen változtasson.
Ismerősei legnagyobb megdöbbenésére felhagyott az újságírással, újra tanulni kezdett, fejébe vette, hogy szabadalmi ügyekkel foglalkozó ügyvéd lesz, ráadásul nem is akármilyen, hanem az USA legjobb ügyvédje. Olyan buzgalommal vetette bele magát a tanulásba, hogy rekord idő alatt végezte el jogi tanulmányait.
Amikor praktizálni kezdett, szándékosan kizárólag a legbonyolultabb szabadalmi ügyekkel foglalkozott. Hamarosan híre ment az egész országban; nagyon keresetté vált, és annak ellenére, hogy csillagászati összegeket kért a szolgáltatásaiért, több ügyfél jelentkezett nála, mint ahány esettel foglalkozni tudott.
Az a személy, aki céltudatosan és tervszerűen cselekszik, vonzza magához a lehetőségeket. Hogy is várhatnál bármit az élettől, ha magad sem tudod mit akarsz? Hogy is tudnának mások segíteni céljaid elérésében, ha magad sem tudod, merre tartasz? Csakis úgy tudod legyőzni az utadban álló nehézségeket és elviselni a kudarcokat, ha határozott célokkal rendelkezel.
Ha sikeres akarsz lenni, legyen ez a mai nap, amelyben elhatározod, hogy nem sodródsz tovább. Tűzz ki magad elé egy konkrét cél! Írd le, mi az! Vésd az eszedbe! Döntsd el pontosan hogyan tervezed megvalósítani! Ha ez megvan, már csak a nekilendülés kell, aztán nyomban fogj hozzá, s a terveid alapján kezdj cselekedni!
A jövőd olyan, amilyenné teszed. Eljött a pillanat, hogy eldöntsd, milyen lesz."

Ha előrébb akarsz jutni, szerintem ez az írás egy jó tanács! Én előrébb akarok jutni! Te mit gondolsz?
Remélem ez a kis írásom és idézetem segít abban, hogy jobban megértsétek a vonzás törvényét.
Elmosogatok, kitakarítok, sütök valami finomságot a páromnak és közben én is saját céljaimon gondolkodom!

Szép napot és jó elmélkedést mindenkinek!

HozzászólásokKedves Melinda79

Köszönöm az olvasást!Most már rengeteg hasznos írás van a vonzás törvényével kapcsolatban.Minden ember más,mindenki más olvasnivalóban fedezi fel a saját "Titkát"!Kívánom neked,hogy te is találd meg azt a lehetőséget a sok közül,amit szívesen alkalmazol gyakorlatban!Mostanában arra jöttem rá,hogy nagyon fontos az olvasottakat alkalmazni/gyakorolni.És itt nemcsak a konkrét álljunk fel és vegyük kezünkbe a fakanalat dologra gondolok.Hanem a mentális gyakorlásra.Vannak olyan dolgok,amiket a fejedben tudsz gyakorolni,ha van időd,akkor meg pláne.Fél órára odafigyelsz a gondolataidra,nem fárasztó.És van eredménye!Kedvenc párosom Esther és Jerry Hicks könyveiben nagyon sok gyakorlat van és tapasztalatból mondom,hogy működik.(Csak érdekességként írom,hogy Jerry Hicks első könyve ezzel a témával kapcsolatban Napoleon Hill Gondolkozz és Gazdagodj könyve volt,így kezdte érdekelni és felfedezni a vonzás törvényét,majd később a teremtő maga szólt hozzá Estheren keresztül.)
Az ő könyveiket nagyon tudom ajánlani és Neale Donald Walschot is.Személyes véleményem szerint ugyanazzal a személy(ekke)l találták meg a hangot,nevezzük Abrahamnak,Istennek,Univerzumnak,Forrásnak...Stb.
Szép napot!:)Kedves szaloncukor!

Hu,nagyon szépen köszönöm a te írásod is!Sokan írnak itt nagyon jó gondolatokat,és jó olvasni sok ember írásait,akik buzdítanak,erősítenek,elmondják tapasztalataikat..,és most itt a tied is nagyon ott van a toppon úgymond!Teljesen igaza van Napoleon Hill-nek amiket leír.A sorokban sok mindenben mondhatnám azt magamra is ismertem.S abban is amiket még te hozzáfűztél.Én sem dolgozom(sajnos),van elég szabadidőm,a családommal élek így még könnyebb dolgom van úgymond,de hálás is vagyok mindezekért,és azért is,hogy van párom aki szeret,stb.Sok mindenért vagyok hálás az éltemben.Ám itt vagyok 30 évesen és sokszor elgondolkodom én is,hogy így ahogyan most vagyok valahol jó is,de szeretném már a saját életem élni,boldog,sikeres lenni,a párommal közösen élni,családot alapítani,stb.S én is vagyok úgy ahogyan te,hogy olvasgatok,tanulok a könyvekből és alkalmazom is a dolgokat,de sokszor úgy érzem mintha nem jutnék előre..Sokat agyalok én is,hogy merre és hogyan tovább?Van hitem..,de bátorságom elég az nem mindig van,sajnos.Talán nem véletlen az sem,hogy egy adott nap ami probléma vagy gondolat foglalkoztat,arra itt az oldalon úgymond kapok egy lökést vagy választ,hogy mit tehetnék vagy hogyan gondolkozzam másképpen,hogy közelebb juthassak álmaim ill. vágyaim eléréséhez.Ám így is van amikor teljesen feltöltődöm és minden happy..,aztán jön valami más vagy valaki más aki kizökkent kicsit és újra feltöltődére és buzdításra van szükségem.Mert mi emberek ilyenek vagyunk és valljuk be azt is,hogy nem minden helyzetben könnyű csak pozitívan gondolkodni,élni..,mert ha mindenki így vélekedne itt a világunkban az jobb lenne,akkor kevesebb akadályokba ütköznénk,és könnyebben elérnénk amiket szeretnénk.Ám azt is tudom,hogy meg kell tapasztalnunk rossz dolgokat is,hogy tovább fejlődjünk,megerősödjünk..Szóval te most nekem és gondolom másoknak is nagyon feladtad a leckét és elmondtad úgymond a véleményed:)!Én köszönöm neked,és el is mentettem az írásod a kedvenceim közzé,hogy vissza tudjam olvasni amikor csak kell.Abban is igazad van,hogy nem csak olvasgatnunk kell,stb. hanem cselekednünk,hinnünk,szeretnünk is és hálásnak is lenni mindenért!S az alapokat úgy érzem én is értem és tudom..,csak nem könnyű mindig mindent alkalmazni vagy elsőre megérteni,stb.Ám semmi sem történik véletlenül és nem adom fel,már csak azért sem:)))!Szép napokat neked!!!!Szia! Megértem ha ezt szűrted

Szia!
Megértem ha ezt szűrted le belőle de teljesen másról van szó:)
Világszabadalmi technológiákat szeretnénk bevezetni és ehhez keresünk talpraesett vezető partnereket , amit írtál abból úgy gondoltam hogy te ilyen vagy , és hogy keresel valamit amivel fejlődhetsz , és elérheted vele céljaidat. Azért nem irom le bővebben mert egy üzleti koncepciót így nem lehet felvázolni , ez nyilvánvalóan komolyabb ennél.
Ha úgy gondolod hogy esetleg érdekel a dolog , nyugodtan írj, persze nem tudok semmit sem ígérni mert nem ismerjük még egymást, de ha beszélünk kiderül hogy tudunk-e együtt dolgozni:)

Legyen szép napod!Kedves Enjoy

Köszi a hozzászólást és az infókat.Még mindig munka nélkül:( Az az igazság,hogy nem nagyon bízom semmilyen üzletkötői,adjunkelvalamit,pókerezzünkanete ...stb. féle meggazdagodásban.És első olvasásra,amit írtál,csak ezek jutottak eszembe.Így nem akartam a privát mailedre írni.Elnézést kérek,ha mégse ilyesmiről lenne szó,csak a tapasztalataim eddig ezt mutatták.Gyorsan pénzt keresni=adj el valami hülyeséget a tudatlanoknak.Ha írnál bővebben az eszközről,amivel kimásztál a kátyúból,vagy vmi meggyőzöbb érved lenne,énis bátrabban kérdeznék a módszeredről:)
Jó munkát addigis:)"A lelkesedés nálam is néha alábbhagy..."

Én azt tapasztalom gyakran, hogy amikor a lelkesedés alábbhagy, megvan az a veszély, hogy lassan újra ellepi az embert a mindennapok szürke pora. Szépen belesüppedünk az apró, még elviselhető gondokkal teli mindennapokba. És addig, amíg nem történik ismét valami felzaklató galiba, vagy ellenkezőleg, valami külső, lelkesítő aktualitás, hagyjuk lerakódni, vastagodni a port.
Én bizony erőltetem a lelkesedést, fűtöm a kályhát, összehúzom a parazsat, de nem biztos, hogy ez a jó mód! Mindenki a saját útját járja. Bár nem gondolom, hogy ez kötelezően magányos utakat kell, hogy jelentsen.Kedves....Mindenki:)

Örülök,hogy néhány emberhez eljutott az írásom.Szerintem is fontos,kedves Kreátor,hogy folyamatos motiváció és a csapatmunka.Bár ehhez megfelelő emberek is kellenek.
A lelkesedés nálam is néha alábbhagy...Olyankor nem erőltetek semmit.Csinálom a megszokott dolgaim és keresem a lendítő erőt.Akinek van célja annak sokkal egyszerűbb erre rátalálni!
Kedves Gattina!A pihenésre is egyaránt fontos,hiszen fel kell töltődni!Egy kisbaba hatalmas öröm és vele az embernek csak szép napjai lehetnek:)Nagyon jó volt olvasni

Nagyon jó volt olvasni írásod, köszönöm.Szia Szaloncukor!Teljesen

Szia Szaloncukor!
Teljesen egyet értek azzal amit leírtál , nagyon tetszik hogy végigmentél ezen a gondolatmeneten és végül erre lyukadtál ki:)
Kevés ember van aki időt szán arra hogy végiggondoljon ilyen dolgokat ...ezek szerint te vagy az egyikük:)
Én is hosszas semmittevés , gondolkodás és olvasás után megtaláltam azt az eszközt amivel kimásztam a kátyúból , megtaláltam a céljaimat , és azt is megtaláltam hogy mivel tudom őket elérni... elképesztő:)!!!
Szivesen elmondom , itt az email címem , nyugodtan irhatsz: chanandlerbong2@gmail.com

Legyen szép napod!:)Kedves Kreátor, Szaloncukor...

köszönöm az írásotokat, nagyon jó volt elolvasni. Most egy kicsit leültem, mint az iszap, de mára a nagy semmittevést terveztem, mert úgy gondolom, néha nem árt "semmin se" gondolkozni....:)
Én ma annak örülök, hogy a 10 hónapos kicsi fiammal a kézen fogva lesétáltunk az édesanyámhoz (2 házzal arrébb) és nagyon élvezte. :) Ma este pedig lesz egy kis találkám munka ügyben egy régi barátommal, és holnap pedig teljes erőbedobással folytatom az álmom megvalósítását. :)

Köszönöm, hogy ilyen pozitív gondolatokkal támogattok.egyetértek

A sűlt galamb nem rossz dolog,de valakinek meg kell sütnie.
ezzel együtt gyakran látom, hogy a lelkesedés lángját fel lehet lobbantani, de nem ég magától folyamatosan. A tűz kialszik, ha nem táplálja valami. Viszont azt is látom, hogy akik esztelenül csak rohannak, cselekszenek, hajtják a sikert, azok pedig kiégnek. Az problémáik mások, de ugyanúgy problémák. Az jár a fejemben mostanában, hogy hasonló gondolkodású emberek, ha együttműködnek közösen kialakitott célok megvalósitása érdekében, azok tudnak szárnyalni igazán. Mint a vadlibák. Nyilván olvastad már a példát, ha az első elfárad, egy pihentebb váltja föl.A hátsók pedig hangos gágogással biztatják az elsőt.
Szóval egymásra kell találni kisebb nagyobb közösségeknek, és a bátpritáson, tanácsadáson túl konkrétan meg kell próbálniuk együttműködni is.
"Én sikeres akarok lenni,mind a munkám,mind a párkapcsolatom terén." - mondod. Miért ne próbálnád meg?
nyilván vagyunk még néhányan. Miért ne próbálnánk meg?Köszönöm:)

Köszönöm szaloncukor!Én kicsit régebben vagyok munka nélkül,Én is sokat gondolkodom.Tudatosan tervezem az új munkahelyemen való munkát...a vele kapcsolatos teendőket. Tudom,hogy sikerülni fog! Jó volt olvasni az írásodat!:)