Sikerfaktor

sikerfaktorMiért van az, hogy sokan akik látták a Titok filmet, megértették a lényeget, sőt, értik és érzékelik hogy mennyire fontos és nagyszerű az a gondolat, amit a film és a könyv adhat annak, aki nyitott rá, mégsem tudják életükben megfelelően alkalmazni ezt az elvet?

Van egy nagyon fontos mondanivalója a filmnek, amire úgy érzem ideje időnként újra és újra visszatérni. Nem elég, ha valaki pozitívan gondolkodik. Nem elég, ha intelligens és belátja hogy életében meghatározó szerepe van a gondolatainknak. Van egy szakadék, egy űr bennünk, melyet be kell tölteni ahhoz, hogy sikeresen tudd alkalmazni a vonzás törvényét!

Erről a szakadékról, hiányról, űrről szól az "A Titok mögött" című film, mely egyenlőre még csak angol változatban kapható, itt:
BEYOND THE SECRET

Szeretném hogy a filmben lévő fontos információk addig is, ameddig megszületik a film magyar változata, eljuthassanak hozzátok! Épp ezért írom most le nektek ezt a néhány gondolatot.

Tulajdonképpen mindaz, amiről beszélni fogok, benne van a Titok c. filmben is, és már korábban is írtam róla, de úgy érzékelem, hogy sokak számára még mindig nem adott kézzelfogható megoldást. Épp ezért van az, hogy emberek százai járnak önismereti tréningekre, tucatjával veszik meg a személyiségfejlesztő könyveket, mégsem tudnak ötről a hatra jutni.

Ahhoz hogy áttörést tudj elérni, nem elég a pozitív gondolkodás. Teljes testednek egy egészként kell rezegnie, hogy a vonzás törvénye ki tudja fejteni a hatását. Át kell hangolnod az egész lényed, tested minden egyes sejtjét arra a frekvenciára, amit az agyaddal már lehet hogy tökéletesen felfogtál, de tudat alatt még mindig élnek benned a múlt beidegződései, kudarcélményei, idejétmúlt hiedelmei.

A tudatosan pozitív gondolkodásodat le kell szivárogtatni a tudatalattidba, hogy beépüljön, megragadjon, gyökeret eresszen benned. Ha teljes lényed a sikert, a magabiztosságot, az önismeretet sugározza, nem lehet benned egy szikrányi kétség sem hogy amit gondolsz, amit szeretnél elérni, amit meg akarsz szerezni, az mind mind a tied lehet, és a tied is lesz!

Egyetlen feladatod tehát, amikor elkezded a pozitív gondolkodást, a gondolataid irányítását, az az, hogy ezt átlényegítsd a tested-lelked-szellemed minden eldugott zugába, azaz olyan mélyre ültesd el magadban, hogy gyökerei stabilan tartsák ezeket a gondolatokat fejedben az élet legkeményebb viharaiban is.

Ha napi szinten fogod gyakorolni a pozitív gondolkodást, a teremtő gondolatok hamarosan olyan mélyen beléd ivódnak, hogy egyszerűen kilökik a negatív gondolatokat maguk közül. Életed szép lassan átalakul, és kitartásod elvezet ahhoz az áttöréshez, amire mindig is vágytál. Ez az a pont, ahol a gyerekkori álmaid igazán valóra válhatnak!

Sok sikert hozzá!

Admin

HozzászólásokTalán nem lenne fölösleges feleleveníteni ezt a régi témát

A megvallás

A kereszténységet vallásnak szokták nevezni, de a legtöbb keresztény, aki vesztes életet él, pontosan azért lesz vesztes, mert nem a helyes dolgokban hisz, és nem a helyes dolgokat vallja meg. Valójában az ellenség szavait szólja. És ezek a szavak fogságban tartják. A Példabeszédek 6:1-2 azt mondja, hogy "...a szádnak beszédei által estél tőrbe."

A hit szavai győztessé tesznek. A félelem szavai vesztessé tesznek. A világmindenségben a szavak képviselik a legnagyobb erőt.

Az ember szellemi lény, aki nagyon is képes arra, hogy a hitnek azon a szintjén éljen, mint Isten. A Márk 9:23-ban a következőt olvassuk: "Ha tudok valamit tenni?" - mondta neki Jézus. - Minden lehetséges annak, aki hisz!" A Máté 17:20-ben pedig ez áll: "A kishitűségetek miatt - felelte nekik [Jézus]. - Mert úgy van, ahogy mondom nektek: ha olyan hitetek van, mint egy mustármag, azt mondjátok majd ennek a hegynek: »Menj innen oda!«, és oda fog menni; és semmi sem lesz lehetetlen nektek." A Márk 11:23-ban pedig Jézus ezt mondja: "Úgy van, ahogy mondom nektek: ha valaki ezt mondja ennek a hegynek: »Emelkedj föl, és zuhanj a tengerbe!«, és nem kételkedik a szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meg is lesz neki."

Egy szellemi törvény

Ez nem elmélet. Ez tény. Szellemi törvény. Minden alkalommal működik, amikor csak helyesen alkalmazzuk. ez egy szellemi törvény. Isten soha nem tesz semmit, anélkül, hogy azt először ki ne mondaná. Isten a hit Istene. Isten a hitét a szavai által fejezte ki. "Jézus így válaszolt: - Legyen bennetek Isten hite!" (Márk 11:22) Régebbi fordítások ezt úgy mondták: "Legyen hitetek Istenben." Szó szerint viszont valójában ez áll az eredetiben: "Legyen bennetek Isten hite - vagyis az a fajta hit, ami Istenben is van."

Az Efézus 5:1 szó szerint azt mondja, hogy úgy kövessük, utánozzuk Istent, ahogy a gyerekek követik, utánozzák a szüleiket.

Ha Istent akarjuk utánozni, akkor úgy kell beszélnünk, mint Ő, és úgy kell viselkednünk, mint Ő.

Ő nem kérne tőlünk olyat, amit nem vagyunk képesek megtenni.

Amikor itt járt a földön, Jézus a hitnek azon alapelvei szerint élt, amelyeket a Márk 11:23-ban és a Máté 17:20-ban olvasunk. Szólt a szélhez és a tengerhez. Szólt a démonokhoz. Szólt a fügefához. Sőt még a halott emberhez is szólt.

A szél, a tenger, a fa, a démonok, sőt még a halott ember is engedelmeskedett a szavának.

Az a fajta hit, működött benne, ami Istenben volt.
itt van tovább:Jajjjj

Hát jó volt ez is valamire"továbbra is azt mondom a

"továbbra is azt mondom a válaszomnak nem Bob volt a lényege"

én sem róla beszéltem. de ha visszaolvasod, amíg te mindhárom hozzászólásodban említetted őt, én csak egyetlen hozzászólásban, ami ráadásul a tiedre volt reakció. vagyis én úgy látom hogy kettőnk közül csak te beszéltél róla :-) ez pont olyan, mikor azt mondja valaki, hogy ne gondolj a rózsaszín elefántra. mire gondolsz közben? igen, a rózsaszín elefántra... a titok is ezt mondja, hiába tagadsz valamit, ha tagadod, akkor épp azzal foglalkozol, annak az energiája van benned, vagyis mégiscsak érdekel a téma, hiába mondod hogy nem.

a "ki nevel a végén?" c. filmben is ezt a kérdést kerülgetik, szerintem zseniálisan. hasonlóan az abortusz témához (van-e joga egy anyának dönteni a szülés előtt vagy nincs) illetve a szükség van-e fegyverkezésre vagy nem vitához, erről a filmről is végtelenségig lehetne vitázni, miközben úgy gondolom, mindkét félnek igaza van. vannak olyan kérdések az életben, és ez a téma is az, amiben látszólag két egymásnak teljesen ellentmondó dolog is lehet egyszerre IGAZ.

igaz az az állítás is, hogy "nincs ingyen ebéd" meg közben mégis van, mert létezik önmagában, ha kiszakítjuk a "környezetéből". ahogy te is írtad: ingyen segítettetek, de valahol meg mégsem, mert azért tettétek, hogy nektek jó érzésetek legyen amiatt hogy ingyen tettetek jót.

ehhez persze több dimenzióban kell tudni gondolkodni. két dimenzióban a kör csak kör, de három dimenzióban már lehet gömb is, meg kúp is, nem tudhatjuk.

kedvenc sorozatomban mindenre van példa, így erre is: van egy rész, amikor pont azon vitatkozik Phoebe és Joey (5-dik évad, 4. rész) hogy létezik-e olyan hogy önzetlen jócselekedet? :-)

és erre is azt tudom mondani, hogy van is meg nincs is. attól függ hogy mennyi dimenziót nézel egyszerre. de a végtelen dimenzióban határozottan nincs :-)Értem és nagyjából még egyet is értek ezzel

sokszor bele szaladunk az ingyen dolgok végzetes rejtelmeibe. Bár továbbra is azt mondom a válaszomnak nem Bob volt a lényege. Felhozhattam volna bárkit, csak példa ként említettem meg. Mert valljuk be őszintén azért Ő többnyire megfizethetetlen annak aki még hadilábon áll a titokkal de nagyon szeretné megérteni. Szerencsére Én ismerek több olyan segítőt, tanítót akik minimális fizetségért vagy havonta egyszer ingyen foglalkoznak a hozzájuk járókkal, mert a megélhetését máshonnan biztosítja magának. Tehát Ők megengedhetik maguknak, hogy a kezdeti lépéseket másoknak könnyítve adják át.
Most idézlek téged

_Tulajdonképpen mindaz, amiről beszélni fogok, benne van a Titok c. filmben is, és már korábban is írtam róla, de úgy érzékelem, hogy sokak számára még mindig nem adott kézzelfogható megoldást. Épp ezért van az, hogy emberek százai járnak önismereti tréningekre, tucatjával veszik meg a személyiségfejlesztő könyveket, mégsem tudnak ötről a hatra jutni. - Szóval én csak erre hoztam fel példának Bobot.

Az ingyen téma valóban rizikós de ki lehet fogni itt is olyan embereket akik valóban szívből teszik. Mondok példát magammal kapcsolatban.
Évekkel ezelőtt jártam egy olyan központba segíteni önkéntesként, ahol hetente minden kedden ingyenes volt minden. Jó magam masszőrként tevékenykedtem ott, de volt mágus, bioptron lámpás, reikis, asztrológus, bőrgyógyász orvos, természetgyógyász, látó. Szóval vegyes volt a társaság.
Az emberek feliratkoztak már, hogy érkezési sorrendben haladjuk velük. Azon az egy napon semmi pénzbeli fizetséget nem kértünk, viszont volt egy idős néni, Ő minden kedden hozta a tepsi süteményeket, volt fodrász aki a segítőknek szintén ingyen vágta a haját, volt egy férfi aki minket mindig haza akart szállítani autóval, hogy így viszonozza a kapottakat. Sorolhatnám még, de ennyi is elég. Szóval nem ingyen történt semmi ha így nézzük. Én nagyon szerettem Őket, szerettem ott lenni. Viszont a ház vezetőség na velük inkább. Nem volt bennük alázat azok felé akik amúgy a hét más napján fizető vendég volt csak az nap nem. Megvárakoztatták pl. a rákos beteg embert akik már nem kevés pénzt hagyott ott nekik és bennük volt minden bizodalma. Késtek, kávéztak, átnéztek rajtuk. Hát szóval érdekes volt. Hát csak mint érdekesség szerettem volna megosztani ezt veled.

Kedves Admin! Most egy nagy kitérőt csaptunk mi itt ketten, de megbeszéltük ezt is.
Amit a blogodba írtál arról az a véleményem, hogy igen nagyon jó lenne ha így tudnánk magunkévá tenni a TITKOT.
Szép napot neked!Ami ingyen van, ott valami

Ami ingyen van, ott valami más van a háttérben, amit elsőre nem látsz. Vegyük az ingyenes iskolarendszert. Elsőre úgy tűnhet hogy az alapszintű oktatást ingyenes, de azért is fizetni kell, méghozzá adó formájában. Aki azt mondja ingyenes az oktatás, az nem számolta ki hogy mennyibe kerül egy átlagos adózónak az iskolarendszer fenntartása. Szóval ha valami ingyen van, én azért megvizsgálnám hogy ott mit is fizetsz cserébe :-)

De mondhatnám a szokásos példámat is, bár lehet hogy unalmas, de a vásárlásaink után kapott visszatérítés sem a pénzfán terem, hanem egymás zsebéből húzzák ki a rendszer működtetői. Elsőre úgy tűnik, hogy milyen jól jársz, de ha kiszámolod, és ez egyszerű józan paraszti logikával belátható, hogy 1 forintból nem lesz 2 forint, ha közben semmi sem változott (nem állítottunk elő új dolgot) hanem csak osztogatjuk egymás között... :-)))) és aki ezt nem veszi észre, az vaklovat játszik :-))))

Egyébként semmi szükség tréningre, még iskolára sem lenne, hiszen a könyvekből is lehet tanulni, de azért lássuk be, hogy egy tapasztaltabb embertől tanulni azért jó, mert gyorsabb, mintha magunk jönnénk rá. Ennyi az oktatás lényege. :-) Az egész csak tapasztalat átadás, és nem kor függvénye, mert bizonyos területen nekem lehet hogy több a tapasztalatom, de más területen meg másnak több. Fizetni pedig azért kell, mert az időt és energiát, hogy velem foglalkozik valaki, azt kell megfizetnem. Matek korrepetálást sem végez valaki azért ingyen, mert ő annyira jó matekos, hogy megteheti. Sőt. Minél jobb egy matektanár, annál gyorsabban fogsz haladni ha nála tanulsz, és annál többet is fog elkérni. De cserébe lehet hogy sokkal jobban jársz, mert egy óra alatt többet tanulsz.

A kérdéskörhöz tartozik még az "olcsó húsnak híg a leve" gondolat is: ha elmész 5-10 tréningre, ahol nem kapsz olyan tudást, mint azon az egyen, ahol lehet hogy csak háromszor annyit kell fizetni, mint a többin, akkor melyik volt a drága? :-)Kedves Admin!

Jól sejtettem, ezzel továbbra is hadilábon állok. Mellesleg nem Bobbal van problémám és azzal sem, hogy annyit kér amennyit. Én inkább csak arra használtam példának Őt, hogy amit leírtál úgy tudnánk magunkévá tenni a titkot, akkor pl. Ő hozzá sem kérne járni tréningre, sem a tanítványaihoz, sőt a könyvét sem kéne olvasni. A mankó nélküli életre gondoltam amit írtál, hogy milyen szép is lenne ha ezek nélkül kelne életre bennünk a nagy tudás.
Ja, mellesleg azért szép lenne ha lennének olyan szellemi tanítást átadó mesterek akik valóban ingyen juttatnák hozzá a "rászorultakat. Miért nem jó ami ingyen van? Annyi mindennel meg lehet hálálni az átadottakat. Persze lehet, hogy ez most téged letaglózott és nem is erre szerettem volna tenni a hangsúlyt. Ez csak példa volt az én szemszögemből. Mellesleg ha már menne az, hogy bármit megengedhetek magamnak, valószínűleg a Te beírásodat észre sem veszem mert nekem már megy az amit Te leírtál, hogy váljon valóra ez az egész. Szóval elkezdek GONDOLKODNI erről most.kedves rózsafa. szerintem

kedves rózsafa. szerintem egyszerű. mindenért annyit fizetnek az emberek, amennyit nekik megér. bob tréningjei is mind teltházasak, a kiscsoportos tréningekre pedig alig lehet bejutni... és csak akkor tud ennyit elkérni, ha sokkal többet ér az, amit tanít, különben nem lenne negyven éve folyamatosan igény rá. próbálhatna más elkérni ennyi pénzt, valószínű senki nem fizetne ennyit se neked, se nekem :-) ő tud valamit, miért adná ingyen? aki nem tudja megfizetni, annak ott vannak azok a tanítók, akik tőle tanultak, és azok akik azoktól, akik tőle. vagy ha nem tréning, akkor néhány ezer forintért megvehető a könyve is. mindenki választhat, hogy mi az, amire szüksége van, és amit megenged magának (apró megjegyzésem itt, hogy bármit megengedhetne bárki, csak GONDOLKODNI is kell hozzá :-)

mondok egy párhuzamot arra, amit mondtál. tegyük fel hogy a mercedes gyártja a legjobb autókat. valószínű hogy tőlük sokan vennének, ha levinnék az áraikat, főleg, ha ingyen osztogatnának autókat, nem? szerinted miért nem teszik? :-) a minőséget mindenben meg kell fizetni, különben nem tudná ugyanazt a minőséget adni. de pont erről szól az, amit tanítanak, tehát nem is értem a kérdésedet. ez a gondolkodás, amit kifejtettél, pont ellentmond a titoknak. bob úgy gondolkodik, hogy többet kell adnom, mint amennyit elkérek, különben nem fog senki sem fizetni érte. és hidd el ebben van az igazi titok, ha megérted. én sosem mennék el egy tréningre, ha ingyen van...Hát igen, ezt így kéne

Hát igen, ezt így kéne magunkévá tenni. Nagyon nehéz hiszen születésünk óta a szüleink félelmében kezdjük pályafutásunk, azután a társadalmi sulykolások és így tovább.
Szerintem ez is hasonlóan történik mint pl. a matek megértése. Egyik nap felkelsz és érted, érzed, magadévá vált.

És akkor valóban nem kéne hol könnyebben, hol nehezebben megfizethető előadásokra, tanfolyamokra járni.
Ezzel mindig hadilábon állok magamban. Vegyük pl. Bob Proctorrt aki nagy példaképünk ebben a témában. Nagyon drágán adja segítségét ennek a közösségnek. Ha gyorsabban felébredne a világ embere miből élne, hiszen Ő az általunk befizetett pénzt vonzza magához. Meg a többi segítő aki szintén sok sok pénzt kér azért, hogy utána Te is gazdag lehessél. Na itt szoktam elveszíteni a fonalat. Itt mindig hadakozás van bennem. Mert ha Ők könnyen bevonzzák a pénzt bárhonnan, akkor miért is kérnek a még tudatlan emberektől erre ennyit pénzt. Mert itt nem egy kézzel fogható szakmát tanítanak meg. Na mindegy! Nem bántani akarok csak gondolkozom ezen mint oly sokszor, mert mint mondtam ezzel hadilábon állok. Elkanyarodtam kicsit.
A lényeg, hogy valóban úgy kéne működnünk ahogy írtad Admin!
Köszönöm írásodat!ha valakinek nem nyílna meg

ha valakinek nem nyílna meg ott, a YouTube-on is nézhető a film bemutatója:

szerintem ez a Titok film után a következő lépcsőfok! :-)Ez JÓ...