A világot működtető hét törvény

smaragdtáblaÍme a hét ősi természeti törvény, mely a világot irányítja. Minden ebből származik, minden ami létezik, ebből ered. Minden más törvény, például a vonzás törvénye is, ezekből következik. Ha megérted e hét nagyszerű törvényt, akkor tiszta és érthető lesz számodra hogy miért és hogyan működik a vonzás törvénye.

Ezek a törvények az ősi Egyiptomból származnak, Hermész smaragdtábláin olvashatóak. A smaragdtábla analógia a Titok film elején is szerepel (a piramisos jelenetben az egyik táblát másolják le egy pergamenre). Nem véletlen, hogy a film rövid bemutatójában is látható e rész.

A törvényeket évszázadokon át kiválasztottak őrizték, és maguk a törvények is titkos nyelven íródtak, hogy az avatatlan emberek ne értsék meg őket.

Nem próbálok meg magyarázatot fűzni hozzájuk, hanem inkább arra biztatlak, hogy saját magad értelmezd, sőt, éld át őket! Meditálj ezeken a törvényeken, hogy közelebb kerülj a kulcshoz, mely a vonzás törvénye igazi titkát is a kezedbe adja.

Íme hát a hét törvény, melyek Hermész követőinek, a hermetikusoknak legféltettebb tanításai:

1. A szellemiség törvénye
2. Az összefüggések törvénye
3. A rezgés törvénye
4. A polaritás törvénye
5. A harmónia törvénye
6. Az oksági viszony törvénye
7. Nemiség törvénye

A szellemiség törvénye
„A mindenség az ELME, az Univerzum MENTÁLIS.”

Az összefüggések törvénye
„Mint fönt úgy lenn, mint lenn, úgy fent.”

A rezgés törvénye
„Semmi sem nyugodt, minden mozog, minden vibrál.”

A polaritás törvénye
„Minden kettős. Mindennek van pólusa; mindennek van ellenpárja; szeretni és nem szeretni ugyanaz; az ellentét azonos természetben, de pozíciójában különböző; szélsőségek összetalálkozása; minden igazság csak fél-igazság; minden paradoxon megoldható.”

A harmónia törvénye
„Minden áramlik: ki és be; mindennek van folyamata; minden dolog emelkedik és süllyed; az inga lengése mindenben megnyilvánul; a jobbra való kilengés mértéke és a balra való kilengés mértéke egy; a ritmus kiegyenlítődik.”

Az oksági viszony törvénye
„Minden Oknak van Következménye; minden Következménynek van Oka; minden törvényszerűen történik; véletlen van, de ez a szó a Törvény előtt nem ismert; az oksági viszonynak sok síkja van, de nincs menekvés a Törvény elől.”

Nemiség törvénye
„Nemiség mindenben van; minden rendelkezik saját Férfi és Női elvvel; a nemiség az összes síkon megnyilvánul.”

Ne feledd, hogy ezek a törvények mindig, minden körülmények között működnek. Függetlenül attól hogy hiszel benne vagy sem, és függetlenül attól, hogy tudsz róluk vagy sem. Azonban ha megérted e törvényeket, semmi meglepő nem lesz abban, ami a világban, körülötted történik. Minden értelmet nyer, és világossá válik.

További olvasmányok a témában:

HozzászólásokSzia Bif! Ha ismered a vonzás

Szia Bif! Ha ismered a vonzás törvényét, akkor pedig ismerős lehet ez is. Egymásból következnek. Ha küzdesz valami ellen, azzal ugyanazt éred el, mintha érte küzdenél. Az energia ugyanaz, csak az előjele más, vagyis az iránya más. De ez sokszor meg is fordul. Nem véletlen hogy a legelszántabb vallástagadókból lesznek hirtelen a legbuzgóbb hívők, vagy akár fordítva. És az sem, hogy az imádott szerelmesek tudnak a legjobban összeveszni és utálni egymást egyik napról a másikra. Aztán két nap múlva meg kibékülnek, és újra a legboldogabbak és a legfontosabbak egymás számára... az energia ugyanaz, csak néha megfordul az iránya.

ez szorosan összekapcsolódik a paradoxonnal (pl. a békés harcosban is a három szabály közül az egyik ez) mert minden ami igaz, annak az ellentéte is igaz --> logikailag ez egy "bukfenc" ha racionálisan akarod belátni, de biztos vagyok benne, hogy még matematikailag is levezethető, abban a pillanatban hogy a feltételrendszer megváltozik. sajnos a mai iskolarendszer azért elavult, mert szinte minden tananyag a "ceteris paribus"-hoz kötött, és a gondolkodásunk emiatt sablonos..."hogy a jobbra és balra való

"hogy a jobbra és balra való kilengés mértéke megegyezik, légüres térben, ahol nincs súrlódás, nincs légellenállás, nincs gravitáció, ott ig"
Ahol nincsen gravitáció az inga nem menne balra-jobbra, egyenes vonalu egyenletes mozgást végezne (ha nem hat rá külső erő persze). (nem kötekedés csak mondom).

Egyébként Polaritás törvénye: "szeretni és nem szeretni ugyanaz" ezt nem nagyon értem. Ez olyan mintha azt mondanánk a fény és a sötétség ugyanaz..Szeretet és nem szeretet nem lehet ugyanaz (szószerint), bár lehet én sem gondolkodok eléggé elvontan.Köszönöm

szépen a felvilágosítást :) Tegnap este mikor ezen gondolkodtam, pont a légüres tér ugrott be. Akkor kezdett leesni a tantusz, s most pedig mindkét hozzászólást olvasva, kezdem megérteni a törvény lényegét! Mégegyszer köszönöm :)mondom hogy túlságosan

mondom hogy túlságosan ragaszkodsz a szavakhoz. egyébként az ingára is igaz, hogy a jobbra és balra való kilengés mértéke megegyezik, légüres térben, ahol nincs súrlódás, nincs légellenállás, nincs gravitáció, ott igaz. Viszont figyelembe kell venni azt is hogy ezek ugyanúgy "beleszólnak" az inga mozgásába. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy amikor a labda földet ér, és nem esik tovább, megszűnik a gravitáció. Nem, ott sem szűnik meg, csak működnek más erők is... :-)

amit Sándor mond, azt is igaz. ahány szerző, annyiféle törvény. pont mint a különböző országokban. és a paradoxon az, hogy a törvények ellentéte is igaz, szinte mindig. de pont ezt oldja fel a polaritás törvénye. minden ami igaz, annak az ellentéte is igaz. :-)) na ezt próbáld megcáfolni :-))

ha sokat elmélkedsz rajta, kilyukadsz oda, hogy mindent mi teremtünk meg, azt is ami VAN, és azt is ami NINCS. csak egy fontos dolog van, amiről sokan megfeledkeznek: nem egyedül, hanem 6 milliárdan teremtünk egyszerre. ez azt jelenti hogy a saját életedben mindent meg tudsz teremteni, máséban semmit. kivéve ha ő is partner ebben, akkor igen, de bőven elég ha a saját életeddel foglalkozol.Azt hiszem fontos,

Azt hiszem fontos, megjegyeznem, hogy ex katedra törvények nincsenek. Ahány szerző annyi Lelki, Univerzális törvényt fogalmaz meg. Van, aki hétről, más tízről, megint más tizenkettőről, és van, aki tizenöt törvényről beszél.
Ugyan akkor zavart okozhat az is, hogy a Törvények ellentéte is igaz, amihez a mindennapi életben nem vagyunk hozzá szokva.
Mégis egy kicsit a könnyebb megértésért mit is jelent az itt taglalt HARMÓNIA TÖRVÉNYE (EGYENSÚLY TÖRVÉNYE)
Az Univerzumban minden változás új egyensúlyi állapotot hoz létre, azaz minden új egyensúly-változást idéz elő.
Boldogságérzetünk, egészségi állapotunk múlik rajta, megtaláljuk-e az egyensúlyt saját életünkben, annak különböző területein, vagy legalábbis törekszünk-e rá. Ha örökké elvétjük a mértéket, és végletekbe esünk, önként kreálunk magunknak különféle fájdalmakat.
A törvény arra int, hogy óvakodj a túlzásoktól! A mérték, amely egészséget, kiegyensúlyozottságot és harmóniát ad: az egyensúly.
EGYENSÚLY TÖRVÉNYÉNEK értelmében az emberi kapcsolatok akkor működnek jól, ha az „adok” és a „kapok” egyensúlyban van. Sem a barátságban, sem a szerelemben nem vezet jóra, ha az egyik fél csak ad, a másik meg csak kap. Aki csak kap, előbb-utóbb kimenekül a kapcsolatból.
Az adok-kapok egyensúlya, ez a szabályszerűség az egyenrangú, egy szintű kapcsolatokra, párkapcsolat, munkatársi és baráti kapcsolatokra érvényes. Ha valaki kap, az adós lesz. Neki is adnia kell ahhoz, hogy az egyensúly helyreálljon.
SándorIgazat adnék,

és hidd el nem vitázni szeretnék, de ha úgy van ahogyan te mondod(és ez így már valóban sokkal nyilvánvalóbb és érthetőbb), akkor valaki fogalmazás gátlót szedett, mikor le fordította a szöveget:
"az inga lengése mindenben megnyilvánul;
a jobbra való
kilengés mértéke és
a balra való kilengés
mértéke egy;
a ritmus
kiegyenlítődik.”
Számomra ez azt jelenti, hogy az inga kilengése kiegyenlítődik, tehát az elmozdulás mértéke azonossá válik. Hiszen ez áll a szövegben. Biztosan én értettem félre, de nekem ez volt ami nem világos!
Köszönöm, hogy válaszoltál :)harmónia törvénye, dezoxi

harmónia törvénye, dezoxi hozzászólására: túlságosan fizikailag közelíted meg. a törvény lényege annyi, hogy előbb-utóbb minden visszakerül a kiindulópontba, vagyis ami kileng egyik irányba, az valahol megfordul. igaz ez sok mindenre, atomok szintjén az elektronok mozgására, és az ingára is ha figyelembe veszed a légellenállást :-) de igaz ez az érzelmekre is, melyek mindig hullámzanak, vagy a napra, ami felkel, és lemegy, vagy a dagályra és apályra. Mindennek van ritmusa, és minden visszatér egyszer a középpontjába. ez a harmónia törvénye, hogy amikor pánik van, akkor is megnyugvást lel utána az ember, meg amikor hatalmas jókedv van, az is véget ér. mert hogy minden változik (rezgés törvénye) de ugyanakkor minden harmóniába kerül előbb-utóbb. van persze amit "messzebbről kell nézni" ahhoz hogy ezt észrevegyük!Keresem – bárhol az országban

Keresem – bárhol az országban – olyan személyeket, akik vállalják legalább 12-20 fős létszámú csoport szervezését és megfelelő helyiség biztosítását a tréningjeimnek! A szervező ingyen vehet részt a tréningen. Részletek

fodor-sandor@t-online.huRészemről is Köszönöm!

Azt hiszem, ha az ember egy kicsit elgondolkodik a dolgokon, akkor igencsak megdöbben a törvények értelmén. Viszont a Harmónia törvényén belül az ingás magyarázat nem teljesen világos számomra. Lehet földhöz ragadt vagyok, de az inga kilengése jobbra és balra soha nem azonos mértékű, hiszen akkor örökmozgó lenne! A többi érthető, bár még a mélyebb megértéséhez hosszabb idő kell nekem.
Mégegyszer köszi, hogy megosztottad velünk!!Köszönöm, bár egy kicsit

Köszönöm, bár egy kicsit bőségesebb magyarázatra készültem :))...... remek

és köszönöm szépen! jókor és jó időben kaptam ezt az írást.