Sodrásban

sodrásbanVolt egyszer egy kristálytiszta vizű hatalmas folyó, fenekén különös lények éltek.
A folyó csöndesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött a víz folyt, ahogyan kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte. A lények mindegyike görcsösen ragaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapcsolódás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.

Végül azonban az egyik lény így szólt: "Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hova folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás és vigyen ahova akar."

A többi lény kinevette és azt mondták: "Engedd csak el magad és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jó megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamar belehalsz."

De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe eddig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett és az áramlás a kövekhez vagdosta.
Ám a lény ennek ellenére nem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy kis idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről és többé már nem ütődött, nem zúzódott.

Azok a lények akik pedig a folyó alján éltek tovább és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: "Lássatok csodát! Ugyan olyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme eljött a Messiás, hogy mindnyájunkat megváltson."

És a sodródó így szólt:
"Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor Ti is azok vagytok. A folyónak telik benne kedve, hogy hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha merszünk van hozzá, ha elengedjük amibe kapaszkodunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland."

De ők csak egyre kiáltották: "Megváltó" és görcsösen kapaszkodtak a kövekbe.
A következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak és legendát találtak ki maguknak holmi "Megváltóról."

Saját választásod szerint tartózkodsz most egy magad teremtette világban.
Ami szíved vágya, az válik valóra.
És amilyennek lenni törekszel, olyanná válsz!

Szeretettel: Ágica

HozzászólásokDrága Ágica:)

Köszönöm, hogy olvashattam...
cseppKedves Jugik...

Köszönöm... Szeretettel ölel:ÁgicaKedves Ágica!

Ha jól emlékszem Gini tette be ezt a linket régebben. Itt megtalálod a könyvet :-)
Kellemes olvasgatást!

Szép estét kívánok!
JugikKöszönöm...

Köszönöm,hogy tetszik az írás.Én sajnos nem olvastam még a könyvet,és nem tudtam,hogy R.Bach-tól származik ez a részlet.
Köszönöm,hogy segítettetek:ÁgicaKedves Ágica!

Én is köszönöm Neked!
Nem lehet elégszer elolvasni Richard Bach könyveit....

Szép napot kívánok!
JugikJó volt újra olvasni!!

Jó volt újra olvasni Bach szavait. :))
Az Illuzió a kedvenc könyvem Tőle.
Nagyon sokat adott, most is sokat ad, mikor újra és újra elolvasom.
Köszönöm, hogy ide tetted :))))


BoldoganKöszönöm Ágica!! Ezt

Köszönöm Ágica!!

Ezt már valamikor olvastam,de most nagyobb jelentősége van,mint akkor.

Mégegyszer KÖSZÖNÖM!!