Sok kérdés

Origami és Furfangos Lovag hozzászólásai elgondolkodtattak... Nos... ahogy Benkő Péter mondaná "..Nem tudok mindent, s amit tudok azt sem értem.." Már megint..
Azt mondják mindenki magából indul ki. Ok: ha valaki bajban van, tanácsot kér, beteg szívesen segítek neki, eszembe sem jut fizetséget kérni. Tudom, hogy mindenkinek meg KELL élnie valamiből... Jézus sem a gyógyításból élt meg. Mármint amikor meggyógyított valakit nem mondta azután: "Jól van. 200 ezüst lesz." . Az más, hogy adtak neki ételt és italt, esetleg szállást, vagy ajándékot.
Szóval a NAGY GYÓGYÍTÓK és MESTEREK miért nem mennek el a beteg gyerekekhez és emberekhez gyógyítani ingyen???? Hiszen ők sem fizettek(pénzt) azért a "tehetségért" a Jó Istennek.. Miért használják ki a csüggedt embereket???
Vajon tényleg azért mert úgy hitelesebbek? Vajon a mai világunk Jézusát mennyire tartanák hitelesnek, ha nem kérne érte pénzt? És annál hitelesebb MESTER/GYÓGYÍTÓ valaki minél több pénzt kér a "tudásáÉRT"? Miért akar mindenki könyvet írni, mikor vannak ingyenes weblap készítő cuccok és ott is megoszthatnák velünk a tudásuKAT??? És ha MINDNYÁJUNKBAN benne van ugyanaz a tudás, amit más megírt vagy megalkotott valamilyen formában, az miért van SZERZŐI JOG alatt? És miért klónozzák az élőlényeket az Emberek, amikor az nem a saját alkotásuk? Isten miért nem írta ránk, hogy "DON'T COPY"?

Címkék:

Hozzászólásokvan egy magyar leírás is a

van egy magyar leírás is a filmről:reflekt Dyamine

reflekt Dyamine hozzászólására. Origami és a hozzá hasonlók itt és és vélhetően máshol is közutálatnak örvendenek, és ezt kompenzálják ezzel a destruktív viselkedéssel. kezelésre szorulnának de azt nem fogadják el. hétvégén láttam a shutter sziget című filmet, origami tipikusan olyan eset, mint a főszereplő Leonardo Di Caprio:

nem rossz film, bár elég nyomasztó, de tanulságos :-)Köszönöm. ^-^ <3

Köszönöm. ^-^ <3Erre igazán jár Neked külön egy vidám dal. :-)Arra nem kellett rájönnöm.

Arra nem kellett rájönnöm. Azt éreztem. :)És arra is rájöttél, Lebeke, hogy önmagadon kívül másokat...

is szeretsz? Mert akkor valóban nem hiába vagyok itt. :DJaja:)

Jaja:)Ori! Te azt az énemet

Ori! Te azt az énemet testesíted meg, aki mindig beszól nekem, majd zavarba hoz, aztán rájövök, hogy mennyire is szeretem önmagamat. XD Köszi, hogy itt vagy! ^-^Az elszállt duma helyett inkább mindenki foglalkozzon...

a családi szeretet átélésével, ez a kulcsa annak, hogy a gyerekeinknek majd jobb legyen. :-)
Egyetértek, Lebeke.
A szeretet nem magasztos fogalom, hanem könnyen érthető és érezhető érzés.
Csak egymástól kaphatjuk, ha foglakozunk azokkal, akiket szeretünk. :-)Ez az oldal teljesen a mai magyarországi tipikus...

gondolkodást tükrözi.
Az emberek nagy része itt ugyanis nem vállal felelősséget a SAJÁT életéért, a saját gondolataiért, és mások irányítják őket.
És benne vannak a buliban, mert így lerázhatják magukról a felelősséget.
És még csak lelkifurdalást sem kell érezniük az anyátlanul vagy apátlanul felnövő gyermekeik sorsa miatt.
Ezt látom mindenhol magam körül, és azt, hogy az üzleti érdekek mindent behálóznak, és ezek segítik azt, hogy az emberek hipnózisban éljenek, ami jó nekik, mert ha nem, akkor LÁTNI kezdenek. LÁTNI azt is, ami kihúzza őket az egó csapdájából, azt is, ami számukra először kellemetlennek tűnik.
Aki meg felforgat vagy vitázni mer, esetleg elítéli a jövő generációt tönkretevő viselkedést, az önzést, az zavaró elemmé válik.
Ez a weboldal teljesen tükrözi a társadalmat, azt, ami most a világban folyik.
Csak hangzatos és üres ezoközhelyeket puffogtatva még azt hiszik itt sokan, hogy ettől mások lesznek.
Hát nem.
Itt is csak "mindenki szem a láncban." (Illyés Gyula)Őszintén megírom: nem veszek

Őszintén megírom: nem veszek nagyon úgynevezett "gurukönyveket". Fekete István könyvsorozatait vásárolgatom, és néhai költőink, íróink füveskönyveit. Legutóbb Babits Mihályét olvastam. Fura, hogy az akkor élt ember, milyen látásmóddal közelíti meg a halált, Istent, az Univerzumot. Fura, ám pontosabb. Eleinte megmosolyogtam Babits gyermekien megfogalmazott idézeteit. Aztán jóval a könyv lerakása után jöttem rá: megvilágosultabb, mint én. :) Amit naivitásnak véltem a szavaiban, tulajdonképpen nem más, mint "felsőbb" énjével való csevej. Babits a gyerek és a szelleme a szülő. És ezért oly' egyszerű a megfogalmazása Mindennek. Hogy a Gyerek is értse. :) Bevallom nem értem a nagy Mesterek szavait. :) Pontosan ezért, amit utóbb leírtam. Könyvük áll 250 - 300 oldalból. Kábé a felét sem értem. :) Ha úgy tűnik értem, kiderül félre... :D Így nem veszem meg. Nem köll a szeretetet úgy definiálni, mint például a matek tételeket. :)Lehet,hogy...

áldozatul estél Lebeke a saját elképzeléseidnek,de én is hasonló elképzeléseimnek az áldozata vagyok.:))))Bár állítólag ez egy "szekta" és kimosták az agyam,lehet a tiédet is:)))))) Bár én a "szekta" előtt is így gondolkodtam már.Azért tetszett meg ez az oldal:))))
Azt hiszem az erős meggyőződés nem mindenki valóságában van benne,ezért nem mindenki látja.Sok a birka.Ez az oldal meg nem éppen a ma divatos gondolkodásmódot tükrözi:)))))Én is adok csövinéninek ha jön péntekenként.Tegnap szilvásgombóc volt a menü:))))Ezt itt most az önreklám helye volt:))))Én is kaptam amikor csövi voltam anno,anélkül,hogy kéregettem volna....látták mi a szitu és adtak...ketten....nem elfelejthető...rengetegszer gondoltam azóta rájuk:))))
Persze,hogy biztosítanak...adsz....több lesz....na ez se hit már,hanem bizonyítva van.
Nekem:))))Hát én letölteni szoktam...

Hát én letölteni szoktam... hehe... ^-^" Nálam nem bűn a pénz, amúgy kedves Origami csak gondolkodom, meg kételkedek, és ott tartok, hogy szeretnék választ kapni a kérdéseimre.
Kb. két évvel ezelőtt Budapesten csücsültem a kocsiban. Nézegettem az utcán rohangáló embereket. Egy harmincas srác az Édesanyjával pénzt kéregetett. Mindenki elküldte őket. Elhatároztam, hogy én akkor is adok nekik pénzt! Ja, a kedves párom nadrág zsebében lapult a pénzem. Mire visszaért a kocsihoz a koldulók elmentek. Kiszedtem az összes pénzem a tárcából és utánuk rohantam. Nem kellett sokat futnom,hogy megtaláljam őket. Köszöntem és odaadtam a pénzt a srácnak. Meg sem bírt szólalni, még az Anyukája is lefagyott. :D Szoktam a kis városunkban is a pénzemet a csövesekre költeni. Veszek nekik kaját, tejet meg ilyesmit, beszélgetek velük. Nekem ez az életem, segíteni, önzetlenül, feltétel nélkül. Mellette nekem elég a tudat, hogy az Égiek mindig biztosítanak a jólétről. Vagy lehet naiv vagyok és áldozatul estem a saját képzelgéseimnek? :DKöszönöm!:)

Igen,szeretném,ha a kiválasztottságtudatomat táplálnák.Ugyanis kiválasztott vagyok a saját sorsomra.Hogy a legtöbbet hozzam ki belőle!És én azt teszem.És ezt továbbadom másoknak:))))
Mindenki kiválasztott!!!Agymosott állapotban lennék?
Lehetséges:)))
Neked hálás vagyok...tisztítulok általad....a maradék negatív gondolataimat,kétségeimet is elűzöd.Ahogy elengedem magamban a támadásaidat,elengedem magamban a saját félelmeimet,támadásaimat is:)))) A csillagok is megírták...szeptemberig tart a folyamat. Tisztulós lesz a nyár is:))))
Köszönöm!:))))))Téged, Jamy, a jelenlegi agymosott állapotodban bárki...

kihasználhat, aki táplálja a kiválasztottság tudatodat.
Elton John meg egy igényes zenét létrehozó művész.
Én személy szerint nem hasonlítom az itt jelenlévő ezogurucskákhoz.
Ő ugyanis AD az embereknek, megérdemli, hogy kapjon is. :-)Áldjon meg az ég!

"Kihasznált" Elton John.És erre most döbbentem rá:))))))))
Szarul voltam lelkileg,hát megvettem pár cd-jét.:)))
Jobban lettem tőle.:)))
Aztán hallottam,hogy alapítványoknak adakozik,nem is keveset.:))))
Hogy van joga eldönteni?:)))))
Tőlem "elvett":))))))
Másnak meg ad!:))))))
:)))))SZERETEM A PÉNZT.

Ezt is sokszor leírtam, csak én nem szegény emberek nyomorát kihasználva jutok hozzá, és sohasem fogom ezt tenni.
Nem értem, miért kapcsolta itt valaki a bűn fogalmát a pénzhez.
A pénz energia.
És attól lesz pozitív vagy negatív, hogy az ember mire HASZNÁLJA.
Így van ez mindenfajta energiával.
Nálatok bűn, nálam nem az tehát.Na, MLM-es mama. :D

Véded azt, amivel kihasználsz másokat?
És még büszke is vagy rá, hogy ebből élsz?
:DJa, ja, és Te vagy benne a másokat folyton utánozó...

orángután, akinek egy önálló mondata sincsen, csak az, mit a szájába adtak, akik felhasználják, az érdekeik miatt."addig ez demagógia, nem is kicsit!"

Nem is kell leírnom, kitől idézek.
Fura.
Úgy veszem észre, az eladóknak és ezoguruknak szabad ítélkezni, és megállapítani, kinek mennyire van szüksége "ingyen" segítségre.:))))))))

Nagy az Isten állatkertje:)))))))))))))Idézet: Palacskó András

"egy barom ne fizessek ki, mint feketemunkást. És kerültem ki gyerekkel kolduló nőt, mert úgy éreztem ez a helyes. ""Pedig a lökött lány még gondolkodott is rajta!"

Idézet: Palacskó AndrásNos, köszönöm a sok

Nos, köszönöm a sok hozzászólást. Érdekes, ha jól kezeljük a forintot, megenyhül még a topic is(Ragyogás hozzászólása). :D

Palacskó Andrásnak:
eszembe jutott valami nagyon fura összehasonlítás. A szex mindig is tabu illetve bűn volt. Valaki szeretett sűrűn "ágyba bújni", akkor tuti megszállta a kis ördög. :) Az illető, mikor esetleg le is bukott szégyellnie kellett magát. Persze mindenki vágyott sunyiba a jó szexre. Még papok is, akik szeretik beejteni az ostyát a női keblek közé. :D Vagy épp' az első áldozókat zaklatni. A pénz is hasonló tulajdonságokkal bír. Alapjában véve nem bűn, csak azt "zavarja", akinek kevés jut belőle, akinek jut az elégedett. És a sor végét zárják a "pénz- (nimfo)mániások" , akik nem képesek a befogadás után elengedni, kielégülni. Tehát eme körforgásban részt venni, meg élni bizonyos dolgokat.

Egyébként szeretek Mindenkit itt ezen a lapon. Hálás vagyok az Adminnak, hogy megalkotta. Szeretem Mindenki hozzászólását, akármilyen hangvételű. Nagyon jó köztetek lenni! o(^-^)oo(^-^)oFurfit idézem egy másik

Furfit idézem egy másik blogból:
"Viszonylag új jelenség a rivalizációs düh: mindig mindenki mindenbe beleszól, értelmez, értékeli, amihez nem ért. Ez főként irigységből fakad, nem nagyon bírjuk elviselni, ha a másik jól van, valahogy le kell őt rántani ezért."
!
Ennek elkerülésére tényleg oda kell figyelnünk mindannyiunknak itt a Secreten is, ahhoz, hogy tartsuk a kölcsönös tiszteletet, mindegyikőnk egyediségét kiteljesedni hagyva és nem utolsó sorban a békét egymás között.

Néhol jogtalan megítélések (mint pl. Andrásról is) olykor eléggé túllépik ezt a határt. Egy kérdésem van, ahogy blogról-blogra Origami véleményeit olvasom: Mire jó ez a többeknek ítéletosztó, pár napja intenzíven tartó forradalom?

Tiszteletben tartom véleményeidet, sőt, van amelyikkel egyetértek, de ha kinyilvánítod, kérlek, úgy tedd, hogy ne minősítsd, degradáld le közben az általad véleményezettek személyét, és akkor kölcsönösen kellemes élménnyel teli lehet a beszélgetés.
Elvégre, más is lehet 100 %-osan tökéletes a maga egyéniségével, még ha Te épp nem is tartod annak, hisz nem vagyunk sem Jézus, sem Isten, hogy bárhol, bármikor, s főleg bárkiről ítélkezzünk. :)Ja, és még valami.

Nem érdemled meg a csodálatos párodat.A szerencsétlen srácnál meg azért fizettettél volna, amit...

ingyen is megkap, ha eljön az ideje az életben.
Kihasználod mások nyomorát.
És még büszke is vagy?
Azokat meg, amiket leírtál magadról, mindezek után fenntartással fogadom.
Ugyanis lehet, hogy csak a pénz motivált ebben is.
Ki tudja?Kinek képzeled magad, hogy meg tudod ítélni, kinek...

mennyit kell fizetnie Neked?csak egy vélemény

habár sokszor gyógyítottam ingyen, nem ez számít.

Én pénzért dolgozok. Az időmet, figyelmemet, fáradsággal összeszedett tapasztalatomat osztom meg. Ami mondhatjuk úgy, hogy Istentől jött, de praktikusan ebben a világban, ebben a formában tőlem. Tanultam érte négy év filozófiát, vallástörténetet. Tanultam érte sok-sok tanfolyamon, komoly pénzekért. Tanított Popper Péter 3félévet, Mérő és Csányi is. Amit tudtam leírtam itt a blogomban, ingyen. Gyógyult meg nem egy rákos beteg a segítségemmel körülbelül húszezer forint befektetéssel. Egy emberke kb. ötezer forintból elhagyta a diszlexiáját, és elvégezte az ókínai fordító szakot, holott előtte egy oldalt is nehezen olvasott el. Allergiáktól, impotenciától szabadultak meg. A lehetőség, hogy részesüljön az életét megváltoztató tanításban, minden pillanatban mindenkinek a rendelkezésére áll. El sem kerülheti, ott van az orra előtt. Ha egyedül nem képes rá, akkor forduljon valakihez, aki megmutatja neki. Lehet ez orvos, pszichológus vagy pap. Mindegy. Nem látom be, hogy ez miért ne lehetne ugyanolyan szakma. És ha itt tartunk őket nem ártana jobban megfizetni.
A párom angoltanár. Az egyik tanítványa, miután képtelen volt munkát találni magának, nem tudta fizetni az órákat, amit eddig is olcsóbban kapott. Látom, hogy nap, mint nap mennyit készül, hogy jól taníthasson. A csávó csúnyán megsértődött, hogy nem vállalta, hogy ingyen tanítja tovább. Pedig a lökött lány még gondolkodott is rajta!
Számtalanszor láttam, hogy aki nem tudott valamit, bármit adni azért, amit kapott, az ellene fordult az adományozónak. Pont úgy, ahogy a bankot gyűlöli az adós. Gyerek akad ki a gondoskodó szülőre. Egész egyszerűen azért, mert minden elfogadott segítség azt erősíti meg, hogy tehetetlen vagy, egyedül semmi. Ezért a valós segítség halászni tanít, nem halat ad. És néha bizony az a módja, hogy kérsz érte, mert a folyamatban benne van az ő erőfeszítése is. A mai napon volt nálam egy sokszoros milliomos, ingyen. mert olyan dolgot tesz, ami az egész ország és a földünk hasznára válik, és mindent megteszek, hogy segíthessek neki. Volt nálam szegény ember sok pénzért, mert meg kell tanulnia felelősséget vállalnia magáért. Adtam pénzt utcán zokogó cigány embernek, aki kérges tenyerével lapátolt értünk, hogy végül egy barom ne fizessek ki, mint feketemunkást. És kerültem ki gyerekkel kolduló nőt, mert úgy éreztem ez a helyes. Lehet, hogy tévedtem.
Ha te teremtesz, miért gond a pénz. Ha nem te teremtesz, akkor miért gond?
Amíg bármelyik könyvet olvasod, bármilyen filmet nézel, bárkinek a tanítását hallgatod, ahelyett, hogy odafordulnál a saját forrásodhoz, és magad megoldanád az életed, addig álszentség követelőzni.

Egy srác írt egy kérdést, hogy mit tegyen azzal, hogy nem jön össze neki a csajozás. Olyan válaszok születtek, hogy fel a fejjel, lesz ez még jobb is. Bátorkodtam személyes élményemet odatenni és meghívni egy előadásra, amiből kb. ezer forint hasznom ha lesz, viszont mellette tudnék a témán kívül beszélgetni vele és segíteni. Origami szerint súlyosan le akarom húzni szegény csávót, és elég lenne neki annyi segítség, hogy lesz ez jobb is!
Ha majd Origami, és a Lovag ingyen végzik a munkájukat, legyen az akármi is, akkor érdekes lesz a téma,addig ez demagógia, nem is kicsit!
Fel sem merült bennetek, hogy ez a weboldal azért jött létre, mert valaki vette a fáradságot és megcsinált egy filmet, megírt egy könyvet, volt Imre, aki létrehozta ezt az oldalt, ahol gyakorlatilag ingyen tereferélhetünk mindenféléről. Ha ők nem teszik bele az energiájukat, hogy ez létrejöjjön, nem lett volna pénz, hogy elkészüljön, akkor mi lenne?

Egy sztori:
Zen kolostort akartak építeni. A szerzetesek körbejártak, és alamizsnát gyűjtöttek a költségekre. Az egyikük lement a koldusokhoz is a híd alá. Azok megdöbbenve, és felháborodottan néztek, hogy ez mit akar tőlük? Minden nap elment hozzájuk, és néhányan adtak. Végül már mindennap adtak, és ráéreztek: jé, van mit adnom! Néhány hónap alatt kikupálódtak és már nem voltak többé koldusok. El kezdtek felelősséget vállalni.

A pénz is energia. Nem úgy van, hogy ez Istentől való, az meg nem! Te vajon miért látod istentelennek. Miért gondolod azt, hogy ez problémás? És egyáltalán miért látod a másikat kapzsinak? Lehet, hogy az vagyok, de lehet, hogy nem. Ezt te miből ítéled meg?
A májgyulladásos mindent sárgának lát.
Ja, és feltétlenül köszönöm a két nemeslelkűnek! Segítettek elengedni, hogy zavar, ha nem látják a tiszta motivációm, és segítettek abban is, hogy elengedjem a maradék félelmemet a pénztől. Sőt még egy pár dologban.... Mindenből épülni lehet! :-)

Azt is hozzá tenném, hogy ez nem magyarázkodás volt. Ebből élek, ez az életem, mást nem tudnék csinálni, és ha nem tetszik nekik, akkor az nem az én bajom!

Ajánlott olvasmány. Nietzsche: A morál genealógiájáról Különös tekintettel a Ressentiment fogalma.Mesélek egy történetet, Lebeke. :-)

A boltban, ahová járok, lopnak. Az embereknek ezért belenéztek a táskájába fizetéskor. Mindenkinek. Ők meg hagyták. Mindenki. Gondolkodtak? Aligha. :D :D :D
Az embereket szerintem nem arra nevelik itt ma Magyarországon, hogy gondolkodjanak, hanem arra, hogy biorobotok legyenek, jó és engedelmes biorobotok.
Egy biorobot véleménye pedig az, amit beléje táplálnak.
Tehát szerintem a többség véleménye, a birkaszellem még nem biztos, hogy mindenkinek jó. A beletáplálóknak viszont szuper. :D
Aki meg konfrontálódni mer, azt a biorobotok lehurrogják, hiszen nem egyezik meg a véleménye azzal, ami a gépekbe táplált program.
Szerintem minden tudás TUDÁS, ami a szívedből, lelkedből, vagy nevezhetjük bárhogy is, a belső lényedből ered. :-)
És ha ezt MINDENKI SZABADON elmondhatja, tanul a másiktól, akkor kialakul egy nagy tudáshalmaz.
Ehhez azonban le kell bontani az egó falait, és a másik véleményét akkor is elfogadni, ha a Tiéd nem ugyanaz. :-) Elfogadni, de nem feltétlenül befogadni. :-)