Sokaság, kettőség, egység, Istenség

sokaság és egységJeleket kaptam, mostanában egyre többet. Valaki SMS-ben küldte meg, hogyha nem haladok befelé, kívül rekedek. Aztán a következő levél végén nem értettem mit keres ott az a jel, egy boríték kérdőjellel. Mi lehet az, mit jelenthet, aztán valaki rám meditálhatott és azt írta a nevem mellé, hogy Isten szeme. Én vak. Nem értettem eddig a jeleket. Voltatok már vele így? Voltatok már vele így. Aztán jött a megvilágosodás, Ki tudja hogy miért akkor és ott, de ez már nem is fontos összeállt a kép, kinyitottam a borítékot, én vagyok a kérdőjel, magam nagy kérdőjele. Nekem egy kisgyerekre való visszaemlékezés adta össze ezeket a dolgokat. Aki nagyon megnézett valahol egyszer. Csak nézett rám ártatlan szemeivel és nem is tudom mit láthatott. Megkérdeztem magam és azt kaptam válaszul, hogy engem, Önmagam.

Mindig máshol, másban kerestem, hogy megtaláljam Önmagam. Kerestem a tömegben egy szemet, akiben végre megpillanthatom magamat, és önmagam lehetek mellette, vele. Kerestem a sokaságban. Aztán ha találtam valakit, vagy azt hittem, hogy találtam, akkor elvesztem. Az Ő szemei nem lehetnek az enyémek örökké, de valójában sohasem. Ebben a kettőségben, amikor vele voltam sem lehettem teljes. Az ő szemei nem az én szemeim.
Mostanában inkább reggelenként belenézek a tükörbe, és a saját szemeimben keresem önmagam. Mindig csak egy-egy rövidke pillanat erejéig sikerül. Majd, ha egyszer az a pillanat örök lesz…
Mert a nyugtalanságom még mindig gyakran velem van. Nem tudok könnyedén leülni meditálni. Te mikor ültél le önmagaddal beszélgetni utoljára? Egy hete, egy napja, egy perce?
Örök vándorként létezek a nyugtalanságomon keresztül. Keresem az otthonom, de nem találom.
Mert nem haladtam befelé, rá kellett jönnöm.
Befelé fordulva találod meg Önmagad, otthonod. Nem mások szemeiben, vagy gondolataiban.. Ha önmagadban egységben leszel, egész leszel, akkor megtaláltad az otthonod.
Eljött az ideje, hogy belépj otthonod, Önmagad kapuján. Ne csatangolj, ne keresgélj, legyél magadban. Légy az Istenséged.

Szemeimen keresztül titeket szertve látok

CsatolmányMéret
sokaság.jpg23.15 KB
Címkék:

Hozzászólások



Egyre közelebb kerülök otthonomhoz

selyemcica



Drága Selyemcicám :)

Érezd magad mindig OTTHON :)
Szerető öleléssel a dunyhád :)))
Mosolyogj Magyarország :)



Édes-kedves Ercsikém!

gyönyörű szemeid előttem vannak.
Szeretlek kedves-édes
Szép álmokat
selyemcica



Nagyon kedves kollegám!

Szeretlek nagyon.
selyemcica



nana:-)))

alvásról volt szóóóóó:-))))))))))9999
és a hátam megett?:-))))))))))9
Drága Brigi!!
Én is nagggyon -nagyon:-)
Gyönyörű szemeidben egyre többet fogsz látni Önmagadból:-)



Drága Kollegina! :))))