Soma Mamagésa: Éberen kérj, és megadatik!

Soma Mamagésa: Éberen kérj, és megadatik!
• Nők Lapja Cafe
• 2010. 08. 05.
Biztos te is hallottad már a blablát: „Bármit elérhetsz, csak akarnod kell.” De tényleg így van? És mi az a bármi? Megtudjuk Mamagésánktól.
Egyre több kurzus, könyv jelenik meg a pozitív gondolkodás égisze alatt, melyek azzal kecsegtetik az embereket, hogy az adott néhány napos tanfolyam után képesek lesznek arra, hogy innentől mindent „átfordítsanak pozitívba”. A párkapcsolatuk tökéletes lesz, elkezd a pénz áramolni, megszűnnek a szorongások, az ember sikeres lesz, boldog és kiegyensúlyozott.

Köztudott, hogy vágyaink, „kéréseink” vizualizációja teremtőerővel bír. Csakúgy, ahogy a kimondott szavaké. Ez az egyik alapgondolata az évek óta oly népszerű és teret hódító amerikai bestsellernek, A Titok című könyvnek is. (Még a megjelenésekor felkértek a könyv népszerűsítésére, nem vállaltam el.) Milyen gyermeteg elképzelés azt hinni, hogy körülöttünk minden az akaratunktól függ! Ez egy két-három éves gyermek szintje, a pszichológia ezt a pszichoszexuális fejlődési szakaszt hívja úgy, hogy „anális” időszak. Itt dől el, hogyan fogunk életünk során az elengedéshez, a megtartáshoz viszonyulni, és hogyan viszonyulunk az akarathoz és annak megéléséhez. Aki azt gondolja, hogy az életünket legfőképp az akarat működteti, bizonyos szempontból egy két-három éves gyerek szintjén van. („Akarom, akarom…!”) A fent említett könyvben van egy olyan technika, mely szerint mindenki egy „adótorony”, és ha azonosulsz vágyad elérésével, akkor olyan frekvenciára kerülsz, hogy emiatt be is fogod vonzani azt. Vagyis ha gazdag akarsz lenni, akkor képzeld el azt, és mivel „rárezegsz a gazdagság frekvenciájára”, ezért előbb-utóbb azzá is válsz. Úristen, mennyire infantilis! „Rárezegsz a gazdagság frekvenciájára” – ez mekkora hülyeség! Anyagi helyzettől totálisan függetlenül lehet valaki magas rezgésű, szeretetteljes ember, vagy épp sötét, kapzsi, buta, alacsony rezgésű. (A 200-as frekvencia alatt minden negatív, ez ügyben ajánlom dr. D. R. Hawkins Erő kontra erő című könyvét.) Mint tudjuk, a gazdagságra is ezernyi úton-módon lehet szert tenni. Akár gyilkolással, akár másoknak is örömöt adó tisztességes munkával. Mind a kettő lehet gazdagság, egész más energiaszinten.

A másik nagy hibája ennek a szellemi irányzatnak, hogy elhiteti az ebbe kapaszkodó emberekkel: bármit elérhetnek, csak akarniuk kell, és hinni benne. Ez szépen hangzik, és magam is megtapasztaltam Hajdúnánásról fölkerült, nagyot álmodó lányként, hogy ez igaz is tud lenni.

Csakhogy ehhez elengedhetetlen, hogy az ember a saját egyéniségére, képességeire szabja a vágyait. A Megasztárban több ezer olyan embert láttam, aki irreális, nem a személyiségére szabott vágyat dédelgetett. Ők is mind akartak. Popsztárok akartak lenni. Elképzelték, dédelgették önismeret nélküli álmukat. Énekesi, előadó-művészi pályára abszolút éretlen vagy eleve alkalmatlan emberek ezrei gyártották (és nyilván gyártják most is) maguknak a csalódást. Ez afféle identitászavarból adódik, konkrétan ezt úgy hívja a pszichológia, hogy „selfdiszkrepancia”, ami azt jelenti, hogy a vágyott, idealizált és a valós, úgynevezett reális én között óriási, áthidalhatatlan szakadék tátong. Vagy azt gondolod, hogy az a sok ezer – önismeret nélküli, belül alvó – gyerekember nem „rezgett rá” eléggé a vágyára? Nem akarták eléggé? Viszont van sok pozitívuma is a könyvnek. Okos technikák, mint például: mindennap legyünk hálásak valamiért; gondoljuk végig, mink van, és ne azt, hogy mink nincs; alapvetően bizakodjunk, gondolkodjunk pozitívan; stb. Tehát bánjunk a szavakkal sokkal nagyobb tudatossággal! Hiszen amibe energiát rakunk, az növekedni fog. Ha az önismerethiányból fakadó csalódásgyártásba, akkor az növekszik (bár azt hiheti az illető, hogy ő abba rak energiát, hogy híres, gazdag, popsztár stb. lesz). Ha a szorongásunkba, az, ha az önbizalmunkba, az. De az önismeret mindenütt elkerülhetetlen.

Tehát igen fontos a „kérjetek, és megadatik” alkalmazásánál alaposan végiggondolni azt, amit kérünk, mert vagy megvalósul minden következményével együtt, vagy pedig épp az irrealitása miatt óriási zavart és mindenképpen csalódottságot gerjesztünk vele.

HozzászólásokKedves Gyöngyi!

Ki lehet jutni a depresszióból.Amikor jönnek a negatív gondoltaid(gondolom szinte mindig azok jönnek,és ha pozitívummal találkozol akkor úgy érzed meg se érdemled,tehát átforgatod azt is negatívummá),szóval ha úgy érzed beledöglesz is,tudatosan keress magadnak pozitív dolgokat.Kis dolgokkal kezd,a nagyot nem fogod bírni pozitívumként értékelni egyenlőre,csak kiborulsz tőle.Ha van kutyád esetleg,bár kutya nélkül is jó,menj el vele sétálni valami nyugis helyre,kapcsold ki az agyadat,ne érdekeljen mi lesz a jövő és mi történt már meg,csak a sétát érezd át teljes lelkeddel,mintha az életed a sétánál kezdődött volna és egy séta lenne amíg csak tart.És figyeld meg azt,amit séta közben tapasztalsz.Fák,ég,nap,más kutyák,kertek,folyó ha van a közeledben.Ha beindulnak a múlttal és jövővel kapcsolatos negatív gondolataid,akkor is összpontosíts a sétára és mondogasd magadban,hogy "megérdemled ezt a sétát,hogy szép dolgokat láss,minden szép körülötted,bárki bármit is mond,neked ehhez jogod van".Kedves Gyöngyi! Soma nélkül is könnyedén kikeveredhetsz...

abból a helyzetből, amiben most vagy. Csak egy egyszerű mondat a kulcs. Ne szebb és jobb jövőt akarja magadnak, hanem élj meg most egy szép és jó mát!
Ennyi ez egész.
Dolgozz, szórakozz és ÉLJ!
MOST!
Ne a jövőben, mert az mindig csak el fog jönni majd.
Most változtasd meg az életed úgy, ahogy Neked az jó! :-)soma

sziasztok én kb. már 2 honapja irtam neki de eddig nem kaptam töle választ vagy az lehet hogy rossz helyre irtam kérdésem van e valaki somogy megyéböl szép derüs napot kivánok mindenkinek nekem ma sem meg tegnap sem meg azelöttsem volt van jo napom a depressziobol kikeveredni talán soha se lehet nem kivánom senkinek főleg mikor az orvos is ordibál velem mert ö azt hiszi nem akarok dolgozni pedig nagyon is akarok egy szebb és jobb jövöt magamnak remélem ezzel a kis negativ érzésemmel másoknak továbbra is a pozitivumok jönnek az életetekbe üdv mindenkinek várom a hozzászolásotokat sziasztok gyöngyiHali Curly,

azért linkeltem be azt,mert ami nekem tetszik,az nem biztos,hogy mindenkinek tetszik:)
Nekem ezek tetszettek:)
Guy Finley-Az elengedés titka
Drunvalo-Élet virága
Eckhart Tolle-Új világ és Most hatalma
Joe Vitale és Dr.Len-Zero Limits-ezt nincs magyarul,de meg lehet rendelni Ausztriából angol nyelvenKöszi,

itt már szemezgettem. Olyan könyvekre gondoltam, amit Te már olvastál, és esetleg megfogott. Az előző hozzászólásodban írtad, hogy elolvastál pár könyvet, ezért bátorkodtam hozzád fordulni :DHali curly!

Itt rengeteg könyvet találsz:
Plussz: Eckhart Tolle,DrunvaloHát igen,

az önismeret mindenképpen egy fontos szempont. Ha ismerem magam eléggé, eleve nem kívánok olyan dolgokat, amik nem nekem lettek kitalálva. Nekem ez lejött a Titokból is, valószínűleg ezért nem éreztem késztetést, hogy a Megasztárba jelentkezzek :D
Jamy, ajánlanál nekem néhány könyvet, ami a témával foglalkozik?Hali!

Szeretem Somát én is...ő egy IGAZI NŐ!!!!!Egyszer láttam élőben,nagyon nagy kisugárzása van.A Titok nekem arra volt jó,hogy elolvassak más könyveket is a témában,szóval örülök,hogy megjelent,de én személy szerint semmit nem tudnék megteremteni csak maga a Titok könyv segítségével,az egész gátak feloldása,elengedés rész hiányzik belőle,nem értem miért hagyták ki egyébként,valami oka biztos volt,de érdekelne hogy mi.Ha valaki tudja miért,vagy van rá tippje,kérem írja le,tényleg érdekelne.A megasztárosok tehetségtelen részének az volt a baja szerintem,hogy nem mindegy azért akar-e valaki énekes lenni,mert élete a zene,vagy azért,mert híres,tehát sztár akar lenni,hogy szeressék mások.Nekik is el kellett volna engedni dolgokat,már rájöttek volna,hogy nem a zene érdekli őket,hanem az elismerés.Ja,az illúziók gázosak.Hát, igen, Soma írásait nagyon szeretem, rendszeres...

olvasója vagyok a bölcs asszonynak.
A Titok nekem is alapvető és természetes folyamatokat taglal túlbonyolítva és terjengősen.
Végig sem bírtam olvasni.
Na, és annyi minden hiányzik belőle, ami a tudatos teremtéshez kell.
Itt van a mi jó öreg Balogh Bélánk, akinek komoly fanja vagyok. :D
Na, az ő teremtésről szóló és gyógyításról szóló könyvei vannak azon a szinten, ami a tudatos teremtéshez szükséges.
Soma cikkei és meglátásai is nagyon jók, és ahogy például a szexualitáshoz áll, példa értékű. Felszabadítja azokat, akik ezt az évezredes korlátok miatt nem tudták eddig igazán az életük részévé tenni.
Viszont Somának is van még megoldanivalója a férfi-nő viszonyt illetően.
Néha ebben a témában kissé feministának és erőszakosnak látom a hozzáállását.
De hát, mindannyian emberek vagyunk és tanulunk.
Soma mindenképpen már a felsőbb iskolát végzi. :D